Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Miluje všechny psy
Autor Zpráva
Verca
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2005 11:43
- Nahlásit

Ahojky, mám 3 měšíční štěndo ( 27.12. bude konečně přeočkovaná) a snažím se jí správně socializovat, takže pokud znám nějaké pejsky nebo aspoň jsou na vodítku, tak jí k nim pouštím. Jen ne každý pes si to nechá líbít anebo není na ní "zvědavej" a vrčí. Nedávno si strašně chtěla hrát s labradorem, který o to očividně nestál, tak jsem ji stáhla. Když vidí nějakého pejska, tak když k němu nemůže, tak se málem zblázní a kňučí a chce si s ním hrát. Bojím se ale, že jí prostě nějaký pes porve. Je malá (boloňský psík) a kdyby se po ní nějaký pes většího plemene ohnal, tak jí klidně i zlomí vaz. Varoval mě i veterinář, ať jí raději nepouštím k velkým psům, když je teď taková malá, že by jí mohl ublížit i ve hře (i zlomit vaz).Takže jí vodím jen na vodítku....
Ale nechci, aby se pak velkých psů třeba bála. ¨Jak mám toto "dilema" řešit. Nechat jí hrát se psy, byť sebevětšími a čekat, jak se ten pes zachová a kdyžtak jí stáhnout? Nebo ať si to vyříkají? Ona teď vůbec nechápe, že když na¨ní někdo vrčí, tak chce, aby mu dala pokoj a ona doráží a doráží... Nedávno stála psovi předníma nohama na hlavě, asi aby byla větší a měla lepší rozhled a štěstí, že ten pes byl takový flegmo.

birma
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2005 11:49
- Nahlásit

Verca
Tak jí nepouštěj ke všem sům, který vidíš, ale zeptej se majitele psa - ten ti poví jestli si jeho pes bude hrát a jak - já mám třeba velkého psa a se štěňaty malých plemen ho nenechávám si hrát, ale vezmu si ho na vodítko a pak ať se seznamují do aleluja. Jsou psi velkých plemen, kteří si hrát umí a tvému štěňátku určitě neublíží - prosě se vyptej majitelů

Verca
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2005 11:54
- Nahlásit

birma
díky.

Endy
# Zasláno: 22 Pro 2005 12:33
- Nahlásit

Máme v rodině malé i velké psy a samozřejmě se navštěvujeme a tak se všichni znají.Je to sranda pozorovat,jak si velký pes hraje s dvoukilovým prckem.Jak prcek skončí v tlamě a zase je vyplivnut.Ale i tomu se musejí naučit.Na začátku jsme je hodně hlídali.Proto bych malého psa nepustila k velkému,kterého neznám.Nemusí být zlý,ale stačí,když na malého skočí nebo ho vezme packou.Určitě bych nečekala,že si to psi sami vyříkají.To by pro malého psa nemuselo dobře dopadnout.Zvykat jí musíš,ale postupně a s těmi,které znáš.Je to ještě štěně a věkem jí to taky přejde.(Rodiče mají takové vlezlo už rok a zatím to nepřešlo).

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání