Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Agility
Autor Zpráva
Azoráček
# Zasláno: 15 Říj 2005 22:33
- Nahlásit

Ahoj, zajímalo by mě kde všude, v jakych městëch, se konají agi tábory? V kalendáři to totiž už není....
Jsem v této situaci. Možná už většina asi víte kdo jsem, o koho jde, jakou máme s Azorkem situaci Pro ty, kdo neví, stručně: Pejsu- kokra 6 let nemám doma, ale u babičky, chodím za ním, v mládí zanedbaný výcvik a výchova, ted se to snažíme napravit, měli jsme taky naky problémy, konkrétně s neduverou z jeho strany, vlastně trochu i z mé, takže jsme měli občas potyčky. Jde mi hlavně o vztah. A ted k tématu.
Zkoušela jsem najít nejaky aktivity, co bysme mohli dělat, jak trávit spolu čas. Kromě stop jsem zkusila taky postavit skokovou překážku a taky nižší kladinu ( ráda bych sem vložila foto, ale nevím jak). Azorka to občas docela baví, překážky překonává bravurně, ale kvuli tem problémum z dřívějška stále za sebou tahá vodítko. Někdy ho to ale nebaví a nechce se mu do toho. Právě ho učím aby sledoval moji ruku...
Mno letos jsme byli na jednom LVt, taková spíš dovolená pro páníčky a psy, byla to naše premiéra. Za rok bych ale chtěla zkusit spíše něco s nějaky programem, náplní. Nemusí to byt přímo nějaké zaměření na něco- agi atd. ale prostě aby byl nějaky program. Strašně ráda bych někdy zkusila pár opravdových překážek agility, ale v blízkosti nic není a na žádnou akci se taktéž nedostanu. Proto kdybysme jeli na agi tábor bych měla jisté obavy, protože nevím, zda ho to bude bavit, zda si tím zas nenarušme vztah ( abych ho musela tahat na překážky když nechce atd a nmeskončilo to zas u toho vyjíždění) a jestli by to neskončilo tak že bysme prostě jen tam stáli a nicnedělali. A hlavně by byl problém v tom, že přivolání nemáme dobré( na procházkách tahá šnuru) a když by na parkuru musel byt na volno....
Sorda za dlouhej příspěvek, ale snad mi, lidičky, poradíte

Azoráček
# Zasláno: 16 Říj 2005 18:16
- Nahlásit

Sím sím poradtě

Azoráček
# Zasláno: 17 Říj 2005 20:24
- Nahlásit

Lidi prosím........

Mel
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2005 20:43
- Nahlásit

Azoráček
abych ho musela tahat na překážky když nechce atd
Já sice agility nedělám, ale myslím, že by to mělo být (ostatně jako všechny ostatní aktivity) hlavně o radosti. Myslím, že když pojedeš na nějaký tábor, určitě vás nikdo do ničeho nebude nutit.

Azoráček
# Zasláno: 17 Říj 2005 20:49
- Nahlásit

Nutit asi ne, ale právě s eobávám toho co tam pak budu dělat, na táboře zaměřený na agility, když pesan to bude odmítat a já ho enbudu chtít nutit?

Ela
# Zasláno: 18 Říj 2005 16:16
- Nahlásit

Ahoj Azoráčku, já ti asi neporadím, ale trochu sleduju tvůj osud, tak tě zdravím a fandím ti!

Azoráček
# Zasláno: 18 Říj 2005 17:24
- Nahlásit

Elo děkuji

Anonymní
# Zasláno: 19 Říj 2005 08:17
- Nahlásit

Azoráčku, jestli nemáte z pejskem dobrý vztah, myslím že si nijak nepolepšíš až budeš na nějakém agi táboře zkoušet dostat ho třeba do tunelu, či na houpačku. Nikdo tě do toho sice nutit nebude, ale z vlastní zkušenosti vím, že se většině pejsků na některou z překážek vážně vůbec nechce a musejí se k tomu napřed trochu dotlačit, aby pochopili že jim tam nic nehrozí. Mně pejsa nechtěla chodit tunelem, strašně se bála. Tak jsme jí tam párkrát protáhli s trenérkou (já z jedné strany tahala a lákala a trenérka z druhé strany strkala) pejsa se fakt bála ale po pár zkouškách zjistila že o nic nejde a dnes tunelem lítá sama a ještě si přijde pro pochvalu...
Takže fakt nevím jestli by po tobě Azor v podobné situaci necvakl, to musíš zvážit sama. K agility je naprosto nutné aby pes měl alespoň jakés, takés přivolání (běhá se mezi ostatními psy, za kterými se určitě pokusí během parkuru podívat) nějaké to sedni-lehni-vstaň a čekej. Jinak je to vážně psina když to baví psa i páníka a moc ti přeju aby ti to vyšlo.

Anonymní
# Zasláno: 19 Říj 2005 08:20
- Nahlásit

Jo a ještě příhodku ilustrativní : jednou mi samozřejmě zbuchla z kladiny a pak se k ní odmítala vůbec i jen přiblížit. Když jsem chtěla jít blíž než cca 3 metry, dostávala úplné hysterické záchvaty a kousala kolem sebe jako nepříčetná. Takže náprava byla pomaloučku nezávazně chodit kolem kladiny, když to zvládla tak se posadit těsně před kladinu, když to bylo OK, tak hodit na kladinu salámek aby si tam musela ťápnout aspoň jednou packou atd atd...a hele, dneska kladinu běhá jakobynic protože zjistila, že prostě kladinu musí běžet opatrně. Ale fakt nevím co by na to říkal tvůj Azorek.

Eimy
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 08:31
- Nahlásit

Anonymní
Já myslim, že třeba s tím "zbuchnutím" záleží hodně na povaze pejska. Když jsem se ptala na štěníka, se kterým by v jeho dospělosti chtěl přítel dělat agility, ptala jsem se i na rodiče a chovatelka říkala, že jedna fenka, kterou planujou krýt, když spadne z kladiny, tak ji maximálně kousne za trest...

A když jsme s feňulí trenovaly samy pro sebe na výběhu, co nám zřídilo město, tak jsem ji na kladině rozhejbala a nahoře na Ačku to feňule neustála a katapultovala se saltem asi metr nebo dva za to Ačko (do teď nechápu, jak se jí to povedlo). Neměla taky problém s tím, že by se na něj potom bála... I když ten "hubolet" vypadal šíleně...

Anonymní
# Zasláno: 19 Říj 2005 08:55
- Nahlásit

Eimy
Určitě na tom záleží, i na přístupu. Taky mi radili jí na tu kladinu prostě vláčet na škrťáku tak dlouho, až si zvykne, ale já jsem spíš volila cestu pomalou a dobrovolnou. Pejsu jsem tam nikdy nevlekla násilím, jen jsem jí nutila vždycky dojít kousek dál a výš - vždycky šla ale sama (no, na něco hóódně voňavýho :smirk Na každého holt platí něco jiného.

Eimy
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 09:26
- Nahlásit

Anonymní
No já psici taky netlačím do ničeho násilím, i když dá občas práci ji "přečurat"

Azoráček
# Zasláno: 19 Říj 2005 13:24
- Nahlásit

No tunel by třeba problém byl, to je pravda....Ale když jednou z té mé překážky spadl- sz kladiny, nebo si blbě naběhl na překážku a břichem na ní pěkně žuchnul, tak se ale pak nebál a skákal v klidu dál Já fakt nevím, asi pro nás bude opět lepší jen nějaká ta letní " dovča", prostě tábor na odpočívání a společné chvíle se psem.

Anonymní
# Zasláno: 19 Říj 2005 13:29
- Nahlásit

Ono každému vadí něco jiného. Jestli píšeš že má tendenci občas dávat najevo vrčením nebo vyjížděním že se mu něco nelíbí, tak při navádění na nějakou jemu "nesympatickou" překážku by to možná mohl být problém. Jak jsem psala, musíš to zvážit sama jak dobře ho v takovém případě zvládneš. Mě se tenkrát pejsa pokusila v hysteráku vážně kousnout před tou kladinou, ale ustála jsem to a dokázala jsem jí, že jí tam nejdu vraždit Kdybychom si ale už předtím dost nevěřili, asi bych neměla šanci jí tam vůbec dovléct.

flat Ax
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 20:36
- Nahlásit

Byla jsem leto s už po 2. na agi táboře v Brně. Byli tam instruktoři, kteří agility opravdu rozumí a bylo tam hodně dětí, kteří agi nikdy předtím s hafem nedělali. Vždycky vysvětlili jek to dělat a když to někomu nešlo tak pomohli a prostě jste to dělali dokud to nešlo. Kdž se pes bál tak se začal učit jinou překážku a k té, která mu nešla se vrátil později...Nic se nedělalo násilím, prostě opatrně a pozvolna... bylo to bezva!!!

nels
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2005 12:30
- Nahlásit

Ahoj,
jsem tu po prve, tak snad nebudu mit moc trapnej dotaz - mam pulrocniho RR, strasne sikovnej, trochu grazlik, ma uz za sebou 8 hodin vycviku zakladni poslusnosti. Chci se zeptat na vas nazor dat ho pak dal na agility.na souteze s nim jezdit zatim neplanujem.Dekuji

nefer
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2005 17:20
- Nahlásit

Ahoj - RR a agility je super nápad. Já jsem se svou čubinou začla dělat agility mezi 6 a 7 měsícem. Myslím, že je to akorát. Pokud máš tedy rozumného instruktora, který nenechá psa hned skákat. Mladý pes si na překážky lépe zvyká a přeci jenom až doroste a bude mít těch 35 kg nebo víc, bude to opravdu práce, dostat ho třeba do tunelu, který se mu bude samozřejmě zdát mnohem menší než v tomhle věku. jak říkám, začínala jsem přibližně v tomhle věku, mám fenu - tedy mnohem lehčí a do tunelu jí tenkrát tlačili tři lidi. kdybych jí ho ukázala prvně dneska, nevím nevím jak bysme ji tam dostávali.
Takže osobně nevidím důvod, nedat ho na agility už teď. S výcvikem poslušnosti se to přeci nevylučuje, ba naopak. při agilitách si hodně zlepšíte vztah a to samozřejmě hodně pomůže i při poslušnosti

nels
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2005 17:56
- Nahlásit

nefer
Díky za radu. Jinak, je mi moc líto tvoji 1. fenečky, četla jsem nekde ze ti onemocnela
Myslím, že Nelsonovi se agility bude líbit, i když se do tunelu když jsme to jen tak z legrace zkoušeli koukal hooodně nedůvěřivě.[b][/b]

nels
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2005 18:08
- Nahlásit

nefer

Jestli tě můžu ještě otravovat, náš "malý" se začíná projevovat jako pořádný frajer - do smečky jeho kamarádů nechce pustit žádného nového psa (a to je tam nejmladší!), všechny hračky chce mít taky jenom pro sebe a ostatní s nima pak schválně provokuje. Zatím do toho moc nechci zasahovat, samozřejmě že vrčet na cizí mu netoleruji, ale nevím jestli je to jeho RR povahou nebo jsem něco zblbla ve výchově.

nefer
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2005 18:54
- Nahlásit

"otravovat" samozřejmě můžeš, ale spíš mi to rozveď více do maila (neferneri@seznam.cz), ju přeci jenom je tohle téma agility

bad
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2005 10:46
- Nahlásit

Azoráčku,
asi to předem nemá cenu moc řešit. Až to bude aktuální, tak se koukni do kalendáře akcí na stránkách Klubu agility nebo napiš. Ono dost záleží na tom, kde kdy kdo co bude pořádat, kde kdo sežene pronájem, .... A ne vše objeví v kalendáři.
No, na agility je přivolání docela dost potřeba a to i mezi psy. Co třeba začít chodit někam na normální cvičák. I odložení se ti na agility hodí. Ono to totiž není ono, když místo cvičení chytáš psa a ostatní také cvičit nemohou, protože po parkuru běhá pes a nikdo ho nemůže chytit .
S tím zda ho to bude nebo nebude bavit si starosti nedělej. Počkej a uvidíš. Většinu psů to baví, když to baví jejich páníky (a ti musí dávat najevo svou radost - to si také můžeš doma trénovat - různé jásání :biglol.
Jinak mohu doporučit tábory "benešovských" kynologů v Takoníně. Tam si vyzkoušíš všechno možné ( poslušnost, stopy, obrany, agility, ....) a jsou vhodné i pro úplné začátečníky ( i pro psi se špatným přivoláním ) a jezdí tam i "děti".

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání