Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Ničení nábytku
Autor Zpráva
Axa
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 19:32
- Nahlásit

Už jsem zoufalá. Naše 1,5letá fenka zlaťáka asi v roce v naší nepřítomnosti ničila nábytek. Pak byl 4 měsíce klid. Říkala jsem si, že je konečně po pubertě. A před třemi týdny to začalo znova. Okousaný nábytek, roztrhané knížky. Koupila jsem sprej proti okusování, ale asi jí to ještě víc chutná.
Jinak je celkem vychovaná, poslouchá, je to náš mazlík. Pohybu má dost, doma je s ní v naší nepřítomnosti 5ti letá fenka pudla a dvě kočky. Respektuju názor, že po našem návratu je zbytečné ji trestat. Ale co s tím? Když je někdo doma, nic neničí. A nábytek není ponožka.
Moc díky za radu.

Joker
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 19:35
- Nahlásit

Já mám všechny rohy potřené pepřem

Pupy
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 19:37
- Nahlásit

Joker
To je chyby nikdy se mńemá dávat pepř- pes si muže zničit čich!! A ten psi velice potřebují.

Joker
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 19:39
- Nahlásit

Pupy
Máš lepší nápad? Nic jiného nám nepomohlo

ami
# Zasláno: 5 Pro 2005 19:44
- Nahlásit

My máme všechen nábytek oblepený kartonem a izolepou,ale vypadá to tady jako ve skladišti.Tak asi na vánoce to nevydržím a nábytek nenábytek,kartony vyhodím

Pupy
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 19:46
- Nahlásit

Joker
To ne ale peřem mužeš pejskovi ublížit. Určotě nějaká metoda existuje. Mě taky fenka kousala věci(lino, knížky---) nábytek naětěstí ne. A tyky jsme to stříkyli sprejem. Někdy něco rozkouše i ted.

Joker
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 19:48
- Nahlásit

Pupy
Já zkoušela citron. Nepomohlo. Kdybych bydlela ve svém, tak je mi to jedno... Jenže ve svém nejsem a nábytek není můj.

Pupy
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 19:55
- Nahlásit

Joker
aha, tak to fakt nevim. nebo mu když odejdeš děj něco na kousání(uzené ucho, pras.nožičku...) Ono je blbí to že ji za to nemužeš potrestat.Ona pak ani pořádně neví že to dfělat nemá.

Axa
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 20:17
- Nahlásit

Ona má šlachy, koupila jsem kus dubovýho prahu, aby měla tvrdý dřevo, nic to nebylo platný. Dneska to odnesl konferenční stůl. Rohy jsou v háji.

Tchor
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 20:29
- Nahlásit

Jedinou radu kterou na tohle znam je nejakym sportem utahat psa tak aby dobu kdy je sam prospal.

Axa
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 20:32
- Nahlásit

Nojo, ráno sice ven chdíme, ale ne na dlouho, je tma a v 6 odcházím do práce.

birma
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 20:41
- Nahlásit

Tchor
Rada sice dobrá, ale když Altárek ničil náš byt, tak nepomáhalo ani to, že jsem vstávala v půl pátý a lítal dvě hodiny venku....
Myslím že to chce prostě jenom čas - náš pesan ničil tak do roka a půl, ale už od roka to postupně ustávalo. Teď mu je dva a půl a sem tam ukradne a sežere krmení rabičkám, ale to je všechno

Axa
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 20:44
- Nahlásit

A myslíte, že po mém příchodu z práce si určitě není vědomá toho, že něco provedla?

birma
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 20:49
- Nahlásit

Axa
Podle mě může vědět že něco není v pořádku, ale asi nepochopí, že jí trestáš za něco co udělala před x- hodinama. Stejně tak jí venku nevrazíš najednou piškot a nevěříš že si to spojí s tim, že před půl hodinou přišla na zavolání..

Tchor
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 21:01
- Nahlásit

Axa
Ja to resim tak ze jsem sve bydleni upravil tak by nevadilo kdy se mi obcas do neceho z nudy pusti (nabytek z bazaru, potrebny veci nahore, pocitacova pracovna oddelena od zbytku mistnosti zabranou atd.). Mam smecku sportovne vedenych psu u kterych se jejich aktivitu snazim udrzet co nejvejs takze ji nebudu srazet kdyz obcas neco znici.

Tchor
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 21:02
- Nahlásit

birma
Ta unava neni vselek, ale hodne pomaha

birma
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 21:06
- Nahlásit

Tchor
věřim, ale dej mi radu jak ho unavit (i když je teď doma hodnej, ale pro můj dobrej pocit). Zabíraj snad akorát obrany, ale jinak nic, ani stopy, ani dlouhá procházka (až 20 km) ani cvičení a hry, ani všechno dohromady....

