| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Led 2006 23:12
- Nahlásit
ahoj, chtela bych naucit meho psa stekat.v knize o vycviku psa je, ze ho mam vydrazdit, kdyz mu nesu jidlo.dokud nezasteka, nedostane .myslim si ale, ze tak ziska spatny navyk.pokazde, kdyz bude neco chtit (napr od stolu atd - ne ze bych mu teda davala mimo), tak si to bude chtit vystekat.prosim poradte
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 23:22
- Nahlásit
Tak to zkus na hračku. Musí tam být ten povel, aby neřval pokaždé, když něco chce. A pokud na tebe vyskakuje, tak ho uvaž ke stomu za postroj a jdi před něj, aby nedosáhl. Nedoporučuji obojek, protože spousta psů začne jančit a tahat a jak se bude škrtit, tak ze sebe štěknutí nedostane
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 12:10
- Nahlásit
http://www.cz-pes.cz/bb-diskuse-index.php?action=vthread&forum=1&topic =1409
Tohle tema procti...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Led 2006 14:21
- Nahlásit
souhlasim s jokerem,jeste na uplny zacatek je dobre to trenovat pres plot.pes ma vetsi tendenci stekat
petr
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 14:22
- Nahlásit
Anonymní
Nebo tak. To víš, měšťák si na tuhle možnost nevzpomene
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Led 2006 14:27
- Nahlásit
ja jsem taky mestak....ale vis jak.....vice hlav-vice napadu petr
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 14:30
- Nahlásit
Joker
Petr
Jen pro zasmani u nemluvne rtw mladice- pres plot - nulova reakce. Na hracku - nulova reakce, zradlo - slintava reakce. Jedine, co zabralo, byla panicka napodobujici zvuky prdeni! Takze na cvicak a prdet!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Led 2006 14:36
- Nahlásit
fifi:to vis normalni pes.kdybys u me prdela,tak na tebe budu taky stekat petr
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 14:43
- Nahlásit
Anonymní
A vubec nejhorsi je, kdyz ti pes na povel nezasteka a jeste na tebe prdi!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Led 2006 14:49
- Nahlásit
tak to pak na nej stekam zase ja!
petr
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 14:49
- Nahlásit
Fifi
Však se říká: Kdo chce mít dobrého psa, musí ze sebe dělat magora. jsem toho zářným příkladem. Před psem v parku poskakuju, vyluzuju podivné zvuky a podobně...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Led 2006 14:57
- Nahlásit
joker-mas recht.kamoska ma drogare a co ta snim musi delat za kraviny,aby ho spravne nabudila.....petr
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 14:59
- Nahlásit
Joker
U tyhle rotvice prdim, u starsi jsem vyvazela na cvicaku kolecko ze seniku - opet jediny mozny zpusob naucit stekani tupouna. A za blazna jsem uz davno.... Staci si predstavit osobu prdici na cvicaku nebo pobihajici s koleckem a nadsene reagujici na jakekoliv kviky, zaviti nebo v nejlepsim pripade hafnuti.... Zahradkari kolem cvicaku si uz o pejskarich jiste udelali svuj obrazek...
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 15:13
- Nahlásit
Taky semučila Pupynu štěkat a povedlos e mi to až když jí byly 2 roky. Najednou se rožtěkala na vysavač a od té doby jsem ji dráždila vysavačem a už štěká. není to sice že by štěkala dlouho ale je to jen haf haf a stačí.
Taky bych potřebovala poradit. Nemužu naučit Pupynu aby štěkala př. u nohy. Když já má u nohy a řeknu štěkěj tak vyskočí a jako když si chce hrát začne štěkat.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Led 2006 15:20
- Nahlásit
nejdriv ji musis naucit poradne stekat na povel a az po tom muzes cvicit stekani u nohy,jak to ma byt.
petr
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 15:35
- Nahlásit
Anonymní
Jj, souhlas. Nejdriv jsem prdela,cuba byla privazana a k tomu povel stekej, posunek, ted uz jen staci naspulit pusu a posunek a cubina vi, ono rozstekat rotvika je nekdy veda, i na figuranta vetsinou tupe mlci a neco zablafe jen obcas. No coz, i Einstein do 6 let nemluvil....
Ted s hruzou koukam, ze jsem z vyti udelala viti... Resp. zaviti....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Led 2006 15:45
- Nahlásit
tohle je zrovna jeden ze cviku,ktery je mi k prdu.cvicim ho je kvuli zkousce,jinak ne nej kaslu.
petr
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 15:54
- Nahlásit
Petr-
vsak ja ho taky cvicim jen kvuli zkousce.... Kvuli cemu jinymu?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Led 2006 16:02
- Nahlásit
no co-kazdy bod je dobrej.pak je dalsi cvik ktery je zbytecny....to je vysilacka,taky ho ucim jen na zkousku
petr
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 16:10
- Nahlásit
Petre,
tech zbytecnych nebo nesmyslnych cviku je ve vsech radech spousta, ale holt kdyz chci jit na zkousku, psa to musim naucit... Pamatuju stary zkusebaky, ktery byly o moc praktictejsi, nez jsou ty dnesni, ale o tom uz dnesni kynologie neni... Chci-li jit na narodak, IPO, SchH - tak psa naucim tu spartakiadu. A pak si na LVT udelam kousani pres reku, ve vode, na benzine, v klubovne, na manzetu - ale to jen pro zpestreni obran. A taky abych vedela, ze mi pes v nenormalni vypjate situaci nevezme roha, ale ma na to psychicky...
Ale to odbiham od daneho tematu - stekani... Moje rada - prdet.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Led 2006 16:20
- Nahlásit
mas naprostou pravdu,ale pro vycvik policejnich psu,by se tyhle kraviny meli vyrazovat a nahrazovat jinymy cviky,ktere uziju ve sluzbe
petr
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 20:37
- Nahlásit
Fifi
petr
U "obyčejnýho" člověka se dá hafání psa na povel použít místo zvonku (co to psice umí, tak to hrozně oceňuju, protože jsem člověk, kterej k smrti nesnáší zvonění na domovní zvonky, obzvlášť ty s "mluvítkem"), teď na dotyčnýho "zaštěkám" a on vykoukne, jestli to jsem fakt já a maže otevít, případně rovnou ven...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Led 2006 11:01
- Nahlásit
eimy-u nas ve meste se to asi moc pouzivat neda.porad tady stekaji nejaci psi a pokud nekdo bydli ve vyssim patre,tak by pes musel stekat do megafonu.jinak to je opravdu super druh zvoneni petr
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 11:22
- Nahlásit
petr
No, tady, kde bydlím já, tak psi moc často neštěkaj, většina známých bydlí max. v prvním patře, takže s tím problém není. Každopádně my bydlíme ve 4. a když venku štěkají psi, tak je to docela slušně slyšet Ale to bude tím,e baráky jsou dost blízko proti sobě, tak ten zvuk je docela zesílenej tím...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Led 2006 12:55
- Nahlásit
i kdyz obcas stekani taky pouzivam.kdyz vola nejakej otrava,tak dam mobil psovi k hube a dam mu povel,z druhe strany je pak slyset pekne nadavani... petr
|
kejta
|
# Zasláno: 8 Led 2006 14:34
- Nahlásit
Holky jsem naučila štěkat docela rychle na pamlsky. Pravda, vznikla již zmíněná reakce, že řvaly i když neměly a to právě v případě, když jsme jedli a ony chtěly taky, tak ječely jako blbky. Tam se mi zase osvěčil povel "dost" a je klid. Teď už to ani nezkoušej,protože vědí,že maj stejně smůlu a štěkaj skutečně jen když dostanou povel nebo něco hlásej.Svou předchozí čubu rtw, která taky nechtěla pochopit, co po ní jako vlastně chci jsem to učila všema možnýma i nemožnýma praktikama. I když to byl neskutečnej kanál,tak pamlsky nezabraly.Ani hračky.Úplně nejblbější, která mě napadla a kterou nedoporučuji, pokud nemáš povnou výstroj, je psa uvázat a před ním se s někym nahlas hádat. V mém případě i toto u ní selhalo, akorát jsem si vydělala, protože mi zrakvila vodítko a při dalším pokusu obojek. Nakonec jsem jí to přecijen naučila a žádná nežádoucí spojitost s vynucováním tam nevznikla, ale jak ti tu raději popisovat nebudu, bo na mě zavoláte Martu.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Led 2006 18:28
- Nahlásit
diky za rady, urcite nejaky praktikovat budu ( o tom prdeni si to jeste promyslim :biglol jinak pamlsky taky nezabiraji, nejdriv na me kouka jak na UFO a pak je mu pamlsek jedno.myslela jsem si, ze pro pamlsek vsechno, ale bohuzel.jinak jeste jednou dik
|
Rendy
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:05
- Nahlásit
Taky mám problém, naučit psa štěkat. Moc dobře ví, že štěkáním se nemá loudit a proto to na pamlsky nejde. Na lidi neštěká ani za plotem. Na zvířata taky (ty jen mlčky pase). Štěká pouze v případě, když je uvázaný a cvičím s druhým psem, ale jakmile se jen trochu přiblížím, tak přestane, protože ví, že se to nesmí. Na zvonek taky nereaguje (maximálně tím, že letí do okna, aby viděl, kdo to je). Už fakt nevím.
Jo a prdět taky nepomáhá... Nemáte někdo ještě nějaký speciélní návod?
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:10
- Nahlásit
Bert štěká jen na zahradní kolečko. Tak čekám na jaro...Ve sněhu se blbě jezdí. Ale jestli tak budeme muset jezdit i na cvičáku, propadu se hambou
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:12
- Nahlásit
Rendy
Me jeste napada dalsi netradicni vec - kdyz ted v zime odhrnuju snih, mlada se muze zblaznit na lopatu a rve na ni jak urvana ze retezu.. Uz jsme pokrocily do stadia, ze jen jdu k lopate a dam Stekej, krasne zasteka!
Pripadne maji holky svou "hraci" pneumatiku, kterou obcas tahaji po dvorku a na tu si taky muze vyrvat hlasivky...
|