| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Pro 2005 13:25
- Nahlásit
Mame 2fenky,mamu a stendy,ktery je 14mesicu. Asi posledni 4dny proste znicehonic ta starsi zacla delat strasny divadlo pri jidle...Ji v jedne mistnosti,nikdy nebyl sebemensi problem,mohli jist skoro z jedne misky a najednou buch.. Ta stara potora ani nedobasti svoje a uz se hrzne maly pejsine do jidla,ta zacne vrcet a odtahne se, a kdyz se treba priblizi k misce starsi,tak je z toho treba taky rvacka jako hrom,protoze ta na ni vystartuje... Potvora!!! Uz z toho zacinam bejt dost smutne a hrozne me mrzi,ze se pak prcek skoro boji skoro zacit papat a musim ji pobizet... Uz jsem jim domlouvala,starsi jsem potrestala,ale proste nic. Nechtela bych to resit tim,ze by kazda jedla v jine mistnosti,jako to bylo u babiccinych kokrousu (rovnez otec versus syn)...To byl ten starsi na mladsiho taky hrozne agresivni pri jidle,teda mnohem vic,ale pravda,ze byl dominantni a takovej nevyzpytatelnej nejen pri jidle... To ja bych nasim pejsanum mohla do jidla hrabat,proste vsechno,nejsou vubec dominantni,nic,pohodovi a bezproblemovi pejsci,ale vubec nechapu, proc jako zacli byt na sebe tak osklivi najednou...?! Dekuji za rady, doufam,ze to nak zvladnem!
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 13:32
- Nahlásit
možná se starší fena začíná bát o své nadřazené postavení nad malou, což teď mladé, která už je ve 14 měsících plně dospělá, dává lidově řečeno "sežrat".....
A jak se jinak mladší fena projevůje vůči své matce? Podřizuje se jí, nebo se snaží s ní "bojovat"?
Myslím, že nemusíte dávat jídlo každé feně do jiné místnosti, ale určo dát misky, např. každou do jiného rohu místnosti a fenky při jídle sledovat /nezasahovat jim do jídla, jen pozorovat, ale pokud by např. starší fena dojedla dříve a šla vlézt do jídla té mladší, tak ještě než tam dojde jí vykázat na její místo, aby věděla, že si to nepřejete a že to dělat nebude./
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 14:13
- Nahlásit
Já mám feny 5 let věkově od sebe a při jídle jsem taky ve střehu. Mají vztahy vyjasněné, v pohodě, pořád jsou spolu, bez problémů, starší velí a mladší se podřizuje, ale asi 3x se stalo, že okolo jídla na sebe vyjely a řvaly na sebe, takže při krmení vždy "dohlížím" a prázdné misky hned uklízím - jednou bylo zle kvůli tomu, že jedna šla vylízat prázdnou misku té druhé, což jinak normálně dělají - je to rituál. Určitá nervozita může být taky třeba okolo hárání.
A pokud jsou jinak spolu v pohodě, tak ani oddělené krmení by nebyla žádná tragédie. Ale spíš asi bude stačit hlídat při krmení, aby si každá hleděla svého.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 14:21
- Nahlásit
Jo a přesně jak říká Evik - každou do jiného rohu. Taky jsem si tak zvykla jim dávat misky, aby na sebe při jídle "nečuměly".
Musíte nastolit takové podmínky a pravidla, aby byl klid.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 14:36
- Nahlásit
Souhlasím s holkama, já našim klukům taky dělám dozor. Pokud máš u psů autoritu,tak sama tvoje přítomnost by měla zabezpečit,že se nic nestane, popřípadě stačí houknout a předejít případným problémům. Jinak misky mají taky od sebe,aby měli klid. To víš,jak jde o žrádlo,tak se z beránků stávají líté bestie
|
Endy
|
# Zasláno: 9 Pro 2005 15:23
- Nahlásit
Tak to mně přibyla třetí holka a bez problémů jí krmím s ostatníma.Dokonce je tak drzá,že jim strká čumáček do misky,zda neměly něco lepšího.Zatím u nich sedím a malou učím,že si má taky všímat jen své misky.
Měla by jsi dát feně rázně najevo,že rozbroje nebudeš trpět.Jak vyjede,seber jí žrádlo a seřvi jí.Pak nakrm štěndo a dávej najevo,že ono je to hodné.Starší fena si musí uvědomit,že zazlobí a je bez žrádla.Jak je začneš rozdělovat,může to tak zůstat napořád.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Pro 2005 19:05
- Nahlásit
Evik: Jinak jsou v pohode, blbnou spolu, vsechno bez problemu... Nemyslim si,ze by se mladsi podrizovala,ona si spis docela dovoluje a provokuje ke hre...
Endy: Jo jo, psici jsem ,presne jak radis, pekne servala, poslala na misto a malou nechala v klidu dozrat, pote byla nelitostne vyhostena ven a bez zradla... Prcka jsem taky hladila a tak a ji domlouvala...
Jinak diky vsem za rady,budu dohlizet a oddelim misky!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 12:18
- Nahlásit
Endy
Já bych starou před mladou moc neseřvávala. Štěně si bude tím víc dovolovat. Podporovala bych model - mladá se podřizuje staré. Ale bez řevu, s klidnou rozhodností
|