| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 15:55
- Nahlásit
nevíte někdo jak odstranit reakci na klacek při obranách?
Jednou jí figurant pleskl při vyštěkání v maketě a už si to pamatuje.
Při kontroláku to prostě neustojí.
Dík Lenka
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 18:03
- Nahlásit
nevíte někdo jak odstranit reakci na klacek při obranách?
Spatne je to o spolupraci s figurantem a je to beh na dlouhou trat bez jistotoy uspechu.
|
Argo
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 11:24
- Nahlásit
Anonymní
Vím,jak se chová,bojí se,nebo utočí na klacek,co to je za rasu a kolik mu je?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 12:07
- Nahlásit
Je to fenka NO jsou jí 2 roky.
Zákus má pěkný,ale když přijde nápřah,začne vrčet,překusovat,když následuje úder,pustí.
Lenka
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 12:12
- Nahlásit
Taky jsem zapoměla,že teď koušem jen na dlouhém vodítku,jinak když si vezmu obušek do ruky já a ve hře s ním třeba plácám(omlouvám se za ten výraz) o zem,nebojí se,naopak mi po něm chňape.
L.
|
dd
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 12:20
- Nahlásit
A není to spojené s určitým figurantem ?Dělá to i u jiných
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 12:50
- Nahlásit
Argo
Ja to vim taky, ale pokud nebude dobra spoluprace s figurantem ktery chce pomoct a ne se jen predvadet tak stejne nic neudelaj.
|
Argo
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 12:50
- Nahlásit
Hele ja bych to zkusila tak že by se k ní někdo ze znamých i s obuškem přiblížil napřahl jako že jí chce uhodit ale neuhodil jen jí tim obuškem pohladil takhle bych par lidí zaukolovala ab ti stím pomohli a pak by to samé udělal figurant samozrejmě že bez rukavu a postupně když už nebude nato reagovat bych přitvrdila.A když jí budeš davat kousat tak bych doporučovala bez obušku a at naznaky uderu jsou provazeny rukou než se budete moc vratit k obušku.S mím se zeptat kam chodíte na cvičák?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 14:07
- Nahlásit
Myslím,že to má určitou souvislost s tím jedním figurantem.Nevím jak by se tvářil , když bych mu řekla,abysme kousali bez obušku a postupně na něj fenku znovu zvykali.On je spíš toho názoru,že to chce prostě tvrdě do ní.(v uvozovkách ).
Nechci zmiňovat kam chodíme cvičit,jelikož vztahy jsou u nás v ZKO více než napjaté a nerada bych přilévala olej do ohně.
Někdo by si to mohl špatně vyložit.Ale to už je o něčem jiném ,než je téma,které jsem sem přidala.
L.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 17:16
- Nahlásit
On je spíš toho názoru,že to chce prostě tvrdě do ní.(v uvozovkách ).
Jak rika Sali "Bic a pryc" ja bych od takoveho figuranta hodne rychle utikal bud bude figurant delat co ja jako psovod reknu nebo se na to rovnou muze vykaslat. Figurant ma vzdy jen poradni hlas o tom co a jak se bude cvcicit rozhoduje psovod.
Jinak dle meho nazoru je "tvrdy" pristup k problemu uplne spatne.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 17:37
- Nahlásit
Víš ty si ten kdo svého psa zná nejlíp.A tudíž by si měla vědět co pro tvého psa je nejlepší.V podstatě ty by sis měla říct figurantovi jak to chces,ne všichni figuranti maj spravnej přístup,je to smutné ale je to tak.Stalo se my něco podobného,muj pes když šel v 10měsících poprvé na obranu nechtěl kousat sedel jak trubka asi 15 minut před figurantem a jen čučel bez reakce,co to ta osoba před ním děla,mlatil pred nim bičem ,kričel,pes furt nic a jen sedel,pak mě figurant jakob napad a pes po něm dost tvrdě vyjel,porazil ho a cht ho pod krkem,ma rychla reakce nrzpusobila važna zraní,od te doby je muj pes nevyrovnanej debil a on mu už davat kousat nebude.Druhý pokus akorat s jiným figurantem na revíru dopadsl dost podobně,pes přiběh k maketě o figuranta neměl zajem,očuchaval očuranou maketu od jinch psu,figuran se ho snažil vdraždít hlukem k štěkotu,pes nic,jen sedel a zíral,figurant ho přetah bičem,nemslím že to udělal schvalně,v tu chvíli pes mu vstartoval po krku.Třetí pokus se stejnm figurantem jako v maketě,kousaní v kruhu,pes se snažil jít po krku nebo rozkroku,na popud figuranta se pustil po vdraždění na volno,figurant si po předešlé zkušenosti chranil rozkrok ,pes ovšem zautočil na krk ,srazil ho a zpusobil zranění,ani on už mu neda kousnou,je to debil pes a nemam s ním dělst obrany.
Na tomto cvičáku panují taktéž napjaté vztahy,lidi si tam zazady pomlouvají a podobně,nováčkum nepomužou spiš je odradej.Nní mam svého figuranta ktereho si ridim jak potřebuju,a dělame pokroky.Tím chci říct že ne každý cvičak je dobrý a ne všichni používají spravné metody i kdž člověk tam jde s tím že se tam něco naučí.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 17:51
- Nahlásit
Anonymní
Tohle je bohuzel pomerne bezna praxe. chce to cvicak a hlavne figuranta fakt dobre vybirat a vyplati se za dobrym jezdit i nekolik desitek km. Ja mam situaci jinou sam figuruju takze si vetsinu veci delam sam na sebe a znam dost figurantu co mi radi reciprocne udelaji psa tak jak ja chci. Ale taky jezdim trenovat v podstate po celem stredoceskem kraji.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Pro 2005 17:08
- Nahlásit
děkuji za vaše rady,držte mi palce,třeba se potkáme na nějaké akci.
anonymní Lenka
|