| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 18 Pro 2005 20:48
- Nahlásit
Je možné, že se pes nikdy nenaučí chodit na záchod ven. Mám 5-měsíčního pejska a ten stále nechápe,že záchod je venku.Přečetla jsem už dost knih, ale žádná metoda učení nezabírá. Je mi líto ho stále trestat neboť když teď udělá loužičku,už se někde krčí. Poraďte mi někdo. Děkuji
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2005 21:01
- Nahlásit
Zkus chodit s ním velmi často ven - já chodila první měsíc každé dvě hodiny v noci a přes den kdykoliv se Lara vyspala nebo najedla. Měla jsem na ní ale dost času - byly zrovna prázdniny a brala jsem si ji v necelých sedmi týdnech - což je hodně brzy. Mě se to ale vyplatilo - doma udělala opravdu jen 12 loužiček než se to naučila a hlavně pochopila, co se od ní venku chce. Moc jsem jí chválila a opravdu jásala nad každou povedenou loužičkou. Tvůj pejsek už je dost velký - ale zkus ho za úspěšné vykonání hodně hlasitě chválit a jásat. Pokud ale chodíš do práce a pesan je doma sám, bude to dost obtížné ho to v pěti měsících odnaučovat.
|
haha
|
# Zasláno: 18 Pro 2005 22:10
- Nahlásit
Anonymní
myslím že to možné není ,každý pes se to naučí ,dokonce i dospělý zkažený pes který byl zvyklý čůrat pod sebe u boudy se čistotnosti naučí,ale každému to trvá jinak dlouho ,5 měsíční štěně ještě není tak staré aby sis s tím musela lámat hlavu,musíš s ním chodit ven co nejčastěji ,tak alespoň jednou za hodinu nebo dvě a hodně ho chválit,když udělá louži doma tak ho musíš potrestat ,ne fyzicky ,stačí okřiknout a dát najevo že se zlobíš,i když to mnozí zavrhují ,osvědčilo se mi k loužičce přistrčit čenich chce to trpělivost ,ale naučí se to určitě.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Pro 2005 15:49
- Nahlásit
Díky,moc za rady.Na pejska mám dost času, ale asi je trochu tvrdší.Snad se to pod mím velením jednou naučí.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2005 22:59
- Nahlásit
ahojky. Mám jeden dotaz za kolegyni, když už se tu psalo o převychování "zkaženého" psa... Její pejsan se v noci téměř pravidelně počůrává. Jak ho to odnaučit, když ho vlastně u toho nechytnou? Jsou mu už dva roky a přes den vydrží úplně v pohodě, jen v noci čůrá... Chudák je už z toho zoufalá. Lze s tím něco udělat?
|
haha
|
# Zasláno: 20 Pro 2005 23:45
- Nahlásit
Verca
určitě lze ,pro začátek ho určitě před spaním důkladně vyvenčit ,takže žádné vyčůrání před barákem ale třeba půlhodinová procházka ,čím déle tím lépe,nevím jak a čím krmí ,ale hlavně mu nedávat večer krmení s větším obsahem vody ,např. zalité vývarem apod.když už tak radši mu to dát dřív aby se při poslední procházce stihl důkladně vyprázdnit,no a během noci by zpočátku bylo lepší vstát a vzít pejska tak jednou za noc ven stejně jako štěně ,postupně toto venčení posouvat blíž k ránu aby si zvykal vydržet déle,a každopádně za loužičku ho pořádně seřvat ,není to o tom že by nebyl schopen to vydržet ,ale prostě se naučil že v noci může čůrat a nechápe proč by neměl.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2005 08:31
- Nahlásit
haha
Ale jak ho seřvat, když ho vlastně u toho nenachytáš? Vzít a "strčit" mu čumák do loužičky?
Nevím přesně, jak ho krmí, ale myslím, že jen suchýma granulema (Best Choice). A k vodě má asi taky přístup celý den.
A když by se teda ta doba venčení přes noc posouvala blíž k ránu, tak když se vyčůrá ještě před venčením, tak dělat co? Nevím, jestli mě pochopíš, ale jak dlouho (týden, dva?)třeba chodit ve 2 hodiny ráno, päk ve tři atd.?stačí chodit třeba pár dnů ve 2 hodiny, pak to posunout na tři atd?
|
haha
|
# Zasláno: 21 Pro 2005 08:50
- Nahlásit
Verca
ano je to hnusný ale opravdu mu strčit čumák do loužičky, jinak mě to u psa stačilo pár dnů ,třeba 3 dny chodit ve 2 ,pak to posunout na 3 ,pokud tam ta louže bude ,opravdu strčit čumák ,vynadat ,ale jít ven a když se vyčůrá ještě venku odměnit a pochválit,bohužel to vstávání a oblíkání v nocï je pro majitele blbý ale jinak to nepůjde.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Pro 2005 16:07
- Nahlásit
Jestli vám do toho můžu kecat tak já bych čumák do loužičky nestrkala,pokud ho přímo nepřistihneš tak pes neví za co dostal, s tím nočním venčením je to dobrý nápad prostě tak jak se to dělá u štěňátek,zkus s ním chodit každé dvě hodiny,je to sice velmi vyčerpávající,ale zaručeně to funguje,tamta metoda může taky fugovat ,ale někteří psi jsou hodně citlivý zvlášť když jsou mladý a mohla bys ho i zkazit,některejm to třeba nevadí,jinej pes,jiná povaha a další co ti můžu poradit je chválit,chválit a zase jenom chválit,samozřejmě když se vyčůrá tam kde má,zkus třeba tleskat a skákat,on si potřebuje uvědomit že z toho máš fakt óóóbrovskou radost!!čaos Kristýna
|
bob
|
# Zasláno: 22 Pro 2005 08:45
- Nahlásit
Že mrně loužičkuje je normální, protože močový měchýř začne normálně fungovat až někde mezi 3. 4. měsícem. do ty doby trestat je blbost, jen to psa neprimuje a psychycky ruinuje, není divu, že se schovává do kouta. Stejně nepochopí co dělat. to jako kdyby někdo řezal dítě nemluvně za to , že se vyčůralo mimo plínu. Buď se s ním musí každý dvě hodiny ven, nebo holt nákou tu loužičku vytřít. s tím se musí počítat. Jedno nebo druhý, jak to tu někdo už psal. Náš bafan taky loužičkoval a nic nepomohlo a od třetího měsíce jsme ho začli trochu důsledněji kárat a honit ven - třeba tím vytíracím hadrem - a pak už stačilo třikrát, nebo i dvakrát za den vyvenčit a pohoda - od ty doby ani jedna loužička. To horší je to s kočkama, na ty naše neplatí nic.
|
haha
|
# Zasláno: 22 Pro 2005 18:11
- Nahlásit
bob
nemluvili jsme už o mrněti ale o dvouletém psovi.
Anonymní
nepodceňuj psa ,on moc dobře ví i po delší době že tu loužičku udělal on. a právě proto že čumák u čůrání každýmu psu vadí taks velice rychle uvědomí že se to nedělá,nemusí se v tý louži ten čumák topit ,stačí jenom mu jí ukázat.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2005 13:58
- Nahlásit
haha
díky moc za rady. Předám je dál.
bob
ptala jsem se na psa kolegyně. Ten má dva roky. Já mám štěně 3 měsíce a dělám to, jak píše haha. Prostě jí dám "čuchnout" té loužičky a řeknu fuj. toť vše.Nebo když jí přistihnu, tak řeknu fuj a dám ji na místo, kde se čůrat má.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2005 14:10
- Nahlásit
je fakt, ze jsem taky vsude cetl, ze to s tim cumakem by se delat psum nemelo, ale praktikoval jsem tu metodu a vysledky byly neuveritelne rychly ... a rozhodne si nemyslim, ze by to na ®onie zanechalo nejaky nasledky ...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 26 Pro 2005 13:05
- Nahlásit
znamy mi poradil
chod se psem velmi casto ven treba i kazdou hodinu a na noc jej zavri do predsine shrn koberec rano vytri nadilku savem.
Az prijde cas, rano nadilku nenajdes a vse bude v pradku.
U nas prisel cas po pul roce.
jestli vam je pejska lito vemte si karimatku a spacak a prespavejte s nim.
samozrejme mu udelejte v predsini teply pelisek at se nenachladi od zeme.
jo a prosim vsechny aby se podivali take na tema 3lety pejsek se zacal pocuravat
dekuji yvette
|
Anonymní
|
# Zasláno: 26 Pro 2005 13:10
- Nahlásit
myslim ze jsme mu rano ukazovali co stropil aby si snad nemyslel ze je to v poradku a take jsme mu v predsini rozlozili noviny ,ale nakakano bylo nekde vedle a stenatko spokojene pochrupkavalo na novinach
yvette
|
haha
|
# Zasláno: 26 Pro 2005 14:17
- Nahlásit
Anonymní
myslím že lepší řešení než spát na zemi v předsíní je vzít si psa do postele to jsem tu ovšem neradila protože ne každý chlupáče v peřinách snese ,pokud ho budete mít u sebe v ložnici a bude se mu chtít tak vás určitě vzbudí
|
Anonymní
|
# Zasláno: 26 Pro 2005 17:02
- Nahlásit
my jsme s nim take nespali, to bylo urceno pro velmi utlocite chovatele
yvette
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 14:54
- Nahlásit
Prosím o radu, nebo uklidnění, že máte někdo doma stejnou mršku Mám 10ti měsíční fenku jorkšíra a co se čistotnosti týká, tak loužičky si vysloveně držela domů až do 6 měsíce věku, ze začátku byla zvyklá pouze doma až do úplného očkování, jelikož bydlíme v pražské čtvrti,kde je hodně pejsků. Pak se to začalo lepšit díky pamlskům a teď už jí to jde venku bez problémů. Bohužel ale ještě dnes ji přistihnu, jak udělá loužičku doma, klidně se na mě u toho dívá, tak jí vyčiním a pak jde schlíple do pelíšku a moc dobře ví co udělala. Přitom si ale umí zakňučet když potřebuje ven. Nechápu to a nevím co s tím. Stává se to po jídle, ale klidně i jindy. Snažím se jí dávat jíst před procházkou, ale to jí miska moc nezajímá, letí k ní až z procházky. Když jsem v práci, tak přes den někdy vydrží a někdy ne, připadá mi, že je jí to jedno a to samé přes noc. Zaručeně vydrží klidně 10 hodin, když s námi spí v posteli,tak je mi jasné, že močový měchýř má v pořádku a je jen pěkně "vyčůraná" Venku už pamlsky za loužičky nedávám, umí je dělat automaticky a doma jí u loužičky vždy pořádně nahlas vyčiním a na řadu přijdou kolikrát i noviny,z kterých má opravdu respekt.
Omlouvám se za můj upovídaný dotaz co s tím a předem děkuji za rady a zkušenosti.
Jitka
|
kejta
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 15:47
- Nahlásit
Kdo ti poradil dávat psovi jíst před venčením? To já bych osobně vůbec nerisknula,aby u nich nedošlo k torzi žaludku. Vyvenčit,najíst,klid a až se vzbudí,tak zase vyvenčit,blablabla atd...
Za vykonanou potřebu doma bych takhle starýmu psovi dala najevo svou nelibost jen hlasem,uklidila to a dál to neřešila a venku bych furt chválila,ale už bez mlsek a doufala,že se to časem úplně upraví.
|