| Autor |
Zpráva |
Netty
|
# Zasláno: 19 Říj 2005 18:07
- Nahlásit
Ahoj, můžete nám prosím poradit? Máme 5měsíční štěně kříženečka a problém je v tom, že venku sežere na co přijde. Když ho okřiknem a chcem výstražně říct "FUJ", tak začne utíkat, abychom mu to z tlamy nevzali a vypadá to, že to bere formou hry. Dnes např. sežral malý plátěný kapesníček, tak se bojíme, aby to vůbec vykakal a neměl problémy. Ale jde o problém jako celek. Ne jen o dnešek.Můžete poradit, jak ho to odnaučit?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Říj 2005 19:14
- Nahlásit
Já jsem to odnaučila způsobem výměny za pamlsek. Když pes na vodítku mi po něčem chlamstnul, řekla jsem v klidu fuj-a vyndala pamlsek z kapsy, vyndala z huby blevajz a dala pamlsek. Pak už to začal pouštět sám a čekal na dobrotu. Na konec jsem chválila i to, že si sice blevajzu všiml, ale nevzal si ho. Já jsem to napsala tak ve zkratce-doufám, že je to k pochopení.
|
iva
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 19:22
- Nahlásit
Pomáhala jsem odnaučovat stejnému zlozvyku jezevčici=kanálnici, která sežrala na co přišla. Takže - zpočátku výhradně na vodítku pod kontrolou, postup je popsán výše docela dobře. Jen byl problém, že fujtably chutnaly víc než pamlsky! Ale nakonec se to zvládlo, utvrdilo. Pak se začalo chodit navolno, zpočátku pro jistotu s košíkem (kolem bohužel bydlí takylidi, kteří odpadky vysypou z balkonu apod.), hodně se chválilo a dnes je to OK. Ale stálo to hodně úsilí, času a důslednosti.
|
Netty
|
# Zasláno: 19 Říj 2005 19:45
- Nahlásit
Holky moc moc děkujeme, je to dost k pochopení ;o) budeme stejně pokračovat a snad dosáhneme také dobrých výsledků. U nás byl asi problém v tom, že jsme pamlsek dávali JEN tak ve 2-3 měsících jako pochvalu za to, že se vyčůral a vykakal venku a nedělal bordel doma.
|
Netty
|
# Zasláno: 19 Říj 2005 19:46
- Nahlásit
Takže ho budeme podplácet znova i při tom jeho "kanálnictví" )
|
evina
|
# Zasláno: 19 Říj 2005 21:16
- Nahlásit
Netty:řeším naprosto stejný problém se stejně starým bufeťákem.Už jsem zjistila,že na něj platí aportek když mu ho ukážu.To fujtajblík vyplivne.Běda ovšem když najde nějaké pečivo,obzvlášť rohlíky.To ho do sebe rychle celý nasouká a pak rychle přiběhne ke mně.Takže ho hlavně venku pozoruji,jak začne na dálku nasávat,vím že je něco nablízku.Přiblížím se a jakmile to chce uchopit,hodím mu na zadek kovový obojek.Zabírá to na 100%.Potom ho hned zavolám a moc pochválím.Musíš sama přijít na to,co zabírá právě na tvého popelnicového pejsana.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 21:23
- Nahlásit
Netty
Ahoj, doufám, že jsem ten správný rádce. Máme labradorku=chodící smeťák se silným aportem. Tj., tohle je náš denní chlebíček. Bonbonky s sebou na procházku sice neberu, ale důrazné FUJ většinou zabere. Jasně, někdy to bere jako hru, honíme se, ale to je málokdy. Jinak celkem slušně zvládá povel zůstaň. Pak jí její "úlovek" z huby vypáčím. Na PUSŤ mi zatím ještě prdí. Ale to doladíme. Souhlasím s ostatními, chce to čas a trpělivost
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 21:29
- Nahlásit
Netty
Aha, to je pravda. Ještě jsem zapomněla, že mám stejnou metodu jako evina. Taky házím vodítko.(místo obojku) Většinou se lekne a (NĚKDY) zapomene, co to vlastně chtěla sežrat. Jinak zrovna nedávno jsem žasla nad tím, co všechno "lidi" odhodí do lesa... Včera mi donesla starý okenní rám jóó, sběratelka...
|
Netty
|
# Zasláno: 12 Pro 2005 18:03
- Nahlásit
Ahojky ) Tak jsem tu zas ) Tak ten muj bufeťák je o něco lepší, ale furt mi s tím jde občas na nervy ) Někdy mam pocit, že mi trpělivost dochází...hlavně když sežere "hovínko"...a co ještě? Jeho nejoblíbenější bonbónek je papírovej kapesník u cesty...asi použiju obojkovo-vodítkovo-klíčovou metodu ) Díky všem
|
Netty
|
# Zasláno: 12 Pro 2005 18:04
- Nahlásit
Ježiš, ty uzívaný smajly tam nepatří dělam písmenko "o" jako čumáček a ono mi to lítá jako pusinka
|
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Pro 2005 21:01
- Nahlásit
ahojte lidičky, jsem ráda, že nejsem sama, kdo má doma bufeťáka-) mám ale problém, že na dálku nikam klíčema nedohodím-))
|
evina
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2005 23:54
- Nahlásit
To já taky ne už jsem i přemýšlela,zda by se mi nevyplatil prak(teda jen dětský třeba na balonek).Ale při své šikovnosti...můj se pomalinku taky lepší,igeliťák už začíná vyplivávat.Ale hovínka jsou stále silnější Začínám teď dělat,že se pomalounku,potichounku ze zadu přikradu za psa a hodím po něm vodítko.Zařvu současně fuj.Ono je kolikrát snad lepší,že není pes varovaný dopředu ale učí se,že vlastně kdykoli žere něco co nemá,může přijít k úrazu
|
Netty
|
# Zasláno: 17 Pro 2005 09:04
- Nahlásit
evi: to neni vůbec blbej nápad muj se taky pomalu lepší, když zařvu fuj, tak to i pustí, ale někdy jsou chutě taky silnější, to mě chytne takovej vztek, že nevidim Taky dělá, že zařvu fuj, tak přijde jako by nic, kouká a když dělam já, že nekoukam, tak to v tý hubině začně žvejkat strašně rád dělá nenápadnýho
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2005 21:57
- Nahlásit
No a jak byste to dostávali z tlamy, když ji má extra pevně sevřenou a nepomáhá ani stisk dásní?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2005 08:07 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Terri
Chyt ho za cumak zhora lavou rukou, prsty ti prechadzaju cez cumak k prednym pyskom, ktore nadvyhnes. Druhu ruku daj zo spodu a palcom na jednej strane a ukazovakom na druhej sa snaz skrane roztvorit. Dolezite je, aby prsty z hora zamedzili pristup vzduchu k cumaku, cize pesovi dojde kyslik a v zaujme zachovania zivota povoli a ty ju vtedy otvoris
|
Netty
|
# Zasláno: 18 Pro 2005 09:45
- Nahlásit
pigie
No s tim kyslíkem, to mě ještě nenapadlo Vyzkousim, protože jinak bych si asi vykloubila prsty, než bych mu tu tlamu otevřela
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2005 10:10
- Nahlásit
Netty
Jo, poznam take pripady, kedy majitel psovi papulu neotvori beznym sposobom, priduseny pes ju vsak povoli Horsie je, ked je to vacsi pes a myka sa To sa potom toho vzduchu sem tam nadychne a drziiiiiii Takze to chce tiez cvik
|
tak mu davej nahubek a mas po problemu
|
# Zasláno: 18 Pro 2005 14:50
- Nahlásit
tak mu davej nahubek a mas po problemu!
|
Netty
|
# Zasláno: 18 Pro 2005 16:01
- Nahlásit
Tak takhle toho psa omezovat nebudu, aby byl furt s náhubkem!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 18 Pro 2005 16:46
- Nahlásit
tak se pak nediv,az ti sezere nejaky jed.
miki
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2005 18:45
- Nahlásit
pigie
Díky, to mě nenapadlo... Je to potvora, má velmi silný kořistnický pud. Pomáhá ještě "vyvěšení" jak při obraně a pak už poslechne a nevezme to znovu, ale když je to něco v polotekutém stavu, tak...
Navíc se mi ale stalo, že na mně u toho (když jsem se mu drala do huby) zavrčel.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2005 18:56
- Nahlásit
Anonymní
U nás musí chodit psi bud na vodtku nebo s košem a to by ses divil, jak jsou někteří schopní do košše nervat v podstatě cokoliv Košík psa ze začátku v tom baštění zpomalí, ale i na to si časem najde "grif"
|
Anonymní
|
# Zasláno: 18 Pro 2005 19:40
- Nahlásit
on ma pravdu,vzdyt nejsou jen dratene kosiky,ale plastove,kozene.ty maji taky skoro plne dno,takze pes nic nesezere.
petr
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2005 19:55
- Nahlásit
Petře - dávat psovi na každodenní nošení plastovej nebo koženej košík podle mě není zrovna nejlepší nápad Pokud má pes košík nosit v podstatě pořád venku, tak kovovej je podle mě nejlepší možná volba... A to jsme vyzkoušely i plastovej...
|
evina
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2005 21:11
- Nahlásit
Můj dědoušek kdysi sbíral vajgly.Našel si už takový postup,že nebylo možné zjistit jestli žere i přes košík.Dělal,že čuchá a šup už ho měl v sobě.Jelikož po nich zvracel a já ho nemohla neustále hlídat(jezdila jsem s kočárkem),tak jsem kovový košík zespoda omotala drátky.Někdo vkládá i igelit.Opravdu to pomáhá.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Pro 2005 12:03
- Nahlásit
jenze u drateneho je nebezpeci vyrazeni zubu.kdezto u tech ostatnich je to riziko minimalni.ja pouzivam nahubek porad,protoze nemuzu psa vypustit jen tak na venceni.spatne by to dopadlo
petr
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2005 18:09
- Nahlásit
mě čuba taky sežere, co najde a nevím si s tím rady...potrestat na dálku jí nejde, když po ní něco hodim, klíče apod. tak odskočí, nechce ke mně přijít a když jdeme tou samou cestou o 10 minut později, jde zase na věc.. náhubek moc nepomáhá, přes něj procpe, co chce..
|
Velvetka
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2005 18:55
- Nahlásit
No,to Enyna venku žere psí ho*na.dost humus,ale nejde jí nijak potrestat když je 10 m ode mě.Čuně jedno.
|