| Autor |
Zpráva |
Kamca
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 09:28
- Nahlásit
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, moje tchýně má asi 4-5 měsíčního labradora (asi kříženec s kokrem, možná i s jiným plemenem) a mají ho skoro pořád zavřeného doma či na zahradě. Je zvyklý jen na lidi, občas ho berou s sebou na nákup (bydlí na vesnici) a to potkávají asi taky jen lidi. Když jsme si pořídili štěně (westík) a přijeli s ním na návštěvu, labrador byl z něho tak vyděšený, že před ním prchal na gauč.Po hodině se trochu seznámili a hráli si spolu. Pak jsme tchýni přemluvili, aby s námi a se psem jela do školky pro štěňata. No byla to tragédie. Povely se sice učil docela snadno, ale jakmile se k němu přiblížil nějaký pes, začal se třást, utíkat a kňučet. Dokonce se znovu začal bát našeho psa, ačkoliv si před hodinou s ním hrál. Myslíte, že když to nechají jeho páníčci (jakože nemají zájem pro to dál nic dělat) tak jak to je, nebudou z toho v budoucnu nějaké problémy? Třeba když s ním chodí po vesnici jen na volno (ačkoliv na vodítku umí, 10 dní jsem ho tchýni hlídala a naučila jsem ho to. V té době se ani psů nebál-za jakýmasi tu běhal a hrál si. A nekousli ho ani na něj nevrčeli a on se jich vůbec nebál, až teď se psů bojí) a potkají náhodou nějakého psa, tak mám strach, jestli z toho nebude nějaký průšvih...Radila jsem jim, aby s ním aspoň občas zašli za některým ze sousedů, který má nějakého mírného psa, aby se postupně seznamovali, ale ani to nechtějí... Nevím, jak tomu labradorovi pomoct.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 09:50
- Nahlásit
Když majitelé nemají zájem, tak to je těžké. Sama víš, že pes potřebuje získat sebejistotu mezi jinými psy.
A nechci být otravná, ale nešlo by změnit titulek na "Kříženec labradora a něčeho ...bojící se.." ??
Přiznám se, že mě trochu štve pořád číst, jak jsou s labradory takové a makové problémy, a v 99% případů přitom jde o psy bez PP a křížence.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 09:55
- Nahlásit
Může se stát, že jeho strach přeroste v agresivitu a ze strachu bude napadat. A obávám se, že pokud s tím jeho majitelka nechce nic dělat, obávám se, žej eto bez šance
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:25 - Změnil/a: Kamca
- Nahlásit
Ketrin
Jasně, titulek ráda změním, jen nevím, jak na to. Když dám změnit, nabídne se mi na změnu jen ten text.
Joker
No právě, z toho mám docela taky strach... Za jak dlouho myslíš, že by si mohl zvaknout a přestat se ostatních psů bát? Klidně bych si jej vzala i na čas k nám, jestli by to pomohlo...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:29
- Nahlásit
Což jít na tchyni tak trochu psychologicky. Když už jednou byla ochotná naštívit školku pro štěňata, nebude zas tak nepřístupná, třeba by se dala vyburcovat chválou, jak dobře si vedla, jak je pejsek hróóózně nadaný a jak by byla pyšná, kdyby měl základní výcvik...Takové povzbuzení dělá divy, tím spíš že třeba tchyně potřebuje novou životní náplň . Je jasné, že na vsi těžko budou navštěvovat sousedy kvůli společnosti psa.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:30
- Nahlásit
Kamca
Ten obrázek musíš mát někde na internetu
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:31
- Nahlásit
Anonymní
To není špatný nápad, možná bych to takhle mohla zkusit. Dík
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:32
- Nahlásit
Joker
No já ho mám na svých stránkách, ale nějak to nejde. Kam přesně na internet bych jej měla umístit, aby to fungovalo? Díky
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:33
- Nahlásit
Joker
No já ho mám na svých stránkách, ale nějak to nejde. Kam přesně na internet bych jej měla umístit, aby to fungovalo? Díky
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:36
- Nahlásit
Joker
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:37
- Nahlásit
Kamkoliv
Jenže ten odkaz jsi sem nedávala ze svých stránek, ale z disku
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:39
- Nahlásit
Joker:
no to až napodruhé, když mi nefungoval ten z internetu. Nějak to ještě zkusím
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:49 - Změnil/a: Kamca
- Nahlásit
[img]www.estranky.cz/users/beny/archiv/iobrazek/3200[/img]
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:52
- Nahlásit
no jo, pořád mi to nejde
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 14:26 - Změnil/a: Kamca
- Nahlásit
a co kdybych jej zkusila teda vzít na nějaký čas na "převýchovu" k nám (kdyby se tchýni nepodařilo přemluvit)? Myslíte, že by to k něčemu bylo?
|