| Autor |
Zpráva |
Netty
|
# Zasláno: 12 Pro 2005 18:06
- Nahlásit
Ahojky, můžete mi poradit, jak mýho 7měsíčního neposedu odnaučit zlobení a kousání při vyčesávání srsti? Ze zkušenosti s pejskem rodičů vím, že jakmile jsem vzala kartáč, tak pejsek hned přiběhl a naparoval se (přímo se těšil)..a ten muj čert, tak hryže, kope a cuká..no hrůza...nepochopí, že když ho nevyčešu, bude z něj hroznej dreďák
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2005 18:11
- Nahlásit
Až ho budeš hladit tak pak ho zkus jemě hladit hřebenem(druhou stranou) a pak ho zkus jemě česat. Třeba ho to tahá nebo škrábe-má ovčanda nemá ráda kovový věci to chce vždy utíci tak sem ji kopupila normální obyč.umělo.hřeben a jde to vyčesat krásně a hezky u toho drží-
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2005 18:18
- Nahlásit
Netty
Ona je asi hlavni chyba, ze se stenatko neucilo cesani od malinka. Ja po svych zkusenostech doporucuju neposedu zvednout na stul, kde bude kus koberce nebo neceho, aby mu to neklouzalo... Zpocatku bude mimo, ze je ve vysce, a zklidni se, tak v klidu ho parkrat projet kartacem, dat piskotek, pokud to pujde, tak to jeste parkrat zopakovat... A pak dat na zem a mooooc pochvalit.
Ale na stole se nebudou tropit zadny saskarny, kdyby te chtel kousat nebo podobne, tvrde zavelet FUJ,klidne vychovne zklidnit drzenim za ucho nebo krku, a postupne delsi dobu cesat. A vzdy piskot, ale pejsek se ti na stole musi podridit a nechat si tu upravu libit.. Je to jen o nevychovanosti a s vekem by se to mohlo zhorsovat...
|
evina
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2005 18:19
- Nahlásit
Netty:já mám stejného neposedu ale děláme malé pokroky.Ze začátku si mi lehal na záda,takže jsem ho přivazovala ke klice aby si nemohl lehnout.Nebo jsem mu dala něco na zabavení.Teď v necelých 7.měs.ho většinou stačí důrazněji usadit.Jelikož ho i trimuji a to je na delší dobu,než jen česání,tak mi tak dlouho nevydrží sedět.Takže stále v klidu psa dávám do sedu nebo stoje.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2005 18:28
- Nahlásit
evina
Nezli bojovat s psikem na zemi, je skutecne mnohem lepsi ho naucit na cesani na stole... ja trimuji, striham packy, skubu usi a kdybych se mela ohybat k zemi, tak uz me vezou na pohotovost...
|
Netty
|
# Zasláno: 12 Pro 2005 18:46
- Nahlásit
No češeme ho od 2 měsíců, ale to byl ještě "malej" ... teď už to je "malej" obřík takže má sílu a kolikrát mě převálcuje, s tím stolem to zkusím, díky moc
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2005 18:50
- Nahlásit
Netty
Zkus, a hlavne, pejsek musi hned vedet, ze kdyz jde na stul, jde se cesat - cili zpocatku parkrat procisnout, a pak odmena... Zadne hrani.. Zadne seskakovani.. S moji terierkou to trvalo asi 3 mesice, nez princip pochopila, a ted si tam skace nadsene sama a necha se skubat treba 2 hodiny...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Pro 2005 21:18
- Nahlásit
Fifi:nemysli si ,že kdybych neměla stůl na lepším místě,že ho tam nečešu Bohužel si nedovedu představit dost dobře prakticky,pak uklízet celou kuchyň,včetně polstrování na židlích.Takhle si zalezu do koutečku v předsíni a pak jednoduše vyluxuji(podlahu i sebe:biglol
|
evina
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2005 21:19
- Nahlásit
zapoměla jsem se přihlásit,to jsem psala já...
|