| Autor |
Zpráva |
Boďárek
|
# Zasláno: 21 Lis 2005 21:46
- Nahlásit
Již před dvěma týdny jsem žádal o pomoc při odnaučování psíka Cane Corso,kterého mám z útulku šest týdnů.Neustále při vizuálním kontaktu napadá od štěněte po fenky i staré psi,naprosto vše.Při výcviku poslušnosti jsme spolu dosáhli určitých úspěchů.Při setkání s ostatními psíky nepomáhá ani naučená poslušnost,kterou jsme dosud sami zvládli,nepomáhá ani odvrácení soustředěnosti řetízkem vhozeným nedaleko.Nepomáhá ani fyzické násilí na stahovacím řetízku a nepomáhá ani dokazování své nadřazenosti nad ním povalením psíka Cane Corso na záda,následné vrčení,kousání do ucha...,což mi radili na zdejším cvičáku.Psík je asi 1,5 roku starý a po pár týdnech co ho mám je zcela vyhojený a tělesně i psychycky v pohodě.Přibral za těch pár týdnů 10kg a jeho energie je na skvělé úrovni.Má 50kg a je to můj Pampuláček.Mrzí mne ale a proto vás žádám o radu,neboť ho nezvládám při napadání psů a přemýšlím i když nerad,že ho budu muset dát pryč.Zdejší kynologové mi ale radí,zkusit ho ještě vzít na cvičák mezi ostatní psi.Toho se ale bojím,jelikož si tu návštěvu cvičáku představuji tak,že nebudu mezi ostatními psi dělat nic jiného,nežli ho brzdit,když on bude jako vždy na zadních a kňučet,klepat se,na porovnávání sil s ostatníma.Za odpovědi a rady na můj příspěvek vám předem děkuji.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2005 22:03
- Nahlásit
Boďárek:já sice osobní zkušenost s takovouto povahou(naštěstí)nemám...ale vím,že na cvičák dva obdobní pejskové chodí.A chodí především proto aby se naučili ignorovat psy okolo.Většinou jsou na dlouhém vodítku(stopovačce)a volně se procházejí okolo psů.Ano opravdu nedělají nic jiného než-li brzdí své psy ale proto tam právě chodí.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2005 22:06
- Nahlásit
Boďárek
Je dost možné, že návštěvou cvičáku ho vyvedeš na tolik z míry, že tam ani nic nezkusí.
Jinak se zkus podívat na wwww.canecorsoklub.cz a kontaktzovat Pavlu Máslovou, která je v tomto klubu poradcem pro výcvik. Šest týdnů je krátká doba a ymslím, že se stále se zlepšující poslušností se bude zlepšovat i kontakt se psy. Obecně jsou ale psi samci CC k ostatním psům dost dominantní a já bych takovému psu v kontaktu s ostatními psy asi nedokázala nikdy plně věřit ( plně nevěřím ani svému psu CC a to ho mám od malička a je výborně socializovaný). Spíš jde o to, aby se naučil poslouchat i když jsou psi v okolí a aby byl odvolatelný kdykoli.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 07:38
- Nahlásit
birma
taktak.......
Boďárek
nevzdávej to jenom proto, že ti připadá, "že psa nezvládáš" - nezklam nově nabytou důvěru svého psa.....jak ti radí Birma, kontaktuj odborníka, který má s CC zkušenosti a nech si vysvětlit jak na to......
My máme půl roku psa z útulku, který zpočátku vyjížděl po všech psech a někdy i lidech......nevzdali jsme to, dali si poradit a teď už můžeme pejsu nechat mezi ostatními psími kámoši běhat na volno a nic se neděje. Pro jistotu má sice košík, ale už zkrátka funguje jako normální pes. Chce to čas, trpělivost a věřit si, že to dokážeš.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Lis 2005 08:57
- Nahlásit
Boďárek
Rozhodně se nevzdávej a zkontaktuj nějaký vhodný cvičák - můžeš si určitě domluvit individuální hodiny, kde se cvičitel bude věnovat jen tobě a tvému pejskovi a postupně třeba nabalíte další psy kvůli zkušenostem. Z vlastní zkušenosti můžu domluvit pí. Žemličkovou (tedy pokud jsi z Prahy), která se přímo zabývá nápravou problematického chování a na individuální hodiny vozí i své pejsky, aby si tvůj CC zvykal... Kontakt:www.sweb.cz/p.zemlickova
Případně se obrať o radu do Moloss Clubu CZ (www.moloss.cz), kde by ti přinejmenším mohli dát kontakt na chovatele tohoto plemene, s kterým bys mohl situaci probrat...
Určitě neuvažuj o tom, že bys jen kvůli tomuto "prohřešku" dával pejska pryč. Pokud nemáte jiné závažné problémy - u CC je to i trochu povahový rys, že v dopělosti hůře snáší ostatní dospělé psy, u pejska z útulku může jít zatím třeba o žárlivost a úzkost (chce si tě jako páníka bránit před ostatními psími "vetřelci" a mít tě jen pro sebe). Dej mu čas a péči... Hodně zdaru a dejte o sobě vědět!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Lis 2005 09:00
- Nahlásit
Ježíš, co to píšu ne "domluvit" pí. Žemličkovou, ale DOPORUČIT. Domluvit se určitě zvládneš sám/sama...
|
Boďárek
|
# Zasláno: 22 Lis 2005 17:02
- Nahlásit
Dobře zkusím to jak říkáte.Zítra mám dojednanou návštěvu na cvičáku,tak pak napíšu jak to všechno proběhlo.Zatím děkuji.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Lis 2005 16:57
- Nahlásit
Dnes udělal na cvičáku opravdové divadlo,no hrůza.Byl přivázaný ke stromu a zkoušeli jsme jeho reakce na feny.Samozřejmě se mohl přetrhnout aby se na ně dostal...Obojek byl z kroužků a teď je z oválků,když to viděli zdejší kinologové tak mi řekli ať si koupím kvalitnější vodítko,protože karabiny jaké mám prý praskají.Ach jo,co s nim mám dělat..
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 17:07
- Nahlásit
Anonymní
Proč byl přivázaný ke stromu? Odkud si?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Lis 2005 17:49
- Nahlásit
to Anonymní z 23.11. 16,57h
Jestli jsi z Prahy, tak fakt zkus tu paní Žemličkovou, ta má s přeučováním špatných návyků zkušenosti a umí výcvik i správně rozvrhnout.
Proboha, kdes to byl, že ti pejska (notabene s čerstvou útulkovou zkušeností) uvázali ke stromu?! Chápu, že se báli, že ho neudržíš, ale přivázat někdo ke stromu mě, tak taky předvedu divadlo!!!
Co se obojků týče, doporučovala bych ti na výcvik kožený stahovák - reaguje rychleji a netrhá se..
Hlavně se nevzdávej, hlavní je, že vy dva spolu jste v pohodě...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Lis 2005 19:33
- Nahlásit
Koukám že se zde o mě píše ,to mě těší.
Pro Boďárek
Jest-li mužete přijet do Prahy přijedte ,ráda Vám pomužu.Určitě to nevzdávejte a nevracejte psa do útulku,toto chování se dá zvládnout i když to bude chtít spousta trpělivosti.Takhle po netu se špatně radí,bylo by idealní kdybych mohla pejska vidět,společně bysme našli příčinu tohoto chování a pak už jí jen odstraníme.
Smím vědět kde Vás nechali psa uvázat ke stromu?Pro psa z utulku to musí být hrozný uvázat ho aby ztratil sváma kontakt,muže si spojít cizí pes,ztratím kontakt paníčka,poblíž pes hubování trest a bolest od páníčka,i takhle to muže pes brát a místo aby se agrese snižovala může se stupnovat,protože pes se snaží toho psa předem odehnat a zahnat agresí aby nebyl potrestán.Pes by si měl spojit cizí pes = samé dobré věci.Ale lepší bude když zavoláte a nak to vyřešíme.Moje tel:731409517.S pozdravem Petra Žemličková
|
Boďárek
|
# Zasláno: 23 Lis 2005 20:01
- Nahlásit
Ono jde totiž o to,že mám momentálně problémy s rukou a pejsek má už opravdu hodně síly.I když byl přivázaný tak jsem u něj samozřejmě pořád seděl a snažil jsem se ho uklidňovat,ale ten na mě neměl ani pomyšlení a snažil se jen dostat na svého psího "kamaráda".Seznamovali jsme ho s opravdu klidnou fenou německého ovčáka,která by si ráda hrála,ale i Boďárek vypadá jako by si chtěl hrát.Sice vydává opravdu hrozitánské zvuky,štěká,kňučí atd,ale pořád u toho mrská ocasem.Také mi říkali,že by byl asi dobrý elektrický obojek,tak nevim.Myslím si,teda já osobně,že si chce hrát,ale neumí to dát správně
najevo a proto vznikají bitvy,které vyvolává samozřejmě Boďar-hned běží proti psovi a zakousne se do něj,ale přitom všem vrtí ocasem.Tak nevim..
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 20:17
- Nahlásit
Boďárek
Máš ho chvíli, na elektriku je času vždycky dost. Tohle se dá pořád vyřešit. A jestli si chce hrát? caníci jsou ve hře opravdu kapánek drsnější (aspoň všichni ti, co znám a málo jich není) a nemusí to jiné plemeno pochopit. Velmi dobře tenhle styl hry chápou třeba bulíci, nebo AST ( u tvýho pejska by to chtělo samozřejmě fenku). Fakt to chce čas
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Lis 2005 22:02
- Nahlásit
Boďárek
Elektrický obojek nedoporučuju,mě by zajímalo kolik těch co ti obojek doporučily ho vyzkoušely na sobě.Jestli chces tak se ozvy je se na pesana kouknu a poradím ti.Zatím Petra.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 22:42
- Nahlásit
taky by mě zajímalo, co je to za cvičák, kde po prvním shlédnutí psa doporučí elektriku
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 07:44
- Nahlásit
Ebony
znám jednu výcvikářku, která po dvou výcvikových hodinách mi na tehdy sotva půlročního psa doporučila ostnáč.....zdvořile jsem odmítla....na několika dalších hodinách jsem si všimla, že ostnáč tam mají skoro všichni psi včetně štěňat a několik psů elektriku, takže dál už jsem tam ani nepáchla.........
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 08:49
- Nahlásit
Bodarku, jak to popisujes, vypada to, ze si ten tvuj canik jen zatim nedokaze srovnat sve zkusenosti a potrebuje duslednou peci a vychovu pod dohledem zkuseneho vycvikare (na ten cvicak, kde ti ho privazali ke stromu radsi zapomen, to vubec nezni dobre). Potrebuje nabyt pocit bezpeci a jistoty, aby z nej byl vyrovnany pes. Rozhodne to ale nevypada na zleho psa..
Nevzdavejte se, ten pes a vztah s nim za to stoji!!! Drzim palce!
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 09:03
- Nahlásit
Evik
to je nejhorší, že výcvikář tady může být každý, kdo má, s prominutím, do prdele díru
naflákat půlročním psům na krk ostnáče a elektriku je humus největší,
|
kacka
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 09:20
- Nahlásit
Můžu se zeptat kde paní žemličkovou v Praze najít? Díky moc za odpověď na jejích stránkách jsem to nenašla.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 09:46
- Nahlásit
Ostnáč máme již dávno zasebou-uplná hloupost,cc to je uplně jedno,asi zřejmě sníženému prahu bolesti.Jo zapomněl jsem vám napsat,že jsem z Kutné Hory.Já osobně se psem vycházím naprosto skvěle a o to víc mě to na něm mrzí..
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 10:21
- Nahlásit
Paní Žemličková funguje v Praze v Hloubětíně, ale i dojíždí pracovat s pejskem ve vašem prostředí. Výše se ozývá sama a dává na sebe kontakt na mobil.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 10:26
- Nahlásit
Anonymní z 9:46 - jestli jsi Boďárek, tak Kutná Hora není tak daleko od Prahy, takže bych klidně zkusila osvědčený a výše doporučený individuální výcvik - konkrétně s pí. Žemličkovou se dá domluvit na víkendech. Mně osobně by ten pejsek za to stál, nejdůležitější je přece váš vztah...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 12:53
- Nahlásit
Jo to sem psal já,akorát jsem se zas zapomněl podepsat,tak vidíte jak jsem rozhozenej.Ještě o té Praze popřemýšlím,možná že by to bylo dobré řešení..
|
Boďárek
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 12:54
- Nahlásit
|
Boďárek
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 15:19
- Nahlásit
Všem vám přátelům psíků moc a moc děkuji za připomínky,názory a rady,týkající se chování našeho CC-Pampuláčka Boďárka vůči ostatním psíkům,fenám i štěňátkům.Musím se ale přiznat (i když jsem k tomuto pesanovi už od prvních dnů s ním,neuvěřitelně přilnul a připadá mi,jako když už ho mám 5 let),že denně přemýšlím o tom,kam bych ho věnoval na hlídání nějakého objektu.Kde by byl Boďárek i jeho páníček oba spokojení,protože Pampuláček hrozně rád hlídá a vždy,když vše u plotu naší zahrady pohlídá….běží ke mně jak rozesmátý medvídek s výrazem – taťko,já to všechno pohlídal!Je to zkrátka nevymazlený,inteligentní a snad i učenlivý meďánek.Nebýt tohoto napadání psíků,tak bych nikdy nepřemýšlel dávat ho někam jinam.Fyzicky ho nějak směřovat nepomáhá a psychologicky nějak nad ním vyzrát…se mi prostě nedaří.A dovolit si individuálně nějakého experta,nato mi už nezbývá financí. Loket pravé ruky mám po úraze,takže ruka mi funguje jen tak tak a když na vycházce potkáme s Boďárkem tak dva,tři psíky,jsem večer rád,když se z toho přetahování „trefím lžící do pusy.“Když mu ale začnu hledat nový domov vím,že ho tím podrazím,zrovna tak,jako ten hlupák,který si ho pořídil a pak ho uvázal před útulkem.Tam z něho udělali hrozného zabijáka.V kotci byl ještě uvázaný s košíkem.Nechci už,aby se někdy dostal znovu do podobného prostředí.Proto jsem vděčný za každou vaši radu, co ještě zkusit.Ale asi to neustojím.Vidím to s Boďárkem špatně.Rupaj mi už nervy,když musím pořád předvídat,že se za každým rohem může vyřítit někdo s pejskem a omotávat se pětimetrovou stopovačkou,kterou nosíme na vycházky(aby měl alespoň trochu pohybu).
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 15:30
- Nahlásit
Bodárku- neblázni......já s agresí na psy bojuju už přes dva roky, taky mám pro mou postavu psa s velikou sílou......a jasně že nečekám,se bude vždy kamarádit.
Chodila jsme na cvičák,ale časem přestala-pak byla půl rok pauza a našla jsem si cvičák jiný,kde chápou mě i psa.....začli jsme trénink s jedním hodným,leč velkým psem-a můj pes se mohl zbláznit......že má sedět tak blízko ) cizího psa....dneska sedí v řadě psů, cvičí a "mlčí". A když na nás někdo "broukne" a on mu odpoví je už jen cuknutí a fuj a většinou to postačí....Toto je práce na dlouho,nemůžeš čekat za měsíc báječný výsledky...navíc,když nevíš,co tvůj pes prožil.
Chce to určitě navázat i dobrý vztah s tvým psem,aby ti věřil.....a to za týden taky není.
Jistě to zvládenš, jen neklesej na mysli a najdi si v okolí někoho,kdo ti pomůže. Držíme palce i packy-žanda
|
jana33
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 15:42
- Nahlásit
Boďárek
Nezlob se na mě, nechci být zlá a z toho,co tu píšeš vidím,že jsi to myslel dobře,ale proč si proboha pořizuješ takového velkého psa,když nemáš v pořádku ruku a víš,že to fyzicky nezvládneš? To se mi nezdá moc zodpovědé stejně tak nevím proč sis vybral zrovna tohle plemeno + pejska v pubertě
|
moll
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 15:45
- Nahlásit
"Rupaj mi už nervy,když musím pořád předvídat,že se za každým rohem může vyřítit někdo s pejskem a omotávat se pětimetrovou stopovačkou,kterou nosíme na vycházky(aby měl alespoň trochu pohybu)."
To moc dobře znám - jenže já musím hlídat i kdy se kde objeví nějaký člověk (na velikosti nezáleží). Pokud se k mé feňulce (5 let, 50kg) dostane blíž než na 2m, tak taky hrozí průšvih. Celou procházku musím být ve střehu a v každém okamžiku mít promyšlenou únikovou trasu, po níž se spoluobčanům a spolupsům můžeme vyhnout. prostě to nejsou bezstarostné chvíle, ale adrenalin. Na zahradě taky hlídá vše, na co dokoukne - i balkony naproti v barácích. Má prostě obrovské statečné srdíčko, které stejně jako hlídá, tak taky miluje vše, co patří do baráku. Zkoušeli jsme taky vše možné - postupné seznamování, zvykání na sousedy a pod. - vše marné. Jediné místo, kde se chová jako "běžný" pes, je čekárna a ordinace veterináře - asi četla Kiplingovu knihu džunglí (jsme jedné krve, ty i já). moll
|
jana33
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 15:51
- Nahlásit
jo a když nemáš peníze na nějakého soukromého experta - zkus kontaktovat p. Desenského,ten za to nic nechce a pokud se chceš revanšovat,můžeš mu třeba pomoct s nějakou prací na jeho pozemku. Ale tak nebo tak - musíš počítat s tím,že je to běh na hodně dlouhou trať
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 15:51
- Nahlásit
žanda- ještě k těm nervům........pesani jsou "holomci" a moc dobře vycítí v jakým rozpoležení páník je....a ve chvíli kdy se páník bojí, nebo nějak vyšiluje.......chytrej haf to hned využije ve svůj prospěch. Sama bych mohla být ukázkové zboží v tomto ohledu,ale i na sobě člověk musí zamakat a "otužovat" svou psychiku, aby ho jeho hafík pak "nepřečůrával" alespoň tak často.......
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 17:50
- Nahlásit
Boďárek
Nezlob se, ale musím souhlasit s janou33, protože po přečtení tvého příspěvku mě napadlo úplně totéž. Zkušenost mám velmi podobnou, protože ani mé procházky s naším 60kg drobkem nejsou žádné klidné idylky, i přesto, že se můj pes s ostatními nepere, musím být ve střehu - nikdy nevím, co se může stát a za veškeré jeho chování nesu plnou zodpovědnost. Ve střehu musím být o to víc, že mám po dvojité operaci kotníku a jakékoli nenadálé škubnutí by mohlo znamenat docela mazec. Proto naprosto chápu tvé důvody...
Nicméně výše jsme se ti snažili velice konkrétně poradit a povzbudit tě (to, co popisuješ je u tohoto plemene a útulkového pejska víceméně normální) a moc mě mrzí, že to po prvním neúspěchu na cvičáku (notabene cvičáku s velmi nestandardním přístupem) a po tak krátké chvíli vzdáváš, protože, ať ti to bude líto sebevíc, ten, kdo na to dojede bude jen a pouze ten chudák pes závislý na nás-lidech a našich rozhodnutích... Moc držím palce, abyste to zvládli překonat! Iva
|
Boďárek
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 20:40
- Nahlásit
jana33
Zřejmě sis nepřečetla celou diskusi.Mám ho z útulku,kde mi takového pesana bylo líto,jo a tu ruku jsem ještě neměl když jsem si ho bral.Myslíš,že když se ti něco stane a momentálně třeba psíka plně nezvládáš (to se ti přece může klidně stát,můžeš si třeba zlomit prst,nebo ruku) tak hned je to nezodpovědné???
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 20:45
- Nahlásit
Boďárek
Promiň, ale začínám z tebe mít pocit, že akorát potřebuješ aby tě někdo politoval. Rad jsi dostal podle mě dost a dost a ty místo toho začneš řešit jestli ho nedat pryč...
Kde ho máš ubytovanýho? Venku? Nebo nastřídačku?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Lis 2005 00:41
- Nahlásit
Boďárek
Zdrávím ,za hodinu kdy pejska okouknu nic nechci,jestli chces pisni my na mail: p.zemlickova@seznam.cz ,pošlu ti ceník služeb,myslím že nejsem drahá.Jinak ostnáč,elektriku a podobné bych opravdu nepoužívala,navíc zákon na ochranu zvířat ostnáče nedovoluje,použití je klasifikováno jako týrání.Kdyžtak si kupte HALTI ohlávku ,psovi nijak neubližuje a při správném použítí odvede spousta práce a navíc nepotřebuješ tolik síly.Použití ráda ukážu.Petra(Praha9)
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 07:27
- Nahlásit
Boďárek
ano - Halti ohlávka je dobrá věc, pes se krásně naučí chodit u nohy....ale musí se vědět, jak to používat....pokud bys ohlávku kupoval (např. přes www.baron.cz ) tak si pak od někoho zkušeného nech ukázat, jak s tím pracovat, aby skutečně splnila účel jaký má.
|
jana33
|
# Zasláno: 25 Lis 2005 09:15
- Nahlásit
Boďárek
já to četla od začátku, nikde nepíšeš, kdy sis tu ruku zranil, psal jsi,že máš pesa 6 týdnů a pak dál,že máš loket po úraze
ale to nic nemění na tom,že jsi se zřejmě rozhodoval v útulku emotivně a asi sis neuvědomil,co za pejska si bereš. Ale vzhledem k tomu,že už ho máš a nepochybuju,že ho máš rád,tak se k situaci musíš postavit čelem a ne se zaleknout a po prvních neúspěších uvažovat o tom,že ho dáš pryč. Lidi tady ti dali hodně dobrých rad a tipů
|
Boďárek
|
# Zasláno: 25 Lis 2005 15:41
- Nahlásit
Děkuji za tvůj včerejší příspěvek a zároveň na něho reaguji: Píšeš v něm ….proč si proboha pořizuji tak velkého psa,když nemám v pořádku ruku a vím,že ho fyzicky nezvládnu??Dále píšeš,že stejně tak nevíš,proč jsem si vybral zrovna tohle plemeno + pejska v puberťe??
Odpovídám tímto:
Jel jsem před šesti týdny kolem útulku,který jsem tři roky nenavštívil a tak mě zvědavost přilákala dovnitř.Upozorňuji,že jsem útulek nenavštívil s vidinou pořídit si pejska,jelikož doma mám 9-ti letého ovčouna.Mezi 25 psíky jsem tam uviděl Boďárka-vyhublého,v srsti samé boláky,s ušima v zánětu a s početnými krvavými odřeninami a jizvami po celé hlavě a čumáku.To byl v útulku prý dva dny,projevil jsem zájem pouze o každodenní procházku s tímto psíkem,abychom se seznámili a po týdnu se uvidí.Tak to také bylo,ale jen 2 dny.Třetí den mě dali „nůž na krk“,budˇsi ho vezmu hned,nebo že musí pryč,že ho tam prostě nezvládají a že je tam všechny napadá –prý je cvičený na lidi apod.Jestli prý s ním chci jít na procházku,že se jdou schovat a já ať si ho na tu hoďku vezmu naposledy,to už byl Boďárek v kotci uvázaný na vodítku s košíkem (který mu už nesundavali) na zkrvavené tlamičce a mlátil hlavou o železné vrátka kotce.Bylo mi okamžitě jasné,že ho čeká utracení pokud ho neodvedu.Tak jsem ho odvezl na zahradu,kterou mám 20 min pěšky od bydliště,je 1100m čtverečních velká a uvnitř je malý zděný zahradní domek,kde jsme společně trávili seznamovací tři týdny mé dovolené a kde má Boďárek dosud působiště.Musím říci,že dnes je už psychycky v pohodě,ví,že zase někam patří,přibral 10kg,vystřihovánky na srsti které jsem mu nadělal při jeho léčení jsou zarostlé jizvy na hlavě a na obličeji zahojené.Každé odpoledne za ním chodíme ještě s druhým mým psem,kterého ovládám pouze šeptem a bez vodítka (taky si to mohu dovolit) a společně chodíme po sadech,kde jsem teprve zjistil,jak se chová k pejskům které potkáváme.
Je mi 40 let a jen tak si před nějakým psíkem na prdel nesednu,ale chci ti tímto článkem vysvětlit to,že jsem neměl čas přemýšlet,jestli se s Boďárkem budu do budoucna přetahovat,abych ho zvládl,nebo na to jestli je v pubertě .Ten pes byl zubožený s šíleným výrazem v obličeji se hodlal v tom útulku umlátit.Proto jsem byl podle tebe nezodpovědný???Kdybych tam nalez uvázanou u stromu tebe….také bych tě nezodpovědně odtamtud odvedl a nepřemýšlel bych,jestli mne za týden nebo dva pokoušeš.Já hledám a ocením spíše rady nežli kritiku,ale i tu beru.Měj se t.606411388
|
jana33
|
# Zasláno: 25 Lis 2005 16:07
- Nahlásit
Boďárek
Já jsem se tě fakt nechtěla dotknout,ta nezodpovědnost byla mířená hlavně na tu ruku, o které jsem si myslela,že jí máš nějak trvale špatnou. Takže tímhle směrem se ti omlouvám. Ale jsem prostě hodně citlivá na lidi,co si bez rozmyslu vezmou pejska z útulku a pak ho dávají pryč. A jsem ráda,že to není tvůj případ. držím palce
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Lis 2005 16:55
- Nahlásit
Musím říct že spousta utulku takovéto psi utrácí,duvod je že je pes neadaptabilní a nebezpečný a že je pro nej nemožné najít člověka.Pes není nikdy zlí od narození to zněj udělají lidi a pak ho opustí.Pokud je agresivní at vuči lidem či vůči psům díky nemoci(nádor na mozku apod.)chapu utracení z takovýchto duvodu.Ale vetšina psu kterí se takto chovají,se tak chovají protože člověk udělal někde chybu za kterou zaplatí pes životem.A když se nenajde dobra duše jako Bodarek tak je pejsek usmrcen.V tomto utulky odsuzuji .Kdyby se snažili s tímto něco udělat bloi by to lepší.Už třeba tím že je určitě par lidí kteří se zabívají problémovým chováním a rady by s takovými psi nezjištně pomohly ale bohužel utulky o to nestojí.Navíc jsou i veterináři kteří když jim přivedete psa který pokousal nekoho z rodiny apod.že už ho nechcete tak ho bezproblému utratí.Petra.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Lis 2005 17:24
- Nahlásit
Boďárku, to že se tvůj CC snese s tvým druhým psem je velmi dobré znamení, prostě (jak sám říkáš) potřebuje znovu nabýt důvěru v lidi, psy a své okolí, vědět, že někam patří - určitě se ozvi na některý z výše uvedených kontaktů. Pokud se k němu v útulku chovali, jak uvádíš, je třeba, abys na to upozorňoval a aby ho při výchově už nikdo neuvazoval k čemukoliv - to jeho divadlo, o kterém píšeš z první návštěvě cvičáku, vůbec nemuselo patřit těm psům okolo, ale hrůza z uvázání a opuštění...
Tak se nevzdávejte a dej mu čas a individuální péči, zdaleka nestojí tolik...a dej vědět, jak pokračujete. Iva
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 17:38
- Nahlásit
Anonymní
Hele, ono to s tema utulkama neni tak jednoduche... Mivaji tam destiky psu, z toho muze byt problemovych treba vic jak polovina. Promin, ale lidi, co dela prevychovu, u nas taky neni moc, a jejich kapacity jsou vetsinou uz tak dost naslapane.
Mas pravdu v tom, ze psa poserou lidi.
Ale proste pokud je pejsek kvuli sve povaze neudatelny a pracovnici utulku nemaji zkusenosti s prevychovou agresivnich psu (a to proste nemaji skoro nikdy, za ty platy jsou tam vetsinou jen velmi trpelivi milovnici zvirat, kteri ale proste nestihaji venovat se tolika psum individualne) - no, proste si myslim, ze i kdyz to pokazil clovek, tak pro nektere psy je injekce vychodisko z utrpeni. Pes neni stastny, ze je "nucen" se chovat zle, nesedi mu to, dela to ze strachu nebo proste proto, ze nevidi jine reseni, a ani treba nikdy nepoznal, ze to jde jinak, po dobrem. Je stresovany a kdyz nevyjdou dva tri pokusy o udani, tak je pro nej podle meho vazne lepsi usnout a uz se nevzbudit...
Pokud si ho nekdo vezme, je to jen dobre, ale nez vecne peklo utulku, je asi uspani humannejsi...
Proto bych tam nemohla pracovat... Ja na to psychicky nemam...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Pro 2005 12:35
- Nahlásit
Boďárku, tak jak jste dopadli? Iva
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Pro 2005 22:13
- Nahlásit
Bodárka čeká injekce pokud se do soboty pro něj nenajde nový majitel.
|