Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / pes který utíká
Autor Zpráva
lapinka
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:02
- Nahlásit

Přeju krásné podzimní ráno,nevím jestli se to tady už náhodou neřešilo,když tak mě vykažte,či odkažte... A když ne prosím poraďte.Mám 1,5létého křížence husky a labradora.Zvládá základní poslušnost.Bydlíme u lesa a srny si zvykly chodit až k nám na dvorek.Nemáme oplocený pozemek.A jistě tušíte na co se chci zeptat.Ten náš puberťák je strašně rád prohání.Na povely nereaguje.Vrácívá se sám asi tak do hodiny,ale za poslední týden se mu už podařilo utéct na 6-8hodin!Dá se to nějak odnaučit?

Pupy
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:10
- Nahlásit

no mylsim že tu něco podobného bylo tak zkus hledat

Sali
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:28
- Nahlásit

lapinka
ve vašich podmínkách a při vaší musím říct kynologické praxi nedá.Řešení je kotec,ten je levnější než bezpečně oplotit celý pozemek.Mimo kotec vodítko,volný pohyb na ohrazeném prostoru,kde si provedení povelu můžete vynutit.
V životě bych si nelajsla nechat u lesa neoplovcený prostor u domu,kde chci aby se pohybovali psi.
Pokud to necháte běžet s tím,že se to nějak vyřeší nebo odnaučí,vyřeší to za vás myslivec nebo nejbližší silnice.
Mám doma ruskou dobrmanku,která je z vlasti naučená si lovit,u lesa jí ze samonavíječky nesundám,i když celý zbytek smečky chodí navolno....čuba má poslušnost placovou i funkční jak víno,kromě tohoto jedinýho-jak uvidí nebo vytuší pohyb zvěře,odpíchne.Přivolat se do pár minut dala,když jsem to poprvé zjistila,ale to taky bylo naposled,co mi vyrazila....

lapinka
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:39
- Nahlásit

Nejde o to lajsnout nebo nelajsnout,bydlíme kde bydlíme a máme psa.Jde o to,že když zmerčí srnu(nic jiného ho do transu nepřivádí)tak neslyší na povel.Když se rozběhne za kočkou dá se odvolat...ale ty srny ho lákají,hlavně si myslím,že ho to za chvíli přestane bavit a pak už slídí jen tak...

handula
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:45
- Nahlásit

moje babička taky bydlela u lesa, kolem neoplocený pozemek, 80% psů zastřeleno myslivci, spotřeba psů veliká....

Ghianika
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:50
- Nahlásit

lapinka
no já myslím že o to zrovna jde...pokud jednou nechceš na psa čekat marně. Jestli si na tohle bude zvykat což vypadá že se mu to moc líbí tak nezbývá nic jiného než co psala Sali. A postupně ho na tom dlouhým vodítku usměrňovat a vysvětlit mu, že prostě za srnama nepůjde.

handula
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:50
- Nahlásit

lapinka

jedině plot je řešení. je to prostě psí pud, může být sebevychovanější, tohle ho prostě neodnaučíte. Finito.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:52
- Nahlásit

Sali
handula
souhlas... navíc ta kombinace LR x hasky je taky nepříznivá... jden lovec, druhý běhavej nezávislák....

lapinka
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:53
- Nahlásit

díky,jdu shánět delší vodítko...

Sali
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:56
- Nahlásit

lapinka
to je jasná diagnosa.Všeho.

haha
# Zasláno: 27 Říj 2005 10:57
- Nahlásit

moji příbuzní měli taky velikou spotřebu psů v baráku bez plotu, všichni dříve nepo později skončili placatý na nedaleký silnici

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání