| Autor |
Zpráva |
cernotka
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 19:08
- Nahlásit
Z útulku jsem si vzala srnčího pinče, který je asi s čivavou. (je to nádhernej pinč, ale váží 2,10 kg) Když jsem si ho přivedla, byl v obrovským stresu, nežral, dtrašně se bál být sám doma. Asi 5 měsíců strašně naříkal, když jsem musela do práce, pak si zvyknul. Miluju ho jako dítě a všechen svůj volný čas mu věnuji. Chodí se mnou úplně všude. Před rokem ho srazilo auto. Měl velký otok na mozku, veterináři mu nedávali naději, ale můj pašák se z toho vylízal a i když tomu nikdo nevěřil, žije opět plnohodnotný život. Jediný následek, který zůstal je epilepsie, ale čert jí vem. Nedavno nás potkalo další neštěstí - Ota (pes) zbožňuje všechny psy a za všema se hned hrne. Na návštěvě u známých jsem ho neuhlídala a vlezl Rotwailerovi do misky. Tomu se to samozřejmě nelíbilo a po Otovi se ohnal. Zasáhl nervová centra a Ota 7 dní nechodil. Centra se obnovila, ale on se strašně bál, paradoxně mě a mého přítele. 3 týdny jsem se ho nedotkla, vždy když jsem chtěla, začal histericky pištět. Spal se mnou, bylo vidět, že mu chybí mazlení, že by se chtěl muchlovat, ale bojí se. Po čase to odeznělo a vše bylo v pořádku, ale jak jsem se zmínila, jeho motorika není 100% a když jsem ho nedávno venčila, rozběhl se neustál to a upadl. To se stává běžně, jenže tentokrát se uhodil o chodník do hlavy. Chviličku byl v bezvědomí a v křeči, pak to odeznělo ale on má zase strašnou paniku. Jsem z toho nešťastná a už nevím, co si mám počít, jak se k němu chovat, aby to bylo nejlíp. Prosím, poraďte mi. Jsem opravdu zoufalá
|
haha
|
# Zasláno: 25 Lis 2005 20:00
- Nahlásit
v tomhle je hrozně těžký něco radit ,protože svýho psa znáš nejlíp sama ,já bych asi spíš dělala jako by nic a počkala až přijde sám až ho to přejde ,jestli máš zahradu tak bych s ním chodila spíš jenom na zahradu kde nejsou cizí psy apod. než se trošku zklidní ,jestli si z paneláku tak alespoŇ na nějaký místa kde je klid,to s tím rotvajlerem jsem zažila letos v létě když mýho voříška napadl německý ovčák a můj pes nechodil skoro měsíc ,teď taky pajdá a padá ale psychicky je v pohodě ,to je zas na povaze psa,ale v tomhle se fakt blbě radí
|
cernotka
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2005 16:45
- Nahlásit
To je to! On se psů vůbec nebojí, venku je strašně šťastnej. Ani cizí lidi mu nevadí, ty si ho pohladí, ale já ne.. Snad se brzo srovná. Začíná bejt lepší, asi budu muset vyčkat času
|
Mína
|
# Zasláno: 27 Lis 2005 11:18
- Nahlásit
Myslím že tady už jde o problém neurologický (poměrně dost závažných úrazů hlavy = neurocentra) a asi už zasahující do jakési psí psychiatrie -(né psychologie, ale psychiatrie)
Co to konzultovat s vetem který by uměl aplikovat homeopatika ? On je jistě šťastný pes, jen má "pomatené chvilky", které se projevují jako strach.... tedy mám z toho tento pocit, ale chtělo by to odborníka !
|
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Lis 2005 22:07
- Nahlásit
Ahoj, nejsem z toho moc moudrá a taky to nemůžu na dálku posoudit když jsem to neviděla ale není to od tebe trochu opičí láska?epilepsie, křeče,bezvědomí...po tak těžkých úrazech se není čemu divit ale já bych spíš zauvažovala o tom jestli je to pro psa plnohodnotný život nebo trápení.nechápu v čem chceš od lidí poradit.tohle není problém špatné výchovy nebo odborávání nějakého zlozvyku.tohle je čistě fyziologická záležitost a poradila bych se s odborníkem (veterinářem) jestli by pejskovi nebylo líp na věčných loukách...znovu říkám- neviděla jsem to ale to co popisuješ mi přijde dost traumatizující jak pro psa tak pro tebe.úraz mozku je dost vážná věc a pokud jsou pokozena nějaká centra je jasné že se pes nebude chovat normálně.jako postižení lidé.až na to že ti tuhle možnost odejít nemají a musí si to dožít třeba v ústavu v lepším u rodiny. rozhodně tě neodsuzuji.spíš jen dávám další názor k dispozici.ahoj Katka.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Pro 2005 09:01
- Nahlásit
Ahojky!Moc mě mrzí,že máš takovéhle problémy se štěkem,sama ti nějak poradit neumím,ale jak píšeš,že jsi ho venčila a upadl ti do bezvědomí,tak si myslím ,že to není motorikou,ale dostal epileptický záchvat,on se pravděpodobně neuhodil,ale při běhu ho zřejmě vyvolal nějaký činitel ,kterého sis vůbec nemusela všimnout,sedí na to přesně ty příznaky ,které popisuješ-bezvědomí,křeč...můžu ti říci jak to probíhá u člověka.U lidí je to epilepsie typu gm (gran mal)je to nejzávažnější typ ze všech projevuje se neočekávaným upadnutím do bezvědomí,pak následují křeče celý proces může trvat jen chvilku,je to individuální,člověk bývá potom velmi vyčerpaný,apatický a zmatený.Samotný záchvat se nedá nijak léčit a když už k němu dojde,tak nemůžeš nic udělat(u lidí akorát vkládáš roubík do úst).Někdo má tzv.vidiny a už ví ,že jde na něj záchvat tak si třeba lehne aby se neuhodil...Jestli ti můžu poradit tak určitě navštiv veterináře,myslím si že by měl brát léky na zmírnění záchvatů,rozhodně se vyvaruj blikacích světel,hlasitého křiku a všech vzruchů,které by mohli záchvat vyvolat,také psa sleduj zda není neklidný je zcela možné ,že to on sám vycítí a zčne ti něco naznačovat,ale musíš takhle nemocnému psovi naslouchat a pochopit když není něco v pořádku,snad jsem ti nějak pomohla.Hodně zdraví tobě a tvému pejskovi.Zdraví Kristýna
|