| Autor |
Zpráva |
Laura
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 14:10
- Nahlásit
Vsechny zdravim a rada bych Vas poprosila o pomoc, protoze uz jsem vazne zoufala. Mame asi mesic rocniho pejska jorksira. Ale...neustale cura a kadi vsude po byte. Kdyz jsem si ho vzala, tak vubec nebyl nauceny chodit ven a rekla bych, ze byl venku poprve az se mnou. Takze chodim 3x denne, uz se pomalu nekdy venku vykadi a vycura, ale i tak jsou neustale po byte hovinka a louzicky. A zacina to byt neunosne. Nemuzu s nim nikam na navstevu, protoze by tam neco vyved. Cura i do pelisku a ja ho nemuze kontrolovat 24 hod. denne. Staci, kdyz se otocim nebo jdu do jinne mistnosti a uz neco provede. Vyzkousela jsem uz vsechny rady uvedene v knihach i na internetu....A NIC. Muze mi nekdo poradit? Predem dekuji
|
evina
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 14:20
- Nahlásit
Lauro roboha od koho jste si pejska brala?
|
Laura
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 14:26
- Nahlásit
Z chovatelske stanice. A pani mi rikala, ze urcite nemam chodit s pejskem ven, ze s takovyma malyma se ven nechodi. Ja jsem vsak zastancem toho, ze kazdy pes ma chodit ven. Jedno jestli maly nebo velky.
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 14:31
- Nahlásit
Laura: "A pani mi rikala, ze urcite nemam chodit s pejskem ven, ze s takovyma malyma se ven nechodi"
Teda takovou blbost slyším poprvé. V naší ulici jsou jorkširáčci hned dva a oba často potkávám venku.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Lis 2005 14:32
- Nahlásit
Ježíšikriste, stálo by za to napsat název té ChS, ať se jí lidi můžou vyhnout. Jinak přeju hodně trpělivosti, protože té budeš asi ještě potřebovat fůru.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 14:32
- Nahlásit
Laura
To je vtip ne? To, co řekla chovatelka.
No pejska to neodnaučíte jinak, než že bude ven chodit tak často, aby svou potřebu nestihl vykonat doma. A venku s ním být vždy tak dlouho, dokud se nevyčurá apod. a velikananánskou pochvalu.
Prostě když nějaký čas bude čůrat i kadit jen venku, tak by to měl začít brát jako přirozené prostředí a doma to už neudělá. Pokud není teda nemocnej.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Lis 2005 14:33
- Nahlásit
Ahoj,ta paní asi nemá všech pět pohromadě,a určitě by neměla chodit z bytu ven...H
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Lis 2005 14:35
- Nahlásit
Asi to fakt nepůjde jinak než že doma je to FUJ a venku je to MÓC HODNÝ pes, ale bude to asi trvat a chce to důslednost.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 14:35
- Nahlásit
Babička řešila stejný problém s nechtěným psem, který žil vždy jen venku na zahradě. Trvalo to asi 2 měsíce a bylo to v poho.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 14:39
- Nahlásit
Laura
jasněže s každým psem se musí chodit ven....Ovšem někteří lidé mají své "mini" pejsky naučené i na tzv. kočičí záchod, právě pro případy kdy jsou třeba dlouho v práci a pejsek tak dlouho nevydrží....
Chtělo by to fakt vysledovat, jaký má pejsek interval....tedy jak dlouho vydrží bez vyměšování......Jestliže je psovi rok, měl by vydržet určitě minimálně 4 hodiny a více . Váš hlavní problém je v tom, že jste si ho vzala už prakticky dospělého, a pokud předtím nikdy nevylezl z baráku ven a byl zvyklý konat potřebu v bytě, pak se musíte obrnit trpělivostí, protože odnaučit ho to možná bude skutečně trvat déle......
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Lis 2005 14:42
- Nahlásit
Vzala jsem si sedmiměsíční fenku,naučila se to pa třech dnech.Když se poprvní vyčurala venku dostala,obrovskou pochvalu..Jinak vždycky zvenku spěchala domů,aby už se konečně mohla vyčurat...
|
evina
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 14:49
- Nahlásit
Lauro:teda to vám řekla takovou blbost,jako ten chovatel co radil mít psa v kleci.Člověk by si myslel,že vám prodávala psa plyšového.Pokud bude problém jen s vyměšováním,tak si gratulujte.Žil pejsek v bytě ještě s jinými psy?Nechci ani domýšlet,jak se bude chovat v běžných situacích venku...
|
Laura
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 15:01
- Nahlásit
No vsem Vam dekuju za ne zrovna povzbudive rady, ale tak nejak jsem to cekala. Hodne me ale udivilo, ze si cura do pelisku. Myslela jsem, ze pes je v zasade cistotne zvire????? Davala jsem ho i curat na noviny, kdyz zacal cenichat kolem, aby si zvyknul chodit na jedno misto, kdyz neni nikdo doma, ale on si na ty noviny lehne a lezi a jakoby vubec nechape co vlastne chceme. Asi ma pocit, ze je tam za trest. Neustale i obcurava vsechny rohy doma, venku vubec ne. No fakt des
Kdyz byl venku poprve, tak dost divocil, ted uz je to dobre, chodi i bez voditka a nikam nebeha, spis se drzi neustale u me.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 15:06
- Nahlásit
Laura
A aky je k druhym psom a ludom? K tomu curaniu pomoze len trpezlivost. Dokladne chvalit vonku, blbnut, nukat dobroty. Aby si spojil, ze je to vonku lepsie ako vnutri, kde na neho zazeras, pripadne na neho skriknes, ked ho to vidis robit.
|
Endy
|
# Zasláno: 10 Lis 2005 15:35
- Nahlásit
Laura
Asi to byla dost neuvážená koupě.Proč vůbec chovatelka dospělého pejska prodávala?A jak to u ní vypadalo?Kam se pejsci chodili venčit?Pejsek má zanedbanou socializaci a nejspíš vůbec nechápe,že se doma nemá venčit.Není zvyklý být venku a tak se bojí a nezajímají ho jiné pachové značky.Budeš s ním muset začít jako s malým štěnětem,asi by bylo vhodné ho dát do nějaké ohrádky a nenechat ho bez dozoru běhat po bytě.Pokud něco provede,vyhubovat a jít ven.Zkus ho na noc nebo přes den zavřít do přepravky.Tu Ti někdo půjčí.Pokud se pejsek i tam pod sebe vydělá,bude to už nejspíš doživotní prasátko.
|
Laura
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 15:57
- Nahlásit
Endy
No tak taky mam ten pocit, ze jsem ho nemela tak hrrr kupovat. Ale to uz ted nezmenim. Prodavala ho proto, ze mela doma 5 psu a dalsi uz nechtela. A doma mela pro psy noviny. Uz jsem ho taky zkousela pres noc i pres den zavrit, ale vycural se stejne, coz znamena, ze uz se to nikdy nenauci???? To me prosim nedes. Jeste si rikam, jestli nemuze byt nemocny?
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 16:06
- Nahlásit
Lauro, nevím jestli to je vhodná rada, ale jeden znýmý, když mu pes občurával (na zahradě) co neměl, tak po něm vždy hodil kovový stahovací obojek (aby se pes leknul), řekla bych, že to celkem fungovalo, jen ten pes byl veliký. na yorka bych možná zkusila něco podobného, pokud doma občurává rohy (značkuje), jen ten řetízek bych asi koupila úplně slaboučký. Jinak venku bych psa za vykonanou potřebu opravdu extrémně chválila + když už koná potřebu tak bych mu to spojila s nějakým slovem, aby si zvyknul, že třeba "kakat" je právě to co dělá. Sídlišťáci u nás takhle venčí na povel "jdi se vyKAKAT" dost psů.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 16:08
- Nahlásit
Bora
tak to ja vencim na uplne jiny povel. nekdy mi po ranu prdnou nervy a psice dostane jednoznacny pokyn "delej, vys.r se, musim uz do prace"
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 16:11
- Nahlásit
Jiříkovo
A jaké má pes výsledky? Stíháš práci včas?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 16:16
- Nahlásit
Bora
vysledky se nekdy ani pres tento pokyn nedostavi .... takze se nasledne dostavi vysledek az po mem prichodu z prace pri odpolednim venceni, ale myslim si ze i pouhy popis tohoto vysledku by vydesil vsechny pritomne, takze si to necham pro sebe. jen tak na okraj, ani igelitka neni vzdycky vsemocna zbran (ted jsem si teda malinko zaprehanel)
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 16:20
- Nahlásit
Jiříkovo
Hmm. Tak na to mne napadá jeden reklamní slogan: Acana Acana nejlépe je kakána!
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 16:25
- Nahlásit
Bora
bezne se snazim pouzivat vytribenou mluvu, ze ktere by meli narodni buditele velkou radost, ale obcas mi neco ujede. jednou takhle po ranu jsem fakt privedl k silenemu smichu okolojdouci pani, kdyz jsem na svou psici nervozne vystekl : "Ne*er me a vy*er se nebo se na*eru"
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 16:39
- Nahlásit
Jiříkovo
Sídlišťáci u nás jsou tedy slušnější! Přeci jen se kolem často potulují děti nebo jiní "buditelé" a výše uvedený slovník by asi komentovali minimálně významnými pohledy. I když, jak si tě tak čtu, tebe by to jistě nerozhodilo!
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 16:49
- Nahlásit
Bora
kdyz vencim rano ja, tak se kolem zadne deti opravdu nepotuluji. ty pilnejsi z nich tak maximalne zacinaji doma pred snidani dopisovat domaci ukoly do skoly .... a vzhledem k tomu, ze obchod u naseho sidliste je rajem mistnich bezdomovcu, jsou me nekdy pouzite vyrazy tim mirnejsim, co tam muze pocestny clovek zazit ....
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 17:03
- Nahlásit
Jirikovo
|
whiskey
|
# Zasláno: 10 Lis 2005 19:26
- Nahlásit
Já se přidám, mám taky problém, pejscijsou doma samy a čůrají, myslím, že to děká jen jeden,ale jak jsem to začala řešit, na inkriminovaná místa jsem než jdu do práze nysypala pepř a pesové se nepočůrali. No můžete si doma popepřit rohy třeba to pomůže,ale asi u toho budete stašně kejchat
|
Jadviga
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 09:12
- Nahlásit
Lauro, tuto situaci ti fakt nezávidím. Dodržování psí hygieny považuji za jedno z nejdůležitějších, ba spíše nejdůležitější. Já jsem se při pořízení svého druhého psa této záležitosti nejvíce obávala, protože můj první pejsek byl hodně dlouho čuně. Tentokrát jsem si vzala 3 týdny "mateřskou" dovolenou. Pořízení psa jsem plánovala již dlouho před tím a tak jsem si tu dovolenou obětovala. Ty tři týdny jsem psa nespustila z očí. Spala jsem u něj na polním lůžku i v noci a hned jak se začala vrtět z pelíšku, jsem nahodila župan a šla ven. Byldlím ale v RD, takže mé negližé nikomu nevadilo. To samé i ve dne. Chodili jsme stále na stejné místo, aby se tam vytvořily ty správné pachy. Piškotky a ranec chvály vždy s sebou! Ale podařilo se. Pejsek se naučil a čím byl starší, vydržel déle.
Nejhorší je, že když odejdeš do práce, pes nemá jinou možnost, než dělat jak je zvyklý.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Lis 2005 09:57
- Nahlásit
moc vas prosime o pomoc.mame 10mesicni fenku rotwajlera.krasnou hodnou a tulivou.ale nastal problem.ma DISPLAZII PANVE.cetli jsme o tom ale bylo napsano neco o specialnich lecich ale nevime co to je?doktor napsal jen tablety od bolesti.ale pejsek poradne nechodi a ji v leze.poradte nam prosiiiim.dekujeme.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Lis 2005 09:59
- Nahlásit
moc vas prosime o pomoc.mame 10mesicni fenku rotwajlera.krasnou hodnou a tulivou.ale nastal problem.ma DISPLAZII PANVE.cetli jsme o tom ale bylo napsano neco o specialnich lecich ale nevime co to je?doktor napsal jen tablety od bolesti.ale pejsek poradne nechodi a ji v leze.poradte nam prosiiiim.dekujeme.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Lis 2005 10:12
- Nahlásit
http://www.alavis.cz/e-shop
|