| Autor |
Zpráva |
MARTAN
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 20:51
- Nahlásit
Mame 14ti mesicniho labradora.Neni s nama od stenete,ale teprve 2 mesice.Byl celkem nevychovany,delal si co chtel.Uz jsme celkem zvladli privolani a chozeni na voditku u nohy,ale kdyz mame prejit cestu a nezatahnu,klidne by se nechal prejet.Absolutne netusi nebezpeci,proste jde.Kdyz je na volno na louce a kolem vede postranni cesta,kde obcas neco projede,vriti se na ni a beha doleva doprava,dneska malem vbehl pod kola.Asi na to nikdy predtim nebyl zvykly.Vubec nevim,co stim.
|
Jadviga
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 07:58
- Nahlásit
Já se svou devítiměsíční pejsánkou mám stejný problém. Jelikož jsem zatím nenarazila na radu jak na to, zkusila jsem sama toto. Bydlím na vesnici s celkem rušnou komunikací bez chodníku. Psa vedu po levé straně a levé ruce. Vždy, když se blíží auto dám pokyn sedni a čekáme, až nás auto mine. Někdy stojíme, sedíme a čekáme co 10 m. Samozřejmě pamlsek a pochvala. Takto chodíme každý den půl hodinky. Vzhledem k tomu, že jsou nyní krajnice silnice pokryty ledem a shrnutým sněhem, trošku jsme to omezili kvůli bezpečnosti. Ale jinak se pejska už naučila a často si sama sedá ještě než dám pokyn. Jestli má někdo jinou radu, tak napište
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 08:06
- Nahlásit
Jadviga
Já myslím že to děláš dobře. Chce to čas a cvik. Já jsem vždycky učila na kraji chodníku zastavit, sednout a až po povelu ("jdeme") přecházet ulici. Učila jsem to jako cvik a tak, že se to úplně zautomatizovalo. Po čase už fena mohla jít navolno pár kroků přede mnou a na kraji chodníku si sama sedala a čekala na povel. Musí se to ale dělat vždycky, bez výjimky, aby to psovi tzv.přešlo do krve - psovi nejde vysvětlit, že třeba teď zrovna spěchám, nic nejede a proto se cvik vypouští.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:28
- Nahlásit
Přidavam se ke Ketrin ... zbosob jakým to děláš je dobrý. škoda že nemáte chodníky toby hodně usnadnilo.
Trenvali jsem první na vodítku, když se blížila k přechodu, nasledovalo, zustaň a sedni. Chce to pevnou vůli a sebedisciplnímu. Nesmíš udělat žádnou vyjímku. Dneska chodíme na volno kolem hoooodně rušné cesty a přes celé město (F-M) bez vodítka. Na krají cesty se zastaví, počká až ji dojdu a řeknu že "Jdeme".
Hodně trpělivosti, pořádně to nacvičte na vodítku ... chce to čas
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:30
- Nahlásit
já musím říct,že oba psi jsme takhle cvičili,naučili se to, před silnicí čekaj sami od sebe. Ale platí to jen v místě bydliště,kde to znají. Jinak musím dát předem povel čekej,silnice. Takže si myslím,že než s koncem chodníku to mají spojené s místem
|
Martan
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 16:42
- Nahlásit
To je vsechno moc pekne a zavidim vam,ze uz to umite.My se ale teda nejdriv musime naucit chodit u nohy bez voditka.S voditkem to zvladame perfektne,jde u nohy pekne.Kdyz ma volno bez voditka,nazavolani celkem vzdy prijde,ale volne u nohy nejde,nevim jak na to.Taky dela velke okruhy,hodne se mi vzdaluje.Kdyby se tak podarilo,ze by sel volne bez voditka a pohyboval se v okruhu 5-ti metru.To by bylo neco
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 19:22
- Nahlásit
Ja to robim presne ako Ketrin. Ma to obcas aj usmevne prihody, ked idem s kamaratkou, ona sa so mnou rozprava a v polke cesty sa otoci, ze zrazu sa rozprava s nikym, lebo ja cakam so psom posadenim pred obrubnikom Po par mesiacoch pes automaticky a sam si sadal pred obrubnikom aj v uplne cudzom prostredi a dokonca, ked sa psy hrali a vybehli na cestu, Hugo bol jediny, co zastal... Vyplati sa cvicit tento cvik a to hlavne v mestach.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 21:15
- Nahlásit
jana33
mě fenka zastaví prakticky před každým obrubníkem, protože prostě musí...nechodíme pořád po stejných místech, ale po celé praze, vodím jí všude sebou a už se naučila, že musí i jinde
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 21:24
- Nahlásit
Trochu sa poopravim, nesadne si pred cestou vzdy, ale zastavi sa vzdy a caka na povel Dokonca ja prejdem a on stale caka Proste musi prist povel
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 22:31 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
Ja to upevnoval tak ze jsem na malo frekventovane ulici (tak jedno auto za hodinu) chodil se stenetem po jedne strane a hral si s nim po chvili jsem ve hre vbehnul do ulice pokud pes vbehl za mnou okrik jsem ho, vratil jsem ho na chodnik a projeli jsme drobne poslusnost. Pokud se zastavil rychle jsem se vratil zpatky a vytah hracku a poradne ho "vyblbnul, za chvili jsem to zopakoval, pozdeji jsem pres tu ulici hazel balon jinak postupoval stejne. Docilil jsem tim toho ze i v blaznive hre s jinym psem moji psi vzdy zastavily na obrubniku ikdyz cizi pes do te ulice vbehnul.
Samozrejme ze pes musi pred timhle upevnovanim umet zastavit na obrubniku v klidu.
|