| Autor |
Zpráva |
pigie
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2005 08:36 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Moj pes dospieva, resp. asi zacal. Bude mat o par dni rok a pol. Doteraz sa kazdemu podriadoval olizovanim papule, stale to robi starsim psom. Boli sme vsak na prechadzke s mladym polrocnym, na svoj vek velkym boxerom, ktory rad provokuje. Zacal Hugovi hryzt do papule, takym tym provokacnym sposobom, vyzyval ku hre. Hugo nejavil zaujem, tak on isiel na neho tvrdsie a tvrdsie. Potom zacal uz Hugo vrcat a zopar krat sa po nom zahnal. Potom sa zacali hrat, ale Hugo vrcal, co nikdy predtym nerobil. Nakoniec sa mu podarilo stena dat pod seba, ale to vrcanie sa mi uz nepacilo. Tak som to ukoncila. Hugo sa vratil ku mne, isiel mi pri nohe, medzitym sa vsak zacal boxer hrat s fenkou, ktora isla s nami. Tak som Hugovi povedala, ze bez, nech sa prida aj on. Ale vrcanie zacalo znova, len co sa ho dotkol boxer. Tak som zvysila hlas a navzajom si obaja dali pokoj. Mam mu toto cele zakazovat? Co i len vrcanie? Ja mam ten problem, ze pes ma problemy branit sa pri napadnutim inym psom, vzdy musim zasahovat ja. Vtedy tiez len vrci, ale zuby iba natrca, nikdy papulu nezavrie. K tejto uvahe ma prinutila diskusia a opět rvačka...
Aby bolo jasne, Hugo sa necha takto vyprovokovat az po par minutach otravovania, skakania na chrbat, brania flase... Vzdy doteraz stacilo zavrcat...
|
gracie
|
# Zasláno: 16 Pro 2005 15:35
- Nahlásit
pigie
neviem, ci ti to pomoze, ale ja osobne by som ho nenechala, rozhodne nie, pokial si aj ty tam pritomna. nam sa pri beruske par nie dobre zvladnutych situacii vypomstilo a ked s tym raz zacne (aspon nas pripad), velmi nerad s tym prestane a bude chciet riesit aj to, co nemusi. ja by som to radsej riesila sama, svojmu psovi nedovolila sa ohanat po druhom okriknutim, ale ked je napriklad u teba u nohy, nesmel by sa ho boxer ani dotknut, aby mal svoj pokoj.
mozno v nom vidi buduceho konkurenta, hra prekrocila urcite medze, tak si ho sice podriadil, ale to mu malo stacit. nepises, ci to boxerik pochopil, alebo nie. napr. u dievok je ten moment podriadenia velmi kratky a v mihu je zasa vsetko v poriadku, bud mala pochopi, ze prestrelila a ide si po svojom, alebo velka dostane chut vyvadzat. ak po sebe ale vrcia - dlhsie, nieco v poradku nie je (predmet zaujmu, alebo co) a to ich treba rychlo razne uzemnit.
ale radsej daj na skusenych. kazde psisko a kazda situacia je ina.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2005 16:01
- Nahlásit
gracie
No, to sa stalo, po druhom upozorneni prestal dobiedzat aj boxer... Ja len, ze sa mi nepacilo, ze vobec zacal vrcat... Cele to zacalo hrou, ale stupnovalo sa to a mlady nechcel pochopit a nepodriadil sa. A mas pravdu, ked mi siel pri nohe, boxer ho obskakoval aj tam, ale majitel mal z toho srandu. Inak, ako som ti pisala, Hugo bol velmi rad, ze to nemusi riesit... Stretli sa znova vcera a vsetko bolo OK. Uz nevrcal ani jeden. A mlady ho nepokusal, mal proste taku boxeriu naladu, co snad poznaju len majitelia boxerov
Urcite by som mu netolerovala nieco vazne, ale toto mi pripadalo tak, ze boxer si koleduje...
|