Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Usedání u nohy...???
Autor Zpráva
ola
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 07:51
- Nahlásit

Nevím, zda už takový dotaz někdo řešil, ale mám tento problém :

Čuba mi na povel sedá k noze, ví, co po ní chci, ví co to znamená, JENŽE ....... si sedá tak cca 20-30cm od mé nohy?!? Jasně,že jsem ji měla pucovat od začátku, ale tohle "mezerní přisedání" nějak samovolně nenápadně vzniklo! Co s tím? Když si kecne kus od nohy, tak velím ostřejším hlasem znovu k noze a ona se tedy zvedne a přilepí se mi na nohu (většinou doslova). Někdy však sedí, vrtí se a nic... Tak ji čapnu za bok a přirazím si ji k noze. Musím říct, že někdy si sedá dobře a někdy má své "mezerní období"! Předem moc díky za každou radu!

viky
# Zasláno: 12 Led 2006 07:56
- Nahlásit

ola
zacni od znova, dej povel a hned si ''nasteluj'' do spravne polohy. Bud dusledna a trpeliva, upravi se to.

Anonymní
# Zasláno: 12 Led 2006 07:59
- Nahlásit

Tak jej pri tom ešte pomáhaj ako šteňaťu. Daj povel a hneď ju pritlač rukou k sebe /k nohe/. A pochváliť.Je to lepšie vybrúsiť takto ako dávať dva povely. Miša.

Anonymní
# Zasláno: 12 Led 2006 08:00
- Nahlásit

Aha, viky ma predbehla. Tak ako píšeme, tak sprav, časom sa to upraví. Miša.

evina
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 09:18
- Nahlásit

Já bych také nedávala dva povely ale ihned si čubinu srovnala.Pokud budeš důsledná,tak se výsledek brzy dostaví.

Bora
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 10:28
- Nahlásit

Můj pes si (po cvičení chůze u nohy na míček) také začal sedat dál od nohy, aby lépe viděl co držím v ruce. Také jsem to řešila tím, že jsem ho současně s povelem rovnala k noze. Jen jsem něčekala, až si sedne špatně, ale rovnou jsem mu nedala šanci chybu udělat. Po provedení s pomocí následuje pochvala, jako kdyby to udělal sám bez pomoci.
" ... Tak ji čapnu za bok a přirazím si ji k noze ..." a cvičíme v klidu, pokud jsem vzteklá, nemá to cenu a pes je ještě víc nervní, protože nechápe důvod proč se vztekám. Raději zapomeňte na to, že to pes již jednou uměl a dělal perfektně a že "to už má dávno umět" a cvičte, jako by jste to dělala poprvé! Určitě to vyjde. Můj haf se srovnal rychle a po týdnu (cvičili jsme chvilu každou prochajdu) už si "vzpomněl".

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání