Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Štěkání při čekání...
Autor Zpráva
Azoráček
# Zasláno: 27 Říj 2005 12:55
- Nahlásit

Ahoj, potřebovala bych poradit. Týká se to štěkání při čekání, resp. když pejsu někde uvážu. Letos jsme byli poprvé spolu na táboře , bylo to prvních pár dnu kdy jsme spolu byli 24hod hodin, páč mám psa u babičky.
A problém nastal když sem potřebovala jít např. na WC, do kuchynky, kam psi nesměli ( stejně tam pak teda ale chodili:tongue, do sprchy atd.,protože pejsu sem uvazala, ale začal dost řvát, štěkal, a lidi tam to dost štvalo ( hlavně nějaký poblázněný místní lidi, co tam byly:mad
Takže to dopadlo tak že chuvou se mi na tu chvilku dycky stala kamarádka. Pak už mi ale bylo blbý ji obtěžovat tak chodil pes všude se mnou ( kromě sprchy). Bylo to dost složitý, protože extra neposlouchá a já ho musela mít stále aspon na krátkém vodítku. To štěkání fakt bylo hrozné, zvlášt když má dos tpronikavý hlas.
Když ho přivážu na zahradě, třeba když jdu domu pro něco atak, tak bud řve, ale za chvíli přestane, nebo je uplne ticho. Když jdu třeba do trafiky, kde na něj stále vidím, a on je přivázanej u mini zábradlí, tak je v klidu a čeká. Nevím čím se to ovlivní kdy štěká a kdy ne.
Ted to tak ještě nespěchá, pejsu nikde nenechávám, protože s ním 24 hod denně nejsem, ale stejně bych už to chtěla začít pomalu nacvučovat, aby čekal potichu. Trošku se to vlastně přiblíží tomu jako kdyby byl doma a tam sám řval. Je to prakticky podobný případ.
Co byste mi radili jak to naučit? Mám na něj kdž začne štěkat vyběhnout a sprdnout ho, ale to se mi moc nechce, zbvlášt k tomu že si nechci nabořit vztah, který tak pracně se snažím budovat, protože sme měli jisté problémy ve vztahu ( neduvěra atd) a jistě pár lidí z vás ví jak se rychle sesype vše na čm třeba měsíc pracujete...
Předem moc dím za rady

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 13:05
- Nahlásit

Azoráček
Já bych to učila stejně, jako se malý štěnda učí zustavat samy doma.... Takže když neštěká, tak se vrátit a pochválit ho, když štěká, tak to ignorovat a počkat, až přestane štěkat... Aby si nezvykl, že tě tím štěkáním přivolá...

Azoráček
# Zasláno: 27 Říj 2005 13:07
- Nahlásit

Eimy o tomhle zpusobu vím, ale když štěká vytrvaleNavíc na tom táboře jsem čekat nemohla, tam jsem ho teda ignorovala a snažila se rychle udělat to co potřebuju abych mohla k němuA stejně po celou dobu štěkal........

P.s.: Pro ostatní - Eimy ty to víš - Azorkovi je 6 let

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 13:46
- Nahlásit

Azoráček
Tak to zkus trénovat teď, napřed na zahradě a když bude pokaždé zticha, tak i tam, kde to nezná... Hlavně to bude chtít trpělivost...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání