| Autor |
Zpráva |
Petra Najmanova
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 12:29
- Nahlásit
Dobrý den,
mám 5 měsíční dominantní labradorku, která velmi často štěká. Vím, že si vyžaduje mou pozornost, ale ona nepřestane ani když si s ní hraju. Na ostatní členy v rodině štěkne jen občas, ale když jsem s ní já, tak to je fakt hrůza. Nefunguje povel ani pamlsek. Někdy musím použít i noviny, ale i tak nepřestane hned. Prosím poraďte, sousedi už asi dlouho nevydrží.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 13:41
- Nahlásit
se sousedy je potíž, ale to je spíš o lidech než o psech. Samozřejmě, že lze psa naučit být ticho - u některých to chce víc času. Noviny nejsou řešení. Tady je potřeba aby pes dobře znal povel "NESMÍŠ! " Pokud si pes vynucuje pozornost štěkáním, je třeba mu ukázat, že když bude řvát, tak si ho zrovna všímat nebudu. Naopak, půjdu si s ním hrát (hru zahájím já) v momentě, kdy bude zrovna ticho. Alespoň takto se to osvědčilo mně. Pejsa si taky vyštěkával pozornost, ale hodně rychle pochopil, že když bude ječet, "vyslouží" si akorát to, že si ho nebudu všímat. Všechno taky bylo jednodušší v momentě, kdy se naučil povel TICHO.(na něho zabírají pamlsky, takže jakmile pochopil a na povel zmlknul, dostal ňamku....) Hodně štěstí a trpělivosti se sousedy. Možná, pokud sousedům vadí štěkot a jsou to jinak rozumní lidé, by taky nebylo od věci si s nimi prostě promluvit a poprosit je o trpělivost
|
joli
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 14:53
- Nahlásit
Našemu štěníkovi jsme to vysvětlili tak, že jsme ho vzali večer do obyváku,dali na vodítko a když štěknul tak jsme řekli TICHO a škubli. Velmi rychle pochopil, co ten povel znamená !!!
|
Krutas
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 16:08
- Nahlásit
já sem to vyřešil tak že když začal štěkat tak jsem mu podržel tlamu, a když to nepomohlo tak jsem ovázal psovi tlamu fáčem aby nemohl otevírat tlamu a po chvíli byl zticha a já mu fáč sundal a velmy pochválil. nejdříve si fáč sundaval ale to jsem pak vyřešil aby ho nesundaval.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 17:20
- Nahlásit
Krutas
no jestli tohle myslíš vážně, a ne jako vtip, tak je to tedy dost ubohé řešení
|
ola
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 18:20
- Nahlásit
Krutas
A jak jsi to vyřešil,aby ten fáč nesundaval? Vteřinovým lepidlem?
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2005 10:39
- Nahlásit
to je zas nějakej vtipálek....
|