| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Led 2006 13:13
- Nahlásit
ahojda vsichni, mam dotaz, jestli bych mela stenatku bandoga pridavat do krmiva vapnik. budeme krmit granulema pro stenata velkych plemen, ale stejne neverim, ze by ho tam byl dostatek. co si o tom myslite vy? diky moc. kathy
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 13:15
- Nahlásit
Anonymní
Pokud jsou kvalitní granule, určitě vápník nepřidávat, může to nadělat spoustu škody.
Sem tam sýr, mlíko a tvaroh nic nepokazí, ale opatrně a hlavně nic umělého.
|
kathy
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 13:17
- Nahlásit
diky za radu
|
monika
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 14:39
- Nahlásit
tvaroh bych nedávala, bije se právě fosfor ve tvarohu s vápníkem a může se nadělat spoustu škody.mám něm. dogu a málem jsem si tím přivodila nemalé problémy.raději jogurty, kysané podmýslí, kyška ...
|
Nairobi
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 16:02
- Nahlásit
Anonymní
Pokud máš fakt kvalitní granule, nějakou superpremiovku, tak vápník nepřidávej. Přidávala bych ho jedině kojící feně, nebo štěňatům velkých plemen, kterým třeba vaříš a nedokázala bys jim zajistit dostatečný přísun minerálů a vitamínů.
Vápník dodávaný v nadbytečném množství psovi spíš uškodí. Kdyby ho bylo jó hodně, dokáže se uklídat i ve tkáních a poškozovat.
Jestli máš kvalitní krmení, vápník nepřidávej.
|
Endy
|
# Zasláno: 5 Led 2006 18:19
- Nahlásit
I při granulích levnější třídy bych přidávala na kosti a klouby nějaké chondro a už vůbec ne vápník,který musí být ve správném poměru s ostatními prvky.
|
Lea
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 21:23 - Změnil/a: Lea
- Nahlásit
No jo lidi, ale nezapomínejte, že všichni psi nemají stejný metabolismus! Každý pes ty živiny zpracovává rozdílně. Důkazem je to, že ačkoliv např. naše štěňata byla živena všechna stejně, některá se s růstovými potížemi potýkala a některá ne. A v tom vidím největší problém v granulích-jsou nastavený jednotně. Strašně důležtiý je pro správný růst a při předpokladu růstových potíží přidávat spoustu vitamínu C. Vápník přidávat až v případě potřeby.
|
haha
|
# Zasláno: 5 Led 2006 23:46
- Nahlásit
nevím v jaké formě vápník myslíš ,ale já všem svým mladým psům přidávala do krmení plastin a roboran ,ale opravdu jen tak na špičku lžičky do každé misky ale taky záleží čím krmíš aby toho vápníku nedostal víc než je zdrávo
|