| Autor |
Zpráva |
Roman
|
# Zasláno: 3 Lis 2005 20:52
- Nahlásit
Již měsíc vlastním 1-1,5 roku starého psíka Cane Corso,kterého někdo uvázal před útulkem a i když jsem mu věnoval celou dovolenou,abychom si na sebe zvykli.Psíka jsem dostal z traumatu,stresu z útulku,podvýživy...Při výcviku poslušnosti,kterou docela zvládá,se bez pomoci a zkušeností odborníků,nezbavíme útočení na pejsky,které potkáváme.Náš pes totiž bez varování,už na vyzuální kontakt útočí úplně na všechny psíky kolem sebe,bez rozdílů velikosti,stáří i pohlaví.Mám sice 20ti leté zkušenosti,ale pouze s německými ovčáky,budu velice vděčen za každou pomoc při zanedbané socializaci tohoto jinak moc milého psíka,děkuji.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 21:16
- Nahlásit
ňedávno se tu to samé řešilo - projděte si starší fóra....
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 23:46
- Nahlásit
Má asi špatné zkušenosti. Anebo jsi ho ještě z toho stresu úplně nedostal. Měsíc je možná málo. ¨Já bych asi zkusila být trpělivá a dala mu čas. Ale napadání bych mu netolerovala. Kamarád má CC. Získal ho prý od někoho, kdo ho asi týral. Prostě ho vysvobodil, prý byl podvyživený, vystresovaný... Ještě prý musel s nohou na operaci. Prostě "úžasný". Ale dneska je pes v pohodě, jsou mu tři roky. CC jsou trochu vláční na poslušnost. Ty co znám, jsou docela dominantní. Je víc než jisté, že budeš rád, když ho naučíš se snášet s fenami a se štěňaty. Asi nebude možné ho socializovat natolik, aby se snesl se psy ve stejném věku a stejné velikosti. Ale je to těžké radit na dálku. Rozhodně je to úplně něco jiného než NO. Budeš to mít těžké asi i na cvičáku. CC je veliký a tak asi nikdo nebude chtít aby mu porval psa. Ale zkus někoho najít kdo bude mít odvahu zkusit to a bude mít klidného psa nebo fenu. Prostě CC je doga a musí se na ně jinak. Ale až si na sebe zvyknete, určitě se to zlepší. Pokud máš 20 let zkušeností, poradíš si určitě, jen mu dej čas aby získal tvoji důvěru. To je můj názor. Možná s tím někteří nebudou souhlasit.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 08:42
- Nahlásit
Majda
já s tebou souhlasím, jenom musím říct, že znám i CC ve kterých není dominance co by se za nehet vešlo (i když - nejsou moji, úplně do nich nevidím), toho mého se to ale netýká
|
reinhard von norden
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 08:46
- Nahlásit
Vychytat si chvíli, kdy bude pejsek hoooodně utahanej třeba po výletu a zkusit jej klidněji seznámit s jiným klidným psem (nebo možná radši s dostatečně silnou, klidnou a velkou fenkou... pokud možno na volno (jestli to k tomu je), připojení vodítkem k pánovi zvyšuje agresivitu psa, cítí se silnější s vůdcem smečky za zády. Pokud hned nevylítne a nezačne vyvádět, tak hodně a mohutně chválit, dát pamlsek...
Ale u CC to asi bude fakt těžké, jestli má špatnou zkušenost, tak to bude práce na celý psí život...
|
Sendy
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 10:21
- Nahlásit
Zkus to prolistovat i tady, případně i tam nadnést problém.
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 22:06
- Nahlásit
Souhlasím s tím, že bez vodítka se pes chová úplně jinak než když je na vodítku a má pána za zadkem. To se víc předvádí a napadá. Třeba když bude sám bez vodítka a bude muset řešit situaci sám, bude to jiné. Ale nejdřív bych se snažila psa líp poznat. Zkoušet i jiné situace na volno, abych poznala co je v něm. Třeba se bojí, a agresivita ze strachu je podle mě skoro to nejhorší.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Lis 2005 10:32
- Nahlásit
Měsíc je opravdu málo na to,abys poznal,jestli je ten pes v pořádku!!!!
Sama mám psa z útulku a dobře to vím.Jenže já mám asi týraného pejska,ale vesměs je to o tom samém. Může být měsíce v pohodě a pak mu zase "rupne v kouli" a chová se bázlivě (sice ne ke mně,ale k okolí). Většinou platí,že pes z útulku si perfektně zvykne až za rok
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Lis 2005 10:34
- Nahlásit
Na jednu stranu souhlasím,že pes se bez vodítka chová jinak než s ním..........ale s agresivním psem je úplna blbost zkoušet,co udělá,když bude na volno. V takové chvíli bych vás nechtěla potkat.
nejdřív ho zvládni na vodítku, až pak na volno - to ti víc zaručí,že se nebude rvát.
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2005 11:02
- Nahlásit
To je samozřejmé, že to nejde zkoušet bez vodítka rovnou. Je třeba to promyslet. To že se pes chová bez vodítka jinak než na něm vychází ze zkušeností se psem od štěněte. Tady je samozřejmě úplně jiná situace. To jsou všechno jen úvahy. Nakonec by člověk asi neměl radit vůbec přes net v těhle situacích, když psa nezná. Základem je ale, a to tady bylo několikrát napsáno, že za měsíc psa nepoznáme, zvlášť když ho nemáme od malička.
|