| Autor |
Zpráva |
nels
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 16:00
- Nahlásit
Ahoj, chtěla bych vás moc poprosit o radu. moji sousedi si před půl rokem vzali z útulku asi 2letýho dobrmana. Podotýkam,že bydlí v 1+kk. Je to strašně hezký pejsek, jenže trochu splašenej a ze všeho celkem vyklepanej (před tím byl zavřenej někde ve sklepě). Teď ho ale plánují dát kastrovat, prej aby se uklidnil.nevím jak je mám přesvědčit,že je to strašná blbost a že ten pes si už vytrpěl dost.nemáte někdo nějakou radu jak na to?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 16:03
- Nahlásit
nels
Vždyt trpět nebude když bude vykastrovaný...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 16:05
- Nahlásit
nels
Kastrací pes trpět nebude, na druhou stranu se podle mě ani neuklidní
|
nels
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 16:09
- Nahlásit
ja myslím, že ten pes potřebuje začít se socializací, protože tu mu asi nikdo moc nedopřával, a zvýšit si zdravě sebevědomí.na to myslím,že kastrace bude mít spíš opačný efekt. ten pes je takhle nervózní protože nemá moc pohybu, protože ho drží dál od cizích psů a všechno řeší spíš křikem a bitím.
|
Pup
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 16:12
- Nahlásit
nels
protože nemá moc pohybu, protože ho drží dál od cizích psů a všechno řeší spíš křikem a bitím. COŽE??? tak to nechápu copak nevědí co prožil? taklhle se bude ještě víc bát. Právě naopak at ho berou mezi psy, hodně chválej...takhle ničeho nedocílí pes bude více uzavřen do sebe a víc se bude bát
|
nels
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 16:16
- Nahlásit
Pup
to já vím
jediný s kým si hraje je můj RR, ale toho zná od štěňátka, takže je k němu hodný a brání ho. snažím se je nalákat s náma na místo,kde se schází skupinka lidí s moc hodnýma pejskama, ale oni tam s ním nechtěj, že prej by se mu ten a ten pes asi moc nelíbili
|
Pup
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 16:25
- Nahlásit
nels
blbost jestli chtěji odnaučit psa aby se nebál tak to musí řešit tím že s ním budou chodim mezi lidi a psy(hodné psy¨a lidi) a ne to řešit násilým. Taky jsem si přivezla domýu štěně které se velmi bálo. Naučilla se duvěřovat lidem až po 2 rokách. Sice je to dlouhá doba ale ráda se pomazlí. Myslím si že kdyby s ním chodili ven a hráli si s polu, tak pejsek na zlé sice časem ale aspon trochu zapomene.
|