| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Pro 2005 19:48
- Nahlásit
Mému štěněti jsou sice zatím 4 měsíce,ale na každé vycházce sklízím spousta poznámek,že se mu nějak nechce.Není lenivá,jakmile jí pustím,lítá jak splašená,poslouchá v rámci možností psího věku,ale ve městě prostě na vodítku musí.Jenže to bojujeme.Zastaví,kouká,uši sklopený,zatahám,chvíli jde,aby se neřeklo a pak se vše opakuje.Už nevím jak na ní,má někdo podobné zkušenosti s tím,co by na psí "brzdu" mohlo platit?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Pro 2005 19:53
- Nahlásit
zkus se domluvit s někým kdo má psa kterej na vodítku chodit umí a jděte spolu ,můj pes už dospělej na vodítku chodit nechtěl protože ho neznal, byl to nalezenec ,vláčela jsme ho že bych ho spíš uškrtila ,tak jsme vzali ještě jednoho psa a za chvilku to od něj odkoukal
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:39
- Nahlásit
Anonymní
Já měla se svým štěndem ještě nedávno úplně stejnej problém, ale s věkem to přešlo, sice se ještě párkrát zastaví, ale to mu stačí říct, že jdeme a jde. Myslím, že to bude v pohodě.
|
Klára
|
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:55
- Nahlásit
Anonymní
Zkus třeba vždycky zathnout a když uděla to samé tak zase a zase a zase,ale neuškrt ho ! No když tak zkus jít na cvičák a tam ti snad poradí. Jinak bys mohla třeba taky trénovat na dlouhém vodítku,ale někde venku a v klidu- prostě ho měj na dlouhém vodítku a když zase zastaví,povol vodítko, pokračuj dál a schovej se za nejbližší roh nebo někde aby na tebe štěndo nevydělo a když ze strachu štěna poběží za tebou tak ho pochval. Prostě si musí uvědomit,že bud pujde bud s tebou po tvé levici nebo půjde osamocené a může si sedat kde chce. A myslím že se mu ta 2 možnost by se mu moc nezamlouvala. Zkus to.
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2005 15:06
- Nahlásit
Tak já bych psa raději.
Nejdřív jsem ho nechala běhat s vodítkem - připnula ho na vodítko, ale nechala ho, ať si ho tahá za sebou. Aby si na něj zvykl a když už začal běhat, tak jsem ho vzala do rukou a vždycky kousek před něj popošla a dala mu pamlsek, když přiběhl. Pak už stačilo mít " voňavý úplatek" v ruce a cipital jak hodinky.
|
gracie
|
# Zasláno: 16 Pro 2005 15:10
- Nahlásit
ono je to este male steniatko a na to treba na uvod radostne, bez sklbania, trhania, radsej do ruky oblubenu hracku, alebo mnamku a motivovat ho, aby mu to ist s tebou na vodidle prislo prijemne, ked ide spravne chvalit, chvalit, tesit sa. casom sa nauci!
|
tttynka
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2005 19:23
- Nahlásit
koukam, ze u stenat je tohle oblibena aktivita. oba dva moji psi, kdyz byli stenata tak delali totez, ale fakt je to vekem preslo, ale rekla bych ze asi nema moc smysl ho za to voditko nejak tahat. ja jsem je vzdycky lakala na nejaky pamlsek kdyz nechteli jit.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 18 Pro 2005 10:53
- Nahlásit
nikdy nezkousej psa prinutit k aktivite tahanim,to se jen vic "kousne".nalakej ho pohybem a pochvalama,popripade pamlskem.
petr
|