| Autor |
Zpráva |
Jirka Volena
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2005 15:35
- Nahlásit
Ahoj všicni majitelé pejsků bez P.P.
Včera se mi do ruky dostalo INFO 4/2005 a tam píšou, že Plemenární zasedání ČKS dne 23. 11. 2005 schválilo následující opatření :
S platností od 1. 1. 2006 jsou přípustné všechny zkoušky dle mezinárodního zkušebního řádu IPO + SchH i pro psy bez průkazu původu. [b][/b]
Podle mě je to dobrý krok.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2005 15:52
- Nahlásit
Jo jo taky si myslim ze je to krok spravnym smerem. Akorat to melo byt mnohem driv.
|
ati
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2005 16:16
- Nahlásit
Já mám psy s PP,tak by mě to mohlo být jedno,ale jsem ráda že to prošlo. Třeba u BH bylo hloupé,že nemohli složit zkoušku i voříšci. Je to hlavně o chování psa v běžném světě a to musí umět každý pes,tak proč nemít zkoušku
|
Anonymní
|
# Zasláno: 31 Pro 2005 17:22
- Nahlásit
INFO 4/2005
Kde se to dá sehnat?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2005 17:24 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Anonymní
http://www.kynologie.cz/ tam ho najdes zazipovany v aktualitach. Chodi postou jen vyboru cvicaku.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2005 17:26
- Nahlásit
Psi bez průkazu původu – výcviková činnost
Plenární zasedání ČKS dne 23. 11. 05 schválilo následující opatření:
1. S platností od 1.1.2006 jsou přípustné všechny zkoušky dle mezinárodního zkušebního řádu IPO + SchH (SchH/VPG) i pro psy bez průkazu původu.
2. Psi bez průkazu původu a to i ti, kteří jsou zapsáni do pomocného registru dle odst. V/1/b Zápisného řádu ČMKU:
a) mohou konat zkoušky dle všech platných zkušebních řádů uznaných ČKS, zúčastnit se výběrových soutěží a mistrovství mládeže
b) nemohou se zúčastnit výběrových soutěží dospělých a stopařů, rovněž i mistrovství dospělých a stopařů, ani se zúčastňovat reprezentace
3. Udělování titulů CACIT a CACT, případně rez. CACIT a rez. CACT je vyhrazeno pouze pro psy s průkazem původu pracovních plemen dle nomenklatury FCI.
- od 1. 1. 2006 platí zákaz účasti psů s kupírovanýma ušima na všech sportovních akcích ČKS
|
Jirka Volena
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2005 17:47
- Nahlásit
Podle mě to byla i drobet diskriminace psů bez P.P a kolikrát jsou mnohem lepší než nějaký psy s P.P. Já mám NO bez P.P. a jsem rád, že ho mám. Policie a armáda taky nekouká jestli je to pes s P.P. nebo bez. Hlavní je, aby ten pes něco dovedl a měl předpoklady k práci.
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2006 17:27
- Nahlásit
A nevíte někdo jak to je s těma obranama? Prý to má být (jako vždycky) zakázáno od 1.1.2005...tak se jen tak ptám...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 09:26
- Nahlásit
LUCKA
http://www.kynologie.cz/cks/akce06/a-02.htm
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Led 2006 09:28
- Nahlásit
Jen jsem šťastná že kromě mládežníkú nemohou na republikové a světové soutěže. To by jsme mohli rovnou udělat voříškyádu.... kam nám ta kynologie spěje Koukám hodně z vás nechápe proč pes z PP. Nepohrdám psy bez PP ale tady opravdu nemají co dělat. Co se stane když se kvalifikuje výběrové soutěži? Jek se bude rozhodovat kdo má pokračovat a reprezentovat a kdo ne? Ať si jezdí na pouťáky kam chtějí, dělají zkoušky jaké chtějí ale vrcholové závody ať něchají pro psy, pro které jsou dělané. Rozlišujme kvalitních chov který je po několik generací veden pracovně a čistokrevně od ostatních.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 09:34 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
Anonymní
Chapu to co pises, ale taky chapu ze clovek ktery to s vycvikem mysli vazne si po uspesnem psu bez PP poridi psa s PP uz proto ze ma informace o predcich a jejich vycvikovych uzpesich. Fakt je podle mne dobre ze uvolnili vrcholove zkousky pro psy bez PP a ja osobne bych nemel vyhrady ani proti tem zavodum.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 09:41
- Nahlásit
Anonymní
podívej ve světě tohle neprožívají.Tak proboha PROČ se tady máme pořád tvářit papežštější než papež a hájit si navzájem jakési pofiderní zásady?????
Když oddělíš chov a sport,vyplyne to pro chov jen jedno-produkovat takový bomby,aby nikoho ani nenapadlo cíleně sahat po psu s neprověřeným původem...což by to tak chovatele bolelo,aby se museli chránit jako dosud zákazem účasti bezpapíráků????
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 09:44
- Nahlásit
Jako nekynolog a majitel bezpapírového NO musím konstatovat, že na jednu stranu chápu lidi, kteří investovali peníze, čas a vůli do papírových psů a myslí to velmi vážně a dávají tomu první poslední a zakládají si na exteriéru psa v kombinaci s pracovními předpoklady a vybírají a selektují a snaží se po dlouh roky dohrabat k tomu opravdu nejvybranějšímu. Samozřejmě je pak štve, že někde otravují laici s "cvičenýma opicema", kteří o tom houby vědí a akorát kazí morálku a dělají kynologii špatnou reklamu a ženou to do sraček.
Na druhou stanu ze svého pohledu já se snažím psa naučit taky spoustu nadstandnartních věcí a dělám pro to maximum a trávím tím strašně moc času a taky to chce vůli a trpělivost a mám strašnou radost, když vidím úspěch a pokrok a taky bych byla šťastná, kdybych mohla své a štěkovi síly poměřit s ostatními za daných podmínek a regulí, které budou pro všechny stejné a ty jen ukaž, co umíš. Je to fajn pocit ověřit si, že jsem něco dokázala, že můj vztah se psem je zcela funkční a že jsem toho dosáhla úplně sama.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Led 2006 09:45
- Nahlásit
Mě je účast bezpapíráků ukradená ale už vidím jak přijedu na výběrák a tam Alík zabírá někomu místo protože poslal přihlášku o den dřív a někoho zkušený pes má smůlu..... O to mi jde jinak ať si dělají co chtějí. Taky jsem před .... lety začínala a učila se na psu bez PP a pohoda. Ale tohle mi přijde ujetý.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Led 2006 10:13
- Nahlásit
Anonymní
A ten "Alík" nemůže být zkušenější než pes s PP
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 10:25
- Nahlásit
Anonymní
vidím jak přijedu na výběrák a tam Alík zabírá někomu místo protože poslal přihlášku o den dřív a někoho zkušený pes má smůlu.....
hele ale tohle co říkáš je normálně hnusáckej konkurenční boj....to může mít smůlu papírák i před jiným papírákem...a vylučovačky snad jsou omezený jen datem uzávěrky přihlášky,nikoli počtem účastníků,a MR zase je podle dosažených bodů...
Nezlob se ale to je jako byste se báli,že bezpapíráci budou lepší a poškodí zasloužilý papíráky,protože je poměří už ne jen mezi sebou...což se promítne na penízkách za krytí a odchovy.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 10:28
- Nahlásit
chápu že velké soutěže FCI jsou prověrka chovatelských úspěchů....ale čistě teoreticky se dá vyhlásit dvojí pořadí,pořadí celkové a pořadí sledovaných plemen s PP.Něco jako Velká cena pro.....a jiná Velká cena pro....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Led 2006 10:44
- Nahlásit
Ale může proč by nemohl ale na reprezentaci a svět stejně nemůže tak proč? Hodně lidí jezdí i po zahraničních závodech a někdy ta přihláška nejde poslat zrovna co nejdříve. Pokud tam bude papírák který se přihlásí dříve tak to mi nevadí protože má šanci reprezentovat. Já se konkurence nebojí a věřím že nikdo kdo kynologii dělá nějakou dobu. A proč si voříšci nezaloží vlastní klub a nedělají taky závody? Třeba by se to setkalo z lepším ohlasem a bylo by zajímavé sledovat jak si vedou. Body jsou pořád stejné
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Led 2006 10:49
- Nahlásit
Sali
To si snad delaš srandu, takže ja se budu věnovat chovu, bude mi záležet na tom, abych nekřížil příbuzné psy, abych zajistil čistou linii a nějaký vořech s buhvíajkým předkem bude mít stejná práva jako čistokrevná zvířata.
Nevím zda si uvědomuješ, že spousta lidí si vybíra psa, právě podle toho jaké má předky, aby dávali do chovu to nej - a pak někdo, kdo náhodou má šikovné zvíře, ho nakreje-připustí, a bude jeho potomky vydávat za šikovná zvířata, protože parta "blaznů" ho pustila na soutěž FCI, tudíž je to výběrový pes.
Petr Malý
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 11:21
- Nahlásit
petře,to ty si snad děláš srandu.....pes ve sportu má práva stejná,ať je to kdo je to....a chov je o tom,upevnit žádaný projev.Neboj se že lidi co myslí sáhnou po něčem,co nepřesvědčilo několik generací zpět...
Podívej,dnešní vrcholoví maliňáci mají rodokmeny ve 4.generaci složený z regenerátů.....to je taky špatně?????
Holandský registr na KNPV je taky špatně?
Tvoje uvažování je čistě chovatelský profit z reklamy.....zapomeňte už na to a berte sport jako sport,ne jen jako reklamu pro chov.Buďte cíleně lepší než "vořeši" a uvidíte,že po "vořeších" ani pes neštěkne.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 11:33
- Nahlásit
mě to může být jedno,mám doma jen zvířata s papíry FCI,a nemyslím si že chovat na generace zpět soutěžemi neprověřených zvířatech bez prokázaného původu může mít jiný efekt než regenrerovat plemeno ,jako bylo u malin,a tam se volila zvířata co mohla a měla co dát,a skutečně dala........
ale séře mě takový to dělení na ONI a MY....který je tady ve všem.To už jedna strana tady byla nejlepší a nejdokonalejší z titulu,že si o sobě řekla že je nejpokrokovější a nejlepší...ale podstoupit tvrdou soutěž s jinými si netroufla...
|
Mek
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 11:38
- Nahlásit
a vůbec o čem se tu přete? Přesný citát té novinky je:
Psi bez PP a to i ti kteří jsiou zapsáni do pomocného registru ...
mohou - konat zkoušky dle platných zkušebních řádů uznamých ČKS a zúčastnit se výběrových soutěží a mistroství mládeže.
nemohou - se zůčastnit výběrových sout+ží dospělích a stopařů, rovněž i mostroství dospělích a stopařů a mistroství reprezenace.
Takže výběráky pouze u mládežníků a tam (nechci je urazit) je to trošku jiné. Naše kynologická elita se nemá čeho bát
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 11:40
- Nahlásit
Proč by to "náhodou šikovný zvíře" nemělo mít právo poměřit síly se stejně šikovnýma zvířatama. Přece neznamená, že když někdo s tím psem uspěje, tak ho nechá okamžitě krýt... A když už ho krýt nechá, tak kolik lidí, co si psy opravdu vybírají podle předků si potomky po tom psovi koupí?
Sice nesouhlasím s tím, aby se kryly psi bez PP, ale když už tady ti psi jsou a mají pro něco vlohy, tak proč jim upírat možnost se v té disciplíně, která jim jde, porovnat s ostatníma? Tohle nechápu...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 11:50
- Nahlásit
Mek
akademická debata,založená na odporu k nadřazovnání se jakési "elity" nad ostatní.V kynologii platí ukázaná,ne žvanění.Diskriminovat nějakou skupinu jen proto,že ta druhá je tzv.lepší z titulu ušlechtilosti,je podle mě hnus.
Sport je sport a měl by ukázat kdo je lepší.V saňovém sportu jsou jednioznačně lepší užitkoví kříženci,proto se vypisují spešl závody jen pro papíráky aby si tito taky někde škrtli
Mě by se líbily tzv.open mistráky a pak mistráky plemen a mistráky FCI zvířat.Teoreticky v open akci by měla být konkurence nejvyšší....
|
Mek
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 11:59
- Nahlásit
Sali tak mám nápad. Vyhlásíme OPEN závod a uvidíme jaká na to bude reakce Bohužel cílem ČKS je podporovat chov a taky by neměli připustit vůbec debatu na těma pes bez PP ale možná by to ukázalo pár lidem se psem bez PP jak jsou vlastně dobří
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 12:03
- Nahlásit
Mek
ty open akce tady zajišťuje TART.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 12:05
- Nahlásit
Mek
problém je,že mezinárodně platný zkušebák FCI se PP nezabývá,to jsou národní nadstavby...přečti si to...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 12:10
- Nahlásit
když v tom hledám,tak podmínky k uspořádání Mistrovství jsou pod patronací komise pro pracovní kynologii a vydávaný zvláš´t,nejsou ve zkušebáku....jinak kolem zkoušek se PP neřeší,jen kolem CACIT.
Takže letos budem přesně podle znění.Mistovství jde mimo.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 12:15
- Nahlásit
stejne je to sranda s tema vecnyma debatama ohledne papiru nebo nepapiru .... minuly tyden jsme tady promlouvali do duse deni a ted se tady zase rozebiraji zavody. a vecny spor pokracuje ...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 12:16
- Nahlásit
Jirikovo
Von je velkej rozdil mezi chovem psu bez PP a sportem s jiz narozenym psem.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Led 2006 12:19
- Nahlásit
eimy:nesouhlasim s tebou.ja jsem pro to,aby se kryli i psi bez PP.samozrejme cistokrevni.do sluzebniho vycviku to prinasi vyrazne oziveni!mnoho kolegu uprednostnuje do sluzby NO bez PP,ale cistokrevny.
petr
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 12:21
- Nahlásit
Tchor
ale jo, tomu rozumim a taky nechapu, proc by se nam majitelum vorisku melo branit ve sportu, pokud o to prislusny majitel ma zajem. jen me bavi furt ty debaty okolo, ktere stejne nikam nevedou ...
ale jinak dam odpurcum zavodu i pro vorisky zase jedno blby prirovnani. taky asi tezko muzou napriklad rict, ze fotbal budou hrat jen lidi v triku nike, adidas nebo puma a kdo ma jakekoliv jine triko vyrobene ve vedlejsi cinske vesnici nez kde stoji tovarna na vyse zminene znacky, tak si muze jit zakopat na placek, ale do souteze se prihlasit nesmi ...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 12:23
- Nahlásit
Jirikovo
to není žádný věčný spor...vem si že na saňový sport se cíleně chovají užitkový kříženci,alaskáni a german trail hound....to není jako množení jozefčíků bez PP a prodej přes Annonci...
vem si že na KNPV jsou linie kříženců maliny,holanďana a NO,čistě na výkon...pes co nemá papíry FCI je vlastně pro členské státy z hlediska chovu bezpapírák,ač třeba dobrmani z UDC zastřešení v AWDA mohou za USA startovat ma MS FCI,protože AWDA je šlenem FCI....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 12:25
- Nahlásit
Jirikovo
nejde o voříšky,jde o zvířata co stavbou těla a silou ducha mají na to,pracovat ve vrcholovém sportovním nebo služebním nasazení.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 12:25
- Nahlásit
Sali
prosim, muzes mi jakozto podobnych vyrazu neznalemu amaterovi poslat seznam vsech vyse uvedenych zkratek i s vysvetlenim, co dane pojmy znamenaji ...
|
Mek
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 12:29
- Nahlásit
Sali myslela jsem to ja ko řečnickou protože uspořádat závod aby byl uznán je na dlouhé lokte s ČKS a ikdyby se k tomu postavila kladně tak by jsi musela zajisti financování protože tyhle akce platí ČKS a to by byl jediný jejich argument proč to nedělat. Je více států, kteří mají ve vnitřích stanovách úpravy a hodně zemí si potrpí aby se jich účastnili psi z PP.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 12:29
- Nahlásit
Jirikovo
představ si,že bych chtěla pro maximální výkonnost spojit svou malinušku s kamarádky NO,kříženci F1 generace by z toho měly být bomboví,a samozřejmě by se dál asi nemnožili,zas by se to asi rozpadlo....ale na výkon by měli být lepší než monoplemenní jedinci.Holandané s tím mají pozitivní zkušenosti.
Proč by měli být nazývaní voříšky a být obvinění z toho že zabírají místo někomu povolanějšímu,kdo z reklamy žije a chová? Je to o sportu,ne o chovu....a o tom je TART.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 12:30
- Nahlásit
Mek
já to myslím řečnicky taky,ale v reálu tohle zařizuje TART.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 12:32
- Nahlásit
Mek
jsou v tom ekonomické chovatelské zájmy.......v těch státech co si na to potrpí,není co řešit.
To není jako u koní,kde jsou plnokrevnící prostě na roviny jednoznačně nejlepší,kříženec jim nestačí...a ani se mezi ně nemotá.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 12:32
- Nahlásit
Sali
ale jo, jak sama vis, ja mam taky voriska, takze nemam proti nim nic a dokonce by mi na tom tvem prikladu ani nevadilo, kdyby toho psa nekdo voriskem nazval ... na nazvu prece nezalezi a pokud s nim chces delat sport, tak mas mit stejne podminky. na druhou stranu je pravda, ze by se naslo dost chytraku, kteri by to chteli zpenezit a zalozit si vynosny chov, protoze muj pes bez PP vyhral tamhle a tamhle. i kdyz predpokladam, ze lidi co delaji sport by se tak ve vetsine pripadu nezachovali ...
|
Mek
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 12:33
- Nahlásit
Já nevím,
když jsem měla psa bez PP tak mě hrozně štvalo jak omezené možnosti jsem měla ale je pravda, že je to už neco přes 20 let zpátky. Ale teď mají lidé co chovají psi bez PP obrovské možnosti a řekněte mi proč je nevyužívají? My se tu bavíme o velkých závodech ale začíná se na pouťákách a tam je opravdu účast někdy mizerná.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Led 2006 12:33
- Nahlásit
Sali
je videt , ze vis o cem mluvis, ale v zasade si pletes jedno. Ano potrebuju-li zvire k nejakemu presnemu ucelu, je zde vhodne uzitkove krizeni, ale tim padem dostanu jedince vhodne pouze k jednomu ucelu na ktery ho krizim.
A tento jedine tim padem straci vsestranost.
Proto take jsou zavody jak pro urcita plemena , tak na druhe strane otevrena pro vsechna plemena.
Je jednoznacne jasne, ze nikdo nikomu nemuze zakazat chovat jedince bez PP
Petr Malý
|
Mek
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 12:36
- Nahlásit
Jinak mám 2 ovčandy a taky jim říkám že to jsou voříškové a na cvičáku jim je dávám za přáklad když je chci pozlobit
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 12:36
- Nahlásit
Mek
řekněte mi proč je nevyužívají?
ja mam voriska proste jako spolecnika, jdeme ven, blbneme, zvedne mi naladu a obcas mandle, ale nepotrebuji s nim delat sport a takto ho vyuzivat. kdyz si chci jit zasportovat, tak jdu hrat squash nebo fotbal nebo neco jineho .... kazdemu co jeho jest ...
|
Mek
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 12:41
- Nahlásit
a když už jeme u toho křížení. Kdyby to nebylo že ten pes sprznil tuhle fenu a že pániček neuhlídal svojí championku tak by moc psů bez PP nebylo. Pokud se plemena kříží účelově je to jiné. Sice známe rotobuly, kteří se s velkou slávou křížily ale proč přestali? Protože to není možné. Nejde zkřížit jen dva druhy z toho geneticky moc nebude protože se nepovede další šlechtění. Ale to je už moc o detailech a na to tu není asi zas tak prostor. Jo a omlouvám se za chyby ale píšu to jen tak v pracovní době a nestíhám to po sobě číst.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 12:45
- Nahlásit
Mek
Ale ti krizenci nejsou urceni k dalsimu mnoizeni v prvni generaci se najdou lepsi jedinci lepsi na to co jsou krizeni v dalsi generaci uz to neplati rotobulove makaj, ale vse jsou to krizenci prvni generasce.
|
Mek
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 12:49
- Nahlásit
Tchor
já měla možnost sledovat jednoho od mala při práci a to byla už asi pátá generace a pořád mi to přišlo k ničemu. Mělo to sílu a to je všechno. Genetických vad víc než dost a ovladatelnost taky nic moc. Nevím do debaty o vhodnosti křížení se moc pouštět nechci ale téma ja to zajímavé
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 12:53
- Nahlásit
Mek
Ale chyba je v tom ze to byla ta pata generace vysledek muzes cekat jen u te prvni - jsou to finalni hybrydi ktery oravdu nema cenu mnozit dal v dalsich generacich vetsinou zapory prevazi klady. Vem si treba Jacka R. Sonskyho to je naprosto perfektni pes
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 12:57
- Nahlásit
Mek
začíná se na pouťákách a tam je opravdu účast někdy mizerná.
protože skutečně pracovní papíráci jsou bezkonkurenčně lepší než náhodný vesnický mix,se kterým se chodí na vesnické a městské cvičáky a který by dělal pouťákový dav.....těch lidí co by měli F1 užitkovýho křížence ze dvou PP pracovních plemenných představitelů moc není.Pokud nemají malignu z holanska,takovou netypickou,s fazonou NO....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 12:59
- Nahlásit
Mek
a pozor,lidi co míří na IPO vrchol moc po běžných ligových pou´tákách nejezdí,jednak je to v NZŘ a to oni nedělají,a druhak sice na IPO závodech osazených známými figuranty je najdeš když budeš hledat,ale to nejsou pravý pouťáky....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 13:02
- Nahlásit
Jirikovo
http://www.uniteddobermanclub.com/
|
Mek
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 13:06
- Nahlásit
Sali dělám pejskařinu docela dlouho a vymetal jsem kdejaký závod než jsem šla na svůj první výběrák. I malé závody jsou podle IPO a teď už na docela dobré úrovni. Je pravda, že když mám před velkým závodem nebo ještě mladého psa tak koukám co je za foguranta protože zase nechat si zkazit výcvik to je blbost. Ale když pes dozraje neměl by ho žádný figurant rozhodit ať jedu kamkoliv. Třeba z mladou jenu v dubnu hned na první a třeba že je podle ZOP a proč ne. Otrká se a uvidím zda je to závoďák nebo ne. Zkušenostmi se uří nejen psovod ale hlavně pes ale to tobě přeci psát nemusím zkušeností máš taky dost
|
Mek
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 13:09
- Nahlásit
jo když už jsme u tech dobrmanů. Soucítím se všema co teď už kvůli kupírování nikam nemohou. Znám mnoho dobrých zvířat co budou doma seďět na zadku a nebo musí jen akce bez ČKS
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 13:11
- Nahlásit
Mek
Bohuzel se to tyka i TARTu. TART bohuzel nemuze riskovat pokuty za start kupirovanych psu.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 13:13
- Nahlásit
Mek
když pes dozraje tak ano,ale NZŘ se od IPO odliší výrazně po II.stupni a jezdit do NZŘ jedniček je trapný....
Malý IPO závody jsou v pořádku,bývají osazený dobrým figurantem....
|
Mek
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 13:14
- Nahlásit
je to škoda dobrman je krásné zvíře a děsí mě že hodně lidí už dělat nebude. Uvidíme jak se k tomu postaví MSKS.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 13:15
- Nahlásit
Mek
jen akce bez ČKS
nenajdeš pořadatele,co se vystaví roziku pokuty 50 000 za start zvířete v rozporu se zněním zákona....definice je jasná-atest na symetricky kupírované uši se nebere,rozhodující je vzhled psa,který nesmí propagovat týrání,ať je důvod kupírace jakýkoliv.
|
Mek
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 13:21
- Nahlásit
to jo ale znám dost psů, kteří nemají na to aby jeli výběráky a mají u psů všchny trojky a jezdí podle toho kde mají kamarády. Předešlá fenka co jsem měla tak udělala IPO3, SchH3, ZVV3 a jezdili jsme na závody podle toho kde jsem koho znala a kde byla dobrá parta a bylo nám jedno, podle čeho závod je. Věřím že holky když je bude bavit cvičení tak to bude stejné protože Bona třeba je stará na to aby udělala díru do světa a Meggy se teprve uvidí ale učím ji všechno a sice IPO má přednost ale musí umět všchny cviky protože nikdy nevím co se může stát a kdy co bude potřebovat. Sice provní rok ostrého výcviku je pro psa náročný ale potom je se mi to v dobrém velmi vrací neboť nikdy neví co jdem cvičit a je to super jak následuje a hlavně vnímá a to mě fascinuje protože je to pak spolehlivé zvířátko
|
Mek
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 13:23
- Nahlásit
Sali nevím je mi jich líto. Nikdy jsem neměla plemeno, která by se kupírovalo a tak se mě to asi zas tak moc netýká ale mnohých přátel ano.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 13:30
- Nahlásit
Mek
to je pak ideální,všestranný pes co umí celý možná rozsah cviků...ale na rovinu-KOLIK lidí dneska bere nároďák nějak vážnějc?
Je to škoda.
|
Mek
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 13:38
- Nahlásit
skoro nikdo a máš pravdu že je to škoda. Překvapí me pes kde vidím ZVV3 a hned ho vidím jako potencionálního ženicha nebo ho alespoň sleduji kde cvičí a jak a koukám kde má potomky. Když si vezmu, že 500bodovku sejmuli nejdříve na 400bodový závod a tu zrušili úplně tak čemu se vlastně divíme. Velké závody podle IPO .....Když se podíváš tak těch cviků zas není tolik a když to psa baví je to legrace Jen naučit žebřík docela zabere času. Bona na něj vybehne bez problémů a pak nahoře čeká na Meggy která si neumí ty nohy ještě srovnat
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 13:43
- Nahlásit
Mek
Jo petistovky je ohromna skoda, a vis co bylo jako hlavni argument? vykony psu pry neodpovidali MR. Ale kdyz se zacne narodak piskat se stejnou prisnosti jako IPO tak samozrejme na mnohem slozitejsich cvicich nabere pes mnohem vic stratovejch bodu.
|
Mek
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2006 13:52
- Nahlásit
to ale blbost No prostě museli si najít důvod. Já třeba miluji stopařinu. Ale závodů a akcí kolem stopařiny balo v jednu dobu tak hrozně málo že až to heské nebylo. Teď je to sice lepší ale kdyby jsme si loni neuděla IPO - FH tak snad naše mládež ani neví jek ta zkouška vypadá a co vlastně obnáší. Letos se naše ZKO hlásí jako pořadatelská na výběrák tak jsem zvědavá.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Led 2006 15:32
- Nahlásit
Vždycky když čtu takové debaty, tak je mi z toho smutno. Je to možná hloupé přirovnání, ale copak např. lidé z rozvrácených rodin, sirotci apod. jsou méněcenní než lidé vychování v úplných rodinách, kde znám otec i matka nebo např. lidé bez titulů jsou horší než lidé z tituly?? Ve sportu by dle mě neměly být v těchto ohledech hranice. Já sám jsem měl psa jak s PP, tak i bez PP a vždy záleželo na tom jak jsem je vychoval. Ať se na mě nezlobí majitelé psů s PP, ale připadá mi to jako by se zkrátka chovali nadřazeně (to nepíšu jen proto že nyní mám psa bez PP). Myslím, že je nejdůležitější jak již někdo napsal věnovat se psovi s láskou, citem a on ať je s PP nebo bez PP vám to vrátí (no i když špatně zkřížený hafan možná ne -)))), ale i pes s PP není . % zárukou, že ?!! -))) Martin
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 15:39
- Nahlásit
Anonymní
Tady jde o trochu neco jineho FCI je organizace pro podporu chovu papirovych nikoli bezpapirovych psu.
Neni pravda ze zlezi jen na tom jak psa vychovas minimalne stejne zalezi na tom jakou ma zdedenou povahu a vlohy k praci.
Ja osobne jsem rad ze to uvolnily, ale rozhodne ne proto ze bych schvaloval chov psu bez PP.
|