| Autor |
Zpráva |
Jitule
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2005 08:14
- Nahlásit
Můj 7m.retriever nám neustále likviduje všechny kytky na zahradě, ty, co přežily jeho počáteční nájezd na zahradu vcelku přežívají, ale problém je v tom, že nesnese žádnou novou kytku,keř, trávu prostě nic. Okamžitě to vytáhne ze země a roztrhá. Říkáme mu fuj,nesmíš,dostal za to, ale nic nepomáhá,stejně si počká až nebude nikdo v dosahu a likviduje v pohodě dál.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2005 08:24
- Nahlásit
třeba prostě namá jen rád kytičky. Jediné řešení je dávat kytkly tam kam pejsek nemuže a nebo je něčím chránit(dát přez záhonek nějaký malý plutek, štěrk...)
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2005 08:56
- Nahlásit
Tento problém u nás stále přetrvává také a to budou už první čubině 2 roky. Zasázet kytky jsem si zatím netroufla, ale kolem stromků jsme museli udělat ohrádky z karysítě (nebo jak se to píše). A u nás to nejsou jen stromky, ale i klacky ze ktetých jsou pak měnší klacíčky a taktéž cihly a šutry roztahané po celé zahradě
|
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:15
- Nahlásit
naše fenka nám kompletně zlikvidovala zahradu, všechny keře okousané až ke kořenům, některé vyrvala i s kořeny, o kytkách ani nehovořím, nepomohlo oplocení (naopak ji to ještě víc přitahovalo), zákazy...
+pročůraný trávník (systematicky postupovala z jedné strany, až byl celý rezavý)
teď je jí rok a půl a naše zahrada se vzpamatovává, takže je dost dobře možné, že to samo odezní až dospěje,
good luck!!!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:28
- Nahlásit
Okrasná zahrada a vlastnictví psa se prostě do velké míry vylučují. Kdo chceš mít trávník vzhledu golfového hřiště, psa si nepořizuj
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:30
- Nahlásit
Ketrin
:up rotože pak ten prostor určený pro pobyt psů vypadá jako bojiště první světové křížený s měsíční krajinou a ochucený slepičím výběhem.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:31
- Nahlásit
Jitule
Nebo si zahradu odděl plotem na tzv. zdevastovanou a okrasnou. Na zdevastované si bude vegetit pejsan a na okrasné kytičky, keříčky, jezírko apod.
|
Jitule
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:34
- Nahlásit
Že máme trávník rezavý a občas nějakou tu jámu - to se dá tolerovat, přece jenom mu něco povolit musíme - takže to už neřeším, ale ty rostliny mě hodně vadí.Nepomůžou zábrany, všechny záhony máme udělané z kamenů jako kaskády a ke každé nové kytce se snažíme dát ze všech stran kameny,aby jí nemohl vytáhnout,nepomáhá ani když má keř ostny. No a pro Meggi, neboj, kameny a vše okolo taháme taky.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:35
- Nahlásit
Ts, ts, ja fakt uvazujem, ze mam divneho psa. Nikdy sme ho to neucili, vzdy pouzival iba chodniky v uzitkovej casti zahrady a nikdy nevosiel na hriadku s kvetmi Akurat zhodil kvetinac z balkona, ked si lahol. To bola jedina jeho znicena kvetina. Odvtedy kvety popresuvavame, ked prideme a je to v pohode
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:41
- Nahlásit
Jitule
prosímtě výběh pro psa a zahrada izolovaně.....fakt to nejde.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:46
- Nahlásit
Sali
My máme naštěstí hoooodně velký pozemek a tak při určitých úhlech pohledu vypadá skoro normálně, ač ho psi mají celý k dispozici - škody se v prostoru rozptýlí taky je výhoda, že občas přijedou na víkend velcí synové, kteří se chopí koleček a lopat a zavezou krátery Ngorongoro hlínou, aby se dalo posekat...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Říj 2005 10:01
- Nahlásit
o okrasné zahradě nemůže být řeč, že pes dá zahradě zabrat s tím jsme počítali, ale totální likvidaci jsme nečekali.
Zahradu máme malinkou, takže omezení přístupu bylo nereálné.
Jiná štěňata, když je necháte samotné, "brečí", ale naše fenka se od zabouchnutých dveří okamžitě vrhla na to, co před námi nesměla dělat
Naštěstí ji to už přešlo a můžeme znova zasadit některé keře, podél plotu (plot je zděný, uvnitř bloku domů, takže neobíhá), dokonce i ten trávník zazelenal, vybrala si místečko pod keřem (což je úžasný, protože to není tak vidět.
Když jsme byli s ní na zahradě, dávali jsme najevo nelibost při nežádoucí činnosti, ale pokud jsme nebili doma, měla na zahradu volný přístup. Takže i když jsme ji to nijak zvlášť neučili, samo to odeznělo.
Tudíž naděje je vždycky
|
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Říj 2005 10:02
- Nahlásit
fujfuj nebyli
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2005 10:14
- Nahlásit
Anonymní
tak u nás proběhla likvidace totální,zahrádka má 12x5 metrů.....přežily stromy a keře angreštu u plotu.
|
haha
|
# Zasláno: 27 Říj 2005 10:52
- Nahlásit
naši psi zahradu nelikvidujou ,asi mám štěstí, jednou jsme na zahradě něco dělali a Briťák najednou přišel a táhl si ukousnutej celej stromek, byla to mladá švestka ,no a můj muž to viděl tak ho s tim stromkem párkrát přetáh a už si to nikdy nedovolil,ale jinak nedělaj nic velký dokonce nelezou ani do záhonů ,párkát jsem na ně zařvala a bylo malej je horší ,chodí čůrat na petržel ale jenom když myslí že ho nevidíme,
|
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Říj 2005 10:57
- Nahlásit
Sali
to jsme na tom podobně, až budu doma, vyhrabu někde fotku
|
monika
|
# Zasláno: 27 Říj 2005 12:03
- Nahlásit
nám naše dogina taky systematicky likvidovala zahradu, ale teď to dělá jen když chce na sebe upozornit.jen mě štve, že ze zahrady nemám šanci nic sklidit.Všechno to stihne dřív - jahody, rybíz, angrešt, třešně atd.nezastaví ji nic.
|
Jitule
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2005 12:21
- Nahlásit
Bohužel máme malou zahrádku,která nejde rozdělit na okrasnou a výběh pro psa.Taky bych mu z toho malého prostoru nechtěla ještě ubírat. On určitě ví, že se to nesmí, protože ho neustále okřikujeme, ale stejně to prostě zlikviduje jen se otočíme. Jediné v co můžu doufat je, že ho to až bude velkej přejde. Počítám, že občas něco zničí,ale mu zase nechci ustupovat v tom,že naše zahrada bude jak měsíční krajina. Jinak díky za rady.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2005 12:40
- Nahlásit
Jitule
: držím palce v osvětě.
Postarší usedlý pes neničí,to je fakt.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2005 14:20
- Nahlásit
Ahoj i usedlý pes dokáže niči, pokaždé když jsme odjeli a nevzali jsme ho ssebou tak něco proved, za trest, jednou nám vyhrabal celí skleník, sežral všechny okurka a ještě se tam vykakal, taky nám jednou vyhrabal všechny jahody, mámě roztrhal peřiny a sundal prádlo ze šńůry a to byl již 4letý. Neproved to vše najednou jen když zůstal doma sám. Byly jsme nuceni pořídit kotec
|
Jadviga
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 12:47
- Nahlásit
Vidím, že v diskusi je více pesimismu než optimismu, tak přidám jeden optimistický. Miluji svou okrasnou zahradu stejně jako svého pesana. Nyní mám 8měs. zl. retrívra, ale předtím jsem měla bígla, kterého jsme neustálým napomínáním naučili chodit po zahradě jen po trávníku, chodníčcích...Chtěl ničit jen jako štěně a vždy se hnal na místo, kde jsme zrovna něco zasadili nebo pleli, okopávali. Byl zvědavý. Nakonec si dal říct, ale fakt stále jsme ho okřikovali, když se objevil kde neměl. Pochopil. Dnes se takto snažím vychovat i retrívra. Myslím, že už mám výsledky.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 12:57
- Nahlásit
Jadviga
Někteří sourozenci mého psa jsou také uvědomělí, chodí jen po chodníčcích, nežerou růže...atd. Můj pes ne. A jiní jeho sourozenci také ne. Např.jedna majitelka mi do telefonu říkala, že se u nich ve městě říká, že dříve měli krásnou zahradu a teď mají krásné psy.
Ti moji prostě asi tuší, že já je miluji mnohem víc než zahradu
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 13:58
- Nahlásit
Ketrin
a ty bys chtěla mít takového psa, co celý den unyle kráčí po chodníčku po zahradě a bojí se čuchnout ke kytce ?
Naši psi devastují zahradu jen tím, že po ní běhají a hrají si, je jich hodně a jsou velcí a temperamentní, ale přeci jim to nebudu zakazovat, jsem ráda, že jsou temperamentní a řáděj
tak prostě nemáme zahradu, ale máme spokojený, vyřáděný psy....
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 14:06
- Nahlásit
Taky souhlasím s tím, že kdo chce psa mít, nesmí tolik dlít na krásnu (tedy místa kde pes žije)
Jinak je to asi pes od psa. Náš stařík asi do svých 10let naprosto nerespektoval chodníčky, klidně lezl záhonem, skákal přes ně, ale zato nikdy nelikvidoval kytky, ani nehrabal díry.....Naproti tomu mlaďoch od malička sám od sebe chodí po cestičkách, do záhonu nešlápne, ale zato hrabal v trávníku nory, ze záhonů (kam strčil vždy jen hlavu) vyhazoval kytky, nebo je rovnou na místě sežral, zvrhával květníky apod.......Metodou důslednosti a soustavného sledování (bydlí s námi babička) jsme ho to odnaučili a přestal to dělat, když mu bylo asi 8 měsíců. Dělali jsme to následně: Pejsa, pokud byl někdo z rodiny přítomen na zahradě si žádnou z výše uvedených činností nedovolil, neboť již dříve dostal vícekrát vyhubováno a vykrákáno za kůži.....Takže se o to snažil, když byli všici zalezlí v domě......Ovšem netušil, že vždy někdo (většinou babička) potají sleduje z okna, a jakmile se o něco pokusil, letěl po něm z okna "váleček na nudle" či jiný předmět a důrazné "fůůůůůj". Taky jsme stříkaly vodou apod....Každopádně to zabíralo, takže teď už to pesan nedělá a babička zas může mít na záhonu kytičky).
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 14:32
- Nahlásit
Ebony
Jasně že nechtěla!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 21:49
- Nahlásit
Náš pes, také zl. retrívr, měl v mládí na zeleň na zahradě dost jasný názor - prostě tam nepatří! Vše co jsme zasadili velmi rychle odstranil a to jsme mohli vyrábět jakkoli důmyslné systémy plůtků, nakonec je vždy udolal i za cenu rozbodané hlavy od pletiva. Nepomohlo žádné napomínání ani nic jiného. Nakonec z toho ale vyrostl, teď je mu 5,5 roku a my už máme zase pěkně osázenou zahradu. Akorát pár míst, kde rád hrabe necháváme volné. My respektujem jeho místa na hrabání, on naše na kytky
|
Jadviga
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2005 08:30
- Nahlásit
Ebony
Kdybys byla zahradníkem, určitě bys nechtěla devastátory na zahradě. Ale nejsi, proto ti na vzhledu zahrady nezáleží, a jsi spokojená, že tví psi jsou spokojení. Představ si , že někdo může mít záliby hned dvě: psa i zahradničení.
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2005 08:38
- Nahlásit
Jitule
v eobchodě - pro zvířátka mají přípravek, který má údajně odpuzovat hafy od rostlinek a podobně - venkovní, vnitřních mají taky spoustu, stačí nasříkat, akorát tam nepíšou, co to udělá s těma kytkama a stromečkama . Chystám se ho koupit, ale teď na zimu asi ne. Stojí jen něco přes 100Kč, tak i kdyby to nefungovalo, tak to není zas taková ztráta penízek
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2005 09:11
- Nahlásit
Jadviga
no ono se na dvou židlích špatně sedí, a já nemám psy na ozdobu, ale na práci, tím pádem po nich nemůžu chtít, aby byli umírnění beránci a okřikovat je celý den, nebo po nich něco házet.....každý to má jinak
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2005 10:22
- Nahlásit
Jadviga
Představ si , že někdo může mít záliby hned dvě: psa i zahradničení.
pokud sportrovní kynolog má ještě zahradnickou zálibu,má prostě dva oddíly na svém pozemku-jednak okrasnou zahradu a jednak výběh pro psy.I prostor kolem psích kotců může být pěkně ozdobený skalkami a rostlinami v ozdobných květináčích,co nejdou uchcat k smrti........někde najdu pár fotek,co mě silně inspirovaly.....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2005 10:30
- Nahlásit
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2005 10:31
- Nahlásit
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2005 10:32
- Nahlásit
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Lis 2005 11:59
- Nahlásit
Ale to tam ty hafy nemají puštěný celý den ne???
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2005 12:21
- Nahlásit
Anonymní
ne,nemají,vzadu jak jsou ty stromy mají veliký písčitý výběh,a po vypuštění z kotců jsou ty malé skupinky dobrmanů co se spolu venčí směřované rovnou do toho výběhu.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2005 14:30
- Nahlásit
Sali
a trávník mají betonovej to se mi líbí
mimochodem, ty bys měla čas, při tom množství psů co máš (a já), se o to starat? Já bych si tedy musela najmou zahradníka
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2005 15:11
- Nahlásit
já nemám fotky ale máme taky zahradu pěknou. je rozdělěná, když jsme dome tak jsou psy puštěný fšude a když odjedem nebo na noc jsou jen na té své půlce. Kotce mám letos nové ale taky chci kolem kytky. Až to bude hotové tak vám to pošlu
|
Mišák
|
# Zasláno: 8 Lis 2005 19:05
- Nahlásit
Ahoj, my máme doma dvě čuby NO, jedné jsou tři roky, když byla malá likvidovala úplně vše včetně kořenů, asi v roce to samo odeznělo. Druhá čuba bude mít v lednu rok, když byla malá, také likvidovala, ale mnohem méně a kratší dobu než první. Ta starší to teď začala zase dělat, tak ji musíme na noc zavírat do kotce. Čím to je nikdo neví, že začala znovu
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2005 20:00
- Nahlásit
Ebony
no tam v rodině Prosperiových je zahradice paní domu...ona se stará vůbec tak nějak o všechno...taky už je z ní udřená troska.
|