Tchor
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 21:10
- Nahlásit

Kolo nebo tahani v zaprahu. Ja v Praze pouzival pneumatiku (nejmin se mi zasekavala v porostu z toho co jsem zkousel) co tahali na prochazce za sebou pak padli jak mrtvy ale problem je v tom ze jim velmi rychle sla nahoru kondicka a museli tahat porad vic.

birma
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 21:14
- Nahlásit

Tchor
já zkoušela aby tahal mě, při běhání ho to nebaví, při chůzi (ani rychlý) neunaví. U kola se bojim ho mít na vodítku kvůli kloubům, takže jsme otestovali koo bez vodítka - výsledek byl silně zábavný - já ujela tak 200-300metrů a pes stále seděl na zadku, zastavila jsem a pes to vzal sprintem ke mně, takhle proběhla celá naše asi 5ti kilometrová vyjížďka, ani to ho neunavilo a na další už jsme nešli. Tu pneumatiku zkusim, dík. Někde jí seženu a hurá do toho

birma
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 21:15
- Nahlásit

Tchor
Teď mě ještě napadá, že když zapřáhnu za psa pneumatiku tak už tu s pejskařů na mě nepromluví vůbec nikdo

Axa
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 21:20
- Nahlásit

No, tak synáček dal na auto zimní kola, na balkoně straší 4 hliníkový disky. Tak stačí zapřáhnou naši Dorotku a ráno ve 4 vyjet...

Tchor
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 21:23 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit

Axa
To by ty disky dopadli

birma
Je pravda ja s tim chodil do Tichy Sarky mezi Sarecky udoli a Nebusice vetsinou jsem tam nikoho se psem nepotkal a ostatni sice koukali divne, ale vetsinou to nekomentovali.

juhan
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 22:02
- Nahlásit

Axa
To se ti synáček poděkuje

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 23:40
- Nahlásit

Axa
Ja bych fence nahromadila kupu pouze jejich hracek, od ruznych lan, pesiku az po prkynka. A casem ji naucit, ze pouze tyhle veci jsou na kousani...
Pises, ze s ni volny cas travi i 5leta pudlice. Jak vis, kdo vlastne nabytek doma skutecne nici???? Treba to je prave ta pudlice - treba. Jinak 2 psi, kdyz se nudi, dokazou spolecne vymyslet poradny kraviny, 2 jsou vice nez 1.

wensday
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 08:12
- Nahlásit

Zkusila bych sprej od Trixie.

Břetislava
# Zasláno: 6 Pro 2005 10:34
- Nahlásit

Celkem s Axou soucítím. Náš labrouš byl do jednoho roku šílený destruktor, pak se to postupem času zlepšovalo, ale i teď ho to někdy popadne a něco zničí. Samozřejmě že když je doma sám, má tady vždycky kupu hraček, kostí na hryzání ... ale to ho asi nebavilo, tak si hledal jinou zábavu. Jinak minulý týden když jsem přišla z města, tak mě náš labrouš přivítal, ale jakmile jsem vcházela do pokoje, zůstal v chodbě, uši dal dozadu a čekal .. jak jsem ho viděla, hned jsem věděla, že něco provedl. No a on rozkousal ponožky. Zajímavý ale je, že se vždycky říká, že si pes není vědom toho, že něco udělal, ale jak si mám potom vysvětlit jeho chování v tomto případě??

Jandula
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 10:51
- Nahlásit

Jo, naše kokřice taky zničily, co se dalo. První to vzala od knížek, před dálkový ovládání od televize, po desky, koberce (jednou tak, že jsme se nemohli dostat domů, protože kobercem zatarasila vchodový dveře) atd. Druhá byla to samý v bledě modrým. Obě to přešlo tak kolem dvou let a ta druhá ještě i v pokročilejším věku ničila, když jsme jí naštvali, třeba jsme si dovolili večer odejít bez ní k babičce, tak když jsme se vrátili, mámina čerstve zalitá vzácná kytka byla rozcupovaná na koberci na malý kousíčky.

Jinak Sára, taky zlatá retrieverka, nikdy nic neničila, až teď v roce při falešný březosti (když jsem jí sebrala hračky) a taky po operaci, kdy neměla vůbec pohyb, tak začal hryzat koberce a kytky - teď se uklidňuje, ale nechávám jí tám svoje "smradlavý" ponožky (asi jí to uspí na celej den) a je klid... Jinak kostičky nic nezabíralo ani u jednoho psa, to kouše jen v mojí přítomnosti.

birma
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 11:57
- Nahlásit

Jandula
Jinak kostičky nic nezabíralo ani u jednoho psa, to kouše jen v mojí přítomnosti.
Úplně přesně to vidim - Altar když byl menší tak nám rozebral celej byt a když jsem přišla domů tak mi přinesl nedotčenou kost z buvolí kůže a bylo vidět jak si myslí jak je hodnej, že mi nese svojí kostičku
naštěstí ho ta demolice nějak přešla sama

haha
# Zasláno: 6 Pro 2005 12:01
- Nahlásit

Axa
možná že ničej společnýma silama obě ,a opravdu na to není jiná rada než utahat aby co nejvíc spali,a hlavně nikam nezavírat ,čím menší prostor tím víc ničí,ono je to časem přejde ,no z některejma věcma se holt budeš muset rozloučit ,tady pomůže jen to na čem ti fakt záleží dát z dosahu psa ,a osvědčilo se mi jim při příchodu domů pořádně vynadat no jinak u nás doma už se toho stejně moc zničit nedá

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání