Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Žárlivost či majetnictví?
Autor Zpráva
Azoracek
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 19:41
- Nahlásit

Ahoj, potřebovala bych radu. Vlastně 2. První problém je tento.
Pes je zvyklý, že na procházku chodíme jen sami, bez nikoho, nemáme ským. Dnes jsem potkala spolužačku, spolužáka a bývalýho spolužáka, tak sem s nima byla chvíli venku. Azorek je neduvěřivý k cizím chlapu a klukum, ale spolužák dal očuchat ruku a pak se nechal, sice se staženým ocaskem, ale přeci se podařilo.Poté hned Aza na toho kluka skočil na stehno a nechal se mírně hladit.Za moment vylítl,běžel ke mně ( u mě ale byl hned, byl jen na metrovým vodítku) a skočil na mě.Vypadalo to,že má jako radost, že se dokázal s někým seznámit. Já měla taky radost. Pak se. jak sme stáli na jednom místě, mi držel u nohou, opíral se o ně a jen stál. šli jsme kousek dál, já si povídala s tím klukem a Azorek začal štěkat, pak na mě opět skočil a držel přední nohy obtočené kolem kolena a tak seděl.Tak jsem ho dala dolu, ale on furt chtěl drbat a tak..skákal takhle trochu i na kluky a na kamošku..ale hlavně furt na mě, taky když sme stáli víc na mě koukal, co se děje, měl o mě větší zájem...nevím jak by se to změnilo kdyby byl na volno, neměla jsem šnuru tak enbyl puštěný, ale stejně..Chtěl tak upoutat pozornost?Nebo si mě majetnicky přivlastnoval, což mu nemám dovolit?nebo snad žárlil, když toto pro něj není obvyklé?

a druhý dotaz. V neděli jsme vyrazili téměř celá rodina na běžky.Na místě schuzky jsme se sešli s rodičema. Azorek byl nadšenej z rodičů, a když sme šli ulicí, šel, vrtěl ocáskem a nadšeně štěkal ,jak se těšil a jakoby se chlubil, že jde téměř celá smečka a i on.To bych chápala.ale když si pak na poli nasazujem běžky, chce být furt někým hlazen, drbán, prostě středem pozornosti. Fajn,chce kontakt, když to je ojedinělý, tolik lidí kolem, ale stejně. Prostě když si nikdo nevšímá, tak štěká a štěká. Pak kolem nás projel pán se psem, pes si nás ani moc nevšímal, ale Azor ze zas roštěkal jak něco, začal namyšlěně hrabat, no hruza. Vím že je dominantní, ale jak tomuto chování, aby si nevyžadoval pozornost štěkáním a takhle nevyváděl, zabránit?Zatím jsem dělala že jsem mírně chytila za kuži na krku, ale jen chytla mezi prsty, nezatáhla nic, a docela sklapnul. Ale třeba je to pro něj jen další kontakt s námi, proto přestane. Prosím poradte:confusedíky moc

Azoracek
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 20:26
- Nahlásit

Prosím prosím poradte

birma
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 20:30
- Nahlásit

Azoracek
pokud štěká jenom na začátku procházky, tak se podle mě prostě těší, jak se proběhne - kdybys viděla Altara jak začne lítat po chodbě když se chystáme ven - ani se nemůžu oblíct. Já bych si ho nevšímala - nedrbala ho ani netrestala, kdyžtak bych mu dala lehni aby se uklidnil, ale jinak bych ho nechala ať si štěká
a že si vyžaduje pozornost když máš sebou kamarády, bych bejt tebou brala jako klad. Aspoň vidíš, že si jeho

monika
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 20:38
- Nahlásit

Mě tohle dělá dogina.Stačí aby na mě šáhnul manžel a jsem na druhé straně místnosti.Vždycky ji dám místo, ona se uklidní a je v pohodě.Je žárlivý,ale měl by si taky zvykat, že máš přátele a ne jen on je středem vesmíru.

Azoracek
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 20:44
- Nahlásit

monika
No tak ono není vubec zvykem že by s námi někdo chodil, každej den jsme sami. Tak asi proto není zvyklej

monika
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 21:08
- Nahlásit

Azoracek
tak si sem tam někoho na procházku vezmi.Naše dogina si mě taky zabrala jen pro sebe a moje dcerka (4 roky) byla chudák v tom smyslu, že ji doga normálně vytlačovala ode mě.ona se ode mě normálně nehne na krok.kde jdu já, je i ona, nevadí mi to pokud nezačne dělat scény a dožadovat se soustavné pozornosti.pak se to musí začít usměrnovat.já měla kdysi cvičeného NO.bylo mi 16 a začala jsem chodit s klukem.nedalo se to a pes musel být s košem,jinak by přítele pokousal.žárlil

Azoracek
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 21:12
- Nahlásit

monika
Kdyby byl kdoNikdo necche chodit, každej chodí jen nastrojenej do města se producírovat, nikdo do lesa na pole nebo tak

monika
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 21:46
- Nahlásit

Azoracek
tak to je celkem problém a znám to.tady na vesnici to není o moc lepší,každý má zahradu,na ní oříška a má pocit, že na procházky chodit nemusí, že se vyběhá sám dost.našla jsem tady jen jednu dušičku stejnou jako já a chodíme spolu.problém je ten, že ona má kavalírka a ten se naší doginy bojí.moc si neproběhnou

Azoracek
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 22:04
- Nahlásit

monika
Tak máš dobré že aspon někdo.My jsme malé město, občas tu někdo ven chodí, ale není to prdlouš jako já a když se rozpovídám, tak jen kouká co to má vedle sebe za psího magora A na tak dlouhý procházky tu nikdo nechodí

fromeli
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 06:39
- Nahlásit

Lenko, já si myslím, že je zvyklej na procházce být s Tebou, najednou tam bylo víc lidí, což mu možná přišlo i vhod, ale pak si mu nevěnovala takovou pozornost jako obvykle, tak Ti chtěl připomenout, že je tam taky. To dělá Michelle běžně, opře se mi o nohu, dloubne čenichem, jakoby chtěla říct: "hele já sem tu taky, tak se mi věnuj"

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 07:39
- Nahlásit

Leni, náš Griffča od té doby, co zjistil, jak je mazlení a hlazení příjemné (ty víš, že je z útulku), tak to vyžaduje stále (s výjimkou situací, kdy si hraje s naším chodem Akoušem). Zejména pak chce hladit a mazlit, když chceme mít s přítelem chvilku pro sebe....on žárlí taky, do našich (mých a přítelových) aktivit nijak nezasahuje, ale sleduje z povzdálí a když už se mu to zdá moc dlouhé, přijde, dá mi packu, rozplácne se mi k nohám : "tak a teď zase já" Naštěstí ale neštěká.

Ono je to prima, když pes dává najevo pánovi svou lásku, ale je nutno to rozlišovat od "vynucování si pozornosti". Griffča si pozornost vynucuje dost často, takže když zrovna nemám čas ho pořád drbat (jakože to prakticky ani nejde, protože on by se mazlil od rána do večera), tak ho prostě někdy odmítnu, aby věděl, že "mazlíčkování" bude jen když chci já.
Pokud se týče toho společného venčení, tak pojď zase někdy s náma na výlet s choďáky (v únoru je do Brdských lesů)....tam bude mít Azorek dost příležitostí trénovat si jednak vycházení s pejsama a jednak s lidmi, se kterými se budeš chtít bavit...

Azoracek
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 19:02
- Nahlásit

Evik
Na výlet bych strašně ráda, ale Brdy jsou poněkud daleko
Snad bych měla mít někdy sraz s pardubákama z fora mujpes

No já myslím že to taky bylo vynucování, ale štěkání už mě štve a nevím jak ho zkrotit, aby přestal štěkat

jo a gratuluji k získání takové duvery Je to super

Evik
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 07:08
- Nahlásit

Azoráček

díky - máme z Griffči vcelku radost. Už dobře poslouchá, akorát u nohy se mu chodit nechce, v tom je stejný pošuk jak náš mladej (když jdou na vycházku každý zvlášť, umí se chovat mravně i na tom vodítku, ale jak jsou spolu - neřízená střela- na tom vodítku, na volno už zas dobrý )No to ještě vypilujeme.....
Jinak s Azorkem se snaž co nejvíc chodit mezi lidi, aby si postupně zvykl, že tě nemůže mít pořád jen pro sebe a on s tím otravováním časem přestane.....Pokud se týče štěkání, tak ho zkus naučit povel "ticho", "zmlkni" či "drž hubu" - co se ti zdá nejlepší... (já používám "ticho") . Učila jsem to pesany tak, že když začal řvát, pokud jsem nechtěla (např. že začal štěkat o pamlsek, ačkoli nedostal povel ke štěkání), řekla jsem důrazně "ticho" a jemně mu přidržela tlamu u sebe.(když jsem pustila a on byl zticha, dostal mlsík). Časem už mi stačilo jen říci povel a mávnout pejsovi před čumákem, jakobych ho chtěla za něj chytit. Teď už někdy stačí jenom to mávnutí před čumcem Absolutně jsem neřešila, zda je to v souladu s nějakými zkušebními řády, ale pro naši potřebu to plně stačí, hlavně když to funguje.

Anonymní
# Zasláno: 13 Led 2006 17:54
- Nahlásit

No není opravdu nad to, mít sparingpartnera na procházky. Mám rotvajlerku a kamarádka dobrmana, chodíme na 3 hodinové procházky do lesů, psi se vylitají a když jsem pak v práci, tak mi ji bere na procházku...

Azoracek
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 18:53
- Nahlásit

Evik
Juj, mezi lidi? to nevím jak vyjdeChodím oblíkaná..no prostě ke psovi Takže se lidem snažím co nejvíc vyhnout )

No Azorek umí bezvadně povel štěkej, uměl to za pár minut
Dneska jsem začla skok přes nohu, slalom mezi nohama za chuze, už umí otočku na místě a slalom do osmičky, tak zkoušíme dál Ale se vztahem to ještě není ono, to bude trvat ještě hodně dlouho Zda se to vubec podaří
Furt někdy vidím jak je nejistý. On si moc hrát nechce, nedokážu ho k tomu vyprovokovat. Někdy docela jo, ale to je fakt výjimka. Tak proto ty prvky z tance a trochu překážky, tam u toho šíleně štěká, on chce tu mlsku, tak to spojím s něčím no je to složitý no....stejně tak přivolání, to fakt nezvládnem (((

Azoracek
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 18:55
- Nahlásit

Anonymní
Jojo je to blbý Navíc mamce se to ani nelíbí, když chodím tak daleko a sama Nemám si s kym ani pokecat o psech, ve škole se mi kvuli tomu posmívaj. holt je to těžké

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání