Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / začala lovit
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 30 Pro 2005 09:32
- Nahlásit

moje fenka (1 a půl roku) mi začala utíkat v lese a podle zvukových projevů loví - honí zvěř
už se ji bojím pustit v lese z vodítka a tak máme dost omezený prostor na venčení
není to lovecké plemeno, ani nejde po stopě, vyběhne jen když zvíře (zajíc, srna) vidí, ale pak nevidí, neslyší a běží
v létě ještě sice vyběhla za srnou, ale hned obloukem přišla na přivolání (a dostala sedni-lehni-vstaň)
zřejmě jsem něco zanedbala, ale nechci ji v lese pořád jen vodit na vodítku, nebo tam stát a čekat jestli uslyším výstřel, případně se užírat, kolik srnek dostane zápal plic a pojde

jak ji to odnaučit?

Anonymní
# Zasláno: 30 Pro 2005 10:04
- Nahlásit

Budes muset zacit vencit na dlouhe snure.A to tak dlouho nez bude privolani na 100%.
Vice si o tom precti na http://www.psycholog-psu.com/privolani.html a na http://www.psycholog-psu.com/loveni.html

Anonymní
# Zasláno: 30 Pro 2005 10:35
- Nahlásit

o šňůře jsem uvažovala, i jsem si přečetla diskuzi na Artemis,
ale není mi jasné použití šňůry v lese
jinde (pole, louka) je přivolání v pohodě a taky zvěř vidím včas, abych mohla říct "na to zapomeň", ale v lese se mi buď bude motat mezi stromy nebo půjde jen po cestě a jsem, kde jsem byla (tj. pesina se stejně nevyběhá a musím jinam)

nejvíc mě zaujal způsob: po návratu "odmítnutí" ze smečky, doteď jsem jí stroze pochválila a dostala sadu povelů a chůzi u nohy. Je na mě docela fixovaná, takže by to mohlo pomoct.

kejta
# Zasláno: 30 Pro 2005 12:48
- Nahlásit

Odmítnutí ze smečky právě znamená,že když pes udělá něco,co ty si nepřeješ,třeba zdrhne nebo neposlechne nebo co já vim co ještě,tak ty když on přijde,tak si ho vůbec nevšímáš.Prostě se k němu chováš,jako když tam pes neni.Neni tam ani strohé pochválení ani sada povelů.Prostě je neviditelnej tak dlouho,jak ty uvážíš.Pak ho milostivě přijmeš zpátky.

kejta
# Zasláno: 30 Pro 2005 16:12
- Nahlásit

Ha,teď to čtu znova a nevim,z čeho jsem předtím vydedukovala,že nevíš jak na to. No nevadí,tak pro případ,že bys to fakt nevěděla.

evina
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 16:33
- Nahlásit

To mě zaujalo to "odmítnutí smečky".Já tohle ignorování psa někdy udělala jen proto,že jsem se držela abych ho nezabilaA ono je to nakonec asi správné...

kejta
# Zasláno: 30 Pro 2005 16:44
- Nahlásit

Já to dělám zřídka taky,ovšem né zcela cíleně jako vyloučení i když následně to vyjde úplně nastejno.Je to proto,že kdybych si jich všímala,tak by to asi nepřežily. Takže spíš než vyloučení ze smečky se to dá nazvat "moje vykysání". Občas už z nich totiž mám tika v očích,takže když cítím,že by mi ruply nervy a svezla bych se po nich,tak raději kvasim,než abych to pak ve vzteku přepískla.

pigie
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 16:44
- Nahlásit

evina
Ja presne tak. Ale Hugovi vyhnanie zo svorky nic nehovori.

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 18:22
- Nahlásit

Když si mladého nevšímám když se vrátí, tak jde čuchat dál..
Prostě "nenajdu mu činnost já, najde si ji sám". A nebo si vynucuje pozoronost štěkání, vyzýváním ke hře, skákáním a kousáním do rukávů...

kejta
# Zasláno: 30 Pro 2005 18:30
- Nahlásit

Ať to zkoušej a dělaj cokoli,nereaguju. Nevim jestli je to úplně správně,ale vim,že jakmile bych nějak v daný okamžik zareagovala,tak akorát tak,že by ve mně bouchly saze a to nechci,tak raději dělám opičky Sony.

zuzka
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2005 11:44
- Nahlásit

byla jsem líná se přihlašovat, ten anonym na začátku jsem byla já

tak jsme včera vyrazili za známými, co mají pejska a honem s nimi do lesa, abych si to vyzkoušela. Na Artemis radí, aby to bylo v neznámém prostředí. Jenže ta naše potvůrka, když nezná terén, to si mě pěkně hlídá. Tak z toho nebylo nic, známým jsem nedokázala vysvětlit, že jindy máme se zvěří fakt problém
Jejich pes utekl za srnkou, ale ta naše se hned na první písknutí vrátila, no úplně vyměněná.

jen nevím, kam teda budeme chodit venčit, za chvíli nám bude republika malá

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání