Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Agresivita vůči cizím psům!
Autor Zpráva
Míla
# Zasláno: 31 Říj 2005 20:16
- Nahlásit

Mám problém se psem rasy Cane Corso (kříženec brazilské fily s bojovým plemenem),kterého jsem si pořídil z útulku.Je mu asi 1rok.Neustále útočí na cizí psy a jemu uplně jedno jestli je to pes,fena,štěně....Rovnou na něj vyrazí k měření sil a nedbá nějakých mých pokynů.Je uplně v tranzu,jen vidí psa a snaží se mu ublížit.Dělá mi to vážné starosti a proto prosím o jakoukoli radu či názor jak tohoto psa napravit.Děkuji[b][/b]

Anonymní
# Zasláno: 31 Říj 2005 21:10
- Nahlásit

Ahoj,nase sousedka ma take bojove plemeno, musí ho mit porad na snure(navijeci, zatezove)pousti ho jen obcas v polich...
Rve se pry strasne...
Podle me je to asi zakodovane a tuto vlastnost mivaji hlavne psi a ne tolik feny.
Pokud to nepujde odstranit vychovou tak zrejme budete muset nosit kosik a byt uvazany.Ale psik je mlady, zkousi jakou ma silu..Snad to prejde.Drzim palce!Co to je za zvlastni rasu, to asi musi byt hodne velky psik, ze????

Anonymní
# Zasláno: 31 Říj 2005 21:12
- Nahlásit

Ahoj,nase sousedka ma take bojove plemeno, musí ho mit porad na snure(navijeci, zatezove)pousti ho jen obcas v polich...
Rve se pry strasne...
Podle me je to asi zakodovane a tuto vlastnost mivaji hlavne psi a ne tolik feny.
Pokud to nepujde odstranit vychovou tak zrejme budete muset nosit kosik a byt uvazany.Ale psik je mlady, zkousi jakou ma silu..Snad to prejde.Drzim palce!Co to je za zvlastni rasu, to asi musi byt hodne velky psik, ze????

birma
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2005 21:12
- Nahlásit

Nějak jsem nepochopila, co máte za psa - cane corso, nebo křížence brazilské fily?
Nepíšete jak dlouho toho psa máte, jaký máte vztah, jak poslouchá, když v okolí psi nejsou....
Já bych asi zkusila napřed učit poslušnost mezi psy na vodítku (ale to na toho psa musíte fyzicky mít a musí to být pro něj věci, které jinak bez problémů zvládá) a pak až řešila co dál

Anonymní
# Zasláno: 1 Lis 2005 10:22
- Nahlásit

Dobrý den,
pokud budete vudce a pes vás bude poslouchat ,nevidím duvod proč by měl pes utočit na jiné psi,prostě Vas poslechne.

moll
# Zasláno: 1 Lis 2005 11:22
- Nahlásit

cane corso nebo kříženec fily - je to jedno, pokud ho máte z útulku a krátkou dobu, zaměřte se nejprve na navázání pevného kontaktu pán-pes, který je u těchto plemen velmi,velmi důležitý. ale ne tvrdě, jen důsledně, pes musí pochopit, že to s ním myslíte dobře. Až toto bude, pak teprve budujte další nadstavbu - chování psa mezi jinými lidmi a možná i psy. Ale taky se může stát, že pes bude ve společnosti pořád více či méně agresivní - vychází to prostě z jeho původního určení ochránce usedlostí. a ještě malá poznámka - bojová plemena prostě NEJSOU.

birma
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2005 11:34
- Nahlásit

moll
Cane corso má dost jinou povahu než fila, takže tak jedno to zase neni

Evik
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2005 15:07
- Nahlásit

já se přikláním k moll, že pojem "bojové plemeno" je hnus a neměl by se používat.....
Já mám taky psa z útulku, který je vůči většině cizích psů agresivní a snažil by se napadnout, kdybych u toho nebyla já nebo přítel.....(jen tak pro "zajímavost" je to kříženec howavarta s chodským psem - takže nic podobného pitům apod....čímž chci naznačit, že pes se chová tak, jak mu to umožnili lidé....všechno je o lidech).
Toho psa máme 5 měsíců a když jsme si ho brali útočil na všechno (včetně lidí). Dnes už poslušnost na vodítku zvládá podstatně lépe - lidé mu už nevadí, psi ano, ale stačí hodně důrazné FUJ a cuk vodítkem a zvládneme přejít kolem cizího psa bez vrčení a snahy napadnout. Všechno jde, když se chce....někdy nestačí jen chtít, ale je třeba i odborné pomoci, pokud si majitel psa neví rady.....každopádně to ale nechce vzdávat.

Mílo, Vy píšete, že je pes "jak v transu", když vidí jiného....Tak se ten náš choval taky a nám v tomto ohledu pomohl řetízkový obojek (ne na krku, ale schovaný v kapse) Pokud pes nevnímal povel "FUJ" (když se chystal napadnout druhého), byl po něm řetízák hozen a zařván znova povel "FUJ" - účinek bylo přesměrování pozornosti psa na nás a další hození řetízku bezprostředně poté už neriskoval.....Nyní pokud nezabere ani na FUJ a razantní trhnutí vodítkem, stačí řetízkem už jen v kapse zařinčet a pes jde k noze....

Míla
# Zasláno: 1 Lis 2005 20:12
- Nahlásit

Je to Cane Corso (vypadá to jako větší stafordšírský teriér),psa mám z útulku 1 měsíc.Se mnou i s příslušníky rodiny,ale ani s jinými lidmi nemá žádný problém.Hned jde a s každým se mazlí,k lidem je mírumilovný.Akorát mě právě zaráží ta jeho agresivita ke psům..

birma
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2005 20:19
- Nahlásit

Míla
No to nevim - caníka mám a jako větší AST teda nevypadá.
Pokud jste si o CC něco přečetl, tak jste se mohl dozvědět, že ve vztahu k ostatním psům mohou být dominantnější a proto je nutná raná socializace. Protože máte pejska z útulku dá se předpokládat, že předchozí majitel byl nezodpovědný a tudíž tato socializace na psy neproběhla. Já bych to řešila snahou o perfektní poslušnost v každé situaci - tzn. že když řeknu, že se prát nesmí tak nesmí a přes to nejede vlak.
Máte ho teprve chvíli, takže zatím bych se snažila o co největší fixaci na svou osobu a postupně přidávala poslušnost.
Fórum o CC je na stránkách http://www.mujpes.cz - tam se můžete dozvědět spoustu zajímavých informací.
Jinak můžu říct, že nechápu, proč vás na tento problém provozovatelé útulku neupozornili (určitě to měli udělat)

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání