| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Lis 2005 11:29
- Nahlásit
proč to dělá?jsou jí 4 měsíce a zvládáme chodit ven se vyvenčit,ale někdy prostě v krátkém intervalu po vyvenčení se jí povede počurat a udělá to do pelechu.nikdy jsme jí na hadr neučily,ani u chovatele......proč zrovna do pelechu,když to dřív klidně udělala na podlahu?za podlahu jsme se vždycky zlobili,že by si myslela,že pelech může počůrat?......díky za rady
|
Frog
|
# Zasláno: 25 Lis 2005 12:56
- Nahlásit
Sledujte jí a až se bude chtít zase vyčůrat do pelíšku, tak na ni zavolejte, vytahejte za kůži na krku, popadněte ji za flígr a odneste ven. Venku ji nechte vyčůrat a móóóc chválte. Netrestejte ji když ji u toho nenačapete, nemá to cenu, jelikož už potom neví co provedla. Ona musí pochopit, že když se vyčůrá doma, tak bude potrestaná a když venku dostane spoustu dobrot.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Lis 2005 14:02
- Nahlásit
Pelišek je její, je to její bezpečí. Možná měla strach se vyčurat na podlahu, tak hupla do pelíšku a vyčurkala se. Můj psík to taky párkrát udělal. Odeznělo to samo, neboj- máš ještě štendo.
|
haha
|
# Zasláno: 25 Lis 2005 14:09
- Nahlásit
Anonymní
asi právě proto že jste se zlobili ,bojí se a běží se vyčůrat do pelechu, myslí si že je tam v bezpečí,ve čtyřech měsících je dost malá na to aby udržela čůrání v bytě ,já bych jí rozhodně netrestala ,spíš bych jí hodně chválila za to když se vyčůrá venku a brala jí co nejčastěji ven,zkuste jí dát k tomu pelechu nějakej hadr trochu nasmrděnej od čůránek aby měla kam jít v noci nebo když s ní zrovna nestihnete jít ven a za to vyčůrání na hadr bych jí nechala ,ani bych jí nechválila ani netrestala ,prostě ho jenom vyměnila a dělala jako by nic ,čím bude strarší tím déle to udrží a sama pochopí že se čůrá venku.
já nikdy psy za čůrání v bytě netrestala pes je čistotné zvíře a samotnému to není příjemné čůrat doma jedinej trest pro něj byl že jsem mu třeba jenom řekla fuj kdo to udělal ,to úplně stačí.
|
Frog
|
# Zasláno: 25 Lis 2005 15:12
- Nahlásit
Však já nemyslela vytřást z ní duši, ale jemně vytahat.
|