| Autor |
Zpráva |
suesie
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2005 20:29 - Změnil/a: suesie
- Nahlásit
Jak docílit 100% uposlechnutí povelu "ke mě"? Moje 4 měsíční štěně tento povel poslechne jen tehdy, není-li v dosahu něco lepšího. Když ho vyruší např. nějaký kolemjdoucí člověk, nebo když ucítí nějakej "blivajs", ve kterým by se mohl vyválet, popř když žere něco co nemá, něakej povel ho absolutně nezajímá. Co s tím?
|
evina
|
# Zasláno: 23 Říj 2005 20:48
- Nahlásit
suesie:já mám štěňátko pouze o měsíc starší.Je třeba si ovšem uvědomit,že se to pejsek teprve učí a zatím se ještě "zapomíná".Nenapsala jsi jak konkrétně to pejska učíš.Aby jsi měla jednou kvalitní přivolání,tak musíš pejska co nejvíce poutat na sebe.To znamená...schovávat se za stromy,utíkat mu,za příchod něco dobrého,případně za odměnu hodit nějakou hračku.Na každého pejska zkrátka platí něco jiného.Já kombinuji třeba všechno najednou.Osobně dělám to,že když je krize(v případě nalezení fujtajblíku)jdu ke psu a když po povelu nepřijde hodím po něm např.obojek.Taktéž ho po něm hodím pokud by chtěl přede mnou utíkat.Už teď jsem docílila toho,že když vidí jak si pro něj jdu raději si to namíří rychle ke mě.Většinou ale stačí ho odlákat na aportek.Je to hodně náročné období a přivolání se nesmí podcenit.Držím palce ať to s pejskem zvládnete na jedničku
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2005 20:54
- Nahlásit
evina
My taky dáváme za poslechnutí pamlsek, taky se schováváme, no máš pravdu, že se zatím ještě učí... No budeme tedy dále pilně trénovat a snad to bude lepší
|
evina
|
# Zasláno: 23 Říj 2005 21:00
- Nahlásit
suesie:já nejčastěji přivolávám právě když ho něco zaujme.Začuchá se,někdo se mu líbí,vidí pejsky a pod.Důležité pravidlo:hned pejska zase pustit.To asi ale víš,bohužel je to častá chyba lidí,že pejska přivolají jen když ho chtějí připnout na vodítko!!!
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 06:42
- Nahlásit
Tak hlavně bych řekla, že je to ještě štěník, aby poslechl 100%.
Nám se osvědčilo např. při čenichání a dělání, že neslyším, hodit kamínek, klíček, řetízkový obojek do blízkosti pejska, ten zpozorní a hned následuje "ke mně".
Taky nám na cvičáku říkali, že není dobré volat "ke mně", když je si člověk jistý, že pes nepřijde, ale spíš použít "sem pojď, pocem" apod. a když se rozejde dát povel "ke mně".
Taky se to dobře učí, když pes tahá za sebou stopovačku.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 07:43 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
suesie
Radim presne ako fromeli hovori. Moj pes reaguje velmi benevolentne na "pod sem", ale vie, ze ked zavelim "ku mne", tak proste sa prist musi. Preto, ked viem, ze je medzi nami vzdialenost dost velka a vyjde spoza rohu harava fenka, tak to aspon skusam tym "pod sem", pretoze na 50% sa rozbehne za nou. Kdezto ku mne povazuje ako jeden z najdolezitejsich povedlov, ktore pouzivam najma, ak vidim nejakeho dominantneho psa alebo cloveka, ktory sa boji psov. A on vie, ze prist ku mne musi, ze to myslim smrtelne vazne. Ale to chce cvicit, civicit a cvicit. Steniatko to este nedokaze, ale musi sa to naucit. A podobne ako vravi evina som psa nikdy po prichode nedavala na voditko
A este nieco, nevolaj ho stale len vtedy, ked ho nieco vehementne zaujalo. Musis ho volat aj vtedy, ked nema nic napraci. Lebo inak sa ti zacne hned po povele "ku mne" obzerat, ze co sa kde deje
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 09:09
- Nahlásit
pigie
Když ho volám jen tak když nemá co na práci, tak poslechne perfektně a hnedka ke mě přiběhne.
Jinak mockrát děkuji za rady, budeme pilně trénovat.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 09:10
- Nahlásit
suesie
To je OK, ja len, ze aby si nezabudla popri tych inych cinnostiach robit aj tuto, hoci je OK
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 11:02
- Nahlásit
na naší fenečku velice působí, útěk směrem od ní
ostentativně utíkám pryč, aby věděla že odcházím,
čím zajímavější věc, tím rychleji musím zmizet z dohledu
zuzka
|