| Autor |
Zpráva |
Antal
|
# Zasláno: 17 Říj 2005 09:24
- Nahlásit
Dobrý den, chodíme s naší 7 měs. starou fenkou na cvičák a je nám vytýkáno, že při chůzi u nohy stále čmuchá k zemi a nehledí na mě zbožným pohledem . Nevím čím bych ji měla zaujmout. Zkoušela jsem hračky, salám,piškoty, ale vždycky je to tak na 20 vteřin . Co zabírá na vaše pejsky?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 09:33
- Nahlásit
Antal
Jako pamlsek pouzivej neco extremne vonaveho a dobreho. U nas zabraly frolicy...
Ale zacinali jsme taky s 20 sek pozornosti, i tak prisla pochvala. Ted je to hlava dolu, hlava nahoru, skok, halva dolu, hlava nahoru, pamlsek - no, neni to jako u jinych pejsu, ze by na me zbozne koukal, ale vzhledem k tomu, ze nam podobna plemena to bezne nedelaji, tak to zas tak neresim. Proste jsou dny, kdy kouka vic a ma vetsi zajem a jsou dny, kdy se na me nekoukne ani za zlaty tele...
Jo, ale jestli je tvuj pejsa aporter a na hracky, tak to zkus na piskajici aportek - zacni s tema 20 sek: hlava nahore, pochvalit, hodit. Pak postupne prodluzuj dobu, klidne piskej na hracku, to, ze na tebe skace nevadi, to se odboura snadneji...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 09:37
- Nahlásit
Antal
přesně jak píše Wami,soustředění se musí učit,začíná se staticky po pár vteřiných a odměna,a časem z toho vypadne ta zbožná chůze.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 10:59 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
U nás byl nejlíp přijímám nakrájenmý tvrdý sýr
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 12:06
- Nahlásit
Vařený, voňavý (tzn. nedávat do ledničky, ale třeba celé odpoledne nechat venku), párky. Další motivací je pro mojí psejskovou špek (položila by za něj život). Vše dělej jen krátce. Já trénovala pět kroků, odměna atd. Postupně prodlužovat. Nebo s míčkem, to má ještě větší efekt, jelikož pes je odměněn hned a za chůzi, kdežto s pamlskama je to kroky, posazení a pak odměna (psisko si myslí, že je odměněný za to, že si sedlo). Já si během chůze se Sárou povídám: ty jsi tááák dobráá, ty jsi zlatíčko atd.
Jinak nám včera nastal problém, dělaly jsme zkoušky, kde se samozřejmě všechno dělá bez pamlsků a ještě za dne (sára je zvyklá ve dne spát a cvičí se až po práci nebo večer), takže chození byla jedna velká katastrofa...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Říj 2005 12:13
- Nahlásit
U nás je to jednoznačně balonek, pro ten by udělalo to naše 8 měsíční mimčo cokoliv
|
evina
|
# Zasláno: 17 Říj 2005 13:03
- Nahlásit
wami no také záleží nejen na výběru pamlsku ale i na tom správném momentu odměnění.Je jasné,že ti pejsek nebude na jeden piškot koukat 10minut.Já mám 5.měs.hafa a při chůzi u nohy ho odměňuji mnohem častěji.Proto po mě hází očkem skoro pořád,kdy už zase bude něco na zub.A úplně nakonec mu hodím hračku.
|
evina
|
# Zasláno: 17 Říj 2005 13:05
- Nahlásit
omlovám se-příspěvek je pro Antal a smajlík je tam nedopatřením
|
wami
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 15:06
- Nahlásit
Jen pro doplneni: pamlsky samozrejme davam za chuze, kdyz dam az po sednuti, tak odmenuju neco jineho, nez chuzi!
Proste stendo jde u nohy, kouka nahoru, ja mam v prave ruce voditko a pamlsek a kdyz chvilenku kouka, za chuze sup neco dobryho do tlamky a jdem dal, zase upozornuju, ze neco v ty ruce mam (mam tam tech kousicku treba 12), chvilku jde a kouka, sup s pamlskem do tlamky... A tak... Postupne prodluzuju dobu, po kterou pamlsek ukazuju, cim dal musi vydrzet koukat dyl, nez mu tam ten pamlsek soupnu. Ale dostava je porad, i ted v 9 mesicich... A jeste nejakou dobu je dostavat bude.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 20:56
- Nahlásit
Antal
Mýmu psovi je dva a půl roku a pamlskuju pořád, ale taky podle toho ta chůze vypadá - kouká na mě jak na svatej obrázek . Odměňuju přesně jak píše Wami při chůzi po pár krocích, akorát nemám spoustu pamlsků v rucé (jsem děsně "šikovná" a tak by mi akorát popadaly po zemi), ale v praktické ledvince. Také odměňuji levou rukou - pes se pak nesnaží předcházet ale jde vedle nohy a kouká mi prakticky do obličeje.
Pamlsky střídám aby se neomrzely - piškoty, psí pamlsky, sýr, syrové maso (nejlepší jsou srdce)....
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 22:27
- Nahlásit
|
evina
|
# Zasláno: 17 Říj 2005 22:31
- Nahlásit
birmo:mimo téma-teď už nebudu říkat "modrá je dobrá" ale "fialová je dobrá" Obojek i vodítko jsou super!!!Takže díky za tip.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 22:33
- Nahlásit
evina
jsem ráda že se líběj - já už mám to svoje vysněný taky a nemůžu si ho vynachválit, i když jsem ho kupovala vlastně hlavně na upřesnění chůze u nohy a až na cvičáku jsem si uvědomila že cvičím vlastně převážně bez něj
|
wami
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2005 09:09 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
birma
Ja ty frolicy lamu, a vytahovat z ledvinky nestiham, tak je dlachnim v ruce...
A naopak ja je mam v prave, protoze pejsa nema tendenci predchazet, ale chodit 20 cisel za mnou (naucil se to tak, kdyz jsem mela pamlsky v leve a spravujem to doted... )...
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2005 10:20
- Nahlásit
mě se zase osvědčily sušené plíce - čuba má falešku a je opravdu zážitek do ní dostat trochu radosti - piškoty, salámy, sýry, prostě nic. teď jsem zkusila právě sušené plíce a je jak vyměněná
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2005 21:03
- Nahlásit
wami
každému co jeho jest mě ta levá vyhovuje, protože si ho rovnou pamlskem navedu na sedni i vstaň, prostě na cokoli....
já mám vždycky v ruce tak dva pamlsky, jeden dám, dva si vyndám do pravý a pak to akorát přehodim
|
wami
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2005 21:13
- Nahlásit
birma
No neboj, to navadeni pamlskem delam samozrejme taky (a taky pravou rukou! ) Dyky vono by mi to maly blbitko neudelalo nikdy nic, necekat za to kus zvance. A ze je furt jeste malej, tak ten kus zvance zatim neustale dostava...
Koneckoncu i tech par veci z tance se psem delame jen na drobty frolicu...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2005 21:22
- Nahlásit
wami
já už nemám malý blbítko ale valkýho blbce (nemyslim to zle) a dobroty dostává pořád
|
wami
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2005 21:44
- Nahlásit
birma
Hele, ja svym psum rikam "kreteni" (podle knizky Zdeny Frybove
"Malinkaty kreten"), a lidi si mysli, je jim nadavam...
Jinak si rada podiskutuju na tema velkych blbcu , me male devitimesicni blbitko ma nejak jakoze 70 cm v kohoutku a 38 kg...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2005 21:53
- Nahlásit
wami
no můj velkej blbec má sice přibližně tolik na váhu jako tvoje blbítko, ale sílu má jak nechci říkat co. Prostě to málokdo čeká a můj přítel který váží cca 125 kilo má občas co dělat aby ho udržel a lidi, co CC chovaj se taky občas nestačej divit, jenže když je chlapec denně venku tak tři hodiny a víc a opravdu unavenýho jsem ho neviděla už asi rok.... Kdyby se mu chtělo tahat, tak bych s nim zkusila treky, ale to ho nebaví a ke kolu nemůže takže většinu času se z procházek vrací unavená panička zralá na postel a pejsek vrtící ocáskem že by šel ještě jednou
a aby ses tak nebála - Altar cca od 10 měsíců (možná i od míň) nenabral prakticky ani kilo
|
wami
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2005 22:00 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
birma
Jo, to chapu - ja kdyz necekam, ze Lump cukne, tak letim. Na voriskiade jsme za to dostali spesl cenu "Rostak voriskiady" - dys von me pri predavani medaile za druhe misto v nasi kategorii protahl pres cely vystavni kruh za paneckem, co na druhe strane fotil. A pak to kreten udelal jeste jednou pri predavani te ceny za Rostaka, to uz jsem brzdila zadkem. A muj stokilovy chlap ho taky ne vzdycky udrzi, kdyz se Lump rozhodne znicehonic odejit. Snad ale to tahani naucim, tesim se na treky s nim, to bude bajo!
Hele, takhle to vypadalo na te voriskiade:
(A nepribral uz skoro mesic, od devateho mesice - pristi tyden mu bude 10 mesicu -, jenze to hlavne diky tomu, ze zacinal byt tlustej, tak jsem mu to zradlo trochu omezila, a svedci mu to...)
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2005 22:09
- Nahlásit
wami
mě naštěstí nido v takovejch situacích nefotí - poslala bych sem jednu fotku, ale nejsem na ní s nim já a je mi to blbý.
najdeš jí tady http://canecorsoklub.cz/galerie2_vikend_05_nedele.htm
|
wami
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2005 22:35
- Nahlásit
birma
taky dobry...
me to foceni zas tak neva, vono to cely bylo takova super sranda akce...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Říj 2005 15:17
- Nahlásit
Ještě k pamlskům: Jak se díváte na to, odměňovat psa cukrem?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2005 15:18
- Nahlásit
Anonymní
to jsem nikdy nezkoušela a ani zkoušet nehodlám - neni to zdravé
|
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Říj 2005 15:19
- Nahlásit
Já jsem četla Eise a on píše odměnit psa kouskem masa, nebo cukru
|
wami
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2005 19:06
- Nahlásit
Anonymní
I kdyz je Eis super jako kniha na stopy, uvedom si, ze dnes uz jsme na tom s pamlskama pro psy lip...
Cukr mi psi nedostali nikdy a nechybi jim...
|