| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 14:07
- Nahlásit
Zdravím, obracím se na vás s velkou prosbou. Mám doma 3letého italského chrtíka. Je dominantní a já už si s ním nevím rady. Doma mi značkuje a poslední dobou je dokonce tak drzý, že to dělá i když je se mnou v jedné místnosti a otočím se zády. Jsem z toho hotová, protože si připadám, že nedělám nic jiného než že po něm uklízím. Kromě toho vrčí. Je slušně vycvičený, na povel okamžitě reaguje, ale po celou dobu, co ho vykonává, tak vrčí. Mého přítele doslova nesnáší. Dva roky mě měl pro sebe a teď zřejmě přišla "konkurence". Nevím, přemýšlela jsem o kastraci, ale to až v poslední řadě. Už podruhé jsem navštívila psího psychologa, pana Desenského, který mi dal spoustu cenných rad, ale to by vyžadovalo, abych se psem byla nonstop a stále ho sledovala, aniž by o tom věděl a to nejde. Trochu jsem se rozepsala, ale jde mi o jedinou věc: MŮŽE MI NĚKDO DOPROUČIT OSOBU, KTERÁ SE ZABÝVÁ PŘEVÝCHOVOU MALÝCH PLEMEN???? Pan Desenský si k sobě bohužel bere jen velké psy. Byla bych ráda, kdyby si ho někdo na potřebnou dobu vzal a tu dominanci z něj zkrátka vymlátil, já už jsem ztratila veškerou trpělivost.
DÍKY VŠEM!!!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 14:11
- Nahlásit
Aby z něj tu dominanci vymlátil? tak s tím ti tady fakt nikdo neporadí.
A hlavně - když si ho k sobě někdo vezme, vycvičí ho a vrátí ti ho a ty se nezměníš,tak se vše vrátí do starých kolejí!!!!! Musíš začít u sebe, uvědom si,že tu situaci jsi si taky zapřičinila sama!!!!
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 14:23
- Nahlásit
Hele, jsem si jistá, že to "vymlátit" jsi myslela jako nadsázku, ale pokud to napíšeš takto, tak můžeš akorát čekat samé negativní reakce a ne rady....... Jinak já tedy nikoho, kdo by se zabýval převýchovou malých psů, neznám, ale jana33 má pravdu, že musíš začít u sebe......Důležité je vědět ale jak, ale to ti snad pan Desenský říkal, ne? On většinou vždycky nejdřív radí, jak se má chovat pán ke psu, protože chyby je vždy v pánovi......prostě to tak je.
|
xplore
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 14:24
- Nahlásit
vymlatil ? tak takovej snad nikdo neni..... promin, ale pes se zasadne NEMLATI. Zacni premyslet, kdy a kde jsi udelala chybu ty.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 14:25
- Nahlásit
Jednoznačně souhlasím s Janou.Co ti bude platné,že poslouchá někoho jiného(a nechová se dominantně)když doma to bude zase to samé.A co děláš když se ti doma vyčůrá nebo na tebe vrčí?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 14:26
- Nahlásit
ja znam nekolik lidi, kteri umi ten problem vyresit ... jsou to takovi mili panove sedavajici u nas pred delvitou a popijejici lahvace. na vecer nekam zalezou a rano tam sjou zase.
Ti by z tveho psa vymlatili nejen dominanci, ale i dusi ....
takze skutecne zkus jinou cestu
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 14:26
- Nahlásit
chudák italáček
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 14:28
- Nahlásit
jana33
Zas to nepřeháněj. Podle mě nemyslela "vymlátil" jako vymlátil...
Anonymní: Jestli jsi to myslela tak, jak jsem to pochopila já, tak radši piš všechno v uvozovkách.
Anonymní je zoufalá a nervy má z toho taky na pochodu, tak to docela chápu. Je pravda, že si za to každý může sám. Ale třeba jen na začátku nepoznala, že jde o dominanci a teď si prostě neví rady. Četla jsem,že italský chrtík je klidný, tichý a přítulný...vím, že se na takové příručkové charakteristiky nedá spoléhat...ale...prostě jí celkem chápu. Když má někdo vztek, tak se prostě "přepíše".
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 14:29
- Nahlásit
Verca
on se pritulne, tise a klidne prituli a pak uderi ...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 14:38
- Nahlásit
Zajímalo by mě, co Anonymní udělá, když jí to ten pejsek začne provádět? Určitě to není chyba psa, je to ve výchově a v tom, že jestliže se pejsek takto choval už jako malé štěně, měla mu to důrazně zatrhnout! Jenom jestli už není na nějakou převýchovu pozdě, je to přece už jenom dospělý pes a jestliže se mu ta jeho dominantní role zalíbila, těžko ho učiti podřízenosti.. Osobně si myslím, že to Anonymní určitě nemyslela špatně, s tím "vymlácením", protože to určitě není řešení.
|
Frog
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 14:39
- Nahlásit
jana33
Co ji chytáš hned za slovo? Určitě to tak nemyslela, jen zapomněla uvozovky. Místo toho rejpání kvůli špatné formulaci bys jí měla poradit. A pokud žádnou radu nemáš, tak sem prostě nepiš. To je sice hezký, že ji tady osočujete ze špatné výchovy, ale já jsem si jistá, že ona o tom moc dobře ví. Proto také začala jednat.Sice pozdě, ale začala. Jsou lidi co by ho místo převýchovy raději utratili.Takže klídek
|
evina
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 14:41
- Nahlásit
Moje tchýně má am.kokra co se chová taky domimantně.Jenomže když vidím způsob jakým ho "vychovávají" tak bych jim usekla ruce.Všechno od základu špatně!Jenomže to prostě nevidí ani když jim to říkám,prostě nechápou.Tudíž si myslím(a zvlášť pokud jde o malé plemeno),že něco děláš nesprávně.Dodržuješ např.zásady jako-pes jí poslední,nesmí do postele,ze dveří jde až po tobě,musí uhnout on tobě,ne ty jemu atd.?
|
Frog
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 14:47
- Nahlásit
Mrkni se na tenhle článek je tam pár rad, ale musíš je striktně dodržovat!!!Je to článek nazvaný DOMINANTNÍ PES, A CO S TÍM, dále POLEMIKA NAD DOMINANTNÍM PSEM . Zalistuj stránkou a určitě to najdeš.
adresa:http://www.boxer.cz/eichler/clanky.htm
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 14:50
- Nahlásit
Trochu jsem se rozepsala, ale jde mi o jedinou věc: MŮŽE MI NĚKDO DOPROUČIT OSOBU, KTERÁ SE ZABÝVÁ PŘEVÝCHOVOU MALÝCH PLEMEN???? Pan Desenský si k sobě bohužel bere jen velké psy. Byla bych ráda, kdyby si ho někdo na potřebnou dobu vzal a tu dominanci z něj zkrátka vymlátil, já už jsem ztratila veškerou trpělivost.
Takže anonymní napsala, že jí jde jen o tuto jedinou věc: a k tomu jí napíšu, že pokud si myslí, že takto se něco ve vztahu pes a ona a přítel vyřeší, tak se velice silně mýlí!!!
A je mi toho psa líto.
Ještě bych poradila spojit se s chovateli tohoto plemene, italští chrtíkové jsou psi mimořádně citliví, poradili by vám přístup jak ho vychovávat, chválit, trestat atd.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 14:51
- Nahlásit
Frog
já nikoho nechytám za slovo,myslím si,že to žádný přepsání není. Pokud byla 2x u Desenskýho,tak dostala nejlepší rady,který dostat mohla. A nemyslím si,že on by udílel rady,které by nebyly použitelné nebo které by se daly použít jen pokud je člověk se psem stále doma.
|
Hanna
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 14:57 - Změnil/a: Hanna
- Nahlásit
Já mám zkušenost s dost dominantní fenkou jezevčíka,ale prostě to chce tvrdou výchovu,nikdy jí nic neodpustit,nikdy ji nenechat nad tebou vyzrát.
Vzala jsem třeba nějakou kost,které ona zbožnuje a někde jsem ji položila a řekla,to nesmíš,když jsem tam byla nechala to,když jsem odešla samozřejmě hura to tahla na pelech,já přišla říkám at to pusti nepustila,tak jsem ji to chtěla vzít,ohnala se po mně a to si nesmi dovolit,zařvala jsem na ni a lehce ji placla přes čumak,pak ji nasilim tlamičku otevrela,vzala ji to a znovu se ohnala,znovu tvrde napomenuti a tak různe se to trenovalo..hlavne nikdy nesmíš dat najevo,že se psa bojíš..
ted uz si na mě netroufne vůbec nic..
znala jsem jednu paní,která měla štěně ridgebacka,který neposlouchal,říkám jí,když něco udělal špatně..,to ho musíš hned napomenout,říct mu třeba TO NESMIŠ...
a ona na to,tak jo já mu to potom řeknu ..
tak to jsem se fakt nasmála
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 14:57
- Nahlásit
Taky jde o to, že ten chrtík vůbec nemusí být dominantní, může tam být úplně jiný problém.
Spojila bych se s chrtaři raději než s výcvikáři
od služebních, pracovních plemen... a taky by to chtělo někoho, kdo by se jim mohl věnovat osobně, ne jen si přečíst rady... bod1, 2, 3 a ty dodržovat bez ohledu jak to vlastně se psem a paní anonymní je...
|
Anonymní
|
- Nahlásit
jana33
Jejda, jedno slovo vás všechny hrozně zarazilo. Samozřejmě to bylo obrazně řečeno, svýmu miláčkovi bych NIKDY NEUBLÍŽILA! I když občas se musim hodně ovládat, když mám pomočenej třeba gauč!
Veronika
|
Jirikovo
Člen |
- Nahlásit
jana33
Frog
uz se perou???
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:00
- Nahlásit
evina
No, poněvadž ho při tom nemám šanci přistihnout (dává si sakra pozor), tak nemůžu dělat nic, jdu to zkrátka uklidit.
Když začne vrčet, pošlu ho na místo.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:02
- Nahlásit
Jirikovo
chceš se přidat
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:02
- Nahlásit
jana33
kdepak, ja jsem jen takovy provokater, ktery se v pripade skutecneho konfliktu jen diva ....
|
Frog
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:03
- Nahlásit
Jirikovo
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:04
- Nahlásit
Frog
Díky za podporu. Samozřejmě vím, že je chyba na mé straně. Pes měl už určitě něco v povaze a tím, že jsem ho rozmazlovala jsem jen posílala jeho pozici a teď to mám. Jen jsem z toho zoufalá a tak čekám radu někoho z vás. V žádném případě ho nechci dát pryč! Ale nemůžu být celý život jeho otrok...
|
Frog
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:05
- Nahlásit
Anonymní
Jasně mrkni na ten odkaz co jsem ti tam dala a zkus si ty návyky osvojit Něco na tom opravdu je.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:08
- Nahlásit
evina
No, jako malého jsem ho rozmazlovala, teď se snažím být důrazná.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:08
- Nahlásit
Anonymní
mam taky maleho psa, ale krizence ... o nejakem poslouchani asi nema cenu u te moji potvory ani mluvit, protoze posloucha jen v pripade, ze si je naprosto jista, ze je to pro ni vyhodnejsi nez neposlechnout. napriklad je pro ni vyhodnejsi neposlechnout na privolani a ozelet tak nejakou "lidskou" dobrutku, kdyz misto toho muze sezrat vykal, ktery velikosti odpovida tomu, ze ze ZOO utekl hroch ....
no a tak se stane, ze obcas taky zaprudi (zavrci, ozene se). jakmile to udela, jde okamzite k zemi a tam je za krk pridrzena tak dlouho, nez si to uvedomi ... potom se lisa a chce se kamaradit. kousnout me chtela naposledy asi pred rokem, kdyz jsme ji kapali do usi, coz ona fakt nesnasi. zkusila me kousnout, sla k zemi a myslim si, ze od te doby chape, cemu se rika, ze ji lezly oci z dulku ... a najednou si nechala nakapat i do usi a zadny pokus o kousnuti uz neprobehl ....
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:09
- Nahlásit
Anonymní
OK,tak to je dobře. Ale vážně se domnívám,že lepší radu než od Desenského nezískáš. Nevím co ti radil a proč je v praxi problém se podle toho chovat, ale stejně si myslím,že aby se situace vyřešila,musíš jí řešit ty a ne výcvikář někde jinde,protože pokud je problém v hierarchii,tak ten si musíte vyřešit mezi sebou
|
Frog
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:11
- Nahlásit
jana33
Pokud nemáš žádnou radu, tak sem nepiš. Nadávky a urážky si můžeš strčit do kapsy.Prostě zkouší kde se dá, furt lepší než aby seděla na zadku brečela nad tím co pokazila.Ale nechápu co mě překvapuje na tom, že jsou lidé, kteří místo pomoci raději nakopou do zadku
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:11
- Nahlásit
Anonymní - Veronika
no jasně, že nebuď otrok psa, ale nějakou tu otročinu je potřeba vydržet, když budeš chtít psa odnaučit dosavadní zlozvyky..... Co konkrétního ti radil pan Desenský? Mně a mému příteli dobře poradil s naším psem z útulku (také sklony k dominanci) a od té doby co se k němu chováme podle jeho rad, tak je to s pejsou lepší a lepší....
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:12
- Nahlásit
Frog
no na druhou stranu muzes tezko nekomu rikat, at sem nepise, kdyz nema zadnou radu ... ja vetsinou taky, ale bavi me to
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:14
- Nahlásit
Denisa
Deniso, ty i ostatní si jen těžko dokážete představit, jaké to pro mě je, pořídila jsem si ho, když mi bylo 20 a byl to můj první pes, moje miminko. Strašně jsem ho rozmazlovala, teď vím, že je to chyba, ale nazvala jsi ho chudinkou, což mě drásá, protože ho znám! Je pěkně podlej a občas i bezdůvodně agresivní. Já jsem k tomu přispěla, ale on to měl dáno povahou. Chudinkou bych nazvala sebe, když každý den chodím po bytě a hledám loužičky, když se v noci budím hrůzou, co mě zase čeká čistit.
|
haha
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:16
- Nahlásit
si taky myslím že to tak nemyslela ,nikdo by přece nemohl mlátit tak křehkýho pejska jako je chrtík,nikdy jsem se s timhle u psa nesetkala ,spíš jsem to slyšela o kočce že kamarádky tátovi kadila do postele ,vždycky jen jemu protože ho neměla ráda já bych to asi řešila že bych nechala přítele aby si psa získal ,aby ho venčil ,krmil hrál si s ním apod.a sama bych si zpočátku moc nevšímala,když by něco počůral seřvala bych ho a nevšímala bych si ho za trest,jeden můj pes zpočátku taky nesnášel mého přítele ,dokonce se mu v noci zaskousl v kuchyni do zad,ale za pár týdnů si zvyknul a pak ho poslouchal víc než mě
|
jana33
Člen |
- Nahlásit
Frog
ty běž plkat někam jinam jestli sis nevšiml,tak já nikoho neurážela, akorát tebe chytl rapl
|
Jirikovo
Člen |
- Nahlásit
Anonymní
po dobu co nejsi doma tak mu zamez pristup do celeho bytu a nech mu vyhrazenou jednu mistnost. budes to mit snazsi s uklizenim a predpokladam, ze pes stejne vetsinu casu prospi. to same na noc a budes to mit rano jednodussi. a kdyz ty budes vstavat bez stresu, tak to pes vyciti a mozna se taky uklidni ...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:17
- Nahlásit
jana33
Jeho rada byla donutit ho k tomu, aby to udělal přede mnou a byl přiměřeně potrestán. To by ale znamenalo mít ho nonstop na očích, protože si dává opravdu velký pozor, aby nebyl jeho neplechám někdo přítomen.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:19
- Nahlásit
Hanna
Nepolevit, dát najevo své postavení. Díky!
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:20
- Nahlásit
Anonymní
no tak treba kdyz na tebe vrci, tak predpokladam, ze to dela pred tebou ...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:23
- Nahlásit
Denisa
...CO? Co jsem udělala?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:27
- Nahlásit
Anonymní
No já si myslím,že základem je,přesvědčit ho,že jsi šéf. Takže dodržovat obecnosti jako ty první ze dvěří,nepouštět ho na gauč,do postele, na žádný vyvýšený místa, jíst před ním, za každý zavrčení ho potrestat, stejně tak za každý projev antipatie k tvému příteli. Nech ho celou dobu i v bytě tahat šňůru, nejlépe stopovačku,abys na něj všude dosáhla, vyzkoušej taky házení řetízku nebo klíčů pokud ihned nesplní tvůj povel. Možná by stálo za to, vzít si pro začátek 14 dní dovču a vlítnout na to dost intenzivně. A rozházej mu denní režim, vycházky jindy, žrádlo jindy........jen si myslím,že všechny tyhle rady jsi od Desenskýho musela dostat
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:30
- Nahlásit
Evik
Řekl, že to, že značkuje, tím nám právě dává najevo své postavení. Je potřeba ho při tom chytit, což je v jeho případě vážně neproveditelné. Leda si pořídit kameru s mikrofonem a sledovat ho z jiné místnosti a ve chvíli, kdy zvedne nohu, zakřičet. Ale myslela jsem si, že dát ho na chvíli k odborníkovi bude méně nákladné
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:32
- Nahlásit
nojo, jenomže ono by to "dát psa k odborníkovi" nebylo méně nákladné, spíše naopak.......ono by to bylo spíš pohodlné, nechat si psa vycvičit, resp. odnaučit zlozvyky.....jenomže ono to vážně málokdy pomůže....prostě v tomto případě, co si neuděláš sama, tak mít nebudeš.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:33
- Nahlásit
Jirikovo
Tak to jistě,měla jsem namysli loužičky
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:35
- Nahlásit
jana33
Ano, většinu, asi se dobře znáte
Každopádně díky
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:36
- Nahlásit
Anonymní
... nenazvala jsem ho nikde chudinkou!? Napsala jsem, že je mi toho psa líto. Důvody proč, ti vysvětlovat nemusím.
Napsala jsem ti, co bych dělala na tvém místě já. Tohle bych si sama netroufla řešit, protože jen radama po netu to můžeš ještě víc pokazit než to je. Desenský byla dobrá volba.
Tu druhou reakci na mě:
Denisa
...CO? Co jsem udělala?
tak tu jsem nepochopila?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:41
- Nahlásit
Anonymní
to je mi jasny, ale kdyz zacnes od toho vrceni, tak se treba casem zlepsi i ty louzicky. a jinak, lze uhlidat i louzicky, neber ho chvili ven, po ocku ho sleduj a nic jineho mu nezbyde. ale jako metoda mi to prijde drsny a sam bych to nepouzil ....
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:41
- Nahlásit
Anonymní
neznáme, znám lidi,co se s ním dobře znají a čtu jeho forum.tohle jsou klasické základní rady pro lidi,co mají dominantní psy. Podle mě pokud si ujasníte postavení,přestane značkovat,ta návaznost tam bude. Ale chce to změnit chování opravdu radikálně a být tebou,tak si opravdu na to tu dovolenou vezmu. Určitě se to vyplatí. A jinak jak psal Evik - myslím,že varianta,dát někam psa na výcvik,by opravdu nebyla míň nákladná,spíš naopak
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:43
- Nahlásit
to mě zajímalo, co jsi chtěla říct tím: anonymní je...
V tomdle fóru je napsáno něco jako: máte problém? Nebojte se zeptat. Tak jestli ti je mojeho psa tolik líto, že si na mě chceš vylejt vztek, tak na můj problém přece nemusíš reagovat, nestojim o výčitky, chci pomoct, poradit.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:44
- Nahlásit
Jirikovo
I Desenský mi radil, nevzít ho ven a počkat, až to zkrátka nevydrží, to je ale dost brutální se mi zdá...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:45
- Nahlásit
jana33
Díky Jani.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:48
- Nahlásit
Anonymní
hmmm, radim jako Desensky ... mohl bych se tim treba zivit
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:49
- Nahlásit
ještě s tím "rozházením denního režimu".....nevím...zrovna tohle bych zas až moc nehrotila...tedy ne v tom žrádle....jinak ve všem ostatním jo......Ono přece jen, když má pes zaběhnutý režim, že např. žere v 6 hodin večer a najednou jednou dostane ve 3 jednou v 8 atd....tak by mu to mohlo rozhodit i zažívání. S naším psem z útulku, který je dost cíťa, mám tu zkušenost, že když náhodou dostane nažrat dřív nebo později než je zvyklý, tak pak mívá řidší stolici.....
Jinak rozházet ten režim jo....Stylem...hrát si budeme, když budu chtít já, nikoli si nechat vnutit hru psem, ven taky, když chci já (ovšem dodržovat režim, aby pes udržel potřebu...) Prostě důsledně psovi dokazovat, že šéf jsem já, ale nikterak násilně.....Pokud pes zavrčí na mě (jakože ten náš z útulku to taky dělal, když jsme si ho přivezli a chtěli po něm něco, co on nechtěl....) tak mu šla hlava dolů (byl chycen "mezi ušima" a hlava stlačena k zemi) a byl tak držen, dokud se neuklidnil a neomluvil (olízl se apod...)
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:50
- Nahlásit
Jirikovo
hmmm, radim jako Desensky ... mohl bych se tim treba zivit
To radši ne... přimlouvám se za vše živé - neeee...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:52
- Nahlásit
Jandula
kdy jsem tobe spatne poradil???
|
shmoldie
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:55
- Nahlásit
I Desenský mi radil, nevzít ho ven a počkat, až to zkrátka nevydrží, to je ale dost brutální se mi zdá...
brutální to sice je, ale vem si, že to, co ti dělá tvůj pesan je taky dost brutální - já bych do toho šla
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:57
- Nahlásit
Anonymní
nevím co TEBE tak rozezlilo, že takhle reaguješ??? Jestli si myslíš, že jsem ti nechtěla poradit, tak chtěla. Asi jsi mé rady nepochopila. Nebyly pro tebe asi dost konkrétní. Vztek si vylívat na nikom nemusím. Ty asi jo. Omlouvá tě to, že máš asi opravdu nervy v kýblu.
Zkus si přečíst co jsem psala.
Jo, teď jsem si to přečetla... tak ty 3 tečky na konci... ty dělám často a nebylo to - anonymní je... něco ale věta! ... jak to se psem a paní anonymní je..., tzn. jak to doopravdy mezi váma vypadá! Čímž jsem chtěla naznačit, že by byl potřeba někdo kdo by vás přímo viděl a radil v reálu, doma.
Ptala ses na to, kam malý plemeno na převýchovu, to jsem ti napsala, že to není dobrý řešení, atd. to co jsem napsala dále.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:58
- Nahlásit
Jirikovo
kdy jsem tobe spatne poradil???
já neříkám, že jsi radil špatně, ale tvoje a Garfieldovský rady jsou občas hoodně specifický...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:59
- Nahlásit
shmoldie
Pravda, díky
(zaregistrovala jsem se)
Anonymní
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 16:00
- Nahlásit
Jandula
specificky .... ale co ty vis, jak by to dopadlo, kdyby nekdo zkusil nase rady aplikovat v praxi ... treba by to melo uspech
jak rikam, dokud to nikdo nezkusi, tak to neodsuzovat. a predpokladam, ze takovy silenec, ktery by byl ochoten aplikovat nase rady na vychovu sveho milacka , se jeste nenarodil ....
|
ronika
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 16:02
- Nahlásit
Tak teprve teď jsem zřejmě zaregistrovaná.
Pokud někdo máte zájem vidět toho, o kom je řeč, je na titulní straně, název fotogalerie: Fotogalerie Bonito a Sheeva
(Sheeva tam zatím není)
A DÍKY VŠEM ZA RADU
|
Sendy
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 16:27
- Nahlásit
Veroniko,
napíšu, co bych dělala já být na Tvém místě. Psovi bych na pobyt v noci a přes den, když není nikdo doma, vymezila jen jednu místnost. V době, kdy je někdo doma, by pes směl být jen v té místnosti, kde někdo je, aby byl stále pod dohledem, když to dělá právě jen v místnostech, kde nikdo není. Mě se na zákazové povely (fuj, ne, nesmíš), pokud na ně někdy nereagují, velmi osvědčilo po psovi hodit řetízek (nekdo používá i klíče, ale ty by chrtíka mohly při zásahu poranit). Má to výhodu v tom, že máš jednak prodlouženou ruku, jednak mu zacinkání přeruší jakoukoli nekalou činnost (později skutečně stačí jen v kapse zacinkat řetízkem). Účelem není se pokaždé trefit, ale přerušit tu činnost.
Aby se to povedlo, musíš či musíte být důslední. To se týká i všeho ostatního. A také jednotní, co smí a co nesmí. Hlavně se nenech/te zvyklat ublíženým psím pohledem. Jak jsi sama již zjistila, rozmazlování škodí oběma stranám.
Držím palce, ať máte brzy bezproblémové soužití.
|
ronika
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 16:33
- Nahlásit
Sendy
Moc děkuji Sendy, to zní rozumně, řekla bych, že víš o čem mluvíš. Jestli jsi Bonita viděla ve fotogalerii určitě je ti jasné, že jeho smutné pohledy s člověk umí opravdu zamávat...
|
Sendy
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 17:17 - Změnil/a: Sendy
- Nahlásit
ronika
Tak už jsem se jukla.....pesani to s námi občas koulí . Ale skutečně vydržte, nedejte se.
Ty budeš mít ještě corsáčka?
Ještě k tomu venčení se doma, resp.úklidu. Asi to víš, ale pro jistotu - používej octovou vodu s kapkou jaru, pohlcuje to pachy a odstraňuje fleky. Na rohy, kde je malba, bych to aplikovala rozprašovačem. Osvědčilo se mi to teď i u fretek. Občas udělají potřebu i mimo záchod, takže to umyju a nastříkám směsí .... spařím a vylouhuju pepř (jako čaj), nechám vychladnout, přidám to samé množství vody a poloviční množství octa. Celý pepř nechávám ve směsi, mletý pepř cedím přes pláténko a 2-3 kuličky přidám do nádobky.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 18:07
- Nahlásit
ronika
jestli značkuje opravdu z dominance a ty ho u toho chceš vidět, tak bych se doomluila s nějakým známým se psem, toho svého zavřela někam do pokoje a toho cizího nechala se pěkně projít po bytě. Podle mě to tam pak tvůj pejsek pěkně označkuje i před tebou...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 18:09
- Nahlásit
ronika
a jestli máš problémy s chrtíkem, tak bych do CC asi nešla - alespoň prozatím, protože CC umí opravdu smutný oči....
|
anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 18:32
- Nahlásit
roniko a uvedla jsi vsechny informace? Na tech fotkach mas stene CC, to uz mate doma a zije spolu s chrtikem? To muze mit taky vyznam kvuli tomu znackovani, nebo zarleni na nove stene. To stene ale asi nebude tvoje ze? Prece kdybys mela takove problemy s jednim psem nebudes si porizovat tak velky plemeno a navic Cane Corso, s tim by bylo dost spatny kdybys ve vychove postupovala podobne jako u sveho chrtika. Podle toho tedy co jsi popisovala. Ale snad vis co delas.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 18:55
- Nahlásit
Ronika
Tak jsem taky mrkla do galerie. Opravdu je tam kromě chrtíka i cane corso. No nevím, jestli je tvůj, a jestli ano, tak potěš.
Nechci se tě nijak dotknout, ale mám zkušenost, že bohužel právě lidi, kteří nezvládnou jednoho psa, si pořídí dalšího. Možná mají dojem, že když jeden zlobí a je nevychovaný, tak ten nový ho zabaví, budou si hrát spolu a bude všechno prima. Omyl. Situace se většinou ještě zhorší a najednou máme doma dva nevychované psy. Nemusí to být v tvém případě pravda, ale přece jen....
No a k té dominanci, kromě rozčilených připomínek a vtipu tady byly dány i dobré rady. Sama jsi přiznala, že je pes rozmazlený. Pokud jsi ho doteď polidšťovala a rozmazlovala, budeš mít dost dlouho práci, než to napravíš. V tvém případě bych si docela troufla říct, že jsi si asi moc práce možná zatím nedala, protože jinak bys neuvažovala o tom, že svéh psa dáš na převýchovu. To si tedy já osobně vůbec neumím představit, že bych udělala. Pokud jsi si vědoma svých chyb, nejvíc posloužíš sobě i svému psovi, když se je sama pokusíš napravit. A k tomu je potřeba mnoho trpělivosti, důslednosti, sebeovládání a vytrvalosti.
Nechci mentorovat, ale možná to vzdáváš předčasně. Co čekáš, že ti ještě poradíme, když situaci pořádně neznáme Bez nedostatku informací se těžko radí a po netu ještě hůř.
Zkus se nad sebou zamyslet, přečíst nějaké knížky o psím chování a pak se podle toho chovej. Buď svému psovi dobrým, ale přísným a důsledným velitelem. Zatím stále velí on tobě.
Měla bych hodně otázek na to, jak to u vás probíhá, tak jak to už tady někdo zmínil, jak a kdy je pes krmen, jak chodí ven a do dveří, smí být v posteli,.... atd.
Pak by teprve mohl člověk uvažovat, jak z toho ven. Ale takhle ?
|
evina
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 21:30
- Nahlásit
No, poněvadž ho při tom nemám šanci přistihnout (dává si sakra pozor), tak nemůžu dělat nic, jdu to zkrátka uklidit.
Když začne vrčet, pošlu ho na místo.Veroniko:Nejsem si jistá,zda posílání na místo při vrčení je zrovna to správné.Já osobně bych svému psu "dala jednu za ucho".A naopak bych v činnosti na kterou vrčí pokračovala.Tím posláním na místo tu činnost vlastně přerušíš,což psu může vyhovovat.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 02:06
- Nahlásit
Suhlas s birmou. Dominantny pes zvycajne pri navsteve cudzieho psa neotala so znackovanim. Mojho uja jazvecik, tiez dominantna potvora, kludne zdvihne nohu aj doma (inak nerobi), ked prideme na navstevu s Hugom.
|
ronika
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 08:55
- Nahlásit
díky všem za názory, pořídím si nějakou literaturu, budu se řídit radami p. Desenského a uvidím.
Ano, fenka Cane corso je moje a mého přítele. Říkejte si co chcete, ale stejnou chybu neudělám. Vedu jí tvrdě a důsledně. Budeme také chodit na cvičák. Troufám si říct, že jsem schopná psa vychovat a vycvičit, u svého jsem byla velmi benevolentní, spával se mnou v posteli, směl na gauč, občas dostal něco od stolu. Měla jsem pocit, že tak malé plemeno můžu rozmazlovat, že narozdíl od velkých nebude mít potřebu získat vedoucí postavení ve smečce, omyl. Když mi bylo asi 14 let chodila jsem venčit sousedce fenu NO. Neměla ani základní poslušnost. Domluvila jsem se s nimi, že mi dají peníze na cvičák a já s tím něco udělám. Chodila jsem pravidelně a protože byla velmi učenlivá, zanedlouho jsem jí bez problémů mohla pouštět ve městě, atd. Kromě povelů sedni, lehni, zůstaň, k noze, štěkej,..., skákala přes překážky, lezla na žebřík, byla výborná na obraně. Pak jí majitel používal jako služebního psa na hlídání objektů a pak jí dali pryč, protože jich v malém panelákovém bytě bylo moc... Neměla jsem jí doma a neměla jsem potřebu jí rozmazlovat. Naše malá CC je také venku a já vám všem slibuju, že z ní vychovám kvalitního psa Věříte??
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 08:59
- Nahlásit
ronika
No zrovna CC ven opravdu nepatří. Je to pes který má trvalou potřebu být všude se svým pánem....
Můžu se tě zeptat od koho jí máš?
|
ronika
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:18
- Nahlásit
než jsme si jí pořídili, četli jsme spoustu článků a sami jsme byli velmi překvapeni tím, že toto krátkosrsté plemeno může být celoročně venku. Přesvědčilo nás to až když jsme to samé četli poněkolikáté. Samotní majitelé obou rodičů jsou celý rok venku. Je to prý otužilé plemeno. Každopádně máte pravdu, že je to pes velmi fixovaný na majitele. Během noci několikrát škrábe na dveře. Máme jí z vesnice poblíž Poličky.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:19
- Nahlásit
Roniko, jenže ono to nejni o tom, jestli pes spí nebo nespí v posteli, jestli může nebo nemůže na gauč ... podle mě je ten pejsa jaksi zmaten svým neujasněnym postavením ve smečce, stejně tak jako tě nebere jako vůdce ... navíc jste si pořídili dalšího psa ... hmm hmm ...mimochodem ... to že jsi byla u p. Desenskýho, on ti poradil a ty i přes tohle všechno hledáš jednodušší způsob, jak to vyřešit ... je vidět, žes ty rady od něj moc nepochopila ... nejprve je totiž hodně důležitý zapracovat sama na sobě ... odstrant příčinu a on se potom bude jednodušeji odstraňovat i ten důsledek ... toť můj názor.
Martina
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:20
- Nahlásit
ronika
tak to přeju hodněn štěstí - odtamtud mám psa. Paní kryje velmi neuváženě, takže můj pes má DKK 4/4 a co jsem viděla štěňata z druhého vrhu tak v pěti měsících už silně kulhala....
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:21
- Nahlásit
ronika
Jiank nevím jaké články si četla, ale větžšina našich předních chovatelů půše, že je to pes, který má být v kontaktu se svým pánem a psa vyloženě ven snad ani neprodají
|
ronika
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:24
- Nahlásit
birma
cože??? Takže ty máš také CC? Také od paní Černé? A má zdravotní potíže?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:26
- Nahlásit
ronika
jestli ti připadá DKK 4/4 DLK 3/3 a artróza ve všech rentgenovaných kloubech v 11ti měsících věku jako zdravotní potíže, pak ao, má zdravotní potíže
je po Ciaře a Arturovi...
ty máš po Ciaře, nebo po tý jejich druhý feně?
|
ronika
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:29
- Nahlásit
Anonymní
Nevím, jestli máš pravdu, těžko posoudíš, když ho nevidíš, jak se chová. Poslechne mě na slovo, když si s ním hraju a mučim ho tak, že se mu to nelíbí, vrčí. Když si ho zavolá přítel, stáhne ocas mezi nohy a se strachem se k němu blíží (přítel mu nikdy neublížil, jen se s ním moc nemaže), když je u něho, stačí jen, aby se ho snažil posadit si na klín a už vrčí. Je to divné, potřebovala bych, aby mi někdo jeho chování přesně vysvětlil a řekl mi, proč co dělá.
|
ronika
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:31
- Nahlásit
birma
Jo promiň, špatně jsem četla, měla jsem pocit, že DKK 4/4 má to štěně z druhého vrhu, které zmiňuješ. Máš mail? Pošlu ti fotku rodičů, jejich jména si nepamatuju.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:32
- Nahlásit
ronika
ještě mě napadlo,jestli bys to nechtěla konzultovat tady:
http://www.chovani.info/ - je to etologická poradna paní doktorky Žertové, nově působí i v Praze. Vím,že psala i články do Svět psů,ale osobní zkušenost s ní nemám
|
Anonymní
|
- Nahlásit
No a p. Desenský vás oba dva viděl? Pokud ano, tak ti to snad všecho vysvětlil ne?
M*
|
birma
Člen |
- Nahlásit
ronika
to máš snad v PP napsaný ne? Ne to štěně z druhýho vrhu jsem akorát viděla na výstavě, ale chodilo hodně blbě.. ( co se dá taky čekat když někdo nakreje trojkovou fenu čtyřkovym psem)
Fotky svojí obludy mám na www.altar.webzdarma.cz
|
ronika
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:41
- Nahlásit
Anonymní
Jojo, viděl, ale před ním a ostaními psy byl vyplašený a choval se úplně jinak. S mým přítelem se tam dokonce mazlil aniž by po něm špatně koukal. To je právě to...
|
ronika
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:42
- Nahlásit
birma
Sheeva nemá papíry, otec není uchovněn.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:43
- Nahlásit
ronika
tak tam jezdi a nech ho ať se mu věnuje právě přítel, kdyxž je tam vyvedenej z rovnováhy, třeba se tak naučí mít ho rád....
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:45
- Nahlásit
ronika
tak to si podle mě udělala pěknou blbost - CC má dost zdravotních problémů i v papírovym chovu, natož bezpapíráci....
tak mi pošli ty fotky ( birma@seznam.cz ), ale já tady všechny psy neznám (kdyžtak se na ně poptám u známejch, jak jsou na tom se zdravym.... )
proč neni uchovněnej ses ptala?
|
ronika
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:47
- Nahlásit
birma
To je dobrej nápad, ale on toho má tolik a jsou to psi, kteří když kousnou, narozdíl od mého můžou zabít. Nechci ho připravovat o čas...
|
JERDA
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:47
- Nahlásit
Tak koukám, jak jste se rozepsali. Jsem ráda, že se tady objevil také někdo s italáčkem - ikdyž jsou s ním trošku "trable". A jsem trošku zmatená. Ten náš bude mít teď osm měsíců. Také spí s námi v posteli, může na všechny gauče i občas dostane něco od stolu a chodí první do dveří - myslíte, že tím z něj vychovávám budoucího agresora A ještě bych měla jeden dotaz. Přečetla jsem si, že bojácnost může být i částečně vrozená, u agresivity je to také?
Ronika
Z které chovné stanice je tvůj italáček? Díky
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:48
- Nahlásit
ronika
tak ho zkuste vzít spolu na cvičák, nebo do vlaku, nebo někam, kde ještě ebyl a bude z toho trochu vykolejenej.....
|
ronika
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:49
- Nahlásit
birma
jé, já jsem trumpeta, otec uchovněněj je a myslim, že Sheeva je tedy nevl. sestra tvého psa, ale uchovněná není matka a to z důvodu většího vzrůstu. Posílám fotky .
|
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:52
- Nahlásit
rJojo, viděl, ale před ním a ostaními psy byl vyplašený a choval se úplně jinak. S mým přítelem se tam dokonce mazlil aniž by po něm špatně koukal. To je právě to...
Tak byste tam k němu měli jezdit častěji, nebo si to aspoň zopáknout ... a ujistit se o tom, co děláte špatně a co dobře ...
|
ronika
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:52
- Nahlásit
JERDA
jéjé, prosím tě, udělej s tím něco dřív, než bude pozdě. Znám spoustu lidí, co svého psa rozmazlují tak, jako já a problémy s ním nemají, ale už bych to víc neriskovala! Jestli můžu poradit alespoň trošku, myslím si, že bude stačit, když mu budeš dávat dostatečně najevo, že bude dělat to, co ty si přeješ, nikoliv to, co si přeje on. To si myslím, že by mohlo stačit. Ostatní souhlasíte?
Myslím si, že agresivita může být vrozená, stejně jako i jiné negativní vlastnosti a takoví jedinci se pak nekryjí.
Mám ho z Moravského Žižkova, z chovné stanice del Maestro Soalpellino.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:54
- Nahlásit
ronika
víš ono uchovnění u CC není žádnej problém - třeba v canecorsoklubu se uchovňuje jenom na základě RTG kyčlí, takže tam by výška nevadila, jaký má podmínky molossklub a klub málopočetnejch dogovitejch plemen nevim, ale to, že je ta čubina přerostlá mi nepřijde jako dostatečnej důůvod, protože v ČR se uchovní prakticky cokoli.....
pokud má stejnýho otce, tak ten nemá RTG vůbec udělaný (nebo aspoň neměl, když jsem o něm naposled ěco slyšela) a podle mě zdravý nohy rozhodně nemá....
|
ronika
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:01
- Nahlásit
birma
Teda, fakt mě děsíš. Co obnáší péče při takový nemoci?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:03
- Nahlásit
ronika
nenech jí moc lítat dokud je malá a dávej jí kvalitní kloubní preparáty - Alavis, Fortiflex.....
krm kvalitně (ať už vařenym, nebo granulema)
nech jí brzo udělat RTG ať víš jak na tom je
a počítej s tim, že se ti může stát, že přestane poměrně mladá chodit
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:05
- Nahlásit
ronika
děsit jsem tě nechtěla, tohle je prostě realita. Třeby mýmu psovi budou tři a žádný velký problémy už nemá, ale jako mladší kulhal dost šíleně. Už jsem taky slyšela o dost CC utracenejch omkolo roku věku, protože nemohli chodit, ale tak strašný by to bejt snad nemělo
|
ronika
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:05
- Nahlásit
to je hrozný...birma
|
ronika
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:16
- Nahlásit
birma
a to Sheeva má 11 sourozenců, když si představim, že by všichni měli mít takové problémy... Je mi z toho smutno. Proč takové psy připouštějí??? Jde jim o peníze?
|
ronika
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:40
- Nahlásit
birma
Matka není, viď?
|
ronika
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:41
- Nahlásit
birma
Mimochodem, matka tvého šťěňátka, nebyla barvy isabel s tmavou maskou?
|
Sendy
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:48
- Nahlásit
Birmo,
u CC není stanoven limit DKK, příp. DLK, pro chovnost? Překvapila mě Tvá věta.......( co se dá taky čekat když někdo nakreje trojkovou fenu čtyřkovym psem). U takovýchto typů plemen bych čekala určitá omezení klubu, aby k tomuto nedocházelo.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 11:08
- Nahlásit
Sendy
nevím,jak je to u CC,ale vím,že se s tímhle perou i chovatelé mastifů,že tam omezení není nebo jen,že se nesmí krýt čtyřky se čtyřkama
|
ronika
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 11:25
- Nahlásit
birma
Prosím tě, čím krmíš?? Budu dnes kupovat granule a tak bych si chtěla nechat poradit.
Díky
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:12
- Nahlásit
ronika
Altar je ze 16, 15 jich přežilo. Víš ono DKK a DLK má složitou dědivost, tajkže to může mít třeba polovina pejsků z vrhu (v tomhle případě spíš víc, ale nevim jak je na tom matka tvýho vrhu) a zbyxtek psů to bude akorát předávat dál...
Ano jde o peníze, o lásku k těm zířatům stěží
Jo matka mýho psa je ta jejich druhá, starší fena
Sendy
CC se chová pod třemi různými kluby (už jsem tu o tom psala, nevím jaké mají přesně podmínky pro uchovnění, ale ohledně DKK to vím - klub CC - uchovnění do 3/4, do 2/2 je volná chovnost, pak už kontrolováno poradcem chovu, krytí s negativním jedincem, fena 4/4 může získat podmínečnou chovnost pokud má výjimečné exteriérové nebo pracovní kvality, pokud se ve vrhu objeví zvíře 4/?, ?/4 nebo 4/4 je mu chovnost ukončena.
Moloss klub uchovnění 3/4 a krytí je jedno, takže se může nakrýt 3/4 na 3/4....
Klub málopočetných dogovitých plemen pro jistotu na DKK nekouká vůbec a RTG nepožaduje
DLK se nesleduje nikde
ronika
Teď krmím domácí stravou - podle mě je to nejlepší. Začínala jsem Acanou - hodně lidí s ní krmí a je spokojeno, ale protože se dá u štěněte předpokládat vyšší riziko DKK šáhla bych bejt tebou po nějaký superprémiovce ( ProFormance, ProPlan...)
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:14
- Nahlásit
pokud jsem něco o uchovnění v ČMKCC zblbla (možný to je - je to krapýtek složitý) tak se mrkněte na www.canecorsoklub.cz - tam je všechno info o tomhle klubu
|
ronika
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:37
- Nahlásit
birma
Tak to mám pro tebe bohužel špatnou zprávu. Maminka tvého pejska nedávno zemřela na zástavu srdce. Byla v té chvíli březí a měla před porodem
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:39
- Nahlásit
ronika
Víš já si myslim, že je to pro ní spíš úleva (pokud to vážně byla ona, pokud těch fen neměli ještě víc) protože aspoň co já vim, tak by to byl její čtvrtý vrh za asi tři roky a to mi přijde docela dost....
Nemám sílu se už o těch lidech bavit
|
ronika
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:45
- Nahlásit
birma
a co myslíš Acanu + přípravek na kouby?
|
ronika
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:47
- Nahlásit
birma
Jiná fena tam už není, měli tu modrou, což je matka Sheevy, ta druhá byla světlá.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:50
- Nahlásit
ronika
nějakej kloubní preparát dávej určitě, ať už budeš krmit čimkoli. Acana teď dost podražila.... Obecně se dá říct, že se má krmit tak do roka a půl tim nejlepšim co se dá sehnat a pak když už má pejsek dobrej základ, tak se dá z tý kvality trochu ubrat. Čim krmíš teď? Podle mě je vážně nejlepší domácí strava, ale to záleží na tom jestli se ti to chce dělat
|
ronika
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:53
- Nahlásit
birma
to je jedna věc, příprava, ale spíš bych se bála, že opomenu nějakou složku, kterou pejsek potřebuje. S granulemi mám klid, že dostává, co potřebuje. Můžu se zeptat na nějaký recept?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 13:06
- Nahlásit
ronika
tady je o tom celé fórum - o přípravě krmení
recept? přivezou maso, já ho rozmrazim, přidám zeleninu, něco k tomu (těstoviny, rýže, rohlíky...), sem tam vajíčko, jogurt, podmáslí a servíruju
|
evina
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 14:44
- Nahlásit
Jerdo:já nemyslím,že nutně tvůj pejsek musí vyrůst v agresora i když spí v posteli a dostane od stolu.Já také měla dva psy,kteří v posteli spali a dostali občas i od stolu.Ale nebyli rozmazlovaní!Prostě má mít pes svoje pravidla soužití,které nesmí porušovat a pán je od toho aby na to dohlídl.
|
ronika
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 14:56
- Nahlásit
birma
Díky za recept. Jeslti ti to vadí, už se nebudu ptát...
Ale poslední dotaz: Jsi si jistá, že v tomto pokrmu dostane všechny vitamíny, minerály a další látky důležité pro jeho zdraví?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 14:58
- Nahlásit
ronika
fakt se mrkni na to fórum co tu je. Já se tě taky zeptám - si si jistá, že v granulích je to, co píšou na obalu?
|
ronika
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 15:11
- Nahlásit
birma
Dneska se dějí různé věci, takže člověk pochybuje o všem. Ale nezbývá mi, než důvěřovat tomu, že cena odpovídá kvalitě. Na to fórum se podívám. Ještě jednou díky!
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 18:43
- Nahlásit
neni za co
|
Linda M.
|
# Zasláno: 6 Pro 2005 20:50
- Nahlásit
Ahoj,
poradite mi, jak se zachovat v situaci a jak reagovat, mam 2,5 roku stareho ohare, mel jiz nekolik spatnych zkusenosti napadeni od jineho psa (vlcak, hovawart--) a o te doby mi vrci na kazdeho psa (chlapa) ktereho potkame, ale bohuzel jsou psi, kteri si ¨to "spatne vysvetli" a meho napadnou. Snazim se si sveho psa vzdy vzit kdyz vidim jineho, vetsinou ho jen povelem "k noze" necham jit u nohy, ale jiní lide delaji to, ze sveho psa nechaji dojit az k memu, prestoze vidi ze jsem si toho sveho vzala, rikaji ze jëjich pes je bezkonfliktni a pak muj pes zavrci aby ho "odehnal", jiz predem, a ten druhy se do nej pusti... ... Jak mam svemu psu dokazat ze ho ochranim, kdyz se tohle deje... zkuste mi poradit... jak se mam v takovych situacich zachovat... diky Linda
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2005 20:59
- Nahlásit
Linda M.
Tak těm lidem řekněte že váš bezkonfliktní neni a ať si své psy zavolají
při napadení jiným psem bych svého bránila...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 09:12
- Nahlásit
Linda M.
to co ti radí birma ještě trošku rozvedu. Mého psa už několikrát napadl pes (několikrát jeden RR, NO,aj jezevčík)....jen jednou jsem ho nestihla bránit včas a od té doby má tendenci vrčet na RR..... Já pesana bráním před napadením cizím psem tak, že si stoupnu před psa (tomu přikážu sedět), "nasadím" výhružný výraz a postoj - přikrčím se, jakobych chtěla skočit, na cizího agresora nejdřív zasyčím "vypadni" nebo "mazej k pánovi"....s tím ksichtem, co na toho psa udělám - vycením klidně i zuby se většina psů obrátí a maže zpátky. Jednou jsem ale toho RR musela bohužel "nakopnout", jinak by se vrhl i po mně....pak už to naštěstí dál nezkoušel...V těchto situacích se musí člověk chovat sebejistě a nedat najevo strach.
|
Linda M.
|
# Zasláno: 7 Pro 2005 22:14
- Nahlásit
Tak to ja jim rikam, ze muj pes vrci , at si sveho vezmou, ale oni jsou presvedceni, ze ten jejich je nekonfliktni, a psa si neodvolaji, ale vetsinou to vrceni meho psa, toho druheho vyprovokuje. Zrovna dneska se na nas po poli hnal vlcak jak hovado, tak sem mu sla naproti, rvala sem na nej jak pominuta, sveho psa sem chranila, a pak mi taky nezbylo nic jineho nez mu machnout nohou pred cumakem, pak se obratil a sel za panikem, ten chlap proste otevrel vrata a pes mu utekl, docela dalku za nami bezel po poli, takze sem stacila zareagovat. Myslíte, ze by se to vekem mohlo zlepsit, ze bude starsi a "rozumnejsi"
|
evina
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 22:23
- Nahlásit
Lindo M:nevím podle dotazu jak přesně se psem zacházíš.Aby se tohle případně odnaučil,měl by přijít s pejsky do kontaktu(ne pouze na vodítku).Záleží samozřejmě jak je starý a jak by se zachoval když se s pejskem seznamuje.Pokud si ale každý před tvým psem psa bere,tak moc nepočítej s tím,že ho to přejde.Naopak bych se obávala zhoršení!
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 22:24 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
Myslíte, ze by se to vekem mohlo zlepsit, ze bude starsi a "rozumnejsi"
Zlepsi se to az pochopi ze ho pred agresorem uchranis za kazdejch okolnosti. ale to ho taky musis zkutecne uchranit.
|
Linda M.
|
# Zasláno: 8 Pro 2005 15:19
- Nahlásit
No tak mi poradte, delam co muzu, psa mam na volno, jak pisu, kdyz vidim vetsiho, se kterým by mohl mit konflik nepustim ho k nemu.... pridrzim ho, ci ho privelim k noze. Voditko pouzivam minimalne... nebudu psa poustek k takovemu, ktery mi ho muze napadnout, preci ho nenecham jit k vlacakovi jako hovado, ktery by mi ho zfackoval , to bych svemu psu pridala dalsi trauma.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 15:59
- Nahlásit
Linda M.
Můžu se ti pokusit poradit podle své zkušenosti,ale nejdřív bych chtěla říct,že je nutné opravdu posoudit,zda ti pes vrčí jen ze strachu nebo jestli je to i známka dominance k druhým psů, jestli se jedná opravdu jen o vrčení nebo jestli i vyjíždí atd. Prostě je spousta možností a vrčení u dvou různých psů může mít různé důvody, i když na první pohled to vypadá stejně. Já podobný problém řeším přibližně měsíc, mého labradora pokousal 55kilový RR, bohužel jsem nestihla včas zareagovat a labrouše jsem si zpod ridgebacka musela doslova vytahovat. Labrador sice i nadále každého psa nadšeně vítá,ale ve chvíli kdy je druhý pes sebevědomý a v rámci seznamování je jasné,že jsou síly vyrovnané,začal Sam vrčet. Dříve v klidu odešel o kus dál, označkoval nejbližší keř,mohutně zahrabal a tím to skončilo. Po tom incidentu se mi zdá,že se bojí udělat právě ten krok stranou,protože v tu chvíli byl předtím napaden. Takže já postupuju následovně - v kontaktech s ostatními psy mu nebráním,ale má mě "stále za zadkem". Ve chvíli kdy začne vrčet,dám povel "nesmíš", na který Sam spolehlivě reaguje. Pokud vidím,že by mohlo dojít ke konfliktu, např. druhý pes začíná vrčet také nebo se dokonce snaží stavět do T pozic,okamžitě labrouše odvolávám. Pokud je druhý pes ale v klidu,snažím se korigovat svého psa jen zákazovým povelem a hlasem,aby pochopil,že mu v takové situaci nic nehrozí. Zatím nám to funguje,k žádném kontfliktu nedošlo a situace se zlepšuje. Výborně také funguje házení klíčema nebo řetízkovým obojkem - pokud by ti pes jen na hlas nereagoval,hoď to po něm. Jednak to hrotící se situaci naruší a za druhé to funguje jako tvoje prodloužená ruka a po nějaké době stačí už jen klíči zacinkat a pes reaguje.
Ale jak říkám, funguje to u nás, můj labrouš je jinak pohodář, cizí psy,kteří se vzpínají na vodítku a řvou na nás už z dálky míjí bez povšimnutí,stejně tak psy za plotem atd. vrčet začal opravdu jen v situaci podobné té,kdy došlo k napadení. Ale zlepšuje se to. Jinak doporučuji stránky p. Desenského, podobných problémů se tam probírá mnoho. Držím palce!
|
evina
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 21:00
- Nahlásit
Lindo:já měla dva malé psy a nerozlišovala jsem zda potkáváme velké či malé(naopak konfliktní-nevrlí bývají malá plemena častěji).Pokud jsem měla psa na volno a potkali jsme dalšího na volno nikdy jsem nepřivolávala ale čekala až jak se situace vyvine...sledovala jsem reakci obouch psů.Velkou chybou je,jít ke psovi a vzít si ho.Tím se často rvačka teprve strhne!Pokud jsou samozřejmě psi k sobě nevrlí,svého odvolat(ale nechodit mu naproti).Jak máš svého psa vlastně velkého?
|
Linda M.
|
# Zasláno: 9 Pro 2005 13:57
- Nahlásit
" ja svemu psu take rikam zakazove slovo nesmis, ale to na nej neplati, pro nej je dulezitejsi si dostat toho psa od tela, a tim mysli, ze dosahne kdyz bude vrcet. Odvolat nelze : presne jak pises, boji se udelat krok stranou aby ho druhy pes nenapadl. A jeste v takove situaci po nem hazet neco, to bych cekala ze se kord ti psi do sebe pusti, nebo mas pravdu a naopak to vyrusi treba i toho druheho, ale bojim se to zkusit. Jeste sem taky vypozorovala, ze treba jeden den potkame psa, krizenec ocas nahoru zakrouceny, vetsi o 10 cm, muj pes ocucha najezi se a OK, druhy den ho potkame znovu a ten muj vrci .... Ja pises, ze psa od ostatnich neodvolavas a pockas jak se situace vyvine, tak to ja sem take nedelala, a myslim ze je to chyby, byl ve predu a snazil se situaci zvladat sam - rvanim... a vrcenim. Ted si ho privolam , jde mi u nohy a ani se s tim psem pripadne necuchne, myslim ze je to pro nej ulehceni ze sem to vyresila za nej. Na psy kteri se vzpinaji na voditku a rvou za plotem take nereaguje, obchazi je a zaplotaky, nechava byt...
|