Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / kdy na cvičák
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 29 Lis 2005 12:55
- Nahlásit

Prosím poraďte, kdy začít s výcvikem. Mám 2 měsíční štěně bígla. Chci zkusit i agility.

Lara
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 15:44
- Nahlásit

Jednoznačně až po absolvování všeho očkování. Tuším, že se končí u štěněte vzteklinou mezi čtvrtým a pátým měsícem. Správně ti pejska na cvičák bez očkováku ani nevemou.

Kamca
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 15:57
- Nahlásit

My chodíme se štěnětem (začali jsme už týden po 2. očkování, -štěně čekala ještě 3. dávka a pak vzteklina, - ale ve školce nám řekli (a tvrdil to i veterinář), že se může už po té druhé dávce) do školky pro štěňata a je to super. Učí se tam úplně od začátku, pomaličku,od těch nejzákladnějších povelů a řekli nám tam i spoustu užitečných věcí k výchově a výcviku pejska

Tchor
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 18:16
- Nahlásit

muj nazor - co nejdriv. osobne tam beru stenata od te doby co je mam u sebe, nebo u mnou odchovavanych tam byla uz cca v 1 mesici stari. Osobne bych se nakazy moc nebal kde jinde nez na cvicaku mam vetsi jistotu ze vsichni psi s nimiz prijde stene do styku jsou prockovany a zdravy.

Anonymní
# Zasláno: 30 Lis 2005 13:43
- Nahlásit

Kamca
Napiš víc o té školce, zajímá mě to, i když tady u nás asi nic takovýho nebude. Jinak děkuju všem za odpovědi. Pavla

shmoldie
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 14:08
- Nahlásit

já bych tam taky šla co nejříve - nechala jsem si od jedné nejmenované paní na cvičáku poradit, že minimálně v 6ti měsících, že ve školce jenom tahají z lidí peníze, pak jsem tam u ní byla asi 4x na cvičáku, takže mi dala další príma rady, než jsem přišla na to, že o psech nic moc neví výsledkem je 13ti měsíční špatně socializovaný štěndo, který by nejradši sežralo každýho většího psa a aby toho nebylo málo, tak mi ještě machruje na slabší - fakt super - takže bych ti doporučila co nejdříve a do dobré školky, jakmile budeš mít pocit, že ti něco nesedí, okamžitě odtamtud zmiz

Evik
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 14:12
- Nahlásit

je dobrý štěndo na cvičák vytáhnout co nejdřív v rámci socializace, pocourat po place, zvyknout si na lidi, na psy...atd....ale s výcvikem poslušnosti na cvičáku začít až tak kolem půl roku pejska....

Kamca
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:26
- Nahlásit

Pavla

Školka je v Kynologickém klubu ve Zlíně - Příluky a jediná nevýhoda je, že je to jen venku, dá se říct na ohrazené louce, takže v tomto počasí to není nic moc.

Ale jinak je to super.
Chodíme tam půl hodky před začátkem (je to v neděli o půl třetí, stojí to 35 Kč, musíš si přinést očkovací průkaz, obojek, vodítko a pamlsky) štěně si tak stihne pohrát s ostatníma, pak je nástup a výcvikářky si nás rozdělí do skupin podle pokročilosti.

Zezačátku nám vysvětlovali chyby, které dělá běžný člověk při výchově a výcviku svého pejska, jaké jsou vhodné odměny, jaké tresty.

Nejdřív jsme se učili povel "ke mně", další lekce byla sedni, pak lehni, zůstaň, vstaň a u nohy. Taky jsme si zkusili jen tak, prolézání pejsků tunelem, chůze psa po kladině (to jsme ho samozřejmě zpočátku drželi), apod. Myslím, že třeba i pro agility nebo pro jakýkoliv další výcvik je to super základ.

Musím říct, že je tam moc fajn, že se každému věnují individuálně, takže jsem měla doopravdy pocit, že nám to k něčemu je. Výhoda taky je, že kdo chce, může tam pak dál s pejskem pokračovat v klasickém cvičáku - nebo co si vybere.

Kdyžtak mrkni na adresu: http://kkzlin.wz.cz/

Anonymní
# Zasláno: 1 Pro 2005 07:42
- Nahlásit

Kamca
Strašně moc děkuju, to je to, co bych si představovala, bohužel jsme z opačného konce republiky, tak se zkusím poohlédnout tady. Ještě jednou dík. Pavla

Argo
# Zasláno: 2 Pro 2005 11:29
- Nahlásit

Anonymní
Ahoj,
určitě co nejdříve,klidně od 2měsícu,pořádáme takové kurzy,nemusíš se bat že b tam štěně něco chytlo,štěnata maj imunitu od matky a navíc by měli být po prvním očkování,takže myslím že mu kurz pro štěnatka víc da než veme.Jsme z Prahy.

Pavla
# Zasláno: 2 Pro 2005 11:36
- Nahlásit

Argo
My jsme z Klatov, takže i do Prahy je to daleko, ale už jsem našla i něco tady, tak to jdem v neděli vyzkoušet. Jinak díky.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání