| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 10:37
- Nahlásit
Ahoj,provádíte někdo se svým psem tento sport? Jak a kde začít? Jsem z Prahy.
Dáda
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 10:44
- Nahlásit
Anonymní
Ahoj, my už jsme to vyzkoušeli a jsme z toho oba nadšení. V Mlékojedech se pořádají celkem pravidelně tréninky, kde si to můžete zkusit. Mrkni sem: http://www.coursing.net/
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 10:51
- Nahlásit
Děkuju, už jsem na to koukala v pátek. Zajímalo by mě jak to probíhá? Přijdeš s pejskem a oni se Ti věnují? Řeknou, co máš dělat? Běžíš s ním, nebo on běhá sám? yslím ten první běh. Jak ví (pes) co má dělat?
Dáda
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 11:15
- Nahlásit
My jsme tam přišli a když se začalo běhat, psa to hned zaujalo a mohl se zbláznit. Takže když na nás přišla řada, řekli mi, že ho mám držet a když mi řeknou, pustím ho. Tak se stalo a pes vyrazil jako profík. Takže jsem nic takového neřešila. Záleží na tom, jakého máš pejska. Ten můj je blázen, hned se hrne do všeho po hlavě a je děsně zvědavej.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 11:16
- Nahlásit
Anonymní
coursingu se zatim s psicí věnujem obě (moc se jí nechce vzadlovat ode mě a všechno ji vyhodí z koncentrace).... Pokud seš z Moravy, tak koukni na http://mscoursing.com.
Na začátku ti všechno vysvětlí, ukážou (aspoň na treninkách pořádaných timhle sdružením to tak je ), pohoda, když haf neběží, běžíš s ním
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 12:54
- Nahlásit
Eimy
Dáda psala, že je z Prahy, takže pro ni připadá v úvahu ten okolopražský coursing. Samozřejmě, že tam poradí a pomůžou taky. Já jen psala svojí zkušenost... ten můj je blázen a jde do všeho - no prostě pitbul
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 14:04
- Nahlásit
Holky moc Vám děkuju.
Mel, takže se stačí přihlásit na nějaký trénink a přijet? Tak to určitě udělám. Ahoj!
Dáda
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 15:07
- Nahlásit
Tak na tréninku, který by připadal v úvahu je už plno tak máme smůlu. Běhá se i v zimě, nebo budeme muset počkat na jaro?
Dáda
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 15:08
- Nahlásit
Dáda
Určitě, pošli mejlem údaje - jméno psa, plemeno a jméno tvoje a informaci, jestli chceš sólo běh, nebo společný. Když jsme jeli poprvé (minule), psala jsem, že jsme úplný začátečníci, tak mi doporučili sólo běh, aby pes pochopil, že běží za tím střapcem a ne za tím druhým psem. Doporučujou tak 2 běhy (víc by se asi ani nezvládlo při tom počtu lidí, co tam je). Hodně štěstí, určitě se uvidíme - jsme přihlášení na 17. 11. i na 5. 11. Mám bílého křížence pitbulteriéra s žíhanými fleky. Jo, a určitě tam bude nejvíc štěkat
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 15:11
- Nahlásit
Mel
Aha, tak jo, zkusím to.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 15:12
- Nahlásit
To já, Dáda
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 16:03
- Nahlásit
Holky, ještě jedna věc. Když při coursingu pes "loví" očima, nebude pak v běžném životě běhat, vyrážet, za podobnými podněty? Prostě, jednoduše řečeno, nezhoršila se soustředěnost psa s ohledem na to, že se naučil honit nánadu?
Dáda
P.S. chrta nemám, ten se i v běžném životě orientuje očima.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 16:20
- Nahlásit
Těžko říct, neřekla bych, že se Garyho chování vůči zvěři změnilo. Když někde v trávě vyplaší zajíce, rozeběhne se za nim. Ale máme celkem dobré odvolání, takže stačí zařvat a nechává ho být. Ale to dělal i dřív.
Řekla bych, že na coursingu je to hlavně o té atmosféře - dost psů tam štěká, takže se navzájem "hecujou". Myslím, že i ten pes se nechává strhnout davem (teda ten můj, Eimy má asi jiné zkušenosti).
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 16:31
- Nahlásit
Mel
Tak to moje feňule bude úplně šílená a k neudržení. Už to vidím...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 16:34 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
Anonymní
Co jsem slyšela od majitelů lovečáků , tak se naopak jejich ovladatelnost zlepšila i při té zvěři Psice mi zvířata nehonila a nezačíná ani teď.
Mel
Ona zas není takový pako, ona ví, že střapeček se honí, štěká, když se střapec dá do pohybu (ona štěká minimálně), startuje na tom vodítku atd... Jen prostě nevydrží za tím střapcem běžet moc dlouho nebo teda nechá se rozptýlit vším ostatním (v sobotu třeba točící se kladkou, kolem které probíhala.)
Tady je fotka hned po jejím vypuštění za střapcem, je sice trošku rozmazaná....
Jee sem já to ale popleta, tahle není rozmazaná, ta je od Psa Jíry, já vymazala tu fotku, co pod názvem téhle původně byla... Aby nedošlo k omylu
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 19:54
- Nahlásit
Eimy
Pěkná fotka, já doufám, že budem mít taky nějakou super fotku. Chystáme se teď na 2 tréninky, tak snad tam bude nějaký šikovný fotograf.
Na tomhle tréninku jsme bohužel nebyli, tak aspoň Garyho ségra:
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 20:10
- Nahlásit
Mel
My sme měly štěstí, že do Blanska přijel Pes Jíra, takže mme teď 4 super fotečky, i když psice na jediné hezky běží tam na té... Pak ještě z prvního treninku máme super fotku
Je v galerii na www.zbojnicek.net .
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 20:11 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
No a tady už se s psicí navzájem naháníme
Fotečky od Psa Jíry
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 20:38
- Nahlásit
Eimy
Tak koukám na ty stránky a pes Jíra byl i v Mlékojedech. Jenže v termínu, kdy my jsme o coursingu teprve uvažovali.
Já doufám, že nějaký šikulka fotograf bude i 5.11. ve Svitavách nebo 17.11. v Mlékojedech a budu mít taky takový nádherný fotky
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 21:07
- Nahlásit
Mel
já přemýšlela, že se do Svitav přihlásím, ale nakonec to asi nechám býýt
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 21:11
- Nahlásit
Eimy
Jé, přihlaš se, ráda tě poznám
A Gary určitě rád pozná tvojí psici - on má ženský hrozně rád.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 21:12
- Nahlásit
Mel
No jooo jenže penízku je zatraceně mááálo a já bych chtěla ještě na poslední trenink v Otrokovicích a pak možná ještě do Rudné.. takže musím šetřit
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 21:15
- Nahlásit
Eimy
No, ještě to rozmysli a jestli pojedete, tak dej určitě vědět. My už jsme přihlášený a pojedem na 99%. Přítel má na Vysočině babičku a chceme se tam jet zase po dlouhé době mrknout, takže to spojím s tím coursingem.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 21:23
- Nahlásit
Mel
No a taky mi stačilo veřejní ztrapnění před jižní moravou a vubec moravou a slezskem Protože v Blansku to natáčela televize a samozřejmě do shotu z Blanska daly mě s psicí, jak se motáme na dráze
Takže si na nějakej čas asi dáme pauzu
|
nels
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 21:31
- Nahlásit
ahoj, můžete mi poradit od jakého věku psa je coursing pro něj vhodný? děkuji
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 21:36
- Nahlásit
nels
Oficiálně se dá coursingová licence získat od 15. měsíce u malých plemen a od 18 měsíce velkých plemen. Běhat jen tak pro radost se dá asi i dřív, to bude na tvé uvážení. Trať je 700 metrů dlouhá.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 22:08
- Nahlásit
nels
Na treninkách, pořádaných sdružením moravskoslezskýho coursingu trenujou i úplní štěníci - trať se přizpůsobí jejich věku a schopnostem, co se délky týče
Mel
Tď si nejsem jistá, jeslti to není 12 měsíců u malých a 15 u veklých? Ale nevím, protože já už věk řešit nemusím, já musim vyřešit závislost toho svýho telete
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 09:41
- Nahlásit
Eimy
Tak na to koukám a je to trošku zmatený, viz. http://www.coursingcz.info/showtext.php?id=3
Jak to z toho chápu já, vypadá to tak, že pro národní dostihy Minimální věk: u velkých ras 18 měsíců, u vipetů a italských chrtíků 15 měsíců a
Licenční zkoušky může pes absolvovat ve věku nejméně 12 měsíců pro malá a 15 měsíců pro velká plemena
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 09:49
- Nahlásit
Mel
no na http://mscoursing.com je to tak, jak sem psala já... Licence od 12 měsíců pro malý, od 15 pro velký a závodit může haf se složenou licencí
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 10:00
- Nahlásit
Eimy
To mě právě mate.
Každopádně pro získání licence musím být členem nějaké organizace, která spadá pod ČMKU a jelikož mám taky vořecha, tak pro mě připadá v úvahu ten český coursing club. Takže se řídím hlavně informacemi uvedenými na jejich stránkách. Ale jinak ten věk taky neřeším, protože všechny hranice už jsme přesáhli
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 10:15
- Nahlásit
Mel
To je tolik složitostí, až to není hezký
Já to neřešim, jak říkáš kvuli věkové hranici a taky kvuli tomu, že Veverku zatím zajímá všechno kolem
|