| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 31 Říj 2005 05:02
- Nahlásit
Bojácný pes?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 31 Říj 2005 05:17
- Nahlásit
Jak poznám, že můj pes je bojácný? Asi je to divná otázka, ale o mém 8 měsíčním pesovi už několik lidí řeklo: " jééé, on se bojí, on je bojácný" když si ho totiž chtěli pohladit, tak od nich odběhl a nechtěl se nechat chytit. Má 4 kg a je dost temperamentní. Velkých psů se nebojí, vysavače ani jiných věcí také ne. Jen by mě zajímal Váš názor.Myslím, že je dobře, že se ke každému hned "nehrne".Jak se tedy pozná bojácný pes?
|
Artemis
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2005 07:56
- Nahlásit
Anonymní
Myslím, že je dobře, že se ke každému hned "nehrne"...
Není třeba, aby se pes ke každému hned hrnul, ale pokud sám chci, aby snesl kontakt s nějakým člověkem, se kterým si přátelsky povídám, měl by to suverénně ustát. V opačném případě bych to viděl jako drobnou závadu a kdyby vyloženě zdrhnul, začal bych se přímo zabývat socializací na člověka. Je několik stupňů odmítání kontaktu psa s lidmi: nedůvěra, opatrnost (potřebné u služebních plemen), potom plachost a bázlivost, což je problémem především se socializací.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2005 08:07
- Nahlásit
Artemis
Já mám u svojí fenky podobnej problém, i když teď už je to mnohem lepší... Příjde k člověku, a třeba se i knoukne, jestli má něco dobrýho , ale když ji chce člověk pohladit, tak před tou rukou uhne...
Tohle ale dělá jen pokud je na volno. Když je na vodítku nebo ji posadím (položím), tak se potom v pohodě pohladit nechá.... Je to daný tím, že na vodítku cítí, že jsem u ní?
Chová se tak hlavně u lidí, který nikdy v životě neviděla, když se s něma potom seznámí a vidí je třeba po druhé, po třetí, tak je už v pohodě nebo je rovnou vítá. Stejně jako jsou lidi, od kterých snese pohlazení hned "napoprvé" - to jsou hlavně děti, ale i někteří dospělí...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 31 Říj 2005 08:43
- Nahlásit
Artemis
Je to náš první pes,tak je možné, že jsme něco zanedbali, ale...
Od tří měsíců s ním chodíme na cvičák, s velkými psy si hraje, na jejich páníčky skáče - čeká jestli mu nedají něco dobrého, ale "odchytit" se od nich jen tak nenechá, jen když mu něco dají, nebo když ho posadíme. Říkali jsme si, že to bude tím, že je hodně temperamentní. V cizím prostředí se také nebojí a hned vše prozkoumává. A když k nám domů přijde návštěva, tak jí hopsne do klína a klidně usne ikdyž jí před tím nikdy neviděl. Jen venku na lidi max. skočí, ale na hlazení nemá náladu a peláší pryč, tak nevím...
A jak se tedy pejsek "odnaučí" bojácnosti?
Anonymní - Pavel
|