| Autor |
Zpráva |
vaclav
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 11:19
- Nahlásit
Dobrý den,
chodim se svym psem (1,5 roku labrador) ke kamaradovi a on ma starsiho rotvajlera. Psy nechavame spolu na zahrade. Muj pes (labrador) vsak stale "naskakuje" na toho druheho a provadi kopulacni pohyby. A to i presto, ze s nimi nekdy byva 1,5 rocni fenka rotvajlera.
Co to znamena?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 12:13
- Nahlásit
tvůj pes je puberťák a snaží se druhému psu dokázat, že "on je šéf" - tedy zkouší dávat najevo nadřazené postavení. V tomto věku to ale psí puberťáci většinou jen zkouší - co ten druhý pes vydrží. Ale zase už jsou dostatečně vyspělí na to, že kdyby si to ten druhý pes nenechal líbit a nepodřídil se, tak se klidně o to postavení porvou....
|
vaclav
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 14:26
- Nahlásit
diky moc za odpoved!
znamena to tedy, ze nemusime mit obavy "o zdravi" toho rotvika ? On si to totiz nechava porad libit, respektive uz vzhledem ke svemu veku nema tolik sil jako ten mladoch labrador.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 14:45
- Nahlásit
Václave o zdraví rotvíka vzhledem k jeho orientaci rozhodně ne, spíš bych měla časem obavu o zdraví toho druhého pesa,až se rotvík naštve.
|
vaclav
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 14:52
- Nahlásit
dik za upozorneni ... vzhledem k tomuto tedy nemam nechat volny prubeh a hlidat (eventuelne privolat si) toho labradorka k sobe?
...je fajn ze tato diskuse tu tak funguje ...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 14:56
- Nahlásit
Václave,
já být vámi, tak to "dominování" vůči cizím psům zakazuju psovi hned od začátku. Oni si psi dokáží hrát i jinak, než že na sebe naskakují. To "nakrývání" je v případě vašeho labíka projev dominantního chování a je lepší to psovi netrpět a zakazovat protože když se pes naučí hned v začátku, že to dělat nemá, bude lépe vycházet s ostaními psy
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 15:05
- Nahlásit
václave souhlasí s evou......je mladej, a čím dřív to pochopí,že to je nežádoucí, tím lépe....
|
vaclav
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 15:09
- Nahlásit
doctu se v nejake literature o techto a i jinych podobnych "nevhodnych" projevech psu, treba i co se tyce dalsi co by me zajimalo - sexualnich potreb labriku a jak je rozlisovat?
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 15:19
- Nahlásit
vaclav
Přečti si knihu Řeč psů
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 15:22
- Nahlásit
já doplním autora té knížky - Roger Abrantes. Václave ta kniha je velmi poučná a dobrá, ale na trhu už jsem jí dlouho neviděla - zapátrejte po knihovnách stojí to za to.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 15:28
- Nahlásit
Václave klasické sexuální potřeby psa bych asi neřešila,pokud není chovný a chovat nemíníš.,ať labíků nebo i jiných hafí,jedno je jistý, pokud pes naskakuje, hraje si na šéfa smečky a očekává podřízenost.........a jednou může narazit. Může se stát, že chce naskakovat i na lidi,což je třeba utnout okamžitě a střelhbitě.
Nějaká kniha- od Trumlera......třeba tykáme si se psem-koupíš v laciných knihách,pokud budeš mít štěstí , cca
za asi 49 korun. žanda
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 20:18
- Nahlásit
Václav
Knihu Řeč psů od Rogera Abrantese mají myslím v nakladatelství Dona. Stačí dát to do vyhledávače. Dobrá kniha je od Mikulici Poznem svého psa. Ta je běžně k dostání - popřípadě v antikvariátech.
Taky bych to psovi netrpěla, souhlas s tím, že je lepší od začátku nežádoucí projevy psa potlačovat a zakazovat.
|
Janka
|
# Zasláno: 14 Pro 2005 15:18
- Nahlásit
Opravdu, Václave, zatrhnout co nejdřív!!!!! Mám stejně starého labradora, který to samé praktikuje velmi rád už asi od půl roku, a i když jsem ho neustále ze psů sundávala, asi ne dost důrazně...a je fakt, že někdy jsou z toho nepříjemnosti...buď si to ten druhý haf nechce nechat líbit a nebo když se k tomu připlete třetí, tak po něm náš Fido vyjíždí, jako že tamten je jeho majetek...
A dotaz na vás ostatní: myslíte, že v roce a půl ho to můžu ještě nějak odnaučit? Aby pochopil, že to fakt nesmí??A aby právě líp vycházel s ostaními pesany?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Pro 2005 15:47
- Nahlásit
Janko pokud budeš rázná a důsledná,jistě ano.
|
Janka
|
# Zasláno: 14 Pro 2005 16:05
- Nahlásit
A nějaká konkrétní rada by nebyla? Pesan v takové chvíli, když už se dostane k naskakování, nevidí, neslyší, nevnímá a je jak utrženej ze řetězu. Když ho sundám a trestám, je naprosto mimo, a je mu to fuk a jak ho pustím, dá se do toho znovu...když se ho snažím zabavit jiným úkolem a odměním třeba piškotem - normálně ho vyplivne (a to se po nich normálně může utlouct).. jinak je v poho, ale tady v tom případě vůbec nemůžu přijít na to, jak na něj, jak ho odlákat a upoutat pozornost....
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 17:47
- Nahlásit
Janka
Tak sa moj pes sprava pri nadskakovani na feny... Ono dost pomaha naozaj zrevat a fixnut pozornost na seba. Ludia naokolo sice budu na teba pozerat ako na vraha, ale jedine toto sa mi osvedcilo. Teraz ked nadskoci, staci zrucat dole a pes si pohyby dokonava vedla feny U psa to nerobi, iba ak nadskakuje niekto na neho (asi dvaja z celeho sidliska), tak im to vracia
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:52
- Nahlásit
a co když moje 4-měsíční štěndo takto naskakuje na plyšovou hračku? Mám mu to radši taky zakazovat, aby si to nezvykl pak i u psů nebo je to jen neškodná hra?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 09:32
- Nahlásit
u štěnda je to neškodná hra, štěně se tím učí..... Můj pes už skoro dospělý dodnes "šustí" svůj pelíšek a na psy mi přitom na procházkách normálně nenaskakuje, když už, tak stačí FUJ nebo DOLU!
|