| Autor |
Zpráva |
Tex
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 14:51
- Nahlásit
Ahoj,
doma máme s manželem 4měsíční bíglí štěňátko, které (ač jsme to ze začátku neměli absolutně v úmyslu) s námi spinká v posteli. Problém je v tom, že spí vždycky na mé straně postele a to samozřejmě co nejblíže mě. Na jednu stranu je to moc příjemné, ale na druhou se nevyspím )
Chtěla bych se zeptat zkušenějších jestli víte proč vždy spí jen na mé straně?
A další otázka je, jak zabavíte štěňátko doma, když potřebujete něco udělat. Nejraději by se pořád hrála, hraček má spoustu, ale potřebuje k tomu někoho,kdo by si hrál s ní. Samo, že většinu času to děláme, ale občas taky potřebuji uklidit, připravit večeři apod.
Přeji všem krásný víkend a těším se na odpovědi.
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 19:02
- Nahlásit
když už je tady téma postýlky je možné aby se mnou pesan spal přes noc v posteli a ve dne byl venku v kotci?? Díky
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 19:11
- Nahlásit
Shadow
Myslím, že by se mu to asi moc nelíbilo. Taky v zimě by to asi nebylo moc vhodný...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 19:12
- Nahlásit
Podla mna by tomu nerozumel...
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 19:23
- Nahlásit
ok dík
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2005 21:35
- Nahlásit
pigie
A myslíš, že to není lepší, než být zavřen v bytě? Přeci jen má venku víc vzruchů, podnětů..
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2005 21:49
- Nahlásit
Terri
podnětů v kotci?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2005 22:04
- Nahlásit
Terri
Myslim, ze pes oddychuje hlavne tam, kde v noci spava. Tot moj nazor. Moj nazor na kotec je nikdy. Snad len, ked by som mala fenu a psa dokopy, tak na oddelenie v kritickych dnoch... A podobne ako birma si nemyslim, ze pes ma nejake vzruchy a podnety v kotci. Predstav si byt kolko ma metrov stvorcovych? Ma tolko priemerny kotec?
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2005 00:41
- Nahlásit
Proč by pes v kotci neměl mít podněty??? Pokud z kotce vidí nějaký ruch venku, tak tam má rozhodně víc podnětů než když je zavřený doma sám a páníček je v práci...
Spíš bych se toho obávala v zimně kvůli velkému rozdílu teplot.
Tex
Mně se osvědčilo dát velkou syrovou kost, třeba lopatku nebo tu kloubovou. Štěně si s ní náramně vyhraje, navíc čtyřměsíční štěně akorát přezubuje (mám to doma taky ), v této době štěňata ráda koušou cokoliv, zabiješ tím dvě mouchy jednou ranou: zabavíš štěně a zároveň zabráníš případným škodám na interiéru bytu
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2005 01:49 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Nikita
Taky pes ma rovnako podnetov ako ked ja mojmu necham otvoreny balkon a moze sa pozerat alebo mu necham pusteny televizor. Tomu nehovorim ja podnet. Ak vonku, tak normalne pusteny, nie zavrety v kotci. Zavriet psa v byte alebo kotci, tak jednoznacne lepsi je byt... Ked vonku tak vonku, ked vnutri, tak vnutri, hlavne, co sa zimy tyka.
|
haha
|
# Zasláno: 13 Lis 2005 11:24
- Nahlásit
no pes by měl být buď vevnitř nebo venku ,rozhodně není dobrý aby v noci spal v posteli a celý den byl na mraze ,v létě je možný nechat domácího psa na zahradě ale v zimě určitě ne.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2005 14:41
- Nahlásit
haha
Presne toto som chcela poslednou vetou povedat.
|
zimon
|
# Zasláno: 13 Lis 2005 15:48
- Nahlásit
Já mám kavkazáka, v noci leží u mé postele, (ani se nehne, jen někdy příšerně chrápe), - a malý spával u mě v posteli (už se tam ke mě nevejde), a ráno ho dám vyvenčit a on si sám zamíří do boudy , (kotec nemáme) a tam pokračuje v spinkání. Většinou když vařime oběd - kolem poledna - tak vyleze a škrábe na dveře a jde do kuchyně, tam se svalí mezi naše čtyři kočičky a čekají co bude dobrého. Po obědě jde ven, nebo se válí pod stolem, jak chce.
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2005 16:06
- Nahlásit
spaní v posteli:Měla by sis rychle uvědomit. že tvoje sladké štěňátko bude mít za pár mesíců ke třiceti kilům a pokud se teď moc nevyspíš, tak pak už vůbec. Pejsek se tě nebude ptát a tvou postel bude považovat za svůj pelíšek a jeden z vás( ty -tvůj partner) bude pro něj vetřelec, kterého bude vyhazovat. Zkus to psychicky vydržet a pejskovi dát spaní do jiné místnosti. Bude to pár dní "drsný" , ale vyplatí se to.
venku-doma: určitě se musíte rozhodnout, buď a nebo -rozhodně teď na zimu. Pejsek,který je přes noc doma je minimálně polovinu dne v teplotě kolem 20-ti stupňů. Když ho dáš ven po dobu,kdy jste v práci - může ti prochladnout nebo i těžce onemocnět. Možná by to řešila vytápěná bouda. Jinak mu to rozhodně neprospěje. Psi bez problémů žijí venku i v zimě. Ale je to celoročně a bez extrémních výkyvů pobytu v bytě, jsou na to zvyklí a boudy mají většinou zateplené.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2005 16:35 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
Tex
S tím nevyspáním je to o zvyku, já ze začátku taky pořádně nespala, měla sem strach, že to prtě zalehnu, ale ona si brzo zvykla, že si musí dávat pozor, takže teď, když se začnu moc roztahovat, tak dobrovolně sleze i z postele k sobě do pelíšku nebo do obýváku... Ale usíná vždycky přitulená ke mně, to jí zůstalo
Se spaním v posteli a přes den venku nevim, protože bydlíme v bytě, ale když byla psice štěndo a byla se mnou na táboře, tak jí v noci bývala zima (spolubydlící nechtěla, aby spala s náma na letišti ve stanu, tak musela spát na prknech, na který se dával kufr, takže kus nad zemí), takže nakonec nahoru na postel nakonec mohla a spávala se mnou ve spacáku a to byly v noci teploty jen kolem 9 - 10 °C, být ještě větší zima, tak nevim nevim....
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2005 16:40
- Nahlásit
Lara
Mala na mysli Leonbergera, co si chce zadovazit
Shadow
Ja mam doma v posteli zatial 53kg fundlaka, ale mame velku postel My sme sa vyspali dvaja na 100x200, ked bol Hugo maly a teraz mame postel 180x200 a tiez spime "pohodlne". Teda priatel a pes urcite Ked chcu byt s panom dokazu sa nadherne poskladat, aby nezavadzali
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2005 16:42
- Nahlásit
pigie
Já vim, šak sem si to pak uvědomila a odmazala Nějak mi nedošlo, že to píše Shadow...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2005 16:47
- Nahlásit
Eimy
Pozeram, ze sa to akosi zmenilo
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2005 16:52
- Nahlásit
pigie
Nečekala jsem od někoho tak rychlou odpověď no
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2005 17:30
- Nahlásit
zimon
Tak nejak podobne fungujeme my na dome u nasich. Ibaze pes nema budu a spi na balkone, kde vidi do kuchyne a ked chce dnu, tak v lete si otvori a v zime bucha, aby sme ho pustili Celu noc vsak ako bytovy pes v zime vonku byt nevydrzi. Okolo polnoci je uz dostatocne "zmrznuty" a chce ist dnu bud do alebo ku posteli.
|