Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jak psy naučím, aby reagovali jen na povel pro své
Autor Zpráva
Luu
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 18:24
- Nahlásit

K 2 letému labroušovi chci ještě štěndo zl. retr.

Jak psy naučím, aby poslechli jen povel patřící jejich jménu?
Jsem v tom začátečník a zatím mám zkušenost, že oba dělají, co slyší stejně.
I na cvičáku ke mně kolikrát na přivolání přiběhnou jiní psi...

Jak ale na to, když obá leží a já dám Matějovi volno a Kačka má ještě zůstat ležet?

Pupy
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 18:30
- Nahlásit

Z´kus se poradit na cvičáku.
Budeš muset naučit štěně na jméno které se nebude podobat druhému jménu. Pes musí vědět jaké jméno je jeho. Já sem také začátečník, tak se radši porat s někým odbornějším.

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 18:32
- Nahlásit

Mam 3 feny a opravdu nemaji problem poznat, ktere jaky povel patri, ikdyz behaji spolecne. Staci zahlasit jmeno a hned pak povel. Proto je dulezite, aby se jejich jmena lisila - u nas je jedna Dora, druha Ejmi a treti Agata - a tak uz pri prvnim pismenku osloveni presne vedi, o kterou jde!
Jinak, vycvik by mel byt vzdy individualni - tedy vzdy se venuj jen jednomu psovi, ten druhy bude v odkladacce nebo privazany(myslim vycvik). Spolecnou poslusnosti by sis mohla zkazit spoustu veci. Jinak na vychazkach kdyz zarvu, tak vetsinou prijdou pro jistotu vsechny najednou (vypocitave, bude piskotek..).

monika
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 22:28
- Nahlásit

já mám taky dvě feny Doru a Anetu.Vždycky příjde ta, kterou volám a když chci,aby šly obě, tak zavolám "holky jdeme" a jdou obě.Šlo to samo, nijak jsem je to neučila.

Evik
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 07:22
- Nahlásit

já taky na pesany volám "klucí", když je volám oba a taky přijdou oba dva, ale když volám třeba jen jednoho, taky vždy nejdřív důrazně jménem a pak teprve povel. Naši psi mají každý úplně odlišné jméno (Aki a Griffin) a umí to dobře rozlišit, ale často, když na vycházce volám jednoho, tak přijdou oba, protože si oba myslí "co kdyby něco káplo" Takže vždycky jednoho přesvědčuju, že zrovna jeho jsem teď nevolala....aby to bylo jasné, tak mu znova zopáknu povel volno přičemž ten, jež byl volán musí sedět či ležet...Psi mi chápou, ke kterému z nich zrovna mluvím především, když jsem v jeho bezprostřední blízkosti - prostě aby ten druhý viděl že teď ze zrovna zaobírám jeho "kolegou" a na něj přijde řada potom...

Meggi
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 08:35
- Nahlásit

No já mám taky dvě holky s odlišnými jmény, ale povely dělají obě Mladší RTW jsme se snažili nejen vymýšlet pro stejnou věc jiný povel, ale naše malé i když o rok a kousek starší labradoří telátko si přivlastnilo i tyto povely a dokonce i jiné jméno . Malá RTW zná své jmého a opravdu dělá poveli jen na své jméno (když má teda náladu, občas :tongue, jenže co povel pro RTW to začně dělat i LR

Luu
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 12:15 - Změnil/a: Luu
- Nahlásit

No právě, když máme Matěje s jiným psem dohromady, dělá velice ochotně cizí povely...

janina
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 12:20
- Nahlásit

Evik
když na vycházce volám jednoho, tak přijdou oba, protože si oba myslí "co kdyby něco káplo"

Tak tohle přesně znám. Ale dělá to hlavně roční berňák. Když volám zlaťandu, tak je u mě většinou dřív než ona. Za piškot by život dal

Evik
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 12:37
- Nahlásit

no u nás je to tak, že když volám Akouše, tak Griffča (který na pamlsky tolik není) ví, že jeho nevolám a nemá potřebu přijít, protože pamlsky ho v dané chvíli nezajímají. Když ale volám Griffču, přijde s ním i Akouš, aby náhodou o něco nepřišel a hlavně proto, že jeho paničkou jsem já (Griffča má páníčka-mého přítele) a já tudíž dle jeho mínění "nemám co volat Griffču"

janina
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 13:02
- Nahlásit

Evik

Já zase dle mínění mladšího berňáka nemám právo ani zlaťačku pohladit, když přijdu domů Je to brutálně žárlivý pes, docela se divím, co všechno si nechá zlaťačka líbit. On ji vůbec ke mně nepustí, pořád ji odstrkuje, aby se ke mně vůbec nemohla přiblížit. Když na ni sáhnu, tak štěká jako blázen. Přitom byla starší zlaťačka vždycky na prvním místě.
A je fakt, že ona taky na mlsky moc není, tak většinou nepřijde, když volám Sama, jen někdy

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání