Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Čůrání u staršího psa
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 1 Pro 2005 14:25
- Nahlásit

Máme rok starého psa.Chodíme pravidelně na procházky,takže se nedá říct,že by to nevydržela a musela čůrat doma.Většinou čůrá v noci.Jdeme s ní naposledy kolem 23.00 hod a kolem třetí hodiny je pravidelně už načůráno doma.Musíme zavýrat koupelnu,protože chodila tam.Pod náš záchod.To bych i pochopila,ale už by přeci měla pochopit,že má čůrat venku.Učili jsme jí všechny možné věci jak jí to odnaučit.Na hdr,noviny,máme dvorek,ale tam většinou nic neudělá.
A ještě jedna věc,co bych potřeboval poradit.Když ji nezavřeme do místnosti,kde nemuže nic udělat a má přístup do bytu,tak se nám s manželem vyčůrá do postele.Madrace je na vyhození a jsem si jistá,že kdybychom jí nechali,tak to dělá vesele dál.Prosím poraďte.Už jsme to zkoušeli po zlém,aj dobrém a už nám docházejí nápady.Knížek máme přečtených a rad výme docela dost,ale s tou naší fenou nic nepohne.Díky moc za radu. Katka

ronika
# Zasláno: 2 Pro 2005 13:47
- Nahlásit

Anonymní
ahoj Katko, mám stejný problém se svým psem, už jsem se tady ohledně toho radila s ostatními a dostala jsem rad opravdu spoustu. Naprosto tě chápu. Rady, které jsem dostala dám i tobě. Je potřeba jí při čůrání nachytat, jinak nemá žádný trest smysl. S přítelem to řešíme, protože ten náš si dává velký pozor, abychom ho neviděli. Důvod proč on to dělá je značkování teritoria, má totiž pocit, že je vůdcem smečky. Důvod proč to dělá tvoje fenka nevím, ale k věci... Vymysleli jsme způsob, který bude zřejmě nákladný, ale budeme mít jednou provždy pokoj (doufám). Chceme si koupit (pokud možno spíš půjčit) kameru, která bude v kuchyni, kde zavřeme psa a budeme ho sledovat z obýváku. Jak ho znám, nebude dlouho trvat a vyčůrá se. V tu chvíli na něj jeden z nás vlítne. Zkusíme to zopakovat a uvidíme. Ještě jeden návrh mám, podstatně drastičtější. Má pelíšek v předsíni u schodů a tak ho přes noc a přes den, když jsem v práci k pelíšku přivazuji, má prostor tak 1,5m x 1,5m, musí dosáhnout na misku s vodou. Doma máme čisto a když přijdu z práce, tak s ním jdu ven. Ale není to řešení, musím odstranit příčinu. Napiš, co na to říkáš...

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 13:56
- Nahlásit

Roniko, myslím, že to nebude problém, jako máš ty. Sama jsi říkala, že je to z dominance. a někde se tu řešilo, že když pes počůrá postel tak může třeba tesknit. Nějak mi nesedí, že by to bylo z dominance...

haha
# Zasláno: 2 Pro 2005 14:03
- Nahlásit

ronika
no tak to přivazování mi přijde docela hrůza a řekla bych že toho psa docela mučíš.
jinak tohle čůrání v bytě fakt nechápu ale myslím že problém není ve psovi ale ve vašem chování k němu,jelikož všichni mí psi ke mě přišli jako dospělí, konkrétně třeba Miška byl půl života asi uvázqnej někde u boudy ,neznal vodítko, bál se po lině a samozřejmě čůral všude kde ho napadlo ale během asi 5 dnů pochopil že se čůrá venku a ne doma ,a doma by nikdy nic neudělal ani když je zavřenej třeba 10 hodin,ostatní taky zpočátku prostě nevěděli a vyčůrali se ,ale opravdu jediným trestem za to bylo že jsem jim řekla fuj kdo to udělal a vyhnala je ven.pes je zvíře strašně čistotný a není u něj běžný že by čůral třeba do postele ,což kočka udělá s klidem,ale pes ne,to že vám tohle pes dělá souvisí s jeho psychikou a vaším chováním k němu,jelikož neznám ani vás ani psa tak vám neřeknu proč na to musíte přijít sami.

Fifi
# Zasláno: 2 Pro 2005 14:04
- Nahlásit

Anonymní
A dela to od malinka nebo az ted? Fenky vydrzi bez venceni pomerne dlouho, u rocni fenky by od 23,00 nemel byt do rana problem - tak me napada, jestli spis nema nejaky zdravotni problem - co treba nastydle ledviny???
A jestli uz pochopila, ze ma curat venku - to zalezi na tom, jak jste ji to vy vysvetlovali, kdyz byla uplny mimco.

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 14:09
- Nahlásit

haha
No to právě kočky se nikdy nepočůrají doma. Mají většinou ten záchod a nesetkala jsem se s tím, aby se počůrali doma. Teda jednou jo. Vyčůrala se na koberec před ložnici paničky. Ale všechny, o kterých píšu jsou kočky v bytě. Kočka je tisíckrát čistotnější než pes. a to kočky nesnáším a psi miluji.

haha
# Zasláno: 2 Pro 2005 14:12
- Nahlásit

Verca
no vidíš já nemůžu říct že kočky nemám ráda ,mám je doma taky ,ale přesto že maj záchod klidně mi mrchy načůrali do botníku ,na křeslo a tátovi se vykadila s klidem do postele asi proto že vycítila že ji nemá rád ,jednou mi v dětství dokonce načůrala do aktovky ,asi zase máme my ně¨jakej problém s kočkama

birma
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 14:19 - Změnil/a: birma
- Nahlásit

haha
To asi jo
nám se kiočka počůrala jednou do postelea to když jí přtel omylem zavřekl vstup na její záchod - úplně šílená na mě ječela, co se to stalo a mě to nedošlo, tak se mi vyčurala přímo na nohy, jinak jí nikdy ani nenapadlo jít mimo záchod. Měli jsme doma i dva kočičí nalezence, kteří kočičí záchod nikdy neviděli a ani jeden z nich neudělal nikdy nic mimo (jednu kočičku jsme měli asi 3 měsíce, druhou sice jenom 2 dny, ale co jsem slyšela,tak se jí nehody nestávaly ani u nových majitelů)

ronika
# Zasláno: 2 Pro 2005 14:42
- Nahlásit

Verca
neříkám, že je v jejím případě je to z dominance, psala jsem, že v našem je to tak. Ale v každém případě musí svou fenku nachytat při činu.

ronika
# Zasláno: 2 Pro 2005 14:46
- Nahlásit

haha
Vím, že je to drasťárna, ale je to doufám jen dočasné. Už se nemůžu dívat na to, jak mi ničí nábytek. Teď mám pocit, že je řešení nablízku. Sama píšeš, že tví psi se k tobě dostali jako dospělí, to je taky rozdíl. Opravdu těžko můžeš soudit, když neznáš mě, mého psa a náš vztah, ale chovám se k němu hezky (možná až moc a to může být ten problém). Kdybys nás znala, určitě to uznáš.

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 14:46
- Nahlásit

No pokud teskní /tím myslím čůrání do postele), tak jí asi těžko nachytá. A v noci... pochybuji, že jí budou hlídat. Známé se pes v noci taky počůrává a to vyřešila tak,že ho naučila v noci na plínu. Nevěděla si už prostě rady...

ronika
# Zasláno: 2 Pro 2005 14:48
- Nahlásit

haha
Souhlasím s Verčou, kočku doma máme a uklízí si packou i kolem vlastní misky.

haha
# Zasláno: 2 Pro 2005 16:11
- Nahlásit

ronika
já mám asi nějaký divný kočky ,no ale to je jedno, já neříkám že se ke psu nechováš hezky ,vždyt tě ani neznám ,jen říkám že mi připadá hrozný uvazovat psa,jinak někteří psi ke mě přišli jako dospělí,někteří jako štěňata ,za můj dosavadní život jsme jich měla 20 a nikdy žádný nic takového nedělal,takže říkám že je to hodně nenormální, buď by ten tvůj pes musel být úplně pitomej ,nechci tě urážet jen nevím jak to jinak nazvat a nebo je problém ve tvém chování ke psu, právě proto že vás neznám tak to to nemůžu říct. jaké řešení máš na blízku?

ronika
# Zasláno: 2 Pro 2005 16:28
- Nahlásit

Taky bys to tak udělala, věř mi. Teď mi volala kamarádka, která u nás bydlí na pár dní se svou dcerou a malým labradorem, s tím, že si její dcera mého psa vzala do postele a když na chvilku odešla, tak jí počůral peřinu. Jako štěňátko čůral doma,myslela jsem si, je to ještě štěně. Učila jsem ho na noviny, pak jsem taky zkoušela ho rychle vynést ven, když začal a tam jsem mu dala pamlsek... Nic.
Vymysleli jsme právě to s tou kamerou. Nainstalujeme jí v kuchyni a budeme ho z jiné místnosti sledovat. Až zvedne nohu, vběhnu tam a zarazim to. Pak ho třeba za trest pošlu na místno nebo tak něco...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 16:34
- Nahlásit

nema se to, je to jeden z prohresku, kterych jsem se jako absolutni laik dopustil, ale u nas fakt zabralo, ze jsem Ronie k tomu pilozil cumak. ne ze bych ji v tom vymachal, ale k tomu prilozil. ji to nedelalo zrovna dobre a brzo pochopila, jak se tomu muze vyhnout ...
i kdyz ona je mrcha takova cistotna, ze by ji to vadilo mozna i bez toho. v tomhle jsem na ni mel kliku ...

ronika
# Zasláno: 2 Pro 2005 16:39
- Nahlásit

Jirikovo
závidim...

Fifi
# Zasláno: 2 Pro 2005 16:42
- Nahlásit

ronika

Pak ho třeba za trest pošlu na místno nebo tak něco... Ja bych jako tak neco doporucila letet se stenetem ven a tam s nim stepovat, dokud se nevycura outdoor a paaak velkou pochvalu! Ale to se asi nalitate!
Jinak ja, popravde receno, nechapu, jak muze nekdo mit problem s curanim se psem v byte nebo dome.
V panelaku jsem se psem vyrostla a ten se hygiene naucil behem 2 dnu v ramci steneciho malyho mechyrku, po celych dlouhych 15 let se snazil o maximalni cistotu a kdyz mu to treba ujelo s prujmem, byl doslova zhrouceny, ani me neprisel privitat, jak byl sam ze sebe zhnusen.
Takze podobne problemy jsou JEN a JEN o majiteli a spatne vychove! Nyni zijeme se 3 fenama v dome, z toho nejmladsi je 6 mesicu a ta pochopila za spravneho vedeni a uceni behem 3 dnu, ze se doma necura!

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 16:42
- Nahlásit

ronika
ono je to tezky. u kazdeho zabere neco. u nekoho velka pochvala, kdyz se vycura venku. to je treba vec, kterou Ronie proste nemusi. tezko se mi treba cvici, protoze pro ni pochvala a panickova radost nic neznamena. jo takhle piskotek ...
zkus to takhle. kdyz se vycura venku, nasleduje pamlsek. kdyz doma, nasleduje hluboke opovrzeni ...

Jerryk
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 19:50
- Nahlásit

U nás zabralo nachytání přímo při činu. Nevím proč, ale chodil nám do obyváku za křeslo-klidně tam udělal i bobek, jakmile měl příležitost, tak se vyčůral. Takže jsme zavírali do obyváku. Občas se vyprázdnil v koupelně, v pracovně. Pak jednou šel manžel po chodbě a vidí jak ten drzoun stojí v kuchyni a má zvednutou nožičku u nohy od baru. Dostal buchec, strašně vynadáno a ještě mu do toho strčil čumáček. Poprvé v životě-je jinak hodný. Já se na manžela zlobila, že je tak tvrdý, ale teď jsem ráda, protože od té doby je naprostý klid. Pochopil to, a teď si kňoukne, když chce vyvenčit mimo pravidelný čas kdy chodíme ven. Přeju ať se vám taky zadaří.

pigie
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2005 06:28
- Nahlásit

haha
Ja si ta zastanem, aj babkina kocka kadila do postele Kedze bola dedinska, mala smolu, zakazal sa jej pristup do domu

haha
# Zasláno: 3 Pro 2005 17:14
- Nahlásit

pigie
naše kočky jsou taky venkovní ,mají zakázanej přístup do ložnice ,smí jenom do chodby a kuchyně

jinak to co tu čtu fakt neznám ,když byli psi noví a občas se ještě vyčůral některý doma ,nikdy při tom nezvedal nohu i když byl dospělý vždycky čůral jako štěně a bylo vidět že nechtěl jen prostě ještě nevěděl jak to má dát najevo.myslím si že pso jsou fakt strašně čistotný i když se některej pozvrací okamžitě za mnou přijde s provinilým výrazem a naznačuje abych to uklidila ,to že by se mi zdravej pes jen tak počůral doma se mi nikdy nestalo ,jedna fenka se mi počůrala v posteli před záchvatem nervový psinky a bígl ve svejch 14 letech počůral gauč a to už jsem věděla že je s nim fakt konec,ale zdravej pes kterej je normálně venčenej to fakt neudělá, to bych ho musela zavřít doma na nezvykle moc dlouho ,pak by se možná počůrat musel ale jinak ne.

pigie
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2005 17:51
- Nahlásit

Ja obcuravanie nabytku som videla nazivo u domaceho psa, ked som bola s Hugom na navsteve u uja. Jazvecik, dominantny. Curava aj kadi doma, sice sporadicky, ale robi to. Vidite, ale tam to nik neriesi. Proste sa to utrie, psovi vynada a nic viac, proste je to rozmaznany milacik

haha
A jak sa dostala do postele? U nas to bol kocur z Bratislavy dovezeny na dedinu, takze kludne a veselo si chodil spavat do perin cez okno, dovtedy, kym tam nenechal "podpis" (Ja som sice o tom vedela aj predtym, ze tam chodi, ale sak ho nebonznem, milacika mojeho, uz davno zosnuleho )

haha
# Zasláno: 3 Pro 2005 17:58
- Nahlásit

pigie
no nějak tam potvora proklouzla a nechala nadílku přímo na polšářifuj.oni jsou to mrchy mazaný nechtěj ven a tak se schovávaj po bytě a pak dělají takovýhle věci

ronika
# Zasláno: 5 Pro 2005 11:53
- Nahlásit

Fifi
Takze podobne problemy jsou JEN a JEN o majiteli a spatne vychove!
- jak to můžeš tak jistě tvrdit? To nechápu, měla jsi štěstí. Přesně o tom píše článek pigie. Dominantní jezevčík doma značkuje. Věřím tomu, že majitel ho k čistotě vedl správně, stejně jako já, ale dělá to z úplně jiného důvodu než proto, že by byl čuně.

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 12:13
- Nahlásit

Fifi
myslíš to tak, že jsi si přivedla štěně, dejme tomu v 8 týdnech, a ono za 3 dny pochopilo, kde se čůrá??? Tak to máš asi zázračné štěně! Anebo kecáš!
Tady se řeší čůrání (značkování) z dominance, paní s dokonalými pejsky.

shmoldie
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 12:38
- Nahlásit

jirikovo

nemá se to, ale u nás to teda zabírá. Madam je zítra 14 měsíců a pořád nevydrží? takže jsem najela taky na tento systém a ono to fakt zabírá - za posledních 14 dní jsme měli doma 2 nehody. Akorát se teda držím a jako první se s ní pořádně přivítám a pak teprve jdem řešit louži, aby si nespojila příchod s vylágošem.

ronika
# Zasláno: 5 Pro 2005 12:46
- Nahlásit

Verca
to se někdo má, viď?

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 14:36
- Nahlásit

Kurňa, taky bych chtěla.... a mojí malou máme dva a půl týdne a je to s tím čůráním tak napůl. Ale že by po třech dnech pochopila kde se čůrá, to těžko. Vždyť to ten pes tak rychle ani pochopit nemůže.... myslím tím štěně.

Anonymní
# Zasláno: 5 Pro 2005 21:03
- Nahlásit

Halo halo,tady je Katka.To fakt čumím,kolik se vás ozvalo.Ale abych pravdu řekla,tak nejsem o nic chytřejší,než když jsem psala poprvé.Já si nemyslím,že by naše Dáša byla dominantní.To určitě ne.A taky si nemyslím,že bychom udělali nějaké zásadní chyby.Máme již nějaké zkušenosti s výchovou psa a tak si nemyslím,že bychom dělali začátečnické chyby.
Ohledně toho,jak tam někdo psal,že stačilo vymáchat nebo jen dát čuchnout k tomu výtvoru,co jsme našli.U nás to neplatí.Začali jsme jen s oňufáním a pokáráním a vysvětlením nebo dokonce praktickou ukázkou toho,kde se chodí.Tím myslím,že jsme jí vzali ven.Dnes je to tak,že jí v tom můžeme vymáchat čumák a ona stejně nic.Dobře si uvědomuje,co dělá.Hned se přikrčí a jde si někam zalést.Ráno,když něco provede,tak nás ani nejde přivítat,ale je někde přikrčená,protože dobře ví,co bude.Nechceme jí jenom pořád trestat,proto hledáme nějakou jinou cestu nebo radu.Máme psa rádi a chceme s ní žít v klidu.Ta rada s těma ledvinama nám pomohla.Taky už jsme přamýšleli,jestli nemá nějaký problém.Proto prosím,víš-li něco napiš.A toto jsou stránky pro pejsky nebo pro kočky?

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 23:11
- Nahlásit

ronika
Verca
Budete se asi divit, ale bylo tomu tak. Stenata jsem si privedla v necelych 8 tydnech a skutecne zhruba behem 3 dni chapaly, kde se maji vencit a kde ne. Nikdy jsem nenapsala, ze by se jim to jeste parkarat neprihodilo, ale skutecne po par dnech presne rozlisovaly, kde se to ma delat a kde ne. A bylo jenom na mne vycihat tu spravnou chvilku a nechat je vyvencit venku...
Verca Zrejme sis neprecetla prvotni dotaz - zde se curani z dominance vubec neresi. A rozhodne nemam dokonale psy, to bych se neodvazila tvrdit ani pri 40stupnovy horecce!!! Ale mozna jsem kapla na chytra stenatka..

birma
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 23:15
- Nahlásit

Fifi
Ale mozna jsem kapla na chytra stenatka..
To je sice možný, ale v tom případě mám doma asi taky génia - my jsme pesa přivezli sice až ve třech měsích, ale doma loužička nikdy nebyla (teda asi jednou, když jsem nevychytala interval), ale jinak v bytě nikdy nic

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 23:17
- Nahlásit

KATKA - ta rada ohledne ledvin byla ode mne. Neni mi jasne, kde vlastne fenka spi - jestli doma, na zemi nebo v pelisku nebo venku. Skutecne je mozne, ze ma nastydly mocak nebo ofoukle ledviny - pak je treba zajet za vetem, popsat mu problemy a poradit se s nim. Muze udelat rozbor moce, krevni rozbor a tam se snadno pozna, zda ma fenka nejaky zanet.
Takze bych jako prvni vec radila veterinare, a potom teprve resit vychovu jak necurat doma... Treba za to ani fenka nemuze.

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 23:20
- Nahlásit

birma
(teda asi jednou, když jsem nevychytala interval
A to je to, o cem jsem mluvila - curani doma je vzdy jen chybou majitele a jeho spatne vychovy!
Birma to chape. Jsem rada, ze nejsem sama, kdo ma doma genialni necuraci stenata...

birma
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 23:47
- Nahlásit

Fifi
ale zase se nic nesmí přehánět - chtěla jsem venčit ve 4.00 ráno a pejsek se mi počurával na chodbě, protože nechtěl být buzen a tažen ven, tak udělal to co měl hned za dveřma do bytu a chtěl běžet zase spinkat domu do pelíšku, když jsem to pochopila a přesunula venčení na šestou, tak najednou zázračně vydržel
teď je z něj dospělý inteligent a génius a tudíž chápe, že kdekoli je nad ním strop (popř. střecha) je venčení zakázáno.

Fifi
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 00:41
- Nahlásit

birma
Jasne, posledni papani a curani by se melo uzpusobit moznostem panecka i psika.. Ja jen nechapu, proc jsem byla spatna jen proto, ze svy novy psi prirustky opravdu naucim behem par dni znalosti zakladni hygieny...
To je pro me zaklad souziti se psem v dome! Kdyz si beru stene, tak vzdy jsem minimalne tyden doma, prave kvuli zakladnim hygienickym navykum pres den. A soucasti je dostatek pohybu a utahani stenete, aby se doma nenudilo a vlastne jen cekalo v klidu na muj navrat... Ale snad nejsem sama, kdo je takhle ulitly a ma necuraci psy doma!

JERDA
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 04:43
- Nahlásit

ronika, Fifi
Našemu 8 měsíčnímu štěndovi to občas také ještě "ujede" a vyčůrá se doma, ale hodně se to lepší. Když jsme si ho pořizovali, tak jsme dozvěděli, že italáci jsou větší "čuňátka" než ostatní pejsci, že i do roka jim může trvat, než to vydrží do venčení - to jen pro zajímavost
Ale Bonitovi jsou tři, tak to bude asi v něčem jiném.Četla jsem ve Světě psů zajímavý článek o tom, že když někdo, kdo byl sám s pesou začne žít dohromady s další osobou, tak to může pesa špatně snášet. Je tam napsáno, že by se o pesu měla starat jen ta druhá osoba,hrát si s ním, krmit ap., třeba by vám to také pomohlo.Jak se choval Bonito předtím, než jsi se dala dohromady s přítelem?

ronika
# Zasláno: 6 Pro 2005 09:39
- Nahlásit

Fifi
to pravděpodobně. Důvod, proč to dělá Katky fenka nikdo z nás nezná, možná to je z dominance, možná ne. Rozhodně bych do toho ale netahala štěňata. Už název fóra vypovídá o tom, že jde o STARŠÍHO PSA.

shmoldie
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 09:51
- Nahlásit

anonymní

jestli ti čubina dlouho nevydrží a moc dobře ví co dělá, tak bych fakt mazala na veterinu. přineseš tam jenom vzorek moči a vezmou jí krev jak psala Fifi. ta moje potvora mi to musela snad dělat naschvál, taky jsem volala vetovi co to obnáší a jestli to můžou být ledviny a jak jsem jí řekla, že pude na vyšetření, tak jí to "nějak" přešlo tak nevím, jestli tomu ten pes může rozumět

birma
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 09:53
- Nahlásit

ronika
Jenže to vypadá, že fenečka nikdy doma čůrat nepřestala, takže to může být špatným učením štěňátka, kde se čůrat má a kde ne...

ronika
# Zasláno: 6 Pro 2005 09:56
- Nahlásit

JERDA
Ten problém čůrání doma byl vždycky, ve chvíli, kdy jsme se přestěhovali k příteli se rozhodně zvětšil. Už asi 3 x nepozorovaně vletěl do postele a tam se vyčůral. To nedělal. Rozhodně zkusím co mi radíš. Nechám přítele, ať se o Bonita stará a já se ho nebudu moc všímat.

ronika
# Zasláno: 6 Pro 2005 09:58
- Nahlásit

birma
To bych sice neřekla, protože mám to stejné a při učení jsem postupovala standartně, ale stejně teď nemá cenu do toho tahat štěňata, to Katce nepomůže.

JERDA
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 10:05
- Nahlásit

ronika

Jestli chceš, tak mně napiš na gratiola@seznam.cz a já ti ten článek nafotím a pošlu e-mailem

ronika
# Zasláno: 6 Pro 2005 10:31
- Nahlásit

JERDA
ty máš nějaký článek přímo o tomto problému?

JERDA
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 11:20
- Nahlásit

ronika
Teď je ve Světě psů článek "Ze dvou singlů jeden pár" - je to o tom, když s člověkem, který žije se psem, začne žít někdo další.Jak se mají chovat a tak...aby pesan nežárlil.Myslela jsem, že by tě to třeba pomohlo

gracie
# Zasláno: 6 Pro 2005 11:44
- Nahlásit

Verca
ronika

nemyslim, ze by si fifi vymyslala. chce to len chapave a cistotne stena a naozaj tie prve dni nic ine nerobit, len striehnut popri hre a krmeni na steniatko. a to tak, ze sa mu to vnutri jednoducho ani raz nepodari. to znamena v tych prvych dnoch pre istotu vybiehat castejsie, aj kazdych 20 min. je to zabava, hlavne v zime a na mraze, ale oplati sa. mame taku doma. na druhy den vecer zacala skusat ukazovat pri dverach a od stvrteho dna bola viac menej naucena...ziaden iny pes pred nou to nerobil tak skoro. ake je ale prekvapenie, ked dalsie stena je doslova prasak a je mu aj po par mesiacoch vlastne jedno, kde sa vycika, hlavne ze je zabava. ta ista metoda a ziadne uspechy. no dnes su obe super cistotne damy.

macky (kastrovane) curaju a kadia po byte z protestu. inak su nehorazne cistotne. nekastrovane, to je ina kapitola.

gracie
# Zasláno: 6 Pro 2005 11:48
- Nahlásit

ja by som tiez skocila najprv za vetom, ci nema zapal mocoveho mechura a tak podobne a az potom riesit. niektori maju slabsie zvierace a za to nemozu tiez.

ronika
# Zasláno: 6 Pro 2005 11:53
- Nahlásit

JERDA
no to bys byla moc hodná. Můj mail je: v.bonduelle@seznam.cz

JERDA
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 12:51
- Nahlásit

ronika

Posláno

hana
# Zasláno: 6 Pro 2005 13:51
- Nahlásit

Anonymní
běžně vydrží zdravý pes nemočit 6-8 hodin event. i více. Pokud musí močit častěji a moči je relativně hodně a je nápadně světlá, jedná se o poruchu koncentrace moči, dosti často jde o závažné onemocnění. Pokud během dne se vyskytne interval, že třeba 8 hodin se nevymočí a moč má normální středně žlutou barvu, pak by snad o onemocnění nemělo jít. Napiš přesně, jak to u vás je. Já jsem měla podobný problém, mladá fena močila např i ve spánku do pelíšku, močila často, louže byly velké, už v 6 měsícíh jsme věděli, že je zle a také to dopadlo špatně - první návštěva u veterináře ale byla neúspěšná, poradil nám trestání proutkem.

Anonymní
# Zasláno: 7 Pro 2005 18:15
- Nahlásit

ronika
Anonymní
Ahoj,
náš pes má stejný problém. nemyslím že by to bylo normální už je mu přes dva roky. Dělala jsem na veterině a studovala zootechniku a ty keci od některých lidí mě fakt rozčilují. Rozhodně to není vaše vina, pokud si je pes vědom že to co dělá je špatně,tak za to opravdu nemůžete.Dejte tomu chvíli čas a uvidí se.Nášeho psa jsme chytli vždy odměny nepomáhli, pravidelně dostával,ale také nic.Měl jen strach,ale udělal to znovu. veškerá vyšetřená negativná.pouze podezření na vrozenou vadu.Vyšetření se však dělá pouze v německu a je značně nákladné. můžete s ním zajít na krevní testy se vzorkem ranní moči a pak se uvidí co dál.

ronika
# Zasláno: 8 Pro 2005 08:33
- Nahlásit

Anonymní
Děkuju za zastání, i mne to neskutečně drásá, protože vím, že jsem postupovala správně a ostatní se chvástají a odsuzují mne, ale měli jen štěstí, že si nevybrali psa, který je v tomto stejný jako můj. Značkuje si rohy, nábytek. Když přijdeme, krčí se v pelíšku, ale stejně to udělá znovu. Je to silnější než on a sklony k tomu měl už od malička, už tenkrát jsem tušila, že odnaučit ho to nebude snadné, měla jsem pocit, že to doma dělá s radostí. Opravdu.

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 08:51
- Nahlásit

gracie
Tak to je asi moje štěndo čuně.
Učím jí na plínu, ale chodíme i ven, kde se vyčůrá úplně v pohodě. Ale zajímavé je, že když je s ní přítel doma, tak se mu údajně nevyčůrá nikdy na koberec(podle mě jí nehlídá dostatečně a stejně mu někdě čůrá) a mě to dělá pořád. Ale někdy mi to připadá jako naschvál.
Když jí třeba řeknu Nesmíš (třeba když jím a ona žebrá u stolu), tak se otočí a vyčůrá se.
Včera, když jsem ležela na posteli a ona chtěla za mnou, tak jsem jí řekla taky Nesmíš a ona se na mě dívala a přitom čůrala.
Jak byste prosím řešili toto? Já jí vždycky pak k loužičce zavolám abych jí to "ukázala" a řekla fuj a ona stejně nepřijde, protože ví, že provedla něco špatného. a utíká se schovat do pelíšku.
Dneska ráno po venčení, kdy jsme si venku i hráli, tak přišla domů a stejně udělala loužičku. Ale venku jí udělala taky....

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 11:24
- Nahlásit

lidičky, najde se tu nějaký ochotný člověk, který mi odpoví na můj dotaz výše? Už jsem to psala do různých témat a pořád nikdo neodpovídá. Plííííís.

haha
# Zasláno: 8 Pro 2005 12:26
- Nahlásit

Verca
myslíš na to s tím čůráním? nebo a kterej?

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 12:28
- Nahlásit

haha
jasan. plííís.

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:00
- Nahlásit

ronika
protože vím, že jsem postupovala správně a ostatní se chvástají a odsuzují mne,
Sorry, ale nikdo nikoho neodsuzoval, ani se nikdo nechvastal!!! Proste je jen fakt, ze mne doma fenky necuraji a tecka. A stejne si myslim, ze opravdu ta uplne puvodni chyba u curani starsiho pejska v byte - je prave v uplnych zacatcich. Pokud neni pejsek nemocny, tak by pri spravne vychove mel hygienu zvladnout - kdyz ne do tydne, tak do pul roku. Pokud tvuj pejsek doma obcurava nabytek a vi, ze se to nema, ja te neodsuzuju, naopak drzim palce, aby ti nervy dlouho vydrzely.

Verca
Nepises, jak je fenka stara... Ja bych odbourala curani na plinu, a vencila bych ji POUZE venku. Taky mne napada, ze se fenka pocura vzdy, kdyz(aspon podle toho, co pises) reknes Nesmis. Treba je fenka mekci v povaze a tim, ze se pocura v teto situaci, ti jen dava najevo svou podrizenost!
Doufam, ze jsem tentokrat nikoho neurazila, ani jsem se moc nechvastala..

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:06
- Nahlásit

Fifi
Má 11 týdnů. Jenže když je sama doma, tak asi bude čůrat kde? Když jsem doma, tak s ní "pořád" lítám ven, jen tam nechávám i tu plínku protože čůrá i několikrát do hodiny.
Ona čůrá i když si spolu hrajeme, když lítá po bytě.... Někdy doběhne na plínu a někdy (většinou) ne.
Je pravda, že když už mi to udělá několikrát za den, tak i zvýšim hlas (zoufalstvím), ale nekárám ji. No na slabou povahu,to bych netipovala. Je dost nebojácná, ale je pravda, že když na ní zvýším /o dost) hlas, tak uteče do pelechu a nechce už ke mně jít.
Mám tedy, když se mi vyčůrá na koberec říct, akorát důrazně fuj a odnést jí na určené místo?
Snad si nebudete myslet: "chudák štěně". Je to opravdu jen, když se vyčůrá na zem.

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:13
- Nahlásit

Verca
A co je to za plemeno? Kolikrat do hodiny to stihne?? Me teda prijde divny, ze by stene curalo tak moc! i behem hry apod. Jestli v tom nebude nejaky zdravotni problem! Moje stendo v 8 tydnech curalo, kdyz si vzpomenu, tak hlavne po jidle, a samozrejme, kdyz se behem dne nalohnila vodou - to jsem vzdy hlidala, ale odhadem bych tipla tak 1x za 2 hodiny, pres noc chrnela.. Pravda, je to rotvik, ten ma vetsi mechyrek, nez treba civava..
Ta tvoje asi uz moc dobre vi, ze curat doma nema, ale prave proto bych zasla k vetovi, aby na ni kouknul..

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:17
- Nahlásit

Verca
A koukam, ze ti stendo jeste navic zvraci... Teda jestli se nepletu... Hupky dupky za vetem!

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:22
- Nahlásit

Fifi
Ježiš nestraš§!!!! je to boloňský psík.

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:32
- Nahlásit

Verca
Sorry, nechci desit! Ja radsi pocitam s horsi variantou a pak si nadavam, ze jsem precitlivela hysterka - ale lepsi je nic nezanedbat!
Bolonacka jsem nikdy nemela, ale jeho telicko ma celkove nizsi kapacitu, nez 8 tydenni rtw mimi - takze s tim curanim to muze bejt jen mensim mechyrkem. Taky zalezi, jak moc hodne stene pres den pije - jinak by prece nemelo co curat, ze? A kdyz cura x-krat za hodinu, tak teda musi ta tvoje smudlinka vylokat plno vody!
Cim krmis?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání