Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / UTÍKÁNÍ POOOOOOMOCC!
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 7 Lis 2005 18:29
- Nahlásit

Podobné téma tu už je, ale fakt si nevím rady.Mám dvouletého křížence Tibetskýho teriéra a utíká takovým způsobem, že musí bý pořád zavřený.Když ho vemu ven a nechám za ním vléct vodítko, jakoby byl ten nej nej nej hodnější pejsek.Ale jakmile ho pustím z vodítka třeba i na zahradě letí pryč.Neslyší ani na své jméno,na hračky ani na pamlsky!Prosím jestli jste se s tím už někdy setkali, nebo jste to někde slyšeli tak mi poraďte.Moc děkuji

evina
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 20:50
- Nahlásit

Pes pravděpodobně pozná kdy na vodítku je a kdy není...v tom je asi ten problém.Delší vodítko by měl za sebou vléci,tak dlouhou dobu až už ho nebude vnímat(to může trvat i několik měsíců)To není skutečně nic,co by měl pejsek rád a co by ho zajímalo?Dostává za uposlechnutí dobroty nebo si pohrajete?A jak to řešíš když neposlechne?

Anonymní
# Zasláno: 7 Lis 2005 23:10
- Nahlásit

Asi se budeš muset vrátit na začátek /jako u štěnítka/ - nemáte spolu jasně daná pravidla. Vlastně tě vůbec nebere na vědomí - není tam vztah.

Nebo jde o naučenou věc - bez vodítka = nesmím reagovat ?
kolik mu je? je to pes nebo fena?
a co svazek klíčů hodit pod nohy... ve chvíli kdy není zase tak zaujatý čucháním a tak zavoláš a za 2-3 vteřiny hodíš /když nereaguje/ - ale raději jdi zpět na začátek a vytvoř si vztah a důvěru.A pak - Vem ho na vodítku na místa kde je to pro něj trochu stresující (město, tramvaj, vlak, pouť) a bez chlácholení ho zvolna proveď, ale buď mu oporou, když se chová klidně-odměň ho. Když panikaří-ignoruj ho - zblíží vás to....
XXLPES

Anonymní
# Zasláno: 8 Lis 2005 07:10
- Nahlásit

Rozhodně z Vašeho příspěvku je vidět, že pejsek není absolutně vychovaný, protože přivolání je základ každého dobře vyhcovanného psa.Chtělo by to více info, ale stejně, jak tady někdo psal, budete muset na začátek a všechno znovu, jako od štěňátka - půjde to hůře, ale chce trvat na svém a vytrvat.Rozhodně bych doporučila s pejdou navštěvovat cvičák, protože sama si s tím asi moc neporadíš.

Maja
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 12:58
- Nahlásit

Dobrý den,mám roční fenku labradorky,je velmi temperamentní,a ikdyž jí cvičíme výsledky jsou skoro nulové,po schodech se od nohy nehne,ale jakmile výjdeme ven,konec poslouchání.Viděla jsem doposud vcelku klidné labradory,ale ta naše je opravdu snad vyjímkou,díky svému temperamentu.Na cvičák jsme sní nechodili a byla to asi chyba,ale chci se zeptat,jestli se časem může trochu zklidnit sama,díky

Anonymní
# Zasláno: 8 Lis 2005 14:29
- Nahlásit

Labrador nevím proč dostal nálepku "klidný hodný pes", ale je to prostě blbost. Jde o lovecké plemeno s větším nárokem na pohyb! Vaše fena je ještě puberťák a potřebuje si užít dětství.
Upoutejte ji na vodítko už na schodech a pak ji v klidu a rychle doveďte na vodítku až tam kde může lítat /park, louka, zahrada/ nechte ji řádně vylítat a třeba ji házejte míček až bude už trochu unavená pa vyčuraná tak ji teprve zavolejta a cvičte...Váš vztah se upevní. zkuzte ten cvičák, nikdy není pozdě.

evina
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 14:40
- Nahlásit

Majo:jak se říká,nikdy není pozdě.Navíc roční fenečka je ještě mladá,tak bych to nevzdávala.Většina pejsků se tak po 2.letech trochu zklidní ale příliš bych na to nespoléhala.Pokud se pejsek naučí neposlechnout,tak mu to zůstane i ve stáří.Myslím,že pokud jsou výsledky ve výcviku nulové,tak to rozhodně není temperamentem.Také mám štěníka hyperaktivního.Cvičím s ním ale až po procházce kdy už je trochu vylítaný.

Anonymní
# Zasláno: 8 Lis 2005 15:16
- Nahlásit

je to pejsek a sou mu dva na nic nereaguje ale díky pokusím se podle vaših rad řídit.Psi zásadně nebiju zatahám ho za kůži nebo ho převalim na záda a dlouho ho tam tak držim.

Janka
# Zasláno: 8 Lis 2005 16:58
- Nahlásit

Ahojky Majo, zrovna jsi mi svým dotazem kápla do noty! Já mám labrouše, je mu něco přes rok a taky je to Ďábel!!! Na cvičák sice chodíme už rok, ale taky to přivolání v terénu není stoprocentní ... ale trénujem a trénujem a trénujem...pořád dokola a chválím a chválím a vždycky se snažím mít po ruce něco dobrého!!! Je fakt, že pokaždé, když přijde ho musíš pochválit - úplně přehnaně - jako blázen, i kdyny předtím provedl nevím co!!!! Opravdu to zabírá!!! Tak třeba můj čuník se často v něčem vyválí..a já jsem ho dřív třeba zavolala, pochválila, ale pak dotáhla k tomu místu a potrestala...až pak přestal po vyválení ke mně chodit, protože věděl, co bude..takže teď, i když se mi vrátí obalený jak "prase" mooooc ho pochválím a na to předtím musím zapomenout. Radí nám to i na cvičáku!!!! V žádném případě nesmí po přiběhnutí následovat něco špatnýho a nebo ihned připnutí na vodítko!!!! A tak zkrátka budujeme vzájemnou důvěruale jak se někde objeví něco zajímavého, nedej bože fenečka, tak neexistuju....Je to fuška, no...

evina
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 21:27
- Nahlásit

Janka:tak to znám...štěník se sice neválí ale baští hovínka.Takže nadšeně přilítne,ten fujtablík mu skapává s fousů a já mu do té smradlavé papuly ještě musím nacpat dobrotu.Chce to fakt silné sebeovládání

Janka
# Zasláno: 9 Lis 2005 07:35
- Nahlásit

Evina: to můžu jen potvrdit ! Ale zas je pravda, že co mám Fida, udělal jsem co se týká trpělivosti a držení nervů na uzdě velký pokrok! Docela dobrý trénink na případné děti, ne?!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 11:59
- Nahlásit

Všem, kdo mají temperamentní mladé labradory: buďte rádi! S takovým psem se mnohem lépe cvičí a pracuje, než s kliďasem. Takový pes je ze všeho nadšený, není žádný problém s motivací... Jakmile máte vztah a aspoň částečnou poslušnost, máte na čem stavět. Jinak kdo čeká, že se labradoří torpédo s věkem zklidní, tak vás můžu ujistit, že moc ne, ale já si na své feně právě povahu a temperament cením ze všeho nejvíc.

Maja
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 13:16
- Nahlásit

Tak jsem ráda,že aspon někdo má taky takového darebáka,já vím,lepší je mít temperamentního dáblíka,než kousacího,ale kolikrát si myslím,žesi ze mne dělá srandu.Když jí pustím a v okolí nikdo není je to paráda,ale jak někoho vidí,konec a nedej bože,když si chce pohrát se stejně starou labradorkou,ta už je naježená dříve,než ta naše k ní doběhne.Asi už ví proč.Přeji hezký den

Jandula
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 13:31
- Nahlásit

Ketrin
Mluvíš mi z duše, co bych já za to dala, kdyby Sára (GR) byla aspoň trošku temperamentní. Na první základní interní zkoušce na cvičáku mi dokonce soudce řekl, jestli náhodou není nemocná... Ne ona není nemocná, jen je flegma, a přes den a za světla se jí nechce dělat.
Teď jsem aspoň docílila toho, že je natěšená na žrádlo, takže motivaci děláme takhle... Ale předtím, prostě ze začátku nebylo nic, co by s ní pohlo... Takže jsem zmenšila porce jídla a nejednou psisko šlape jak hodinky.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 13:47
- Nahlásit

Jandula
No já to znám - mám starší flegmoušku a mladší dračici
Jsou to totální protiklady. Starší vůbec nechtěla cvičit, ani jako mladá. Ale je to hrozně hodná a milá fena.
A taky vím, po kom to má - traduje se historka, že její otec jednou na zkouškách při odložení s výstřelem usnul.

pigie
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 13:53
- Nahlásit

Ketrin
Nam dali odlozenie za plny pocet, dokonca by dali aj viac, lebo rozhodca mal dojem, ze si pri odlozeni aj pospal A tiez sa strielalo

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 13:56
- Nahlásit

pigie

Na loveckých zkouškách se hlavně předpokládá, že nepřipravený pes po střelbě půjde hledat domnělou zvěř. A povahově slabší pes zas půjde hledat svého pána (vůdce odejde, schová se a pak se střílí, čeká, střílí... a pes musí zůstat ležet v klidu.)

pigie
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 14:01
- Nahlásit

Ketrin
Tak my sme to samozrejme mali lahsie. Ale ako Hugo pozoroval spod privretych viecok hopkajuce stena par metrov od neho... On proste lezi a nerusit! Co sa tyka labradorov, tak ziadneho flegmosa ja osobne nepoznam. Vsetci su cvoci (bez urazky)

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 14:09
- Nahlásit

pigie
Jasně - to není žádná urážka - jsou to SKVĚLÍ cvoci!
A tu nálepku klidných hodných psů, jak tu někdo psal, mají asi proto, že jsou přizpůsobiví a lehce cvičitelní a tím pádem mnozí (včetně mé dračice) na veřejnosti předstírají vzorné klidné psy

pigie
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 14:20
- Nahlásit

Ketrin

Jandula
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 14:38
- Nahlásit

Ketrin
My máme taky odložení perfektní, Sáře se dokonce několikrát povedlo, že usnula a převrátila se na záda, takže chrněla a všechny čtyři packy ve vzduchu, všichni samozřejmě velký smích a dneska má přezdívku: protitutka...

Jandula
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 14:39
- Nahlásit

Jinak kamarádka má černýho labradora a o tom bych řekla, že je všechno jen ne klidnej: teda jestli za klidnost nepovažujete 3 hodiny házení míčku z kopce a pes neúnavně neustále běhá... To Sára to považuje za něco, k čemu lze několikrát doběhnout, sama si s tím pohrát (mě nepovažuje za vhodnou ke hrám tohoto druhu) a pak to zase nechat být....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 14:39
- Nahlásit

Jandula

Janka
# Zasláno: 9 Lis 2005 15:24
- Nahlásit

Ketrin:no já nevím, jestli labrouš je tak lehce cvičitelný... už s více lidma jsem se shodla (a je zajímavý, že tohle v žádné knížce nepíšou a že jsem jich už pár přečetla), že labrouš je super, učenlivý a snaživý jen když se mu chce, ale taky že jsou to pěkný paličáci. Tak třeba Fido má dny, kdy poslouchá jako nejlíp vycvičený pes na světě a za pochvalu a dobrůtku by udělal všechno; ale pak to nějak přeskočí a jsou dny, že by mi snad ani nikdo nevěřil, že ho cvičím...to se na něm pozná už ráno, jakou má náladu a jak se bude ten den chovat...a to pak moc nepomáhá aní kdovíjaká motivace...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2005 07:46
- Nahlásit

Janka
Tak tohle já tedy neznám, přestože mám doma dvě velmi temperamentní zvířata, tak jsou v každém okamžiku připraveni se zklidnit, soustředit a dělat, co se po nich chce. Jsou neustále dobře naložení, pozitivní, radostní, komunikující a ochotní spolupracovat. A všichni LR, co znám (ovšem s PP), jsou stejní.

Anonymní
# Zasláno: 27 Pro 2005 15:02
- Nahlásit

Janka
Ahoj Janko,
já mám labrouše 20 měsíců starýho a prožíváme nemlich to samé. Jednou jdeme na prochandu a je v pohodě a jindy je jak vyměněnej a nepřijde, kdybych se stavěla na hlavu. Paličák je to pěknej už od malička. Je ze 6 štěňat - samý segry.
Do výchovy mi totiž fušuje děda a pes v tom má guláš. takže asi budu muset domluvit nejdřív dědovi.Ája

Nicoletta a Nero
# Zasláno: 31 Pro 2005 13:16
- Nahlásit

Můj pes . . . . ne že by utíkal pořád , on jenom , když háraj feny .
Když ho pustim a někde je fena , okamžitě uteče .
Je to děsný , absolutně mě nevnímá a utíká .
Obvykle uteče do cizí zahrady a nemužu ho vytáhnout .
Ale když uteče péo nějáké stopě , nebo prostě jen tak , že si uteče , tak se vždycky do 3 hodin vrátí domů .

kejta
# Zasláno: 31 Pro 2005 16:01
- Nahlásit

To tě obdivuju,že ty tři hodiny vydržíš v klidu.Já bych hned jak bych je neměla minutu zburcovala všechny okolo a za ty tři hodiny bych byla asi šedivá.

evina
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2005 17:24
- Nahlásit

Můj pes . . . . ne že by utíkal pořád , on jenom , když háraj feny .No a feny v podstatě hárají celý rok,ne?Já osobně bych tohle psovi netrpěla a řešila bych to.Pes musí přijít i když se mu zrovna nechce,prostě musí vědět,že jinak přijde nějaký trest.Myslím,že v tomhle případě si pes dělá co chce!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání