| Autor |
Zpráva |
Akim
|
# Zasláno: 20 Říj 2005 16:47
- Nahlásit
Víte někdo o cvičáku, kde by byl dobrý figurant a eventuelně se tam i věnovali začátečníkům se stopami?
|
Looki
|
# Zasláno: 20 Říj 2005 17:08
- Nahlásit
Já bych ti doporučil Jinonice, ale nevím, jak to tam vypadá se stopama. Obrany jsou 2x týdně, je tam jeden figurant a jedna spadlá zástěna (č. 3). Plus klasické řadovky.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2005 17:16
- Nahlásit
FiSt
vždyť je to přesný
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2005 17:45
- Nahlásit
Akim
kdybys netrval na těch Prahách cos napsal tak bych ti doporučila třeba Hloubětín. (nic proti Jinonicím, chodim tam taky ráda )Začátečníkům se tam fakt věnujou a figurant tam teď má začít dojíždět.
Ale celkově bych řekla, že na kvalitní cvičák se ti vyplatí jezdit i přes půl republiky
|
evina
|
# Zasláno: 20 Říj 2005 17:48
- Nahlásit
Pokud vím,tak Hloubětín nemá terény na stopy.To samé třeba Břevnov,ač Praha 6,terény neee.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2005 17:50
- Nahlásit
evina
u Hloubětína je jedno pěkně velký pole (cca 15 minut chůze), takže stopovat se dá, i když není velký výběr terénů. Myslim ale, že stačí, když tě někdo zkoukne jednou za 14 dní nebo za měsíc - poradí kde děláš chyby a jak dál. Lidi odtud choděj stopovat, takže neni problém se s nima domluvit
|
evina
|
# Zasláno: 20 Říj 2005 17:56
- Nahlásit
birmo:aha,já ten cvičák vidím jen jak jezdíme autem okolo.Já teda začala chodit do Letňan a jsem ráda,že jsem takto vybrala.Každou sobotu se chodí na stopy,terény hned u cvičáku.Obrana se cvičí formou hry,poslušnost také.Co více si přát?Jen snad vlastní šikovnost
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2005 17:59
- Nahlásit
evina
já myslim, že ty si nemůžeš na nešikovnost stěžovat - s těma výsledkama cos měla (a budeš mít )
|
Akim
|
# Zasláno: 20 Říj 2005 20:26
- Nahlásit
Jenže já bohužel nemám čas daleko dojíždět.
|
evina
|
# Zasláno: 20 Říj 2005 20:52
- Nahlásit
birmo:nech být...puberta je před náma Už teď se děsím co má na mě v záloze připraveno!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Říj 2005 12:06
- Nahlásit
On je bohužel také dost často rozdíl mezi dobrým figurantem pro začátečníky a dobrým figurantem pro vykousané psy . I když myslím, že by to tak být nemělo.
Já teď chodím cvičáček na Přední Kopanině. Pro štěňíky a začátečníky (a důchodce) dobrý. Na zkoušky a zvášť vrcholové ne - není tam na to místo - je to tam dost malé.
|
Marina
|
# Zasláno: 22 Říj 2005 10:49
- Nahlásit
Já můžu vřele doporučit ZKO Břevnov:
Cvičí se celý rok v sobotu od 14.30 a úterý od 17.30
V oba dny jsou obrany + 1x za 14 dní je tam figurant, na kterého se běhají makety a vyštěkává. Je kruhovka a pak individuálně + příprava na zkoušky
V poslušnosti jsou všichni rozděleni na družstva podle pokročilosti.
Je pravidlem, že kdo nechodí na poslušnost, nesmí na obranu.
Platís se 1800 na rok, po odpracování 10ti brigádnických hodin se 500 vrací, nebo převádí na další rok.
Cvičí se tam i cviky z vyšší poslušnosti.
V případě splnění zkoušky na výbornou, nebo umístění na závodě do 3. místa se proplácí startovné
|
Dáša
|
# Zasláno: 23 Říj 2005 16:51
- Nahlásit
Když už se tady rozhořela diskuze na téma cvičák. Jsem psí máma začátečník, záměrně neříkám majitelka, protože majitel je páníček a naše čubina se k němu podle toho chová. Já jsem to druhé štěně do party, popřípadě ty nohy za které se může schovat, když dostává vyčiněno.
Byli jsme na svodu, kde musel v kruhu jít páníček, mě by si čubinka vzala za vodítko a běželo by se tam, kam by se líbilo jenom jí.
Poslouchá na zavolání a občas,když uzná za vhodné si třeba sedne. Jinak jsem fakt na mazlení a na hraní. Myslela jsem si, že možná chozením na cvičák bychom si ty pozice mohly trochu ujasnit. Jenom se bojím, aby mi z ní nevyrostl cvok, co bude jenom sekat pořadovou a ten kontakt co s ní mám ikdyž je asi něco špatně by mohl zmizet. Taky se, nevím proč setkávám s názorem, že briard není pes a na cvičák se nehodí. Poraďte mi.
Díky Dáša
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2005 16:53
- Nahlásit
Dáša
Nemusi mat briard na uchovnenie nejake skusky? To by celkom nesuhlasilo s tym, ze nepatri na cvicak Teda urcite viem, ze na slovensku na uchovnenie skusky mat musi Moja kamratka ma briardicu a je velmi dobroukamaratkou nasho Huga. A na cvicaku je perfektna.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2005 17:00
- Nahlásit
Dáša
Briard je perfektní pracovní pes, který při dobrém výcviku může podávat vynikající výkony. Když tedy briard nepatří na cvičák, tak proč tam tedy chodí spousta i společenských plemen?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2005 17:30
- Nahlásit
Je pravda ze od dob p. Kupicky neni na cvicacich moc briardu videt, ale to neznamena ze to nejsou pracovni psi, Podivej treba na briardy z Bar-Bar Beskydy ( http://bar-bar-beskydy.ccsystem.cz/index.html ) Cvicak muzu jen doporucit, jen to chce dobre vubirat neni cvicak jako cvicak.
|
evina
|
# Zasláno: 23 Říj 2005 20:36
- Nahlásit
Tchori:myslel jsi asi M.Krupičky,ne?Tomu psi dělali opravdu moc pěkně.A souhlasím,že cvičák se musí správně vybrat.S briardem se určitě dělat dá ale chce to patrně změnit trošku přístup k pejskovi.Správně vedeným výcvikem si můžeš vztah se psem naopak vylepšit.Pejska pracovat naopak velmi baví ale musí to být pro něj zábava a ne pouze buzerace.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 00:33
- Nahlásit
evina
Jasne to r mi nejak vypadlo.
|