Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / molossové
Autor Zpráva
misuna
# Zasláno: 13 Lis 2005 11:34
- Nahlásit

Ahoj. Chci druhého psa a vždycky se mi líbili velcí hafani. U známého jsem viděla dva nádherné, úžasné neapolské mastiny a jsem zamilovaná až po uši. Jenže nevím zda takového hafka zvládnu. Mám ročníno NO, krom Aji s jiným psem zkušenosti nemám. Jaké plemeno by tedy bylo pro mě vhodné? Jinak ten známý tvrdí, že je to výborné plemeno (má dva a spí spolu s ním a jeho ženou v posteli, nemají žádnou tendenci utíkat ze zahrady a nejsou prý útoční). Přesto jsem se na netu dočetla,že mezi molossy je to spíše problematičtější plemeno. Děkuji za všechny rady a názory.

ami
# Zasláno: 13 Lis 2005 11:48
- Nahlásit

Já mám boxera je to taky moloss,ale né zas tak velký ale jestli se Ti líbí typy jako mastin,100%budeš spokojená s Bordinami(b.doga)velikost jako mastin,milá,jemná a v žádném případě nebezpečná.Je to pes i pro nováčky.Moje kamarádka (možná jí znáš)je to Luciana tedy zpěvačka Anna K.má dvě a jsou boží.Mají takovou hnědozrzavou barvu a téměř neslintají

elvira
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2005 15:29
- Nahlásit

Já jsem už šest let zamilovaná do bullmastiffů,máme doma tři-a jou neskuteční,jako každý moloss potřebují pevnou,ale láskyplnou ruku,taky s námi spí-jejich nejlepší odměnou je naprostý kontakt s páníčky-pak jsou nejštastnější!!!!!!! Doporučuji-kamarádka má nyní nádherná mimina,tak když si to rozmyslíš dám ti kontakt!!!!!!!!

Hanka
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2005 18:10
- Nahlásit

Ahojky my máme dvě krásné Anglické mastifky a jsou také v pohodě i co se týče soužití s ostatními psi.Ta naše miluje když může být co nejvíce s náma teď byla nemocná tak spala s náma v ložnici a v naprosté pohodě.Vřele doporučuji

Helena
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 14:51
- Nahlásit

Ahoj, mám dvě bordo dogy a určitě bych netvrdila, že je to pes pro nezkušené, psi bývají hodně dominantní a jsou to opravdu hlídací plemena, takže mají častokrát tendenci zastrašovat lidi.
Neapolští mastinové jsou taky velcí dominátoři, známa tyhle psy chovala a co jsem od ní slyšela, nic moc příjemného, na molossíky nezanevřela, ale teď si libuje s anglickým mastifem a na něj nedá dopustit. Ze všech molossů, které znám jsou právě mastifové nejklidnějšími, bordo dogy bych dala asi tak na úroveň bullmasíků i co do výchovy a neapolský mastiny bych zařadila až někam hodně nahoru, co se týče zkušeností, výchovy a zvladatelnosti:-/ Určitě bych doporučila ať se rozhodneš pro jakéhokoliv molossa spíš fenečku, pokud si nejsi jistá, jestli zvládneš v akci většinou více než 60kg psa..

jana33
# Zasláno: 15 Lis 2005 15:09
- Nahlásit

Já mollosy taky miluju,jsou to nádherná impozantní psiska. Mým snem je jednou si pořídit bullmastifa nebo angličana. Ale spíš toho angličana, právě proto,že jsou nejklidnější. Řekla bych,že tak hodně záleží na povaze tvé současné fenky. Jestli bude dominantní,těžko si k ní pořídíš fenku mollose,to by nemuselo dělat dobrotu. Na druhou stranu,jestli je submisivní a podřídí se,pak je to ok.

Anonymní
# Zasláno: 15 Lis 2005 15:11
- Nahlásit

Ano, mastifové jsou nádherní, ale lidi mějte rozum. Nepouštějte se do toho bez zkušeností. Mám oči a vidím často, že lidi vůbec nevědí, do čeho jdou. No nechci strašit, třeba to víte.

Evik
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 15:29
- Nahlásit

Já jednou seděla ve volební komisi, přišel tam odvolit jeden chlápek i bord.dogou...byl to nádherný statný pes a bylo to v době, kdy u nás bordiny ještě nebyly moc vidět.....Pes byl přátelský, ale bylo vidět, že ho má pán opravdu vycepovaného....krásně nám tenkrát poslintal volební lístky /tedy ten pes, ne pán/
Jinak já si taky myslím, že molossové jsou nádherná zvířata, ale jen pro zkušené. Moje bývalá spolužačka si pořídila nedávno bulmastifa a jelikož má kynologické zkušenosti ještě menší než já, tak teď stále řeší problémy s dominancí a to i ve vlastní rodině (pes odmítá respektovat některé členy rodiny a vyvyšuje se na ně....) Mně se už párkrát chtělo jí říci - "já ti to říkala, nelez do toho, když nevíš co s tím".....

Majda
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 15:51
- Nahlásit

Evik

Mel
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 16:19
- Nahlásit

A co si myslíte o argentinské doze? Mám už doma jednoho pitbulíka, tak jsem přemýšlela někdy hooodně do budoucna o pořízení kamaráda a argentina je prostě nádherná.

joli
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 18:43
- Nahlásit

My jsme kdysi "vysvobodili jednu rodinu ", která si pořídila jako druhého psa fenku molosse - am. buldoka. Když bylo fence 7měs. museli ji dát pryč, protože se šíleně rvala s tou jejich první starší fenkou/myslím, že ji tenkrát bylo asi 5let/!!!!

My jsme byli rádi, protože to byl fantastický pes

birma
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 18:46
- Nahlásit

Mel
znám jenom 3 argentiny a vzhledem k tomu, že ani u jedný nebyla výchova podle mě úplně OK tak si neodvažuju soudit

Jinak jako každej moloss je náročnější na výchovu, ale když máš pita tak to určitě znáš

Evik
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 08:21
- Nahlásit

já znám pár argentin, všechny jsou krásné, ale jenom jedna z nich je i slušně vychovaná a nenapadá psy na potkání jako ty ostatní, co znám....Argentina patří podle toho, co jsem četla a slyšela od majitelů z molosů spíš k těm psům, kteří potřebují člověka se zkušenostmi, důsledného a pevného.
Já myslím, že Ty bys to, jak znám Geryho - myslím v tom, jak je pohodový, kamarádský, no prostě dobře vychovaný, asi zvládla.

Anonymní
# Zasláno: 16 Lis 2005 09:11
- Nahlásit

Molossoidní plemeno je taky francouzský buldoček a ten jde zvládnou 100 procentně. Je malinký a přitom má vlastnosti velkých plemen. A když neposlechne, tak ho strčíš pod paždí a odneseš. A nedurdi se myslím to jako legraci, ale co kdyby .....

jana33
# Zasláno: 16 Lis 2005 09:47
- Nahlásit

co se týče argentýn - znám tři a všechny jsou velice dominantní až agresivní. Dvě jdou po všem, třetí samec útočí na samce, fenky nechává na pokoji. Musím přiznat,že to jsou psi,z kterých mám veliký respekt až strach,i když věřím,že to pod vedením zkušeného a zodpovědného chovatele musí být určitě prima psi. Ale vycházím ze svých zkušeností, hodnou tolerantní argentinu,jsem narozdíl od pitů, amstafů a jiných ještě neviděla

birma
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 12:16
- Nahlásit

jana33
Tak takhle hroznou zkušenost zase nemám. U nás bydlí jeden pes - občas vyjede na psa, ale žádný katastrofický scénář, k fenám a štěňatům je ok, ale je to prostě dominantní samec, takže ne všichny dospělé psy snese v pohodě
Další argentina kkterou sem tam potkám je fenečka - ta se bojí, ale protože majitelku neznám, tak nevím důvod
Třetí a poslední argentina v mém okolí je mladá fenka. Jako štěně rodinu terorizovala a teď je celkem v pohodě (ještě jí neni rok), ale tam je to opravdu tim, že jí berou spíš jako dítě než psa

Mel
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 13:17
- Nahlásit

Hmm, tak koukám žádné zkušenosti, které by můj plán s pořízením argentiny podpořily. Každopádně budu o tom přemejšlet, času mám zatím dost, mému pitovi je něco přes 2 roky a je děsně temperamentní, takže teď by další hyperaktivní zvíře stejně nepřipadalo v úvahu.

Evik
Víš, já asi měla na Garyho štěstí. Od malička jsem na něj sice byla tvrdá, (teď už ho spíš rozmazluju, ale kdyby si něco zkusil, zase nastává tvrdý režim), ale asi to má i vrozený. Nikdy se mi nestalo, že bych třeba musela řešit problém, že by na mě zavrčel třeba u misky (jako jiní tady) nebo že by si na mě vůbec kdy co zkusil. Prostě je to drahoušek

Evik
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 13:34
- Nahlásit

Mel

Gary je zlato, to je jasný, ale myslím, že stejný je jakýkoli jiný pit, k němuž se přistupuje stejně, jak to ty děláš s Garym....spravedlivě, důsledně, ale s láskou.
S tou argentinou si to promysli dobře, ale to ty děláš...Gary má ohromnou sílu a vem si že argentinka bude na tom co do síly ještě "líp".... to už pak chce namakaný svalíky

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání