Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / !!! Kousání !!!
Autor Zpráva
kachna
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 16:44
- Nahlásit

Zdravo
mam uplne fungl novej problem ....
Meho 15ti mesicniho psa kouse 2 a pul mesicni fenka . No asi ho chce jenom vyprovokovat . A az ted jsem si zacla vsimat velkych strupu ehm po celem tele zejmana na ee varlatech a na nohach .A muj pesacek se od ni jeste ke vsemu kousat necha . No a to mi na cvicaku rikali ze spis jako ublizi on ji no my jsme proste vyjimecni. Asi to nepujde jinak nez aby byli oddelene tak dlouho dokud se ji nevymeni zoubky coz???
Predem diky

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 16:47
- Nahlásit

kachna
teoreticky by mel ten starsi pes toho mladsiho spacifikovat v momente kdy ho to boli nebo mu to vadi. ale taky zalezi na velikostnim pomeru. moje Ronie si taky necha libit uplne vsechno od sousedovic stenete a to zejmena vzhledem k vyraznemu vyskovemu rozdilu v neprospech me fenky ...

kachna
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 16:52
- Nahlásit

Jirikovo
No je pravda ze maj ve vejsce eee veliky rozdil. No a treba kdyz jsme si koupily toho ted uz velkyho tak jsme doma meli fenu NO a ta si od nej nenechala nic libit a taky byl rozdil ve vejsce.......

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 16:54
- Nahlásit

kachna
ja popisoval pripad, kdy je ten mladsi pes vyrazne vetsi nez ten starsi ... tam by podle me (ale jsem fakt laik) slo pochopit, ze sice o neco starsi, ale vyrazne slabsi, pes se vzda dominantni role a prenecha ji tomu druhemu ...
ale na druhou stranu je v tom tvym pripade divny i to, ze si to pes necha libit od fenky. to funguje u lidi, ze my chlapi zalezeme, ale u psu to moc neznam ...

Ebony
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 17:01
- Nahlásit

Jirikovo
tak to asi moc neznáš
většina psů je až na výjimky naopak "gentlmen" k fenkám, natož ještě ve štěněčím věku, spíš naopak naše feny vždycky terorizovaly naše i cizí psy

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 17:04
- Nahlásit

Ebony
ja nemam sanci to moc poznat, protoze moje potvurka ma k psum takovy respekt, ze nemuzu vyzkouset, jak by se k ni chovali v pripade jejiho ataku ...

Evik
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 17:11
- Nahlásit

no já mám 19měsíčního chodského psa "úchyláka", který si od feneček a zvláště od štěňátek ženského pohlaví nechá líbit úplně všechno....např. včera na procházce ho normálně zpacifikovala háravá jorkšírka....můj trouba se od ní nechal kousnout do ucha, do čumáku, do nohy a nejspíš by se nechal celý ohlodat, kdybychom jim to s majitelkou té jorky neutnuli...
Na druhou stranu, náš druhý pes, kterého máme z útulku a který se učil postupně vycházet se vším, co potkáme na procházce (psi, feny, lidi....), už s fenečkami vychází sice dobře a i by si i hrál, ale jen do doby, dokud na něho některá nezavrčí....pokud mu dá fena najevo nelibost, pak by jí to klidně vrátil....
Ale jinak souhlasím s tím, co říká Ebony, že psi jsou většinou k fenám "gentlemani"

kachna
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 17:32
- Nahlásit

To ja vim Muj pes jest taky "gentlman" . Ale prominte porad z toho nevyplyva zadne reseni!!
Sice jsem stastna ze ma fenky rad ale nemusel by je mit rad az za hrob . ..................

Evik
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 17:39
- Nahlásit

kachna

no a ta fenka, která tvého psa pořád kouše...ta je také tvoje? Pokud ano, tak její přílišné projevy prostě kroť....Pokud není tvoje, tak jejímu majiteli řekni, ať si fenku odvede, ty si odveď psa a hotovo...v čem vlastně vidíš ten problém...
Můj pes si od čuby nechá taky líbit všechno, fakt by si nechal i ublížit, ale v takových případech do toho prostě zasáhnu a hotovo......psa od čuby odvedu a je to.......to je podle mě to jediné řešení. Pokud pes miluje fenky, tak ho neodnaučíš je milovat.....důležité je, aby měl dobré přivolání a pokud ho má, tak bych jeho "přílišné gentlemanství" vůbec neřešila a jen to vlastní iniciativou korigovala tak, aby pes neutrpěl žádnou újmu

kachna
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 17:56
- Nahlásit

No a kdyz tu fenku cvici mamka a maji spolecnou boudu (teda 2 ale propojeny,.....

Joker
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 18:06
- Nahlásit

Já mám 2 maliny. A malá mi starou taky pořád okusuje. Klidně se jí pověsí za bok, krk, nebo tvář a drží. A babča už je samý strup. Občas jí za to seřve, ale jinak ji nechává. Taky mě to dost štve, protože vím, že to babču dost bolí, protože naříká

xplore
# Zasláno: 29 Lis 2005 09:02
- Nahlásit

nejlepsi bude oddelit jim kotce a malou to casem stejne prestane bavit. A pokud ne, tak se neboj az povyroste, tak velkej si to uz libit nenecha. Ted ji to trpi, protoze je to decko. U nas to bylo to samy.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání