Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / "Ušní"drezura?
Autor Zpráva
Lea
# Zasláno: 18 Lis 2005 21:27
- Nahlásit

Dneska jsem byla v krámě svědkem nové (alespoň pro mě) výcvikové metody. Přišla ženská s rotvíkem, ten se tam tak různě ochomejtal, ona na něj cosi houkala, já se věnovala někomu jinýmu a najednou slyším žalostné kňučení, tak kouknu a ženská kroutí rotvíkovi ucho div mu oči nevypadnou. Pak ho posadila a pes už se radši ani nehnul. No vám by mandle nezvedlo?

birma
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 22:07
- Nahlásit

Lea
já taky občas psa potrestám tim, že ho zatáhnu za ucho - je to snad jedinej způsob jak docílit toho aby to pes cejtil, na druhou stranu to používám úplně minimálně a rozhodně ne v situaci že mě pes jenom neposlechne

Pavel
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 22:38
- Nahlásit

Já taháním za ucho naučil svého pesu štěkat na povel. Pryma metoda.

haha
# Zasláno: 18 Lis 2005 22:43
- Nahlásit

ne že bych jim to dělala ráda a často ale občas jsem to taky použila v případě že pes udělá něco fakt průserovýho tak je to pro něj trest kterej si dobře zapamatuje

Pavel
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 23:15
- Nahlásit

Ouško je holt většinou po ruce.

Endy
# Zasláno: 19 Lis 2005 00:48
- Nahlásit

Netahám svojí čubinu za ucho,ale když už jsem fakt dost naštvaná,čapnu jí za vousy a taky kolikrát předvede srdce rvoucí nářek.A je to účinné,prostě ví,že jsem vážně nas..ná.Když ale měla štěňata,rvala jí za vousy mnohem víc než já,kousala do čumáku a při tom ani nehlesla.Oni jsou pejsci taky dost velcí herci.Je to na majiteli,aby zvážil,co je pro jeho psa ještě přiměřený trest.

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2005 07:38
- Nahlásit

Ja sa pridam, tiez uz Hugo najma pri haravych fenkach, ked sa nevedel prinutit ma na chvilku vnimat ho stiahnutie uska natocilo smerom ku mne. Resp. ja som si ho natocila za usko. Ale nikdy neknucal, ved ja som ho natacala, a pokial nasledoval, nic ho boliet nemohlo Podotykam, tiez to nie je bezna vychovna metoda.

Lea
# Zasláno: 19 Lis 2005 14:41
- Nahlásit

Hm, tak koukám, že jsem asi přecitlivělá, ale mě fakt nikdy nenapadlo tahat a kroutit svým psům uši
A když už jsem fakt nas...á, tak spíš na sebe, že jsem je špatně vychovala.
Pavel
Taháním za ucho naučit štěkat na povel? To mi tedy prosím přibliž.
pigie
Když chci upoutat psovu pozornost, tak třeba hodně tlesknu nebo mlasknu a když na mě koukne, řeknu mu co chci. V nejhorším případě hodím kamínek nebo něco co ho upozorní.
Endy
Jenže si všímám, že majitelé trestají své psy za něco, co je nenaučili. Jestliže svého psa nenaučila v klidu sedět ani přivolat tak radši mu pokaždé způsobí bolest, protože to funguje. Jak už jsem tu někde psala, nedávno jsem si uvědomila, že si vůbec nepamatuju, kdy jsem své psy musela fyzicky potrestat. Prostě když hned neposlechnou, beru to jako své selhání a ne jejich. Oni mi naschvály nedělají.

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2005 14:51 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Lea
Ja to pouzivam fakt minimalne, ked tlieskanie a akekolvek nekontaktne veci nefunguju. Je to to iste, akoby si ho chytila za obojok a otocila. Ibaze obojok nema, ucho ano. A okrem toho, nikdy mi nezaknucal!!! Ale ucel to splnilo. Nepouzivam to ako trest!

evina
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2005 14:53
- Nahlásit

Leo:já bohužel také často pozoruji jak majitelé trestají své pejsky za něco co je vůbec nenaučili.Je mi takových psů upřímně líto!Strašně ale záleží na povaze pejska.Svého předešlého jsem nemusela za celý jeho psí život(15,5)ani pokárat natož uhodit.Prostě to byl takový poslušňák.Ovšem první pes byl paličák a tak občas(hl. v pubertě)dostal.Spíše to byli tresty vyškubání na vodítku,plácnutí přes zadek.Za uši jsem ale netahala,nicméně jsem to u některých viděla.Byla jsem i svědkem praštění psa o zem a to přímo na cvičáku(byl to instruktor) a to se mi už opravdu příčí!

Lea
# Zasláno: 19 Lis 2005 15:11
- Nahlásit

evina
Puberta je fakt nejhorší období. Já sama jsem nejdřív u puberťáků taky občas nějaký ten trest aplikovala, ale později jsem si uvědomila, že to bylo vždycky zybtečné. Teď zrovna mám fenku, která co nevidět přijde do puberty a je to pěkný éro už teď. Snažím se hlavně ji na sebe připoutat, hlavně to přivolání, protože vím, že v pubertě přijde "velké prázdno v hlavě". Předešlý pes prošel pubertou taky bez trestání. A to né že by nervy netekly, ty se přímo valily, ale ještě jsem si vždycky v hlavě stihla srovnat, co má účel a co pes prostě nevezme. Plemeno, které chováme, má od přírody svou hlavu, protože se to od něj odpradávna chtělo a i z toho vycházím a z individuality každého zvířete.
No na cvičácíh se bohužel kromě normálních pejskařů,kterých je bohudík většina, vyskytují i individua, která si na psech léčí své mindráky a jedná-li se ještě o instruktora...no coment

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2005 15:16
- Nahlásit

Lea
Tak mi prosim ta napis, ako ty "nakopnes" psa, ktory na nekontaktne veci nezareaguje? Fakt by ma to zaujimalo. Ja uchom nekrutim, ja ho len potiahnem, presne tak isto, ako keby tam mal cokolvek ine.

haha
# Zasláno: 19 Lis 2005 15:34
- Nahlásit

Lea
pes nevezme trest když nejsi v právu ,ale máme několik zásadních věcí které jsou pro moje psy zákon a v takovýhle případech občas muselo přijít na řadu ušisko a přijal to i středoasijat,jsou to věci jako do silnice se nesmí,nikdy a za žádnou cenu i kdyby byli venku s kýmkoliv z rodiny a na druhé straně jsem se vracela domů já, na našeho 90 letého dědečka se skákat nesmí -nikdy,vystoupit z auta bez povelu se nesmí -nikdy i když někdo otevře dveře apod, kdybych déle přemýšlela máme i další, v tomhle případě lze použít ušní metodu,nadřízený pes by ho třeba kousnul ,já ho kousat nebudu ,psi to berou ,samozřejmě jim to nedělám když nechtějí normálně poslechnout ale jen ve věcech které je nutné aby si zapamatovali že to se nesmí nikdy.

Lea
# Zasláno: 19 Lis 2005 15:54
- Nahlásit

pigie
Nevýhoda netu: nevidím jestli se rozčiluješ nebo neJá vím, že ty pejsky netrápíš, ale ta ženská jsem fakt myslela, že mu ucho utrhne.
Tak myslíš jako úplně na dálku, když třeba zmerčí jiného psa a už nevnímá? To už se nedá nic dělat, už ho nevolám a jdu si pro něj na "místo činu". Když dorazím, opět se snažím ho upozornit, že existuju, jak ty říkáš nekontaktně, a to už zabere. Když toho nechá a přijde, moc pochválím a zkusím mu nabídnout jinou zábavu. Úplně v nejhorším případě po něm hmátnu, ale ani potom ho nepotrestám, prostě ho odvedu.
Nebo v případě, co ty popisuješ, že se věnuje háravé slečně, která je v danou chvíli nepochybně zajímavějšía fakt nevidí a neslyší a navíc nemá obojek? Pokud ho mám u sebe, tak mu ho připnua když ho nemám, tak v tomhle případě je fakt každá rada drahá, odtáhnu ho za řasu za krkem, co mi zbývá. V mém případě to pejsy neberou jako trest, protože ho v téhle formě neznají. Nebo jsi myslela ještě jinou situaci?

