| Autor |
Zpráva |
arsiela
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 18:43
- Nahlásit
zatím mám štěnko jen zamluvené a ještě hodně času,než se vůbec narodí.Ale přesto bych ráda věděla jaký je způsob výcviku malého knírače.Zatím jsem cvičila jen ovčáka a choďáka.Nechci hned zpočátku něco pokazit a na cvičák kam chodím nikdo s kníračem nechodí.Takže si budu muset pomoct sama.Existuje nějaká knížka o kníračích,kde by byl popsán výcvik?Budu mít fenku a chtěla bych dělat klasický výcvik.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 07:41 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit
o kníračích už toho jistě bylo napsáno hodně. Já mám kromě choďáka a křížence z útulku taky ještě skoro 15letého středního knírače a malých knírků znám dost.
Obecně co znám různé knírky, tak mám tu zkušenost, že nejlépe se vychovávají a cvičí ti velcí, pak malí a naposled střeďáci (ten náš je tedy pěkná palice i teď ke stáru ) Malí knírci bývají sice trošku uštěkanější, ale není to tak zlé. Když štěně vyrůstá mezi většimi psy, což by v Tvém případě bylo ideální, když máte ještě choďandu, tak z něho při správném vedení vyroste sebevědomý a pohodový pejsa. Znám několik malých knírů, kteří jsou děsní hysteráci, protože je jejich hloupí páníčci drželi v raném věku od větších psů, nedovolili si jim s nimi hrát apod...takže psi řvou pokaždé, když se přiblíží větší pes. Znám ale i pár těch, kteří právě vyrostli s velkými psy a jsou to pohodáři, aktivně cvičí a jsou fajn.
Jinak obecně je knírek dost paličáček, takže to určitě nechce metodu "par forse", ale citlivý leč důsledný přístup. Knírek se musí (ostatně stejně jako choďák - i když ten paličák není) přesvědčit, že to co dělá je pro něj dobré a aby ho to bavilo.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 07:42
- Nahlásit
arsiela
já měla jako malá holka malou kníračku a normálně jsem s ní chodila na cvičák od jejích šesti měsíců.Byli tam i jiní a ti měli zkoušky z výkonu tak si myslím, že s ní na cvičák můžeš normálně chodit.K nám na cvičák chodí i jezevčík a normálně stihá.Takže do toho a nenech se odradit.
|
Tasy1
|
# Zasláno: 11 Led 2006 07:47
- Nahlásit
arsiela
Mám skoro 10 ti letého malého knírače...Má 6 zkoušek a od malička jsem s ním cvičila jako s velkým psem....s tím rozdílem ,že je prostě malý výškou.Je to pes jako každý jiný,i když je malý.Takže pokud si cvičila už psi,tak s kníračem můžeš stejně.Malý knírač je ochotný do jakékoliv činnosti(tedy záleží s jakého chovu si štěně budeš brát),má určité svoje vrtochy,ale to je vždy individuální podle povahy.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 07:50
- Nahlásit
jo ještě k tomu cvičáku. Jasněže na cvičák JO. Malý knírek je sice malý, ale to neznamená, že nemůže na cvičák. Akorát to chce si vybrat cvičák, kde nikdo nediskriminuje plemena....(stále jsou bohužel cvičáky, kde cvičí jen služební plemena a ti "posteloví mazlíčci" - jak je někteří povýšenci nazývají - tam nemají přístup....)
Takže se nejdříve jet podívat, jak a kde se co cvičí a pak si jen vybrat. Znám jednoho knírka, který má složeno několik zkoušek a taky má spoustu výstavních titulů. Když člověk chce se psem makat, tak může takřka s jakýmkoli plemenem. Knírek je pro aktivní výcvik velmi vhodný.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 07:51
- Nahlásit
ahoj Tasy, koukám, že jsem obě psaly poslední příspěvky zárověň - já taky psala o Tvém Tomíkovi, jak jsi jistě vyrozuměla
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 09:44
- Nahlásit
Cvičák měnit nebudu,zůstanu na svém domovském,už z toho důvodu,že mě tam nikdo do výcviku nekecá,i kdybych cvičila třeba potkana.Sice tam knírače nikdo nemá,ale snad do doby než si ho pořídím posbírám dost rad a informací.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 10:25
- Nahlásit
arsiela:škoda,moje původní příspěvky jsou smazány.Já také začínala na cvičáku,kde jsem byla s prckem jediná.Nejdříve se posměváčci smály ale postupně je humor přešel.Snad jediné mínus co to má,musíš někoho ukecat s předměty kdo ti je bude klást na rozlišování(ZMP 1,2).Ale pokud už tam chodíš,jistě najdeš obětavce.Přeju mnoho radosti s knírem.A od koho si štěníka vlastně bereš??
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 10:56
- Nahlásit
Evik
prosím, vysvětlila by jsi termín "par force" pro neználka?
|
Danuš
|
# Zasláno: 11 Led 2006 13:43
- Nahlásit
arsiela
Ty jsi z Pardubic, že. Zkus kontaktovat ZKO - Pardubice - Nemošice. Myslím, že se to tak jmenuje. Jinak z Pardubic je i současný MR ve výkonu kníračů Jarda Strouhal. Má se psem asi 18 zkoušek a navíc ten pes je i šampion. Pokud budeš mít zájem, až bude ten správný čas, na Jardu tě nakontaktuju.
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 14:57
- Nahlásit
Jo jsem z Pardubic,domovský mám ZKO Svítkov,ale o Nemošicích jsem už přemýšlela.Známý tam mám,takže zas tak problém to asi nebude.Pana Strouhala znám podle vidění a on mě taky.Přece jenom se v kynologii už nějaký ten pátek pohybuju.Je fakt,že do Nemošic to mám i podstatně blíž.Štěně mám zamluvené předběžně u p.Brašnářové tady v Pardubicích,má bílé knírače.Ale fenka není ještě ani nakrytá,štěnka budou na odběr až v červnu.Ale radši si všechno zjišťuju takhle předem.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 15:18
- Nahlásit
jindriska
par force - neboli "metoda donucovací" či spíše "vynucovací násilím.....".....
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 15:19
- Nahlásit
arsiela
ty jsi z Pardubic? Já tam mám kamarádku, která má taky choďáka - Junior. champ.Orin Bryvilsár, kdyby ses chtěla mrknout na stránkách KPCHP na jeho fotku.
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 18:12
- Nahlásit
Nemusím koukat na fotku,protože ho znám velice dobře osobně ) A majitelku taky.Jenom jsem ji teď nějakou dobu neviděla.Ale Orin je skvělý.Znám dost choďáků spíš podle vidění,protože se dost akcí dělalo u nás na cvičáku.V Pardubicích měla choďáky ještě Andrea Daňková(Cidabro).
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Led 2006 20:28
- Nahlásit
Promiň, že se pletu do rozhovoru, ale zaujalo mě, že máš zamluvené štěně od p.Brašnářové.Protože já mám MK také z Pardubic od p. Brašnové Aleny, ale černostříbřitého a mému psovi bylo 8.1.06 13 let. Povahově velmi dobrý pejsek.
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 11:13
- Nahlásit
Nemáte náhodou fotku někde na netu?
|