| Autor |
Zpráva |
nels
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 21:20
- Nahlásit
ahoj, nemate někdo nějakou radu jak nejlíp zvládnout první cestu autobusem nebo metrem? mam pulrocniho pejska a nemám moc možnost zajistit aby v tom autobuse bylo málo lidí,tak bych chtěla vědět jaký s tím máte zkušenosti,jestli tam ten váš moc jančil nebo to bylo v pohodě
děkuji moc
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 21:27
- Nahlásit
nels
Můj pejsek byl myslím v pohodě. Problém nastal až v metru u eskalátorů. Doporučuju počkat, až lidi odejdou a pak se do toho pustit. Můj drahoušek tam nejdřív nerozhodně postával, pak vykročil, já taky, jenže on se zasekl těsně před. Já už byla na schodech, takže jsem ho tam vlastně dotáhla na vodítku. Podruhé už jsem si dala větší pozor a pes se taky sám odhodlal a zvládli jsme to. Pak ještě párkrát váhal, ale teď už chodí naprosto v pohodě.
|
nels
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 21:34
- Nahlásit
Mel
no já právě doufám, že se k tomu metru aspoň dostanem,aby vůbec nastoupil do autobusu.on je strašnej paličák a když cítí,že od něho chci něco nového a tvářím se u toho,že se mu to uuurčitě bude líbit,tak si asi řekne,že je to nějaká bouda a radši to teda zkoušet nebude
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 21:40
- Nahlásit
nels
Vem si pamlsky a kdyžtak ho na ně zkus nalákat. Já mám děsně zvědavýho psa, takže se prostě chtěl sám podívat, co tam vevnitř je.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 21:47
- Nahlásit
Já psa napřed na eskalátory nosila, když už jsem ho unést nemohla jemu se tam nechtělo, tak jsem nevěděla jak dál. Tak jsme stáli a čekali naad eskalátorama až pude někdo natolik sympatickej abych ho poprosila o přenesení mýho 25kilovýho broučka na eskalátory. Psa to po chvíli přestalo bavit a sám tam suveréně nakráčel
|
evina
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 21:51
- Nahlásit
Já osobně mám z eskalátorů panickou hrůzu,tak volím schody pevné nebo výtah.Můj tatík byl jednou přímým svědkem toho,jak se tam irskému setrovi dostala noha.A nic pěkného to nebylo... Stačí totiž když se tam pejskovi dostanou chlupy.
|
haha
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 21:52
- Nahlásit
já jsem vzala jednoho ze psů do prahy ,prvně v životě viděl eskalátor nastoupil v pohodě jako kdyby jezdil denně ale bála jsem se při vystupování aby mu to nevzalo packy tak jsem ho přehodila ale jinak byl úplně v klidu.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 21:53
- Nahlásit
Zkus nejdřív na stojící eskalátory. Skoro vždycky je potkáš někde na přestupní stanici. A až je bude zvládat bez problémů, tak pak na jezdící
|
andy
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 22:10
- Nahlásit
Já mám zkušenost, že do tramvaje,autobusu i metra nastoupí v pohodě. Jen eskalátory dělají ze začátku neplechu. Já to dělám tak, že v podchodě, kde jsou většinou jen krátké schody si stoupnu na začátek,ale nenastupuju. To opakuju několikrát a potom pomalu nastoupím a pejsama vtáhnu na schody. Výstup je vždy v pohodě - stačí říct hop. Hlavně hodně chválit a odměňovat a dej si pozor,aby se ti pejsan nevyvlékl z obojku. Pokud to není štěně, tak nosím v kapse stahovák a ten nasazuju jen když cvičíme na eskalátorech.
Zatím jsem to naučila všechny psi,co jsem měla. A bylo jich šest - mám na předvýchovu budoucí vodicí psi a jedna z věcí, kterou potřebujou zvládat je i MHD.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 22:14
- Nahlásit
Ja som s nastupovanim do autobusu problem nemala, pes tam vysiel sam zo zvedavosti (mozes si vziat starsieho psika, ktory nastupuje bez problemov, mlady za nim polezee ). Rad sa vozi a bol pokojny, len chcel vystupovat na kazdej zastavke, ale to sme si rychlo vysvetlili. Ani do kabinkovej lanovky, za pochodu sme nemali problem nastupit, z coho som mala panicku hrozu. Pes proste akoby vedel, kam ideme. Suverenne pockal, az sa vere otvoria, vosiel a ja v soku som dobiehala lanovku Metro neme, takze s tym nemam skusenosti. Eskalatory nepouzivame, radsej po schodoch.
|
nels
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 22:41
- Nahlásit
no myslím,že to ještě bude legrace
hlavně myslím,že já budu ta víc nervózní,některí lidi jsou totiž strašně nepříjemní a nechápou,že ten pes jim nechce ublížit,že má třeba jenom strach.
|