Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Zdrhne kdykoliv má příležitost
Autor Zpráva
Klára
# Zasláno: 26 Lis 2005 18:56
- Nahlásit

Zdrhne kdykoliv má příležitost

Klára
# Zasláno: 26 Lis 2005 19:03
- Nahlásit

Moje kamarádka má psa. Vzali si ho z útulku jako úplně zanedbaného psa o kterého se nikdo nestaral. Nemá žádný výcvik a je mu 6let tak jsme rádi že aspon umí sedni. No, ale co je hlavní problém: Když jsme s ním byli jednou na procházce, tak jsme ho učili na jméno na klidném paloučku,ale když jsme ho pustili a zavolali,nešel k nám ale rozběhl se pryč. Nezastavil. Super honička. Málem jsem dosala infarkt. a to se stává často. Venku na jméno neposlouchá. Vím že se nesmí pes bít když něco neumí,ale tohle je moc. Co máme dělat???

joli
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2005 19:08
- Nahlásit

přečti si diskuse na téma přivolání tam se dozvíš, že honit psa je ta největší chyba, pejskovi se to líbí, je to pro něho ta nejlepší zábava..,
A druhá největší chyba, když pejsan třeba po půl hodině přijde -nebít!!!!!! Ale chválit !!!!!!!

Klára
# Zasláno: 26 Lis 2005 19:19
- Nahlásit

No jenže jestli by se nehonil on by se nevrátil! Jednou už se to vyzkoušelo! A přišel až na druhý den.A to že se nikdy nesmí bít při takových situacích vím a já bych ho STRAŠNĚ MOC pochválila kdyby přišel i po hodině jenže nepříde. Na dvorku,ale poslouhá bravurně!!!!

joli
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2005 19:28
- Nahlásit

Otevři si stránky p. Desenského:
http://erbak.com/PES/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=1

a tam je páté téma nazvané Důležité a to je o přivolání psa

evina
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2005 20:35
- Nahlásit

Jak dlouho kamarádka toho pejska má?Domnívám se,že přivolání nemá vůbec naučené.Pejsek ne,že neposlouchá na jméno,on patrně vůbec neví co má dělat.Určitě projeď diskuse tady na webu se tohle už probíralo.

Klára
# Zasláno: 27 Lis 2005 15:30
- Nahlásit

Zhruba asi 4 měsíce. Jenže on na dvoře opravdu poslouchá! Jen venku je jako totálně nevycvičený pes! No snad se to postupem času zlepší. Budeme trénovat přivolání.

evina
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2005 20:36
- Nahlásit

Klároředpokládám,že dvůr je uzavřený...netuší on náhodou pesan,že vlastně není kam utéct?Víš oni jsou holomci někdy pěkně vyčůraní a ví co si můžou v které situaci dovolit.Takže jedině trénovat a trénovat

Klára
# Zasláno: 14 Pro 2005 14:19
- Nahlásit

Jo a kde mám trénovat? Na dvoře nebo někde venku? Na cvičáku to nejde,protože bydlíme v zapadlém městečku a v okolí 20km tu žádný není. A jak se můžu vůbec stát členem? Sice se tu to těd nehodí, ale zajímalo by mně to.

evina
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 18:18
- Nahlásit

Kláro:jednoznačně-venku na té dlouhé šňůře!Pokud by jsi se chtěla přihlásit na cvičák,tak se tam dojdi osobně zeptat.Zaplatíš členské poplatky a budeš docházet ve výcvikové dny,kdy by se ti měl nějaký instruktor věnovat.

Klára
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:42
- Nahlásit

Díky budeme se snažit!

Lady
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2005 12:38
- Nahlásit

mám jednu skvělou zkušenost s přivoláním. Chodili jsme na dlouhé šňůře ven. Šňůru nechat ležet ne zemi max. držet konec. Zavolat "ke mně" a okoamžitě trhnout šňůrou. Pokud pes neposlechne škubnout pořádně, nebát se.
Druhá možnost která se sice mě osvědčila, ale myslím, že normálně se raději neradí je jakmile pes neposlechne hodit po něm co máš po ruce.
Pro začátek si myslím, že šňůra je to nejlepší zkus to...

Anonymní
# Zasláno: 18 Pro 2005 10:59
- Nahlásit

to je pekna kravina hazet po psovi veci!!to se naopak bude bat k tobe prijit.hlavne ma potom pes reakci na naprah-uder a pri obranach je pak uplne na prd!!!!
nejlepsi je to s tou snurou.zavolej ho.pokud neposlechne prudce trhni a treba ho nalakej pohybem.nejlepsi je to delat na pamlsek.pokud prijde,tak ho hodne pochval.
petr

Anonymní
# Zasláno: 18 Pro 2005 11:04
- Nahlásit

jeste jsem zapomel rict,ze nejlepsi je dat psovi retizek tesne za usi,maji tam takovou prohluben a zajistit ho,aby nesklouznul(treba karabinkou,krouzkem na klice).pri tom trhnuti ti psa zaboli.pes si pak vypestuje podnet,ze kdyz utika od panicka,tak ho to zabolo a kdyz pekne pribehne,tak dostane pochvalu,nebo pamlsek.uvidis hned ty vysledky.
petr

Klára
# Zasláno: 18 Pro 2005 13:42
- Nahlásit

No Ladyto určitě nemyslela tak,že by to toho psa nějak bolelo.Spíš tyma klčema myslela klacík a to hození bylo jemné a za účelem toho aby se pes zpamatoval a začal se mi věnovat.
A na ten pamlsek to moc nepůsobí. On na to jídlo moc není...No díky všem a určitě to vyzkouším!!!

Eimy
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2005 14:08
- Nahlásit

Anonymní
Myslím, že "vtip" té házecí metody je v tom, že pes neví, kdo to hodil, tím, že vedle něj něco přistane třeba i s řinčením (klíče a pod) ho vyvedeš z koncentrace a pes potom spíš přijde...

birma
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2005 14:09
- Nahlásit

Eimy
pokud to ten pes zaregistruje - třeba Altar se neotočí i když se kus od nás stříl a nějaký cinkání klíčů ho z koncentrace rozhodně nevyruší

Eimy
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2005 14:10
- Nahlásit

birma
No to je pak problém, já to na feňuli taky nepoužívám, ale co jsem vyseldovala, tak když to u někoho fungovalo, fungovalo to takhle

birma
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2005 14:11
- Nahlásit

Eimy
Hlavně si dovedu živě představit, jak teď po psovi něco hodim a pak to hodinu hledám ve sněhu

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2005 14:23
- Nahlásit

birma
Anooooo, skusenost z dnesneho rana Hlavne nehadzte kluce, ak nikto nie je doma!!!

birma
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2005 14:27
- Nahlásit

pigie
já dobře vim proč tyhle věci netestuju mám úspěch s tim, že si pro psa dojdu, pěkně ho zpucuju a dovedu tam, odkud jsem ho volala s tím, jak dobře házím bych prostě s házením čehokoli neuspěla

Anonymní
# Zasláno: 18 Pro 2005 14:45
- Nahlásit

KDYZ BUDU HAZET KLACEK,TAK SI BUDE MYSLET,ZE PO NEM CHCI APORT A TO JE ZASE JINY CVIK.POKUD CHCI PRIVOLANI,TAK HO TO UCIM,JAK JSEM PSAL.POTOM NEVIM CO BYCH DELAL,KDYBY KOLEM NEBYLO CO K HAZENI.
PETR

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2005 14:48
- Nahlásit

A este doplnim:
Hlavne nehadzte kluce, ak nikto nie je doma a mate ist do prace!!!

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2005 14:50
- Nahlásit

Petr
Podstata tkvie v tom, ze pes netusi, ze niekto po nom nieco hadze Ide o prerusenie neziaducej cinnosti, podobne ako trhnutie snurou.

Ja hadzanie praktikujem raz za uhorsky rok a to sa zvycajne trafim medzi oci (nechtiac), takze tiez to nie je moja metoda.

Klárča
# Zasláno: 18 Pro 2005 14:57
- Nahlásit

No jo.Tak jsem to myslela že se ten psík se vyruší z nějaké blbosti co neprávem provádí. A on Lesánek náš neaportuje,tak ten klacík by možná šel. No a ještě jsem vám chtěla napsat,že je to beardet kolie,tak to jenom pro upřesnění...

Anonymní
# Zasláno: 18 Pro 2005 15:02
- Nahlásit

zalezi,jak si ho cvicis.pro me to je neprijatelne.kdyz vam to funguje,tak to klidne delejte.to byla jen moje troska do mlyna.
petr

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2005 15:21
- Nahlásit

Petr
Jasne, na kazdeho psa plati nieco ine. A kazdy mame svoje overene sposoby

Anonymní
# Zasláno: 18 Pro 2005 16:45
- Nahlásit

proto se misto hazeni kdovi jakych predmetu pouziva ta snura a pozornost se upouta tim trhnutim.pes jenom skousi co si muze dovolit a pokud to nebude poradne zatrhnuto,ta si muzes hazet co chces.pes musi poslouchat vas,na vy jeho!
petr

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2005 16:54
- Nahlásit

Petr
Ja o trhani snurou viem svoje. Kamaratka tak ucila psa. Ten pes doteraz poslucha zo snurou. Bez snury, hoci ju skracovala, ju neposlucha ani nahodou Raz po nom slahla grcu klucov a odvtedy ako pocuje strngot, tak radsej pride. Ja tvrdim neupinat sa na jedno. Skusat vsetko mozne, nieco na psa zabrat musi

Anonymní
# Zasláno: 18 Pro 2005 19:43
- Nahlásit

tam nejde o zkracovani snury,ale o ten podnet,ze daleko od panicka to zaboli a kdyz prijde,tak je pochvalen,nebo dostane pamlsek.tak to delala asi blbe.pokud se ted pes boji a radsi prijde,tak to asi obrany nedela co?
petr

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2005 19:52
- Nahlásit

Petr
Nie, nerobi obrany. Je to BSP a od tych sa obrana necaka
Inak, tebe sa pes do snury nezamotava? Ja ked trhnem, tak som psovi podrazila nohy. Takze nie som jej vyznavacom, kedze sama mam psa 4/4.
A Klara so 6rocnym utulkarom obrany asi tiez robit nebude

Lady
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2005 20:43
- Nahlásit

Petr
Souhlasim s Tebou. Rozhodne je lepsi na privolani snura, ale jde o to co ches aby pes umel. Ja napriklad chci aby me psina poslouchala i z kone. A v sedle se blbe trha snurou, takze mam radeji hrsticku kaminku a pokud po dvakrat vyrcenym rozkazu psice nereaguje hazim kaminek. Nesnazim se trefit, ale upoutat pozornost.
S tou obranou je to dobra pripominka. My mame za sebou zakladni ovladatelnost, na obrany chci zacit chodit po novem roce. Uvidime zda jsem ve svem usili naucit udelala chybu, ale myslim, ze na naprah Lady nereaguje a to proto jak uz tu bylo receno, ze nevi odkud "to" prilitlo, ale vi ze kdyz uz "to" prilitlo je neco spatne

evina
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2005 21:05
- Nahlásit

Já pokud po psovi házím,tak zásadně aby neviděl můj nápřah.Takže většinou ze zadu.Ono taky když sebere nějaký humus a zdrhá s ním ode mě,tak zezadu jeNa každého ale určitě platí něco jiného...

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2005 21:07
- Nahlásit

Petr
Ani moj pes nereaguje na naprah. Ani kamaratkin. Ten reaguje len na strngot klucov

Anonymní
# Zasláno: 19 Pro 2005 12:07
- Nahlásit

jo pokud to mate psy jen tak,tak to jo.ja se pohybuju trochu jinde,tak to beru z jineho uhlu.to zamotavani-ta snura se pohybuje jen kratkodobe na nauceni.potom se cvici bez snury.ono pak zalezi,jake obrany se psem delate.
petr

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání