| Autor |
Zpráva |
Agarinka
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2005 17:51
- Nahlásit
Ahojky mám doma americkýho pitbulteriera. Je mu 1 rok a 4 měsíce. Chodím s nim na cvičák a tam poslouchá krásně i závěrečný zkoušky měl za plnej počet bodů. Ale když ho pustim na poli tak ho víc zajímaj myší díry a nevadí mu ani když se mu schovám a vesele si běhá dál.Ale neraďte mi prosím že ho to mám nejdřív učit na provazu on totiž moc dobře ví co po něm chci a taky pozná kdy ten provaz má (to poslechne) a kdy ne (to neposlechne). moc díky...
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2005 21:11
- Nahlásit
Agarinka
A co čekáš? Že ti někdo napíše - zmáčkni psovi levé ucho, potom 3 cm od kořene ocásku a pak bude poslouchat?
Na provaze je to nejlepší. A postupně ho zkracovat. Nebo mu musíš nabídnout něco zajímavějšího, než jsou myši
|
evina
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2005 21:29
- Nahlásit
Agarinko pravdu moc možností nemáš...pokud nechceš sáhnout po elektrice.Domnívám se,že dlouhá šňůra je pro tento problém dostačující.Musí se ale nosit dlouhodoběji(většinou pár měsíců) a zkracovat postupně.Se šňůrou bych ovšem neškubala ale pro psa si došla a "domluvila" mu.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 05:50
- Nahlásit
Agarinka
Když sem chodila na cvičák, tak mi řekli že vodítko(škubání...) mám používat jen když je to nutné. Prý musím dělat jako by tam vubec nebylo. Vodítko je tam jen pro kontrolu a abyste mohli zasáhnout když se něco děje. Tak přeji mnoho uspěchu s pejskem.
|
Frog
|
# Zasláno: 28 Lis 2005 09:58
- Nahlásit
Agarinka
Zkus ho nejdřív něčím zaujmout zachrasti klíčema, hoď k němu kouli nebo ty klíče, abys ho vyrušila a začal vnímat. A pak přivolej . Ty mu musíš ale nabídnout prostě něco zajímavějšího, aby měl proč přiběhnout.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Lis 2005 10:18
- Nahlásit
Agarinka
Nemáš trpělivost, to je celé. Moje pesa tahala šňůrku 7 měsíců než na ní bylo 100% spoleh že pokaždé když zavolám, prostě přijde. Nesmí se toho ale zneužívat, ne že budeš trénovat přivolání se šňůrkou každých 10 minut, ale napřed v klidu, pak při zátěžových situacích (myšičky) a nakonec třeba i od lovení kočky.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 29 Lis 2005 11:42
- Nahlásit
ahoj všichni,nejlepší fígle na přivolání jsem se dozvěděla od pana Dubového na www.vycvikpsa.cz
|
Anonymní
|
# Zasláno: 29 Lis 2005 11:55
- Nahlásit
mám figl ... provázek psovi nepřivazuj a nesundavej ..., ale zkacuj nepatrně co 15-30 cm týdně. Podle toho ja bude poslouchat. Až bude běhat jen s cancourkem a šlapat jako hdinky. Chce to trpělivost a důslednost, nespěchat. Při tomoto způsobupes nepostřehne ... mám provazek = poslochám, nemám provázek = neposlouchám
|
nechápu
|
# Zasláno: 29 Lis 2005 17:53
- Nahlásit
Nechápu jednu věc, spíš bych řekla že se má provaz zdelšovat že je to že je pes spíše víc na volno, ale takhle je pořád bpíže a blíže k majiteli a hodně nakrátkém vodítku, moc to nechápu
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 18:12
- Nahlásit
nechápu
no problem je ze ten provaz pes taha za sebou takze tim zkracovanim se odbourava. Ja cvicim privoilani jinak, ale nema cenu to popisovat jak neb se to v podstate popsat neda.
|
Agarinka
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 18:20
- Nahlásit
J
|
Agarinka
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 18:33
- Nahlásit
Já vim nemusíte mi hned řikat že sem netrpělivá já to jenom nechci zkazit. Abych to pak nemusela opravovat protože to by nebylo příjemný ani pro mě ani pro pejska.Díky moc budu trpělivá...
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 16:00
- Nahlásit
Agarinka
Přeji ti at aspon dosáhneě nějakého uspěchu. Vím jak někteří psi prostě se ani nedovedou soustředit, já na moji fenku(bávalou) na cvičáku zkoušela všechno-pískající hračky, hodit vedle ni klíče, mlaskání,...a všeho možného všichni psy na mě čuměli a chtěli za mnou běžet ale ta moje potvurka si všímala jen psů. Musela sem cuknout a až po 3 cuknutí poslechla. Ale bohužel sem ničeho moc dedokázala protože už v 11 měs. umřela. I když vubec neposlouchala(doma jo) byla opravdu dost dobrá. A hlavně veselá a pěkně uměla léčit duši. Byla to moje zlatíčko.
|
burizon
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 16:40
- Nahlásit
Mám ten samý problém se svým pejskem stafbul. na cvičáku poslouchá ale mimo něj jeto to docela problém,na procházce se drží kolem mě v pohodě třebas hodinu a najednou se rozběhne asi něco ucítí a potom se ani neotočí když na něj zavolám tak jak ho mám něčím zaujmout.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 21:37
- Nahlásit
Osobně si myslím,že dospělého psa který není zvyklý si venku s pánem hrát hůře zaujmete.Neví,že mu můžete nabídnout něco zajímavého.Já si hraju s pejsky venku od mala...a pokud je něčím nadmíru zaujatý,stačí ukázat aportek a může se přetrhnout.To i papírové kapesníčky vyplivne-a to je co říct
|
Fifi
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 21:56
- Nahlásit
Ahoj Agarinka
zalezi, jestli ma tvuj pit vyslovene lovecky pudy - utekl ti nekdy za zajicem nebo srnkou? na oplocenym cvicaku posloucha vetsina psu...
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 23:34
- Nahlásit
Jak vyřešit toto.3měsíční štěně ,normálně se drží u mne ,na ke mně běží s nadšením,dostane odměnu,hraju si sním.Dneska našel nějaký fujtajbl a nebylo možné ho přivolat,zkoušela jsem všechny fígle běžet od něj pryč,nabízet odměnu apod.Pořád mně sledoval ,ale nepřiblížil se až ke mně,dojít se němu také nedalo,protože to utíkal s kořistí pryč.Nakonec poslechl až ,když to sežral.Jak takovou situaci řešit?
|
Fifi
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 23:56
- Nahlásit
Zany
U 3 mesicniho prcka - nevim, co za plemeno, by mel byt jiz povel FUJ dobre vtisten, je to neco, co by stene nemelo delat a Zany ho tento povel mela naucit pochopit..! A to za jakekoliv situace - to si zrejme,Zany, se svym stenetem zanedbala.. Fuj je proste Fuj, at je stene u mne nebo 20m ode mne... Proc by ti melo stene de facto aportovat fujtajbl, neboli jeho ulovek a chodit s nim k tobe?
Proste se dusledne vrat k povelu FUJ a za nejaky cas uvidis, ze kdyz na pejska i na dalku zarves FUJ, neco plivne, ale nebude si se svou fujtajblovou nalezenou koristi s tebou hrat na honenou..
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 07:02
- Nahlásit
Zany
Mě štěně ve 3 měsících našlo patku chleba a já ji něměla na vodítku. A co teď? No řvát na ni na nemělo cenu. Tak jsem si ji přivolala, řekla fuj, ona to pustila a já jí za to dala piškotek a moc pochválila. Až mě to překvapilo, jak to šlo snadno. Ale být to maso, tak nemám šanci
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 08:08
- Nahlásit
Joker: Pravě ,že to byla nějaká kostička,kterou neslupnul na místě,ale běhal s ní sem a tam asi pul hodiny.Připadala jsem si jak magor.Mám ještě jednoho psa a problém jsem s tímhle vůbec neměla.Dneska asi bude za sebou tahat vodítko.
|
Artemis
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:52
- Nahlásit
Joker
...Tak jsem si ji přivolala, řekla fuj, ona to pustila a já jí za to dala piškotek a moc pochválila...
V tomto pořadí bych povel fuj nedával. Zákazový povel po příchodu psychiku psa moc nezvedá. V těchto případech dávam raději příkazový povel pusť a ještě jsem docela v pohodě, abych psa nasměroval na dohodu než nějaké otázky.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:06
- Nahlásit
Artemis
Já jí moc pochválila za příchod a to fuj bylo takovým tonem, že to ani fuj nebylo. Ona zatím na pusť z tlamičky nepoští
|
Pajus
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:09
- Nahlásit
Tak já mám taky problém s přivoláním, ale jen tehdy jakmile moje feňule ucítí nějakou stopu a to nemluvě o vyběhnutí zajíce před ní...tu pak prostě v žádným případě neuřvu ani nic podobného. Vodítku běžně nosíme, ale je na ní přesně vidět že ví že ho má a přesně ví kdy jí třeba odepnu...
No taky si už skoro nemyslím že se odnaučíme lovit zvěř
|
Artemis
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:14
- Nahlásit
Pajus
je na ní přesně vidět že ví že ho má a přesně ví kdy jí třeba odepnu...
Proč jí ho odepínáš, když ještě nemá přivolání? Podívej se na mojí stránku www.psycholog-psu.com, v levém sloupci máš to, co hledáš.
|
Pajus
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:20
- Nahlásit
Artemis
odepínám kde vím že zvěř pokud možno není (aby se vyběhala, jinak se vůbec neprolítne), ona jinak posouchá v pohodě a s přivoláním nemáme problém, jen když přejdem nějakou stopu a ona jí ucítí a nebo na tu zvěř která před ní vyběhne...to jí pak prostě nezavolám... Když vyběhne za zvěří, tak prostě neslyší...
Ta netová stránka mi nejde otevřít!
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:23
- Nahlásit
Pajus
nejde ti otevrit, protoze je to jako odkaz vcetne carky za .com tak tu carku smaz a pujde to ...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:29
- Nahlásit
Jirikovo
Pán je počítačový magnát. Zná www a URL adresy. Hm.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:36
- Nahlásit
Garfield
kdepak, pan je genius. kdyby byl magnat, nechodil by do prace
|
Artemis
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:40
- Nahlásit
Brzy na stejné stránce najdeš další můj článek s názvem "Nežádoucí lovení a jak tomu zabránit". Když to stihnu, bude tam už odpoledne, jinak až pozdě večer. Teď musím jít za zvířátky.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 14:53
- Nahlásit
Zany:mě tohle 6.měs.občas udělá taky.Většinu hnusností vyplivne,když odvedu pozornost na aportek.Ale jakmile je to suchý rohlík mám smůlu.Pokud si včas nevšimnu,že něco bere a nestačím po něm hodit vodítko,tak si můžu nadávat akorát sama sobě!Prostě po mě lupe očkama a až to sežere přilítne radostně jako by se nic nedělo.Já to raději řeším občas(za tmy)košíkem.
|
Agarinka
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 19:23
- Nahlásit
No můj pit mi nedávno utek za srnou a pak sem ho asi půl hodiny hledala ale že bych za nim běhala to ne ale když sme třeba na procházce ta mu nedělá problém jít kilometr přede mnou a jak mám řešit tohle????
|
Agarinka
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 19:27
- Nahlásit
Fifi
No vysloveně lovecký... jak se to vezme nedávno mi utek u lesa za srnou nedohnal ji ale pak sem ho nemohla asi půl hodiny najíta bála sem se že ho někdo třeba zastřelý... ( ani na přivolání nereagoval). ale když sem začala utíkat tak běžel za mnou já ho chytla ale už sem mu nemohla vynadat protože potom běhal asi půl hodiny po lese.. s timhle máme problém.
|
Agarinka
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 19:28
- Nahlásit
Fifi
No vysloveně lovecký... jak se to vezme nedávno mi utek u lesa za srnou nedohnal ji ale pak sem ho nemohla asi půl hodiny najíta bála sem se že ho někdo třeba zastřelý... ( ani na přivolání nereagoval). ale když sem začala utíkat tak běžel za mnou já ho chytla ale už sem mu nemohla vynadat protože potom běhal asi půl hodiny po lese.. s timhle máme problém.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 19:42
- Nahlásit
Agarinka
Tak taky jsem s tímhle měla problém u mého pita. Připadá mi, že jsou děsně samostatný.
Uměl slušně povel fuj, při hrabání myšiček jsem ho vždycky dala, on toho nechal a pak jsem přivolávala. To samé, když vystartoval za zajícem.
Nevím, jestli jsem to odstanila já, nebo jestli se uklidnil věkem, ale od jeho druhého roku má přivolání dobré. Zatím nemůžu říct stoprocentní, ale téměř stoprocentní.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 20:07
- Nahlásit
evina
Tak to dělá náš 5ti měsíční štěník naprosto stejně. Když něco žere a já se k němu ženu, tak zrychlí a než doběhnu má to v sobě.
|
Agarinka
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 20:27
- Nahlásit
Mel a jak i ho to učila na provaze???
a co děláš když ti uteče za zvěří potrestáš ho???
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 20:42
- Nahlásit
Agarinka
Šňůru jsem nepoužívala. Za zvěří mi vlastně utekl jenom, když jsme potkali zajíce poprvé v jeho životě. To už jsem brečela, že jsem přišla o štěňátko, ale vrátil se sám... Jinak později už věděl, že zajíce stejně nedožene, takže za ním běžel jenom chvilku a pak se zase vrátil. Teď už třeba jenom vystartuje a to stačí křiknout fuj! a nebo jenom ke mně! a přijde. Ale jak jsem psala, tohle začalo až když mu byl asi rok a 10 měsíců. A byl to fakt markantní rozdíl, prostě trošku dospěl (ale jen trošku, protože prdej je pořád ). A netrestám, teď už ani nemám proč. Dřív mi asi určitě taky někdy ruply nervy, ale vím, že to nebylo dobré. Jinak chválit, chválit a odměňovat. Nosím s sebou nakrájenej točeňák a odměňuju i sebe
|