Lea
# Zasláno: 19 Lis 2005 16:07
- Nahlásit

haha
To jo, to všechno beru, to bych spíš nazvala "znepříjemňovací metody" nežádoucího chování. Npř.když vím, že se pes chystá vyskočit na mě, nastavím mu koleno, ne že bych ho nakopla do břicha, jenom ho zvednu,ale i tak je to psovi nepříjemné a příště si to rozmyslí. A snažím se, aby to tak dělali i ostatní lidi. No i když uznávám, že v90ti letech už to nejspíš po dědovi chtít nemůžu. Mám psy taky naučené na "čekej", když jdeme a potřebuju aby zastavili třeba u silnice..atd, ale co ty popisuješ je výchova. Ale vlastně mě stejně překvapuje, kolik lidí tahá psy "výchovně" za uši. Mě to fakt nikdy nenapadlo, vychovávat psa skrz ucho, fakt ne a obešla jsem se bez toho taky

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2005 16:08 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Lea
Myslim vtedy, ked citi haravu fenku, vidi ju a ja mu prikazem sadnut (nastastie, kym iba zbada psa je to v pohode ). Potom uz mozem chciet hocico a nevnima ma. Potrebujem, aby ma v urcitych situaciach vnimal, aj ked je na obzore harava fena. Nechcem, aby som si pre neho dookola chodila k haravej fene, alebo aby ma dookola pri haravej fene neposluchal. Uz to, ze viem odhadnut, kedy sa rozbehne a predidem tomu je pokrok. Takze ho potiahnem za ucho, on sa na mna pozrie, akoze co mi to robis, ty blba a ja sa na neho pozriem, akoze co to ma znamenat ty blazon a on sa olizne a zacne sice trhane ale zacne plnit moj prikaz (vacsinou k nohe) Okrem tychto pripadov som to pouzila len raz, ked sa mi pes bal cirkusu a neustale stekal. Tiez som ho potiahla, bez efektu. Dufala som, ze ho podobne ako pri haravych fenach uputam na seba a dosiahnem vysledok = koniec stekania.

Odtahovanie psa neustale nepokladam za riesenie. Chcem, aby si pes uvedomil, ze nesmie cakat, kym pre neho pridem a odvediem, ale to, ze ked rozkazem a nepride, bude upozorneny a predsa bude musiet ist. Kluce, krik a pod. nezaberaju.

Inak, odtiahnutie za kozu na krku Hugo pozna velmi dobre a tiez ju ale nepozna ako trest. Pouzivame ju pri zhadzovani z feniek a odtiahnutie do vzdialenosti, kedy zacne vnimat. Keby ho to potiahnutie bolelo, tak by mi to fest dal vediet, to si pis. Naozaj mu uchom nekrutim, taham, podla mna je to s obycajnym trhnutim voditka.

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2005 16:12 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

A mimochodom, ten obojok nam nechyba, tej koze na krku ma dost a "odtahovacich stretnuti" nie je vela

Keby pes pri tom kvikol, povazujem to za telesny trest, s ktorym nesuhlasim! Mojmu psovi ako trest staci slovne pokarhanie a pohlad do oci znasobeny tym, ze mu drzim hlavu, aby sa na mna musel pozerat. Vo velmi zvlastnych pripadoch zvalenim psa na zem, ale to vtedy, ked vidim, ze jasne pochopil moj prikaz a aj tak si ide posvojom.

Myslim, ze bez "tahania ucha" sa da zaobist, ja som k tomu pristupila ako k metode uputavania pozornosti na seba, ked vsetky ostatne zlyhavaju. Moj pes urcite dostava na prechadzke viac pamlskov ako co i len slovnych napomenuti. Ked bol steniatko, stacilo len zvysit hlas... ach, boze, kde su tie casy!!! Fakt mi nepride, ze by som nejak nevhodne s uchom krutila za ucelom sposobovat mu bolest. Ja len, ze ucho ako vychovny prostriedok pouzivam. A vysledky to ma

Lea
# Zasláno: 19 Lis 2005 16:33
- Nahlásit

pigie
No tak to fakt budeš muset být zajímavější než ta háravá fenka, to ti držím palce Jde asi jen o to útěku za fenkou předejít, ale jak to má člověk vědět na dálku, že fenka hárá, že jo? Já jsem taky nechtěla říct, že pes mi zdrhne za každým psem, protože se snažím mít oči všude a dřív než on a když mě vnímá, tak mě normálně poslechne a to i potom, co toho psa nebo jiný zajímavý objekt už uviděl taky. Jen jsem popisovala, když už se to stane a pes "zavře záklopky na uších"...
Jak říkáš, nejlepší je naučit se tomu předejít a když se ti to daří je to opravdu velký pokrok.
Gabi je taková lovkyně, ona na vycházce prostě běží a pořád se jen rozhlíží, kde by koho by pořádně ztrestala, že leze do jejího lesa, jsou to s ní docela nervy a navíc mám poslední dobou pocit, že hůř vidím na dálku , tak to asi holka bude mít pré. Když ji zavolám, bere to jako signál k tomu, že je určitě někde něco na obzoru, tak se 2x rozhlídne vpravo a vlevo a pak se teprve přiřítí, fakt děs a tohle dělala většina šarplaňů co jsme kdy měli, kromě Ley. No už jsem si za ta léta na tyhle manýry zvykla. Jo! haha, co ještě dělám na upozornění, ale i na uvolnění vlastních nervů bez následků pro psa: když se Gabi např. zase rozhlíží, prásknu vodítkem o nejbližší strom, tak to se většinou taky probere a přijde.

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2005 17:23
- Nahlásit

Lea
Ja viem, ze ked nezaberu kluce, tak najvacsia sanca je dupnutie nohou, ked nezabere ani to, tak je to v cudu A nechcem byt zaujimavejsia ako fenka, ale chcem, aby som mala vacsiu autoritu ako ta fenka, hlavne ked som videla, ze sa to da, aby pes posluchal aj pri haravej fene Ale suhlas, nie je nic lepsie ako predchadzanie takymto situaciam

Lea
# Zasláno: 19 Lis 2005 17:33
- Nahlásit

pigie
:biglolromiň, že mě to rozesmálo, já kromě toho, že si vybíjím vztek na nebohých dřevinách, tak občas u toho i dupu i oběma nohama najednou, ale to už s tím upozorňováním moc nesouvisí. Tak jsem si sama sebe představila, jak asi př tom vypadám a kdyby mě někdo pozoroval...

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2005 18:19
- Nahlásit

Lea
Tak oboma nohami naraz som to este neskusala. Ale viem, ze ked volam psa a viem, ze moc navrch nemam, tak uz len sycim medzi zubami

pigie
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2005 09:19
- Nahlásit

Uplnou nahodou som sa dostala k strankam p. Eichlera. On tiez pri sustredeni pouziva aj zatahanie za ucho
skopirovane z http://www.boxer.cz/eichler/clanky.htm
Soustředěnost
Tato technika vynucení pozornosti patří k těm, které správně zvládnou zkušenější cvičitelé. Začátečníkům ji nemohu doporučit! Pokud se pes není schopen při výcviku soustředit a moc se rozhlíží, cvičte intenzivně pár minut na vodítku, kdy si jeho soustředěnost zajistíte prací rukou. Provádějte soustavné cukání vodítkem, štípání do týla či zatahání za ucho. Jakmile se na vás pes dívá, následuje ihned jásavá pochvala: "To je ono", "výborně" atd. Dokud vám věnuje pozornost, pak ho klidně chvalte i několik minut. Po ztrátě pozornosti si ji ihned vynuťte. I soustředěnost je podmíněným reflexem.Následuje volno, aby se pes proskočil, a poté ho na chvíli uvažte či zavřete do odkládačky. Veškerou manipulaci -zmíněné tahání a štípání provádíme s citem. Musíme přesně odhadnout práh bolesti a naše dotyky tuto hranici nesmí překročit. To je velmi duležité! Nováček, který sílu dotyku neodhadne, si totiž psa snadno zkazí.

Takze tak a presne takto si predstavujem zatahanie za ucho, nie, ze pes pri tahani za ucho knuci. Zneuzivanie takychto metod nemam rada...

pigie
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2005 10:00
- Nahlásit

Lea
A ako sme sa tu vcera bavili o vsetkych moznych upozornovacich metodach, privolani a tak. Tak vcera som vykypela tak, ze som musela utekat, aby som si psa nezabila. A on tomu nasadil korunu. Velmi, fakt velmi som sa ponahlala s nim uz z vychadzky, prechadzali sme sa asi hodinu a pol. Mam ranne, takze vstavam o stvrt na pat rano, tak som sa chcela vyspat... On zbadal v dialke svoju milovanu fenu BSP... Nestihla som urobit nic, bola tma, len zrazu vystartoval. Bolo tam dalsich 5 psov, taka grupa venciacich sa psov, ktoru by som inokedy velmi uvitala. Teraz nebol cas a moj pes nereagoval uplne na nic. Ked som tam uz 2 minuty stala a piskala bez vysledku. Tak som sa nasrala, pardon za vyraz, a hrdo so vztycenou hlavou som odkracala rezko prec, daleko, velmi daleko. Pes si samozrejme ani nevsimol, ze som odisla a ja som sa musela velmi ukludnovat, aby som sa pre neho nerozbehla a nedotiahla ho za mnou. Proste som isla, asi 500m. Sama, bez psa. Nasrata a s tym, ze proste ved psa ti ludia, co vencili poznaju, tak prinajhorsom si ho niekde zase vyzdvihnem. Nedalo mi to vsak, tak som piskla. A pozerala, ci sa moj pes niekde nezjavi. No a ten debil, je bud tak vychcany alebo imbecilny. On zrazu pocul omnoho slabsi piskot, tak sa prestal hrat (ja som ho videla, on nemal sancu, stala som za kopcom, z ktoreho mi trcala len hlava) a zacal pozerat, kde to som, ked tak zle pocuje. Miesto toho, aby sa rozbehol ma hladat, trochu od nich odbehol a posadil sa a hladel smerom k zdroju zvuku. Ja nasrata jak brigadir som sa rozhodla nepolavit aj za cenu, ze pes nema obojok (t.j. znamky ani nie je cipovany) a ked sa strati, tak to bude pruser. Proste som si odkracala dalej, po par desiatkach metrov som znova piskla, za mnou sa rutil pes a prisiel s takym tym vyrazom, vsak sa nic nedeje. Zatala som zuby a nevsimala si toho, ze vobec sa netesi, ze ma nasiel a kracala som rezkym krokom dalej. To hovado asi zacalo skusat, co som ochotna vydrzat a jednoducho si sadlo na cestu (ved rychlo sa nechodi, nie?), ja rozhodnuta, ze uz nepolavim. Kracala som dalej, neobzrela som sa, nic. Keby ma vtedy niekto stretol, tak mu asi ani neodzdravim. Pes sa za mnou vybral asi az po dalsich 200m!!! A celu cestu domov som mlcala (padol len jeden prikaz) a pes sa loudal za mnou asi tri metre. Jedno je iste. Nemusela som zvysit hlas, stacilo, ked sme prechadzali okolo jednej feny, aby som zaseptala opovaz sa. Ani som ho hned neskontrolovala, ci to vykonal, kracala som dalej s tym, ze ked za tou fenou vybehne, tak sa uz neudrzim. Predstav si, pes sice zastal a zavahal, ale zase poslusne cupkal za mnou. Tiez pri prechadzani cesty som proste presla cez cestu bez cakania na neho a bola som zvedava, co urobi, pretoze on sam cez cestu nesmie, ajhla, ja na druhej strane a pes sedi pred cestou...

Asi som ho dost vcera zmiatla a rozhadzala ale ja som rada, ze moje v praci napnute nervy na prasknutie, nepraskli prave u neho....

Lea
# Zasláno: 20 Lis 2005 13:57
- Nahlásit

pigie
Tak ti tady tleskám, jaké máš nervy. Dala jsi Hugovi "opouštěcí" lekci, která ho sice možná zmátla, ale dobře si uvědomil, co se stane, když tě bude ignorovat. Já bych nemohla jít tak daleko od svých čub, protože bych umřela strachy, že je najdu v půli cesty s napůl stráveným psem v tlamě. Sice taky své psy nikdy nehoním (ani při hře ne), ale jdu pryč, což je opravdu spolehlivá metoda přivolání, ale tak daleko si to vzhledem k jejich povaze dovolit nemůžu. Takže když mě nevnímá, musím si pro něj dojít.
Jinak tě ale fakt obdivuju

pigie
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2005 14:12
- Nahlásit

Lea
Aj ja sa sama sebe divim Inokedy som sa pre neho doteraz VZDY vratila Ale vcera proste NIE! Uz toho bolo dost. A este jedna perlicka. Vcera ako som bola nastvata, tak to samozrejme v mojom pripade trvalo dost dlho. Tak sme prisli, dala som mu do misky granule a odisla. Bez slova (co som si vobec neuvedomila). Zarazilo ma az to, preco ten pes nad tou miskou uz 10 minut nehybne stoji. Fakt nehybne, uplne nehybne, tak som ho pozorovala asi este 4 minuty a potom ma napadlo, ze som mu nepovedala MOZES Inokedy sa do nej, aj ked nepoviem MOZES nepusti hned, ale ked opustim "jeho priestor" tak sa pohosti (co mi je uprimne suma-fuk)

Som zvedava, dokedy mu to vydrzi. Az primoc sa totiz vcera ku mne tulil

Lara
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2005 18:32
- Nahlásit

Já to včera zaslechla a posléze i viděla na cvičáku. Byla tam paní s vlčákem, kterýho moc nezvládala a radili jí chytnout ho pořádně za ucho. Pes byl opravdu dost agresivní i vůči štěňatům. Při prvním výpadu cvičitel po něm chňapnul, chytnul ho za ucho, zakroutil a pes byl bleskem jako beránek. Prý je to krajní leč velmi účinné řešení.

Lea
# Zasláno: 20 Lis 2005 19:30
- Nahlásit

pigie
No prostě nemá rád tichou domácnost
Jinak jsem koukala na fotky, je fakt nádherný. Já bych taky přihodila, když už jsi mě to naučila, jenže mám všechno vypelichaný a není se moc čím chlubit
Lara
Jojo, když se stromek v mládí neohýbá, tak se holt asi musí později lámat.

pigie
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2005 19:38
- Nahlásit

Lea
Fotky tu v galerii alebo na hugovej stranke? Lebo galeriu uz neobnovujem, najaktualnejsie su vzdy na jeho stranke No pekny sice je, nadherny asi nie. Ale dakujeme

Ale no, vsak daj aj ty nejaku. Mne sa pacia aj vypelichani

Lea
# Zasláno: 20 Lis 2005 19:52
- Nahlásit

pigie
Já jsem koukala na ty podzimní. Letos byl fakt nádherný podzim a mě ty letošní fotky nejdou natáhnout z karty do počítače a vůbec nevím pročAch jo, já mám s tou technikou furt nějaký problém

pigie
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2005 21:12
- Nahlásit

Lea
Vsak hod, co ti to vypisuje

Inak Hugo si zo vcerajska zapametal akurat to, ze musi cakat na povel pri miske. Odvolanie ma uplne rovnake...

Lea
# Zasláno: 20 Lis 2005 21:45
- Nahlásit

No, tak neva, aspoň jste si po cestě domů hezky popovídali

Co mi to vypisuje? To se mi budeš smát - že prý tiskárna není připojena. Ale já už tu změť drátů prolezla snad stokrát a všechno sedí

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 07:03
- Nahlásit

Lea
A je zapnuta?

Lea
# Zasláno: 21 Lis 2005 10:25
- Nahlásit

Já to věděla, že se mi budeš smát
Jasně že je zapnutá.

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 10:39
- Nahlásit

Ale no, to bola iba kotrolna otazka

Potom chyba moze byt v kabli, skus, ci softverovo je aspon viditelna a pod. Niekde chyba je, treba ju najst Ved s fotkami je zivot krajsi

Lea
# Zasláno: 21 Lis 2005 16:11
- Nahlásit

Začínáš zasahovat za hranice mojich schopností

A co se týkán těch fotek, tak už takhle jsem společensky divný tvor, protože když všichni ostatní ukazují pyšně fotky z exotických dovolených, já vybalím fotky psů a štěňátek z našeho dvorečka. A taky pyšně

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 16:40
- Nahlásit

Lea
Ha, to ja som nebola na ani jednej exotickej dovolenke a ani ma to nelaka. Co nelaka, ja viem, ze nepojdem, bo bez psa sa nikam nepohnem a pes nenavidi horucavy

Hm, a este nieco, naco potrebujes na stahovanie tlaciaren? Aky soft pouzivas na stahovanie, aky mas fotak, mas reader alebo tahas priamo z fotaka cez kabel?

gracie
# Zasláno: 21 Lis 2005 17:26
- Nahlásit

Lea

lea, takych nas asi bude viac, ale fotky este ostatni skusnu.

len prosim ta, neskusaj tak ako ja, na mlade stastne mamicky, ktore hrdo prezentuju svoje dietka vyhrknut - "ANO, presne to aj nase psiska robia!"
podobne vyroky su zivotu nebezpecne a nenarazaju na pochopenie okolia.... dokonca ani v blizkej rodine....

gracie
# Zasláno: 21 Lis 2005 17:34
- Nahlásit

Lea

lea a naco tlaciaren, ked chces tahat fotky? ahha, pigie sa uz pytala. ak mas win vyssie ako 2000 (XP a pod) netreba nic instalovat, len strcit kabel do fotaku a do usb a on ho spozna ako externy disk. alebo mas citacku na karty? ak mas 2000 a nizsie, potrebujes na to soft. ak nemas win, to ti poradi lepsie pigie

inak tlaciaren nainstalujes tiez velmi jednoducho, ak je pripojena. ale ja ti neviem povedat cesky-anglicky ekvivalent - lebo mam nemecku verziu.

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 17:35
- Nahlásit

gracie
Hm, aj ja som uz mala to nutkanie, ale nastastie som sa udrzala

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 17:49 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

A gracie musim ta poopravit, niektore speci fotaky si aj tak musia instalovat drivery, nestaci len pichnut
Tiez sa moze stat, ze windowsy su nastavene na absolutne neprijmanie z vonka z portov To je potom zahul (v Kanade nam doniesli do labaku taky komp spolu s istym meracim zariadenim, kym sme pochopili, skoro sme zosediveli ) Ale standardne mas pravdu

Ale Lea ma asi trochu iny problem, mam pocit, ze uz fotky stahovala a ze teraz jej to nejde... Ci sa mylim?

joli
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 18:13
- Nahlásit

gracie

to je přesné ! Ségra má 1,5 roční dítě a když ho pozoruji, podobnost s naším 8měs. pejsanem je opravdu veliká.... Ale zmínit se o tom jsem si dovolila jen jednou !

Lea
# Zasláno: 21 Lis 2005 18:25
- Nahlásit

pigie
gracie
Teda holky, vy mi dáváte
1)myslím, že mám Win.XP
2)mám fototiskárnu HP DeskJet. Když něco nafotím na digifoťák Olympus Něco, který byl jedním z prvních modelů s 4,1 MP, takže to není nejnovější model, strčím kartu do té tiskárny, je tam na to spešl zášupka. Jo ještě předtím ji zapnu .
Fotky si stáhnu pomocí HP Director, to je asi ten software a promítnou se mi do programu ZonerMedia5. No a tam je mám všechny uložený a s tím operuju. No a právě když je chci stáhnout, tak se mi tam objeví cosi jako chyba tiskárny nebo že není připojena či co. Ten kabel k foťáku ale nemám, tak to stahuju takhle. Jinak z té tiskárny ani nejde normálně tisknout, fakt nevím. Ale zapnout jde
Jinak já kdybych byla matka bych se tedy neurazila, kdyby mé mimčo někdo přirovnával ke štěňátku. Sama mám jisté obavy, až jednou budu děti vychovávat, že si jako inspiraci vezmu své zkušenosti z výchovy psů

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 18:29
- Nahlásit

Skus dat tlaciaren (predpokladam, ze je usb) na iny usb port. Mozno mas ten na ktory je teraz pripojena v bedni odpojeny (vlastna skusenost )

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 18:30
- Nahlásit

A vies co je sranda? Ja robim pre HP (ale spravu inych systemov ne winXP)

Lea
# Zasláno: 21 Lis 2005 18:33
- Nahlásit

pigie
já asi z tebe upadnu
Jsi opravdu moc hodná, že se s mojim analfabetismem zabýváš, ale fakt si myslíš, že vím,co je to USB PORT??????????????????

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 18:37 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Lea
Lea prepac To je len profesionalna deformacia
To je taky kablik mierne splosteny. Jeden koniec ide do tlaciarne, druhy do pocitaca. Tvoj pocitac ma vzadu, hned vedla toho, kde je zapojena tlaciaren, teraz asi zapojenu mysku. Skus vymenit mys a tento kablik od tlaciarne. Uvidime, co sa stane

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 18:39
- Nahlásit

Inak, upozornujem, som v praci a za 10 minut idem domov, snad sa pripojim doma, som zvedava, kde je chyba, lebo ma strasne stve, ked niekto nemoze pouzivat nieco, co by rad

Lea
# Zasláno: 21 Lis 2005 18:48
- Nahlásit

Tak tady teď klečím, koukám pod stůl, tahám za drátky a popíšu ti co vidím: Stojánek od svět.myši je zapojen, vedle je klávesnice. pod tím je něco prázdného, to na přišroubování se těma bodlinkama. Vedle toho je monitor, jéé počkej, já si teď všimla, že tiskárna je zapíchnutá zepředu bedny, hele to bude asi ono, mám to vytáhnout a zapíchnout jinam?

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 18:52 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Lea
Ano, skus najst nieco, kam sa ti to bude pasovat

joli
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 18:58
- Nahlásit

Lea
upřímnou soustrast ! Kdybych neměla PC vzdělaného manžela byla bych na tom ještě hůř než ty

Lea
# Zasláno: 21 Lis 2005 19:06
- Nahlásit

Holky! našla jsem ďurku a šlo to tam, jdu zkusit tisknout!

Lea
# Zasláno: 21 Lis 2005 19:15
- Nahlásit

Tak nic no
Tak já hodim fotky z loňskýho podzimu, tam byla vypelichána aspoň Máca(Lea)

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 19:43
- Nahlásit

Lea
Nevzdavaj to Ked tam zapichnes kartu, stane sa nieco? Zablika svetielko alebo tak?

joli
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 19:55
- Nahlásit

Pozor, dělám pokus, jestli se mi podaří předběhnout Leu

[img]http://www.cz-pes.cz/gallery/1132598810_b6.jpg[img]

joli
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 19:57
- Nahlásit

Tak znovu, druhý pokus

joli
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 20:01
- Nahlásit

Huráááááá

tak to je ze srazu šarplaninců, ten "alkoholik " vepředu je Lea a ten "abstinent" vzadu já

/ já už mám vypito......./

Lea
# Zasláno: 21 Lis 2005 20:04
- Nahlásit

joli
Hezkýýýý, Čejenkachudák kouká, čím se to panička zahřívá a Haryk jakbysmet

Lea
# Zasláno: 21 Lis 2005 20:10
- Nahlásit

Jo, chvíli to blikalo a teď to jenom svítí, taková malý světýlko hned u tý karty. To je jako vždycky když je to v pořádku.

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 21:24
- Nahlásit

Lea
Takze v kabli to nebude Tak uz chyba len softwarove nadstavenie. Nemenila si nieco od doby, co ti to nefunguje? Vidis tu tlaciaren cez my computer?

joli
nadhera

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání