Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Roční pejsek z útulku
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 1 Lis 2005 10:19
- Nahlásit

Dobrý den,
před měsícem nám zemřel pejsek, a tak jsme si pořídili nového - z útulku. Je jí asi tak rok a je to hodná a milá a klidná fenka. Napřed se doma počůrávala a pokakávala, zřejmě jak byla zvyklá z kotce. Je ale hodně učenlivá a po 14 dnech už se nic takového nestalo. Začíná poslouchat na sedni, čekej, ke mně. Neustálý problém jí ale dělá chození na vodítku (jakmile ji něco rozptýlí, je k neudržení - vlastně poslechne na zavolání, ale potom by stejně běžela za pejskem, kterého vidí), skákání na lidi (na jednu stranu je to milé, ale ne všem lidem se to takové zdá a taky až bude v zimě mokro, asi to nebude příjemné ani nám) - někde jsem četla, že se to dá odnaučit jen v útlém věku, jinak to pejskům zůstane napořád. A neustále nám doma něco trhá a kouše, dělá velké škody (obzvlášť když nejsme doma). Chtěla bych se zeptat, zda je to normální a máme ji jen okřiknout nebo proti tomu dělat ještě něco? Samotné okřikávání totiž moc nepomáhá. Pejska, kterého jsme měli předtím, jsme měli od tří let a byl vycvičený, takže jsme nic takového s ním nezažili a nevíme, jak se máme chovat teď. Děkuji moc za radu a přeji pěkný den!

Anonymní
# Zasláno: 1 Lis 2005 12:07
- Nahlásit

to je super, že jse dali domov pejsině z útulku
Měsíc je krátká doba na zvládnutí poslušnosti pro vás i pesu - přeci jen z útulku do bytu je to dost velký skok, určitě se to všechno poddá. Moje hafina taky skáče (ale jen na lidi, které zná), stačí ji důrazně okřiknout a nechá toho.
Pokud táhne na vodítku, dostane příkaz U NOHY a musí tak kus vzorně šlapat, stejně to řešíme,když se míjíme s jiným psem, jinak by se kamarádila a dělala skopičiny až do večera za každý splněný úkol následuje pochvala a malilinkatý úplatek (stříhané sušené střívko)
co se týká škod v bytě - dělá to většina psů, někdy je to opravdu o nervy, ale většina psů pochopí, že to musí vydržet a po nějakém (různě dlouhém čase) je to přejde a místo demolice chrní. Některý pes ničí víc, jiný méně. První pes nám rozdrápal 1 dveře a pak byl klid, druhý pes zničil 2 dveře a to totálně + koberec + závěs. Taky mě ta spoušť vždy vytočila do nepříčetna, ale trest nemá cenu, když pes není přistižen,tak jsem to ani nedělala. Teď už je cca půl roku klid, musím to zaťukat, ale koberec a opravu dveří plánujeme až na léto - člověk nikdy neví, co se chlupáčovi v mozkovně urodí

Kamca
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2005 12:36
- Nahlásit

to je fajn, že máte pejska z útulku! Taky jsem o tom původně uvažovala, ale protože manžel moc pejska původně nechtěl a dal se přemluvit jen např. na štěňátko boloňáčka, westíka nebo maltezáčka, tak jsme si nakonec pořídili westíka.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání