Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / zajici,kocky a jina zvirata
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 20 Říj 2005 19:12
- Nahlásit

dobry den mohl by mi nekdo poradit mam dvouleteho psa a kdyz vidi kocku tak nikdy neposlechne to same je se zajici a i mysi mu staci proste cokoli ziveho(nekdy i neziveho:sadmohl by mi nekdo poradit jak ho odnaucit aby si toho vsimal??

Anonymní
# Zasláno: 20 Říj 2005 19:13
- Nahlásit

ctela sem napsat nevsimal

birma
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2005 19:16
- Nahlásit

Anonymní
mít ho na kritických místech na vodítku a rázně mu ukázat, že takhle teda ne a pokud něco takovýho uvidí, ale nebude na tom vodítku tahat, škubat se či tak něco, tak mooooc chválit
jinak mě nic nenapadá

evina
# Zasláno: 20 Říj 2005 20:59
- Nahlásit

Myslím,že úplné nevšímavosti lze těžko dosáhnout.Stačí opravdu kvalitní přivolání a když si pes všimne prostě přivolat.Krásně se to píše,hůře učí.O přivolání tu už bylo ale napsáno mnoho.Snad jedině když pes vyrazí za zvěří,urychleně po něm hodit třeba vodítko nebo obojek a povel "fuj".Pokud se podaří psa dostihnout,tak potrestat.Po jeho příchodu to ale už nemá smysl.

Anonymní
# Zasláno: 21 Říj 2005 09:40
- Nahlásit

My to učili na 15m stopovačce. Pejsa tahala šňůrku a když za něčím vyrazila houkla jsem Nesmíš! a přidupla konec. Projevila se jako poučitelný pes, na dršku si dala jen 2x a pak začala na to Nesmíš! reagovat dost spolehlivě. Šňůrku pak tahala ještě asi 2 měsíce abych se ujistila že to odvolání je OK a ne jen pár náhodiček.

Nela
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 22:09
- Nahlásit

Myslím, že je dobré si už od štěněte určit jaký povel budeme na co používat. Já většinou říkám fuj, když má pes chuť někde něco sníst co nemá, na takéhle chování používám rázně NE nebo NESMÍŠ. Musím říci, že u mého psa to funguje. Je ale nutné dobře svého psa znát, podle jeho chování totiž můžeme odhadnout, že něco větří, co my ještě nevidíme. Už tehdy říkáme NE a přerušujeme nežádoucí činnost. Pokud to nestihneme, zabere opravdu už jen přivolání, tedy pokud je zvládnuté. Souhlasím s Anonomním, že se někdy náhodně stane, že pes zdrhne, protože jsem se zamyslela, ale jsou to jen náhody,nestává se to často.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání